• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklampsi geçirip tekrar hamile olanlar

Merhaba
Mutlaka okuyanlar olacaktir onlar icin son durum paylasimi da yapmak istedim.
Preeklampsi geçirmedim fakat bebegimin son 2 haftada gelisimi durmustu. 2620 gr 38+0da kucagimiza aldik saglik sorunu olmadi sukurler olsun dogumdan 1 hafta sonra tansiyon sorunum basladi oksapar igne kullaniyorum 40 gun boyunca kullanicam tansiyon ciktikca yarim limon sikarak dengeledim tansiyon ilaci sute gectigi icin onerilmiyor. Spinal sezeryan oldum dogum sonrasi omuz ve bel ağrısı yasadim ama gecti onlarda bizden haberler böyle :) fittanne fittanne canim siz ciktinizmi eve

Merhaba
Preeklampsi geçirmedim fakat bebegimin son 2 haftada gelisimi durmustu. 2620 gr 38+0da kucagimiza aldik saglik sorunu olmadi sukurler olsun dogumdan 1 hafta sonra tansiyon sorunum basladi oksapar igne kullaniyorum 40 gun boyunca kullanicam tansiyon ciktikca yarim limon sikarak dengeledim tansiyon ilaci sute gectigi icin onerilmiyor. Spinal sezeryan oldum dogum sonrasi omuz ve bel ağrısı yasadim ama gecti onlarda bizden haberler böyle :) fittanne fittanne canim siz ciktinizmi eve

Sağol canım bende süreci paylaşayım..

Bende dikkat ettim bu sefer preeklampsi geçirmedim 37+1 de nişanımın gelmesi sebebiyle Doğumum gerçekleşti..
Oğlum doğarken ciğerindeki suyu tam atamadığı için YENİDOĞAN TNN’si geçirdi.. 9 gün yoğun bakımda kaldı.. 2-3 gün basınçlı oksijen verilerek ciğerindeki suyu atması sağlandı akabinde antibiyotik tedavisi başlandığı için mecbur 7 gün daha yatması gerekiyordu.. o sıra bende yoğun bakıma emzirme için gittim 3 saatte bir.. ilk günler emzirme çok zor geçti çünkü uyuyordu emmiyordu.. ama hemşirelerin desteğiyle atlattık taburcu olduk.. bugün evdeki 6. Günümüz çok şükür düzene girdi herşeyimiz.
Bugün doktor kontrolümüz vardı 15 günlük olduk.. çok şükür kilo almış ve boyu uzamış gelişimi güzel gidiyor.. işitme testini yaptırdık sıkıntı çıkmadı.. bir sonraki kontrolümüz 40 çıkınca insallah hem rutin izlem hemde rutin kalça çıkıklık filmi için gideceğiz..
Doğumdan sonra oskopardı sanırım adı kan sulandırıcı iğneye başlattı doktorum 10 doz günde 1 tane 10 gün olacak şekilde verdi koldan yapıldı iğnem.. evet tansiyonum çıkmadı ama ödemlerim çok fazlaydı.. preeklampsi doğumdan hemen sonra da tetiklenen bi durum olabiliyormuş önlem amaçlı iğnemi oldum.. bi de pıhtı atma durumu olabilir dediler hastanede.. damarların rahatlaması için iğneyi verdiler..

Zaten Doğumdan sonra hızlı kilo kaybım başladı 2 haftada 17.7 kilo verdim o kadar bünyem allak bullak oldu ki meğerse su tutmuş vücudum aynı ilk hamileliğimdeki gibi o zaman 18.5 kilo vermiştim.. yani nişanım gelmese preeklampsi geçirmem an meselesiydi öyle şişmeye başlamıştım..
Bu kilo kaybı bi yandan iyi oldu normale döndüm ama bi yandan da vücudum sarsıldı.. günde 5-6 kere hastaneye git gel yapmak zorunda kaldım eve gelip süt sağıp biraz uzanıp yine gidiyordum merdiven in çık falan derken hastanenin son 2 günü artık bayılacak gibiydim şükür eve gelince toparlandım..
Şu an bebeğim de bende çok iyiyiz Allah’a hamd olsun :)
Bizde durumlar böyle ayrıntılı paylaşmak istedim..

Bende dikkat ettim bu sefer preeklampsi geçirmedim 37+1 de nişanımın gelmesi sebebiyle Doğumum gerçekleşti..
Oğlum doğarken ciğerindeki suyu tam atamadığı için YENİDOĞAN TNN’si geçirdi.. 9 gün yoğun bakımda kaldı.. 2-3 gün basınçlı oksijen verilerek ciğerindeki suyu atması sağlandı akabinde antibiyotik tedavisi başlandığı için mecbur 7 gün daha yatması gerekiyordu.. o sıra bende yoğun bakıma emzirme için gittim 3 saatte bir.. ilk günler emzirme çok zor geçti çünkü uyuyordu emmiyordu.. ama hemşirelerin desteğiyle atlattık taburcu olduk.. bugün evdeki 6. Günümüz çok şükür düzene girdi herşeyimiz.
Bugün doktor kontrolümüz vardı 15 günlük olduk.. çok şükür kilo almış ve boyu uzamış gelişimi güzel gidiyor.. işitme testini yaptırdık sıkıntı çıkmadı.. bir sonraki kontrolümüz 40 çıkınca insallah hem rutin izlem hemde rutin kalça çıkıklık filmi için gideceğiz..
Doğumdan sonra oskopardı sanırım adı kan sulandırıcı iğneye başlattı doktorum 10 doz günde 1 tane 10 gün olacak şekilde verdi koldan yapıldı iğnem.. evet tansiyonum çıkmadı ama ödemlerim çok fazlaydı.. preeklampsi doğumdan hemen sonra da tetiklenen bi durum olabiliyormuş önlem amaçlı iğnemi oldum.. bi de pıhtı atma durumu olabilir dediler hastanede.. damarların rahatlaması için iğneyi verdiler..

Zaten Doğumdan sonra hızlı kilo kaybım başladı 2 haftada 17.7 kilo verdim o kadar bünyem allak bullak oldu ki meğerse su tutmuş vücudum aynı ilk hamileliğimdeki gibi o zaman 18.5 kilo vermiştim.. yani nişanım gelmese preeklampsi geçirmem an meselesiydi öyle şişmeye başlamıştım..
Bu kilo kaybı bi yandan iyi oldu normale döndüm ama bi yandan da vücudum sarsıldı.. günde 5-6 kere hastaneye git gel yapmak zorunda kaldım eve gelip süt sağıp biraz uzanıp yine gidiyordum merdiven in çık falan derken hastanenin son 2 günü artık bayılacak gibiydim şükür eve gelince toparlandım..
Cok şükür canim bu arada inanilmaz kilo vermissin o kadar kilo almismiydin ki ben 11 kg aldim sadscs 5 kg verebildim

Cok şükür canim bu arada inanilmaz kilo vermissin o kadar kilo almismiydin ki ben 11 kg aldim sadscs 5 kg verebildim
Canım ben düzgün kilo almadım hepsi son dönem ödemdi.. ilginç bişey doktorum 1 haftada 3 kilo almışsın dikkat et dedi.. bende ısrarla dedim Hocam diyabet için diyetim var zaten ağır bişey yemiyorum 3 kilo nasıl alabilirim.. bi sonraki hafta yine 3-4 kilo alınca emin oldum ödem olduğuna. Zaten bu son kilo olaylarının Peşine 2-3 gün sonra Doğum yaptım canım :(

Merhaba
Merhabalar öncelikle bebeğinizi kucağınıza almışsınız çok sevindim Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin🤲🏻Analı babalı büyüsün inşallah🙏🏻

Darısı benim başıma olsun🤲🏻 Size bişeyler sormak istiyorum.Bende ilk gebeliğimde preeklampsi yaşadım ve doktorum anlamadı anne karnında kaybettm malesef:(

Şimdi hamileyim çok şükür 21.haftada detaylı ultrason da uterus arterlerde direnç başlamış perinatoloji dr gtmştm yine preeklampsi riski dedi zaten hamileliğn başından beri oksapar kullanıyordum coraspirin 100 mg kullanıyordm 14.hftada sadece coraspirini kestk plesanta kanamam olmştu..Direnç çkınca ecopirin 150 mg hemen geçtik. Sizde de byle direnç gelişmişmiydi ? Nelere dikkt ettiniz yazarsanz çok sevinirim.
Tuz tüketmiyorm ama direnç meselesi beni yine korkutuyor

Sizin de hamilelik süreciniz zor geçmiş bebeğiniz de kuvezde kalmış zor günler atlatmışsınız ama şükür bebeğiniz sağlıkla evinize gelmiş,Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin yavrunuza inşallah, analı babalı büyüsün🤲🏻🙏🏻

Sizin de gebelikte direnç oluştumu acaba ? Tansyn problemi yaşamadınız sanırım benmde şuan çok şükür normal seyrediyor inşallah bnde sizin gbi yavruma sağlıkla kavuşurum🤲🏻🙏🏻

Dikkat ettiğiniz şeyleri yazarsanız çok sevinirim.

Benim de ilk gebeliğimde preklampsi riskim vardı. Tansiyonda hafif yükselmeler ve erken dönemde el ayak şişemeleri olunca 24 saatlik idrarda protein tahlili yapıldı ve protein kaçağı çıktı. Hamilelik boyunca tansiyon ilacı, oksapar 4000lik ve ecoprin 100 lük kullandım, tamamen tuzsuz beslendim, sıcaktan - stresten uzak durdum, devamlı da tansiyon takibi yaptım bebeğimi sağlıkla dünyaya getirdim çok şükür. Bu hastalıkta erken teşhis, sıkı takip ve tedbir sayesinde sorun olmuyor çok şükür 👍🏻

Benim de ilk gebeliğimde preklampsi riskim vardı. Tansiyonda hafif yükselmeler ve erken dönemde el ayak şişemeleri olunca 24 saatlik idrarda protein tahlili yapıldı ve protein kaçağı çıktı. Hamilelik boyunca tansiyon ilacı, oksapar 4000lik ve ecoprin 100 lük kullandım, tamamen tuzsuz beslendim, sıcaktan - stresten uzak durdum, devamlı da tansiyon takibi yaptım bebeğimi sağlıkla dünyaya getirdim çok şükür. Bu hastalıkta erken teşhis, sıkı takip ve tedbir sayesinde sorun olmuyor çok şükür 👍🏻
Öncelikle szin adınıza çok sevindim Rabbim evladınıza sağlıklı uzun ömürler versn analı babalı büyüsün🤲🏻

Kaçıncı haftanzda tansynnz yükseldi ve ilaca başladnz hatrlıyrmsnz? Ve bnm gbi uterus arterde direnç gelişmişmiydi. Bnde şuan oksapar ve ecopirin kullanyrm inşallah szn gbi bende sağlıkla kavuşurum🤲🏻 Erken mi doğdu bebeğinz kaçncı hfta da dgum oldu acaba çok soru sordum hakkınuzı helal edn

Öncelikle szin adınıza çok sevindim Rabbim evladınıza sağlıklı uzun ömürler versn analı babalı büyüsün🤲🏻

Kaçıncı haftanzda tansynnz yükseldi ve ilaca başladnz hatrlıyrmsnz? Ve bnm gbi uterus arterde direnç gelişmişmiydi. Bnde şuan oksapar ve ecopirin kullanyrm inşallah szn gbi bende sağlıkla kavuşurum🤲🏻 Erken mi doğdu bebeğinz kaçncı hfta da dgum oldu acaba çok soru sordum hakkınuzı helal edn
Yanlış hatırlamıyorsam 24.haftada teşhis koyuldu. Benim tüp bebek olduğu için en başından oksapar ve ecopirin kullanyrmdum zaten bu sebeple olsa gerek direnç oluşmadı. Bebeğin gelişimi hep önden gitti. Bende bir de gebelik kolestazı çıktı o sebeple 37. haftada doğum yaptım, o son hafta tansiyonum da ilaca rağmen ara ara 13/9 oluyordu. İnşallah siz de sağlıkla kucağınıza alırsınız bebişinizi

Yanlış hatırlamıyorsam 24.haftada teşhis koyuldu. Benim tüp bebek olduğu için en başından oksapar ve ecopirin kullanyrmdum zaten bu sebeple olsa gerek direnç oluşmadı. Bebeğin gelişimi hep önden gitti. Bende bir de gebelik kolestazı çıktı o sebeple 37. haftada doğum yaptım, o son hafta tansiyonum da ilaca rağmen ara ara 13/9 oluyordu. İnşallah siz de sağlıkla kucağınıza alırsınız bebişinizi
İnşallah bende sıkıntı yaşamadan bebeğime kavuşurum🤲🏻 Direnç meselesi canımı çok sıkıyor , bende başından beri oksapar coraspirin kullanıyordm şmdi ecopirine geçtik doz arttırıldı inşallah direnç geçer korkutuyor beni çok :(

Tansyn ilacını o zaman 24.haftada başladınız şuan çok şükür tansynm normal bnm de taşikardim olduğu için nabzım yükseliyor genelde 90 ama bazen 103 110 oluyor rahatsızlk veriyor arada kardiyoloji ye gdyrm inşallah sıkıntı çkmadan yavruma kavuşurum🤲🏻

arasimmmm arasimmmm
Öncelikle geçmiş olsun.. bende direnç tarzı şeyler hiç olmadı en başında kontrol altındaydım..
Hızlıca yazayım protein tüketimi çok önemli detaylarını önceden yazmıştım okursunuz.. sabahları 2 yaşlanmış yumurta mutlaka..
kanda bilirubin değeriniz düşmesin ona bakın..
su tüketimi önemli..
Sakın az su içmeyin.
tuzu komple hayatınızdan çıkarın..
Hamur işi fazla meyve yemek bile maalesef tuzdan daha fazla ödem tutturuyor..
Uzanarak istirahat edin..
Sol tarafınıza Uzanın/yatın bebeğe giden onu besleyen damarlar o tarafta..
Tansiyon takibi yaptırın. İdrarda protein kaçağına devamlı baktırın..
Bi de gebelik şekeri preeklampsi riskini 4 kat artırıyor.. gebelik şekeriniz varmış gibi beslenin.. gebelik şekeri testi normal çıksa dahi sonradan gelişebiliyor..
2 gebeliğimde de çok şey öğrendim acı tecrübeler..
bi de ödemleriniz artarsa sakın yürüyüş yapmayın(preeklampsi de uzun süre ayakta kalmak daha çok şişiriyor ödemler komple ayaklara iniyor), sandalyede oturmayın ayaklarınız daha çok şişer en güzeli bol su içip uzanmak..
insallah kazasız belasız atlatırsınız.. sormak istediğiniz bişey olursa sorun bebeğim var pek yazamadım aklıma gelenler yazdım hızlıca..
Ayda 1 mutlaka doktor kontrolüne gidin.. mümkünse özel bi hastanede iyi bi doktor olsun.. maalesef devletteki doktorlar yoğunluktan ilgilenemiyorlar :(

Bende coraspin 100 mg kullandım 32. Haftalara kadar sonra bıraktım.. Doğumdan sonra da 10 tane oksapar kullandım iğne şeklinde..

arasimmmm arasimmmm
Öncelikle geçmiş olsun.. bende direnç tarzı şeyler hiç olmadı en başında kontrol altındaydım..
Hızlıca yazayım protein tüketimi çok önemli detaylarını önceden yazmıştım okursunuz.. sabahları 2 yaşlanmış yumurta mutlaka..
kanda bilirubin değeriniz düşmesin ona bakın..
su tüketimi önemli..
Sakın az su içmeyin.
tuzu komple hayatınızdan çıkarın..
Hamur işi fazla meyve yemek bile maalesef tuzdan daha fazla ödem tutturuyor..
Uzanarak istirahat edin..
Sol tarafınıza Uzanın/yatın bebeğe giden onu besleyen damarlar o tarafta..
Tansiyon takibi yaptırın. İdrarda protein kaçağına devamlı baktırın..
Bi de gebelik şekeri preeklampsi riskini 4 kat artırıyor.. gebelik şekeriniz varmış gibi beslenin.. gebelik şekeri testi normal çıksa dahi sonradan gelişebiliyor..
2 gebeliğimde de çok şey öğrendim acı tecrübeler..
bi de ödemleriniz artarsa sakın yürüyüş yapmayın(preeklampsi de uzun süre ayakta kalmak daha çok şişiriyor ödemler komple ayaklara iniyor), sandalyede oturmayın ayaklarınız daha çok şişer en güzeli bol su içip uzanmak..
insallah kazasız belasız atlatırsınız.. sormak istediğiniz bişey olursa sorun bebeğim var pek yazamadım aklıma gelenler yazdım hızlıca..
Ayda 1 mutlaka doktor kontrolüne gidin.. mümkünse özel bi hastanede iyi bi doktor olsun.. maalesef devletteki doktorlar yoğunluktan ilgilenemiyorlar :(
Çok teşekkür ederim öncelikle yazdığınız için mutlaka dediklerinize dikkat edicem inşallah bende sağlıkla kavuşabilirim...

Su tüketimine dkkt etmeye çalışıyorum çok şükür şuan ödemim yok ama bende farkettm yorulduğum da hafif parmaklarım şişiyor hemen suyu arttırıyorum zaten tuz başından beri tüketemiyorm kortizonda alıyorum şeker yönünden de riskim var ,şeker ölçm cihazı da alıp hergn ölçmemi syledi doktorum kortizon insülini ykseltmş şeker hapı da kullanıyorum..
Tansyn ölçümünü de evde yapıyorum şmdi normal çıkıyor inşallah hep byle devam eder🤲🏻

Meyveyi çok seviyorum onu da azaltıcam biraz daha az yerim bebeğimn kilosu az doğar dye çok korktuğumdan bol bol yedm yalan yok...azaltıcam ama dkkt edicem.

Dediklerinize çok dkkt edicem aklınıza bşey gelirse bizler için yazın mutlaka bizim gbler okuyorlr faydalı blgiler paylaşıyorsunz çok teşekkürler.

Doktorum özel muyanesinde riskli gebelk doktoru ve perinatoloji dr una da gdyrm,15 gnde bir çağırıyor daha snra hafta da bir çağırıcam dedi inşallah herşey yolunda ilerler🤲🏻

Kan pıhtılaşmam da çıktı devletteki doktorlar ilgilenmiyorlr kadın dguma gtmedm ama ramotoloji hematoloji dr larını çok gezdim ama ilk başta ilgilendiler snra pek ilgilenmediler.Bebeğim inşallah iyi olsun da şmdi özelde gdyrm hepsine inşallah bizi ihmal etmesinler dkktli olsunlar da başka ne isterim ki canımızı emanet ediyoruz.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

Aklıma bişey takılırsa mutlaka size danışıcam sonuçta bu konuda tecrübe edindiniz şmdi de yardımcı oldunuz çok sağolun.

Merhabalar öncelikle bebeğinizi kucağınıza almışsınız çok sevindim Rabbim sağlıklı uzun ömürler versin🤲🏻Analı babalı büyüsün inşallah🙏🏻

Darısı benim başıma olsun🤲🏻 Size bişeyler sormak istiyorum.Bende ilk gebeliğimde preeklampsi yaşadım ve doktorum anlamadı anne karnında kaybettm malesef:KK43:

Şimdi hamileyim çok şükür 21.haftada detaylı ultrason da uterus arterlerde direnç başlamış perinatoloji dr gtmştm yine preeklampsi riski dedi zaten hamileliğn başından beri oksapar kullanıyordum coraspirin 100 mg kullanıyordm 14.hftada sadece coraspirini kestk plesanta kanamam olmştu..Direnç çkınca ecopirin 150 mg hemen geçtik. Sizde de byle direnç gelişmişmiydi ? Nelere dikkt ettiniz yazarsanz çok sevinirim.
Tuz tüketmiyorm ama direnç meselesi beni yine korkutuyor
Merhaba umarim sizde saglikla kucağınıza alirsiniz. Benimde 2 taraftada direnç ve centik vardi ama doktorum plasentaya giden tarafta kan akisinin iyi oldugunu soyledi 2 haftada 1 doktora gitti mutlaka doplerr ile kontrol edebilecek bir doktora gitmenizi oneririm saglikli beslenmeye calistim ekstra tuz kullanmadim ama yemeklere olmasi gerektiği kadar attim tabi 100mg aspirin kullandim

Merhaba umarim sizde saglikla kucağınıza alirsiniz. Benimde 2 taraftada direnç ve centik vardi ama doktorum plasentaya giden tarafta kan akisinin iyi oldugunu soyledi 2 haftada 1 doktora gitti mutlaka doplerr ile kontrol edebilecek bir doktora gitmenizi oneririm saglikli beslenmeye calistim ekstra tuz kullanmadim ama yemeklere olmasi gerektiği kadar attim tabi 100mg aspirin kullandim
Merhaba... amin inşallah bende sağlıkla kavuşurum yavruma 🤲🏻🙏🏻 Pı ve rı değerlerinizi hatırlıyor musunuz acaba? Aşırı derece değil ama kan akımlarında hafif bir direnç var 1 üstü az inşallah tekrr baktırdığım da düzelmiş olur 🤲🏻🙏🏻 Tuzu yemeklere de atmyrm az tuzlu peynr alıyorm ya da hiç tuzu olmayan haff tuz alıyrsam zeytn ve peynirdendr,tansynm bu arada çok düşüyor ve çarpıntım oluyoe düştükçe...tek o beni zorluyor halim hiç kalmıyor tuzda yyemiyorm sadece bol su alıyrm düzelsn dye tansynm.

Benm değerlerim aşağıdaki gbi dosya olarak ekliycem değerlerini hatrlayan olursa yardmcı olablr mi acaba? Benm değerlerm kötümü nasl anlayan yardımcı olursa sevinirim :)

Eklentiler

• 8F985BF0-124C-4F49-9367-1069191D73BD.jpeg
    8F985BF0-124C-4F49-9367-1069191D73BD.jpeg
    115 KB · Görüntüleme: 92
  • 30EE8A82-5CD0-4753-B87B-6E370C88BE41.jpeg
    30EE8A82-5CD0-4753-B87B-6E370C88BE41.jpeg
    94,5 KB · Görüntüleme: 116
Back