Preeklampsi yasayan anneler sonrası

Evet asprine basladim bugun keseyi görünce kan sulandirici vericem dedi sanirim igne olandan vericek biz bugun cok birsey konusmadik aslinda kizlar cnku zaten doktorun kontrolün deydi herseyim 8 aydir kontrolundeydim daha oncesinde konusmustuk tekrarlayanilirde tekrarlamaya bilirde demisti suan birsey öngöremiyolad doktorlar malesef. Zaman gostercek herseyi test olarak ta hamileligi ilk dusundugumu soyledigim an tum taramalarimi yapmisti oldugum yerde riskli gebelik uzmani yok ama en azından bu hastalik hakkinda seminerlere katilmis tezler yazmış bir doktor buldum onun kontrolundeyim erken alabilcegini soylemisti bebegi riske atmadan yeterli haftaya geldiğinde rahat olmami normal bir hamilelik gibi dusunmemi yeteri kadar dikkat etmemi ama kendimi kasmamami sıkmamami bu konuda strese girmememi istedi en basindan beri her kontrolumde üstünden geciyorduk onun icin bugun uzun bir muayenemiz olmadi bekledigimiz birseydi keseye bakti ama gorunmedi pazartesi gel tekrar dedi zamanla gorecegiz yani kizlar ikinci hamileligimdede boyleydi önceden yapabildikleri sadece kan sulandirici verebilmek hastalik tekrarlamadikca baskada birsey gelmiyor ellerinden ama doktor önemli tabiki hem bilgisi hemde iyiligi bakimindan
Bizi strese sokucak telaslandiricak bi doktora gitmemeli bence hamilelik basli baslina stresli gecen bi donem birde bizim gibi ozel durumu olanlar icin doktorun yaklasimi cok cok onemli

Evet asprine basladim bugun keseyi görünce kan sulandirici vericem dedi sanirim igne olandan vericek biz bugun cok birsey konusmadik aslinda kizlar cnku zaten doktorun kontrolün deydi herseyim 8 aydir kontrolundeydim daha oncesinde konusmustuk tekrarlayanilirde tekrarlamaya bilirde demisti suan birsey öngöremiyolad doktorlar malesef. Zaman gostercek herseyi test olarak ta hamileligi ilk dusundugumu soyledigim an tum taramalarimi yapmisti oldugum yerde riskli gebelik uzmani yok ama en azından bu hastalik hakkinda seminerlere katilmis tezler yazmış bir doktor buldum onun kontrolundeyim erken alabilcegini soylemisti bebegi riske atmadan yeterli haftaya geldiğinde rahat olmami normal bir hamilelik gibi dusunmemi yeteri kadar dikkat etmemi ama kendimi kasmamami sıkmamami bu konuda strese girmememi istedi en basindan beri her kontrolumde üstünden geciyorduk onun icin bugun uzun bir muayenemiz olmadi bekledigimiz birseydi keseye bakti ama gorunmedi pazartesi gel tekrar dedi zamanla gorecegiz yani kizlar ikinci hamileligimdede boyleydi önceden yapabildikleri sadece kan sulandirici verebilmek hastalik tekrarlamadikca baskada birsey gelmiyor ellerinden ama doktor önemli tabiki hem bilgisi hemde iyiligi bakimindan
Bizi strese sokucak telaslandiricak bi doktora gitmemeli bence hamilelik basli baslina stresli gecen bi donem birde bizim gibi ozel durumu olanlar icin doktorun yaklasimi cok cok onemli
Evet cok haklısın canım cok sag ol zamanını ayırdıgın ıcın buradan mutluluk mesajlarınıda okuyacagız ınsallah ınanıyorum 😊 ben hala bulmuş degılım doktor nereye kıme gıtsem sankı bıseyler eksık kacıncı doktorum oldu ınsallan bende bulabılırım

Evet cok haklısın canım cok sag ol zamanını ayırdıgın ıcın buradan mutluluk mesajlarınıda okuyacagız ınsallah ınanıyorum 😊 ben hala bulmuş degılım doktor nereye kıme gıtsem sankı bıseyler eksık kacıncı doktorum oldu ınsallan bende bulabılırım
İnsallah bende sizlerin guzel haberlerini bekliyorum 😊 dusunuyomusun sende suan gebelik

İnsallah bende sizlerin guzel haberlerini bekliyorum 😊 dusunuyomusun sende suan gebelik
10 ay dogum olalı artık dusunmeye başladım açıkcası gıttıgım çoğu doktor yeterlı suren dıyor 2 ay daha beklesemmı yıl dolsamı diyorum bı yandan da 2 ay da ne degışebılır diyorum zaten hemen rabbım nasıp edecekmı onu da bılmıyorum ama artık ocak ortalarına dogru kullandıgım hapı bırakmak ıstıyorum

10 ay dogum olalı artık dusunmeye başladım açıkcası gıttıgım çoğu doktor yeterlı suren dıyor 2 ay daha beklesemmı yıl dolsamı diyorum bı yandan da 2 ay da ne degışebılır diyorum zaten hemen rabbım nasıp edecekmı onu da bılmıyorum ama artık ocak ortalarına dogru kullandıgım hapı bırakmak ıstıyorum
Doktorlar ve senin pskolojik durumun onemli tabi hazir hissediyorsan kendini doktorlarda onay veriyorsa neden olmasin 6 aydir korunmuyorduk simdiye nasipmis hemende olmuyor doğru zamanda olsun diye dua ettim hep tabi.. folik asit kullaniyormusun

Doktorlar ve senin pskolojik durumun onemli tabi hazir hissediyorsan kendini doktorlarda onay veriyorsa neden olmasin 6 aydir korunmuyorduk simdiye nasipmis hemende olmuyor doğru zamanda olsun diye dua ettim hep tabi.. folik asit kullaniyormusun
Evet 2 aydır folık asıt kullanıyorum tam kan testlerımı muaynemı oldum ve folık asıte başladım artık dayanamıyorum beynımın içi susmuyor en azından denemek istiyorum şükür ki hamıle kalabılıyoruz bunu da yasayamayanlar var o hamılelık gunlerımı yenıden dusununce umutlanıp heycanlanıyorum sende bı hap kullanıyormuydun oncesınde zaten o aldıgımız hormonu vucut hemen atamıyormus bende o yuzden son tabletımde bıtınce bırakayım diyorum kalıncaya kadar 1 yıl doldururz zaten dıye dusunuyorum

Ben dogumdan sonra 2 3 ay igne yaptirdim sonra biraktim onu ve hic birsey kullanmadim 3 sene böyle gecti istemedim 3 sene boyunca kazayada gitmedi şükür bebek dusununcede hastahaneye gttim doktorla adim adim ilerledik ama birsey kullanmama ma ragmen 6 ayda anca oldu bebis tabi herkeste degisebilir belki sen hemen kalirsin 😊 insallah gönlünce olur hersey

Merhaba arkadaslar tekrar burdayım dedıgım gıbı burdan adım adım bıbırımızle her seyı paylaşalım ıstıyorum doktorum hamıle kalmadan aspırın kullandırmaya başladı suan folık asıt ve aspırın kullamıyorum gebe kalıncada farklı ılaclara başlayacakmışız inşallah her sey guzel olur

Ben dogumdan sonra 2 3 ay igne yaptirdim sonra biraktim onu ve hic birsey kullanmadim 3 sene böyle gecti istemedim 3 sene boyunca kazayada gitmedi şükür bebek dusununcede hastahaneye gttim doktorla adim adim ilerledik ama birsey kullanmama ma ragmen 6 ayda anca oldu bebis tabi herkeste degisebilir belki sen hemen kalirsin 😊 insallah gönlünce olur hersey
Sız nasılsınız her sey yolundamı 😊

Sız nasılsınız her sey yolundamı 😊
Cok sukur keseyi gorduk kalp atisi icin tekrar gidecegm hafta ici aspirin kullaniyorum bende ama siz hamilelikten önce baslamissiniz galiba bende doktor kontrolünde hamile kaldim ama oncesinde folik asit demir b12 kullandim asprini gebelik öncesi ilk kez duydum her doktorun farkli tedavisi var sanırım

Cok sukur keseyi gorduk kalp atisi icin tekrar gidecegm hafta ici aspirin kullaniyorum bende ama siz hamilelikten önce baslamissiniz galiba bende doktor kontrolünde hamile kaldim ama oncesinde folik asit demir b12 kullandim asprini gebelik öncesi ilk kez duydum her doktorun farkli tedavisi var sanırım
Sanırım doktorum gebelıkten oncede kullanmamızı soyledı bende daha bu gun başladım herkes farklı seyler soyluyor bundan oncekı doktorumda hıc bısey kullanmıcaz normal gebe gıbı olcaksın ıkıncıde demıştı herkes ayrı gercekten alanında ıyı bı doktor duyulmus bı doktor antalyada o yuzden ırdelemedım artık yoruldumm sanırım canım Allaha guvendım artık doktor doktor da gezmek ıstemedım bu doktor ne derse yapıyorum bakalım ne zaman gebelık olucak cok merak ediyorum aspırının dozu nedır acaba kaç mg kullanıyorsun kan sulandırıcı ığne başlayacakmısın bana doktorum gebelık olunca onlem için başlayacağız dedı

Sanırım doktorum gebelıkten oncede kullanmamızı soyledı bende daha bu gun başladım herkes farklı seyler soyluyor bundan oncekı doktorumda hıc bısey kullanmıcaz normal gebe gıbı olcaksın ıkıncıde demıştı herkes ayrı gercekten alanında ıyı bı doktor duyulmus bı doktor antalyada o yuzden ırdelemedım artık yoruldumm sanırım canım Allaha guvendım artık doktor doktor da gezmek ıstemedım bu doktor ne derse yapıyorum bakalım ne zaman gebelık olucak cok merak ediyorum aspırının dozu nedır acaba kaç mg kullanıyorsun kan sulandırıcı ığne başlayacakmısın bana doktorum gebelık olunca onlem için başlayacağız dedı
Coraspin 100 mg kullaniyorum ben sikinti yapma kendine lutfen evet sancili bi donem bu bizler icin ama boyle yaparak sureci zorlastirriz sadece benimde korkularim var inan ama dusunmemeye calisiyorum ilac kullanmadan olmaz bizim dururmumuzda hatta tansiyon cikmasi durumunda ek olarak tansiyon ilacida baslaniyor (ilk gebelikten biliyorum) doktorum bana sakin ol normal bir hamilelik surecindeymissin gibi dusun normal yasantina devam et dedi bende oyle yapiyorum guzel dusunelim guzel olsun 😊

İğneyede baslayacagini soyledi bu arada. Sanırım kalp atisini bekliyor
Hamileliğiniz çok güzel geçmesini bebeğinizi sağlıkla kucağınıza aşıp sağlıkl büyütmeniz temennisiyle çok sevindim burda böyle haberler görmek inanın çok mutlu ediyor herkes fazlasıyla mutlu olmayı hakediyor özellikle bu forumda öyle veya böyle bir acı olay deneyimlemiş önceki hamileliğinizde dekolman olduğundan bahsetmiştiniz özel bir test yaptırdımı doktorunuz

Hamileliğiniz çok güzel geçmesini bebeğinizi sağlıkla kucağınıza aşıp sağlıkl büyütmeniz temennisiyle çok sevindim burda böyle haberler görmek inanın çok mutlu ediyor herkes fazlasıyla mutlu olmayı hakediyor özellikle bu forumda öyle veya böyle bir acı olay deneyimlemiş önceki hamileliğinizde dekolman olduğundan bahsetmiştiniz özel bir test yaptırdımı doktorunuz
Yok hayir ilk kaybim degil cnku benim ilk bebegimide kaybettim ben o tansiyondan dolayi gelismedi ondan parca alip patalojiye gonderildi ikinci hamileligim sorunsuz geçmişti 36. Hafta tansiyonum çıkmaya basladi doktor 5 gun daha bekleyelim dedi hergun nst girmeye gittim ama hastahaneye dogum icin yattigim gun ilk basta vardi kalp atisi yarim saat sonra yoktu ve baktiklarindaki nst kagidini cok kisiye gosterdim herkes normal oldugunu ve sikayet etsemde sonuc alamayacagimi soyledi benim derdim sikayet yada para degildi benim seyim kagittaki degerlere göre öngorememesiydi doktorun ama herkes normal deger diyince doktorun da bir hatasinin olmadigini anladim. 3 sene ara verdim 2 kaybim ust usteydi cnku sonra kendimi hazir hissedince arastirarak baska hastahanede baska doktor buldum dururumddan bahsettim oda gerekli testleri yapip ilac basladi vucutu hazirladi hamilelige sonuç olarak suan hamileyim en icten dualarimla insallah sizlerde bende bebeklerimizi sag saglim saglikla kucaklarimiza alırız dedigim gruba da bakarsaniz eger gercekten bizler gibi bir suru kadin var

Yok hayir ilk kaybim degil cnku benim ilk bebegimide kaybettim ben o tansiyondan dolayi gelismedi ondan parca alip patalojiye gonderildi ikinci hamileligim sorunsuz geçmişti 36. Hafta tansiyonum çıkmaya basladi doktor 5 gun daha bekleyelim dedi hergun nst girmeye gittim ama hastahaneye dogum icin yattigim gun ilk basta vardi kalp atisi yarim saat sonra yoktu ve baktiklarindaki nst kagidini cok kisiye gosterdim herkes normal oldugunu ve sikayet etsemde sonuc alamayacagimi soyledi benim derdim sikayet yada para degildi benim seyim kagittaki degerlere göre öngorememesiydi doktorun ama herkes normal deger diyince doktorun da bir hatasinin olmadigini anladim. 3 sene ara verdim 2 kaybim ust usteydi cnku sonra kendimi hazir hissedince arastirarak baska hastahanede baska doktor buldum dururumddan

bahsettim oda gerekli testleri yapip ilac basladi vucutu hazirladi hamilelige sonuç olarak suan hamileyim en icten dualarimla insallah sizlerde bende bebeklerimizi sag saglim saglikla kucaklarimiza alırız dedigim gruba da bakarsaniz eger gercekten bizler gibi bir suru kadin var
İnşallah alacaksınız sağlıkla gönülden dua ediyorum evet bir sürü kadın var aynı sorunu yaşayan herkese hayırlı bir ömür nasip etsin Rabbim

İğneyede baslayacagini soyledi bu arada. Sanırım kalp atisini bekliyor
İnşallah canım her sey guzel olur doktorum hıc tuz kullanmamız gerektiğini söyledi sen böyle bi önlem aldınmı ben dogumumdn sonra sureklı tnsıyon olctum hastanede tansıyonlarımdan nöbet gecırecegımden korkarak yogun bakıma alınmıştım 20 lere kadr gordum dogumdan sonra kalıcı bı tansıyon oldumu dıye surekli olcuyorum şükür hıç yukselmedı bıdaha ama önlem amaclı tuz dıyetı yapacagım

İnşallah canım her sey guzel olur doktorum hıc tuz kullanmamız gerektiğini söyledi sen böyle bi önlem aldınmı ben dogumumdn sonra sureklı tnsıyon olctum hastanede tansıyonlarımdan nöbet gecırecegımden korkarak yogun bakıma alınmıştım 20 lere kadr gordum dogumdan sonra kalıcı bı tansıyon oldumu dıye surekli olcuyorum şükür hıç yukselmedı bıdaha ama önlem amaclı tuz dıyetı yapacagım
Doktoruma ozellikle bunu sordum tuzu tamamen kesmelimiyim diye oda hayir normal duzeyde devam edebilirsin dedi (normalde de az tuzlu yiyorum ) her zaman attigimin bir tik daha altina dusurdum ben yinede önlem olarak tabi doktorum bana normal hamile gibi dusunup ona gore yasamami soyledi dusunme stres yapma normal saglikli gebelik gibi dusun ve dikkatli devam et dedi.
Benim kalici bi tansiyonum olmadi hatta bu gunlerde hamilelikten olsa gerek sık sık tanisiyonum düsuyor benim dogum yapınca hashatanede cikti 4 gun kadar dusmedi ama sonrasinda kalmadi şükür

X