Premature Bebekler prematür alışverişi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım her sağımdan sonra pompanı kaynatıyomusun?

Canım öncelikle Allah bağışlasın kuzucukları ailesine ve sizlere. İnşallah biran önce sağlıkla yuvalarına kavuşurlar. Bebeğim küvezdeyken ben de medelanın süt sağma pompalarından kullanmıştım. Gece gündüz 3 saatte bir sağıp süt saklama poşetlerine kaldırıyordum ve her kullanımdan sonra pompayı sterilize ediyordum. Bu dönemde sterilizasyon çok önemli çok minik oldukları ve bağışıklık sistemleri zayıf olduğundan her türlü mikroba çok açıklar.

teşekkürederim temennilerin için, inşallah....
sterilizatörmü kullandın yoksa kaynattınmı, ablam kaynatma sorunu yüzünden daha aralıklı sağdığını söylüyo.belkide bu stresle birlikte sütünün azalmasına sebep oluyo

O dönemde bir sterilizatör almayı hiç düşünmedim canım hep eski usullerle kaynattım. Kafam o kadar dağınıktı ki. Gerrçekten çok zor günler. Bu günlerde ablanın en büyük ihtiyacı çeveresindekilerin desteği ve moral gücü olacaktır. Düşünebiliyor musun herkes bebeğini emzirirken bizler sütümüzü pompalara sağmak zorunda kaldık. Herkes bebeğinin ağlamasıyla güç bulurken bizler gecenin bir vakitlerinde üstelik bebeklerimizi neyin beklediğini bilmeden gecenin sessizliğinde bebek sesi yerine pompa sesiyle başbaşa kaldık. Ya meleklerimizin yaşadıkları... Allah'ım hiçbir anneye böyle üzüntüler göstermesin. Herkesin yavrusunu sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

süt sağma makinesi aparatlarının sığabileceği bi sterilizatör arayacağım bugün okul çıkışı. huni kısmı için endişeliyim.medela swing pompa için preemienin tavsiye ettiği bayanla konuştum,onuda yrn alırım büyük ihtimal..
ablamın görümcesi 'senin memelerin küçük sütün olmaz zaten demiş' iyice bozmuş ablamın moralini,sabah çok az sütü gelmiş,şimdi hastaneye gitmiş ordaki makinalar daha iyi çekiyo diye.Mehtap'cığım işte insanlar böyle moral ve destek oluyo,bütün gün etrafında ''vah vah...niye böyle olduki..atladınmı zıpladınmı,bunumu içtin,şunumu yemedin diyen eniştemin ailesi..kızın kendi derdi kendine yetiyo,bebkleri hala hastanede yaşam mücadelesi veriyo..Allah hepinizin yardımcısı olsun,dediğin gibi hiçbi anneye böyle üzüntüler göstermesin

geçmiş olsun ablana meleklerinide inş alır en yakın zamanda sütün olmamasıda normal hem erken doğum hemde stres sıkıntı sütü azaltıyo 2 saatte bi sağıyodum bende 28 haftalık doğurdum sütün göğüs büyüklüğüyle alakası yok tecrübeyle sabittir bilmem anlatabildimmi ablanın görümceside çok biliyo bak gene sinirlendim görümceye bu durumlarda anneye çok destek lazım ken habire şu olur bu olur diye saçmalıklar anlatıyolar bende hep eski usul kaynattım pompayı sütü olsada olmasada sağsın sürekli bende ilk zamanlar bi damla geliyodu sonra sağarak çoğaldı şimdiyse malesefki bitti ama ek gıdaya geçene kadar süt aldı kızım hastanelerdeki süt pompaları daha büyük ve iyi çekiyo oraya gittikçe sağsın orda zaten muhafaza ediyolar

canım gorusmesin kimseyle ben o donemde kimseyle gorusmedim bi evde benim yanımda kalan ve esim vardı sutumude inatla sagdım o kadar onemliki o sut onlar icin o gorumceler sonra halayım ben diye yapısırlar bebeklere ay gıcık oluyorum bu insanlara

erken doğumuda memelerin boyutuna bağlarsa hiç şaşırtmaz beni bu görümce))
belliki ablanı çekemeyen,kötü kalpli biri..hiç kulak asmasın ablan onun sözlerine..benim teyzemin memeleri kafam kadar ama bütün kuzenlerim mamayla beslenmişler sütü olmadığı için..önemli olan işlevi))
bu arada ablanın gözüaydın,umarım kısa zamanda kızlarıda hastaneden sağlıkla taburcu olur..

kaydirigubbakcemile3 annyhall güldürdün beni..Allah onada bi meme vermiş gerisini koyvermiş dediğiniz gibi pis cadı..
bu arada ablamınkiler gerçekten pek küçük..75 i anca dolduruyo..umarım dediğiniz gibi etkilemiyodur süt olayını..çünkü doktor mamayı zor tolere ederler demiş..
pompayıda aldım bugün buarada...preemie teşekkürederim,verdiğin bağlantı çok işime yaradı.250ytl ye aldım

bir faydam dokundu ise ne mutlu bana

canım senin ablan için harcadığın bu çaba bana kız kardeşimin doğumdan sonra nasıl etrafımda pervane olduğunu hatırlatıyor. canım kardeşim henüz premature bebek görmediği için ilk aldığı zıbını kızım şimdilerde ancak giyiyor. ben doğumdan önce uzun süre yatak istirahati yaptığım için tüm kaslarım aşırı zayıflamıştı ve doğumdan sonra 15 gün kadar yürüyemedim. (allah bir ömür yürüyemeyen konuşamayan ya da bizim kolaylıkla yaptığımız bazı şeyleri hiç bir zaman yapamayacak olan engelli insanlarımıza sabır versin. onlara bakımda yardım edenlere de tabi ki. 2 ay affedersiniz tuvalete bile kalkamadan yattım ben) ayrıca erken doğumun getirdiği bir psikoloji sürekli ağlıyordum. bu nedenle bu tip alışverişlerimizi hep kız kardeşim yaptı. sen ne sormak istersen sor. elimizden geldiğince yardım etmek boynumuzun borcu. tekrar tebrik ediyorum sizleri

canım benimde göğüslerim küçük.. 75..
ama halen sağıp veriyorum oğluma..
ablanında gelecek merak etme..
önemli olan moral ve sağma isteği...

canım umarım ikizler bir an önce sağlığına kavuşur ve evlerine döner benimde kuzucuğum 17 gündür küvezde aynı sıkıntıları bende yaşadım ve burdaki çoğu arkadaşımız yaşıyor diye tahmin ediyorum niye öyle yaptın yapmadın yedin yemediğinden oldu vs. ama kimse moral vermek için destek olmuyor biz ne yapailirzki bize bunu veren layık gören kim yüce rabbimiz onu neden sorguluyoruzo ne derse o oluyor ablan ağlamak yerine zorda olsa bende çok kötü günler geçirdim bol bol dua edip sütünü sağsın önceleri qaz gelir üzlmesin benim 1 hafta gelmemişti sonra yavaş yavaş gelmeye başaldı sütünün geldiğinide kimselerle paylaşmasız az geldi desin geçiştirsin nazara çok geliniyor çünkü
imkanı var ise sürekli bu siteye girsin ve yaşadıklarını bebeiğinin yaşadıklarını duygularını vs.burda paylaşsın inan insan çok rahatlıyor ben bu şekilde moral buldum insanın can ciğer oldukları bile seni suçlamkatan başka bir işe yaramıyorlar seni uçurumun kenarına daha fazla sürüklüyorlar burda ki ortam atmosfer çok farklı hepimiz aynı ve benzeri şeyleri yaşadığımız için suçlamdan sorgulamadan bilgi paylaşımında olabiliyoruz ama çevremizdekiler olamayıyor olamzda bu anları yaşamadıkları için

kızlar sterılazor buharlı ıslak bırakıyo..........ölemı olur............kurutması gerekmez mı................

tekrar cıkan bıberıonları kurutmam mı gerek yoksa ıslak kullanmsam sorun olmaz mı.......yoksa sterılazor sterıl yapmıyomu yaaaaaaaaaa

tekrar cıkan bıberıonları kurutmam mı gerek yoksa ıslak kullanmsam sorun olmaz mı.......yoksa sterılazor sterıl yapmıyomu yaaaaaaaaaa

canım o ıslak bırakıyo sen havlu kagıtla sil ben ıslak kullanmadım ya kendi kendine kurusun ya da dedigim gibi havlu kagıt

tamam canım demek hepsı ıslak bırakıyo..........sagol...........bıde üç saat ıcınde kullanmak gerekmış..........ılgınç zaten temızlenmedımı........herkese guzel bı gun ınşşşşşşşşş

havlu kağıtlar steril olmadığı için, steril edilmiş biberonları eğer bu kağıtlarla silerseniz yaptığınız sterilizasyonun hiç bir anlamı kalmaz. kendi kendine kurumaya bırakabilirsiniz. ama onun dışında birşeyle kurulamak yerine ıslak kullanmanızı tavsiye ederim.. zaten kullandığımız su sterilizatörde kaynadığı için en azından mikrop içermediğini düşünüyorum.

haklısın canım ya ben genelde peceteyle kurulyoyrum ama ıçım rahat degıldı haklısın kurutmımm........

teşekkürederim desteğin için..ama yaptıım tebriki hakedecek bişey diil,bende o prenseslerin teyzesiyim sonuçta..
senin ablamın burdaki diğer annelerin yaşadıkları gerçekten zor bi deneyim..biz kızkardeşler şimdi yanınızda olamayacaksak ne zaman olcaz ki...
neyse iyi haberler veriyim,bizim kızların aldıkları süt miktarını arttırmış doktor,bu haber ablamında süt miktarını arttırmış ilginç olarak...
annem görümceyi küstürmüş dün, sen niye okumadın,niye evlenmedin gibi nahoş konular açmış kızın yanında..akşam aradı,öyle pişman olmuşki kızın kalbini kırdım diye.. çok üstüne geliyodu kızımın dayanamadım şeytana uydum ama çok utanıyorum şimdi diyo ))
bu arada dün libas giyimden çok şirin 2 prematür tulum aldım,daha önceki(normal zamanda doğacaklarını düşünerek) kıyafetlerinide ben almıştım,ama bunlar hepsinden daha şirin gözüktü gözüme,..'ne kadar küçük o kadar güzel''gerçekten... çeşit çok değildi,bugünde ankamall e bakcam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…