Premature Bebekler preeklempsi nedeniyle erken doğum yapan sonra hipertiroid teşhisi konan varmı?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

iremnur54

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2008
19
0
86
Diğer
preeklempsi ile 29 haftalık erken doğum yaptım.7 ay önce bebeğimi 5,5 ay küvezde yaşattıktan sonra kaybettim.yüksek tansiyonumun sebebini araştırdık hipertiroid ve kanda pıhtılaşma çıktı.ilaç tedavisindeyim.aynı durumları yaşayan varsa bilgi alışverişinde bulunmak isterim.

Canım sana yardımcı olmak isterdim fakat üzgünüm.Bende preeklampsi nedeniyle 34 haftalık doğum yaptım bebeğim 10 gün küvezde kaldı ve şimdi sağlık durumu gayet iyi 10 aylık oldu.Fakat ben doğum yaptıktan sonra nedense bir sebebe bağlanmadı bu durum doktorlar tarafından açıkçası bende çok merak ediyorum umarım sorun çözüme kavuşur ve sende bebişini bir gün kucağına alırsın

arkadaşlar preaklampsi ne demek? benim ilk hamileliğim ve çok bilgisizim bu konularda..

iremnur,çok geçmiş olsun..senin şu an da tansiyonun yuksek mi?
ben de preeklampsi nedeniyle 35 haftalık doğum yaptım 2.5 yıl önce..doğumdan çıkar çıkmaz tansiyonum düştü ve tekrar hiç yükselmedi..
şeremim,preeklampsi yüksek tansiyon fazla ödem ve idrarda protein bulgularıyla kendini belli eden bir gebelik hastalığı..6. aydan sonra ortaya çıkar genelde..

evet benim tansiyonum hala pek normal değil.şimdilerde ilaç kullanıyorum hipertiroid için,fakat genelde en düşük 13-9 tansiyonum.bende hipertiroid normal seviyeye gelmeden bebek düşünmüyorum.aynı acıları bir daha yaşamayı yüreğim kaldırmaz.inş da bir dahaki hamileliğim bir önceki gibi acı sonuçlanmaz.senin de bebeğin uzun ömürlü olur inş.bazen böyle sebepsiz preeklempsi yaşanıyor.bende 2 önemli sebep çıktı kalp,böbrek gerekli her organa bakıldı.kan pıhtılaşması ve dediğim gibi hipertiroid çıktı.kan pıhtılaşması da çok önemli bir etken.ben bir daha hamile kalınca hergün kanın koyuluğunu azaltaccak iğne olacağım.hayırlısı bakalım.

Merhaba..Bende 3. cocuguma hamileyim ve bendede yuksek tansyon var..Digerlerindede oldum bu hastaligi gunde 8 tane tansyon hapi kullanarak tamamladim hamileligimi..Cok sukur erken dogum falan olmadi ikisindede bundada olmaz insallah...bende herhangi bir hastaliga baglanmadi pre_eklamsi...Bu arastirilmadi yani...Ben hamileligimin son aylarinda tansyonum yukseldiginde doktorum beni kardiyologa yonlendirdi hemen...Bu sefer basinda yuksek cikti tansyonum ve hergun tansyonumu olcup bu ayki randevumda kardiyoluguma vericem gerekli gorurse tansyon haplarina basliyicaz simdiden...Erken dogum konusunda burayi okuyunca cok tedirgin oldum simdi....

merhabalar bende 5ay once preaklampsi nedeniyle 26haftalik bebegimi kaybettim.bizde cok arastirmalar yaptirdik ve daha sonra riskli gebelikler konusunda uzman prof.dr.riza madazliya gittik o coketayli bir incelemeye aslinda gerek olmadigini nim durumumun plasentadan kaynaklandigini soyledi.ve birtakim tahliler istedi yaptirdik cok sukur bir problem cikmadi fakat yasadigim olayin etkisinden tansiyonum birturlu duzene girmedi 5 aydir su son zamanlarda biraz daha iyiyim

merhaba arkadaşlar..

ben ilk bebeğimi oğlumu 32 haftalık preklemsi nedeniyle erken doğum yaptım..bebeğim düşük doğum ağırlıklı doğdu ve 5 gun yaşadı..malesef kaybettik..

ilk gebeliiğimde yeterli araştıma yapılmamıştı..

iknci gebeliğim olmadan önce doktor araştırmasına başladım..bu konuda arkadaşın dediği gibi RIZA MADAZLI yı da öneririm fakat benim doktorum yıne çapada bşr prof FAHRİ ÖÇER İDİ..Allahın iznyle ve doktorumun sayeinde kızımı sağlıklı br şekilde dunyaya getirdim..

yapılan tum araştırmalar sonucu kanımda katılık çıktı yani antifosfolipid sendronu çıktı bende ..afp igm yuksek çıkıyordu.. tum gebeliğim boyunca iğne oldum..

konu hakkında tum sorularınızı yantlayabilirim..

ilk olarak tavsiyem..

gebelik öncesi tum kontrollerinizi yaptırın
muhakkak fakülte hastanesine devam edin ve doktorunuz prof olsun.
ayrıca preklemsili doğumla arasında kendiize zaman verin bana doktorlar en az 1 yıl bekle demişti..bazı nedenlerden 2 yıl olmuştu beklediğimiz süre çok da iyi oldu..

tansiyon tum damarlara baskı yapıyor onun için tum vucut zarar görüyor..

karaciğer değerlerinize ve böbreklerinize özellikle baktırn..

gebelikte üçlü testte bakılan AFP ye mutlaka baktırın preklemside bu değer yuksek çıkar..

banada yardimci olabilirmisiniz acaba benime gebelikte tansiyonum hep yuseliyodu simdi dogum yapali 6 bucuk hafta oldu ve halla gecmedi ne yazikki ama gebelik zehirlenmesi falan degildi gebelikten kaynaklana tansiyon yuksekligiydi aranizda hic yasayan varmi

merhaba arkadaşlar...

öncelikle geçmiş olsun diyorum bu hastalıkla uğraşanlara.

bende 21 haftalık hamileyken ayrıntılı ultrasonda bebeğimin gelişimi 1 hafta küçük çıktı. yani 20 haftalık çıktı. doktorum bana ilerleyen haftalarda preeklampsi sebebiyle erken doğum riski olabileceğini anlattı...preeklampsinin yüksek tansiyon dışında bir belirtisi yok mu? eğer bende preeklampsi olsaydı şuana kadar ortaya çıkar mıydı? 25. haftamdayım ve korkuyorum... bundan önce de 1 tane düşük yaşadım. şuanda da hergün kanı seyreltici iğnemi oluyorum ve bebe aspirini içiyorum

bende 31 haftalık doğum yaptım ama benim gebelikten bi kaç ay önce önce troid çıktı ve ilaca başladık bebeğimdede troid çıktı malesef devamlı kontrol ediliyo

33. haftada ani bir teşhisle apara topar ameliyata aldılar kızım 6 gün yoğun bakımda kaldı allahıma şükürler olsun şuan bi sağlık problemi yok 8 aylık oldu ve benim rahatsızlığımın nedenini bilmiyoruz dediler yüksek tansiyon doğumdan sonra geçti normal şimdi fakat sizdeki bu rahatsızlık nasıl öğrendiniz ya da belirtileri var mı biraz anlatırsanız sevinirim

canım çok geçmiş olsun umarım preeklemsi olmazsın çok kötü bir durum seni korkutmak gibi olmasın ama benim 20 haftada çıktı 6 hafta hastanede yattım 26 haftalık doğum yaptım preeklemsi tanısı konması için tansiyon yüksekliği el ve ayak bileklerinde şişlik 24 saatlik idrarda albümin gibi belirtileri olabiliyor bunların hepsi bende mevcuttu sıkı takip altında olmalısın canım inşallh olmaz sağ salim kucağına alırsın sormak istediğin birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım.Sevgiyle kal.

Merhaba sanırım sakaryalısın benım e maıl adresım yasemin_demetz@hotmail.com bende bebeğimi preeklemsı nedenı ıle 8 ay kuvezde yasadıktan sonra kaybettım senınle konusmak ıstıyorum mumkunse soracagım sorular olacak e maılını yazarmısın bu sıtede cok ıyı değilim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…