Premature Bebekler prematür alışverişi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

tanterosa

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2009
49
0
286
Hakkari
ablam 28.haftasında doğum yaptı,bebekleri şu an kuvezde..hiç hazırlığı yoktu..kendisi vanda öğretmen..bebekleri için gereken şeyleri ankaradan alıp göndereceğim kendisine..
ama prematüre bebek alışverişi zor. bazı kalemlerde tıkandım,tecrübeli annelerin acil yardımına ihtiyacım var:
1.hangi süt sağma makinesi
2.hangi biberon
3.hangi emzik
4.hangi yatak-yorgan
5.prematüre bebeğe uygun kıyafetleri nerden bulabilirim
6.bunların dışında böyle küçük bebekler için elzem olupta atladığım bişey var mı acaba?

tercih ve tecrübelerinizi yazarsanız çok sevinirim...önümüzdeki hafta sonuna kadar kargoya vermem gerekiyo malzemeleri

canım ınş eve gelırler bende erken dogum yapt ve kuvezdeler...........medela mınık elektırıklı pompa ıyı .................sut posetlerı gerekıyoo...........kıyafet su an gerekmez kuvezdeler..........cıkınca gerekecek...........premature kıyafetler heryerde yok carfour gıbı alışverıs merk bulabılırsın bebe magzalarında dr brovs yada avent bıberonun aldım ben .............su an baska bı sey gerekmıyo..........ınş eve gelsınler alınır hersey.............zaten battanıye poset corap yelek hersey alıcaksın canım............ınş tum bebekler evlerıne kavusur

canım ablamın yaşadığı yerde çok fazla bebek mağazası yok. o nedenle şimdi ve hastaneden çıktıklarında tüm gerekecekleri burdan alıp göndermek zorundayım..ikizlerle evden çıkamaz,çıksada orda bişey bulamz..
netten baktım,avent ve browns ın bi sürü çeşit biberonu var. sen hangi modelleri aldın acaba? medela pompa genel olarak tavsiye ediliyor ama bi de swing modeli var,farkları ne acaba?
bu arada seninde bi an önce kuvezdeki çocuklarına kavuşmanı diliyorum..

ınş canım ...............evet sterılazorde gereklı ama su an ben kaynatuyorum daha eve gelmedıler gelınce gereklı olucak ama...............alıcam ınş...........tum kıyafetlerı badı tulum hastane cıkısı mendıl cantası bakım cantası hepsını yaz ve cık bıgun al................bazen netten de alabılırsın...........medelanın mımık elekt kullanıyorum ..........ıyı anma sesı fazla..........ablan su an sut sagıyo mu.............su an gereklı ona.............kac kılo dogdular...............cok zor beklemeler.............

steruılazorun arzumda ındırım vardı bı ara..............dortlu altılı ne kadar cok alırsa o kadar ıyı.............bıberon cok olucak cun ku...........netten ara bulursun canım

canım bende ankarada yasıyorum 3.5 ay once bizde yaptık bu alısverisi
medela elektirikli sut sagma makinesi botti de 300 tl
dr brovns aldım ama simdi avent aldım o daha iyi
emzik nuk damaklı ancak onu tutabildi
yatak yorgan normal bebekler ne kullanıyorsa aynısı
biz e bebekten ve 365 te smyk cocuk magazası var ordan aldık premature kıyafet cok fazla alma 2 aya normal kıyafet giyebiliyolar
sterilazor e bebekten arcelik aldık yanılmıyorsam 50 tl hem ısıtıcı hem sterilazor
dereceyi digital alma doktorumuz civalı sart dedi bosuna para verme
molfixsin premature bebek bezleri var ilk baslarda cok ise yarıyo bi onun var zaten

Bizim sterilizatör rapido babymoov.6 tane alıyor,diğerleri ya çok pahalı yada az biberon alıyordu.Ben çok memnunum,kesinlikle tavsiye ederim.

canım çok teşekkürederim verdiğin bilgiler için..
aventinde bi sürü biberon çeşidi var,alırken neye dikkat ettin,cam olmasımı emziğimi,kauçuk olanlar varmış silikon olanlar varmış...kafam iyice karıştı..tam olarak hangi modeli aldığını yazabilirmisin?
365 te smyk çocuk mağazası derken..yeri tam olarak anlamadım bi de...özelcan bebeden bi kaç tulum buldum ben ama çeşit fazla değil orda..e bebeğe bakacağım birazdan...
hepsini not aldım...ablam prematüre bezi bile bulamamış vanda,çocukların boğazına kadar geliyomuş bezleri şu ankaydirigubbakcemile3

süt sağıyomuş ama 40cc falan geliyomuş günde...bebekleri çok az besledikleri için şu an yetsede hüpppp diye çekecek daha iyi bi pompaya ihtiyacı olacak sanırım..
kızların kilosu düşk teyzesi; 1250 ve 1400...(doğum kilolarıydı ama zayıflamışlar)
sterilizatörlerede baktım bu arada...elektrikle steril edenler var buharla edenler var...4-6biberonluk almaya kararlıyım ama hangi tipi daha sağlıklı acaba?

Son düzenleme:
canım medalanınkini bende aldım polikarbon evet..
ben onun yerinde nuk un biberonlarından almıştım onu takıyorum sağarken dar ağızlı olması gerekiyor biberonların..
e-bebeğe bak orda herşeyi bulabilirsin..
emzikleri damaklı silikon al , aynı şekilde biberonarın ağzıda emzikle aynı olmasına dikkat et alırken..
e- bebekte prematüre kıyafet var. mothercare de var..chicco da var...
ama e- bebekte herşeyi bulman mümkün..
yatak, yorgan hetşey..

canım hangi marka ve model aldığınıda yazabilirmisin rica etsem?
bi de süt sağma makinesi medela alacaktım ama sanırım onun biberon kısmıda polikarbon:-(((

Chicco'nun cam biberonunu kullanıyorum,akışı ayarlanabilenlerden.Medelanın pompası bende de var ama acıtıyor sağarken ve polikarbon.Ama memnun kalanlar da vardır tabi.

Ben anlamadım, elektrikli zaten sterilizatör,içine su koyuyorsun buharla steril ediyor.Mikrodalga fırında steril edenler var,onlara da bakabilirsin.

pramature kıyafetler genelde çok pahalı ve az kullanılıyor.c&a çok güzel küçük boyda bebek kıyafetleri var.anteres ne anlamalda var..

cankayada 365 alisveris merkezi var onun ust katında smyk var ordan aldım emzik silikon aldım kaucuk alerji yapabilirmis denemem gerekiyodu denemek istemedim zaten kuvezde delik desik ettiler yavrmu silikon uclu aventın biberon ucu anne gogsune en yakın olanmıs gercektende daha iyi tutuyo dr browns bazen midesini bulandırıyodu bunda sorun yasamadım 1 haftadır kullanıyorum dedigim gibi kıyafeti cok alma 1.5 ay sonra yeni dogan kıyafetler oluyo sonra hızlanıyo buyumeleri :asigim:

e-bebekteki prematür tulumlar çok güzel ama stokta bulunmamakta yazıyo sitede. bi de mağazasına gidip bakmak lazım..
canım bi de medelanın süt pompasına uyan modeli hangisi nuk biberonun?a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…