Preeklampsi yaşayanlar buraya lütfen :(

esraderman

Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2014
87
2
18
İstanbul
Kızlar merhabalar,

Hamileliğimin 34 haftası bitti, 35. Haftaya girdim. Geçtiğimiz hafta şiddetli baş ağrım oldu bir gün, dr preeaklampsiden şüphelenip idrar toplattı ve idrarda protein çıkışımın 480mg olduğunu gördük. Yani hafif preeklampsi teşhisi koydu :( baş ağrım ertesi gün geçti, tekrar da etmedi. Onun dışında hiçbir belirtisini taşımıyorum zaten. Hafif olduğu için dr düzenli takip edeceğiz, gelişme geriliği vs gibi bir sorun saptarsak doğuma alacağız dedi ama yine de çok korkuyorum bebeğimi kaybetmekten :( bu konuda bilgisi olanlar yazabilir mi lütfen? Çokk ihtiyacım var :(

Benim oldu canım hafif preeklamsiydi senin gibi. 32.haftada çıktı benim düzenli tansiyon olçumu ve haftada iki kez idrar takibi yaptık. Ben 37. Haftama kadar çalışmayı duşunuyordum ama dr. 33 de bıraktırdı. İzne ayrılınca tansiyonum falan daha duşuk çıkmaya başladı protein kaçağı da duştu ve 36+0 a kadar dayanabildim . Çok şukur sağlıklı vi şekilde aldım kucağıma bebeğimi. Sende stresten mumkun olduğunca uzak durmaya çalış çunku stress acaip tetikliyor. İnşallah sağlıkla kavuşursun sende.

Benim tansiyon gecen hafta 16 cıktı doktorum bu hafta tansıyonunu olctur 14.9 olursa yanıma gel ıdrar kan tahlılı yapalım dedi az once olcturdum 14.7 cıktı ögleden sonra gel dediler bir daha olcecekler sizce varmı bende de gecen hafta 28.hafta kontrolum vardı bebegın kılosu 1 hafta geriden geliyor dedi doktorum korkuyorum.

Back