Preeklampsi geçirip tekrar hamile olanlar

İnşallah canım ya 36yi sorunsuz görsem daha ne isterim ki ben kısa süre önce baya üzülüp stresli bir olay yaşadım onun etkilediğini düşündüm herşey normaldi çünkü çok şükür erkende olsa sonunda yavrularimiza kavuştuk

Çok şükür canım 2,5 yaşında oldu bile oğlum :) yani 29 lu haftalardan sonra çok korkmuyorum zaten yaşama riski yüksek oluyor iyi bi bakımla tabi Allah’ın izniyle zaten 33-34 e alışkınım :) bakalım hayırlısı insallah..

Benim abimin eşide ilk gebeliğin de yaşadı bu durumu 34 haftada erken doğum yaptı bebek 20 gün küvezde kaldı.ikinci gebeliğin de kan sulandırıcı kullandı ve çok şükür herhangi bir sorun olması 39 haftada doğumu gerçekleşti her iki çocukta sağlıklı şu an.inşallah sizlerde sorunsuz atlatırsınız

Çok sevindim canım inşallah bizimde böyle olur

Teşekkür ederimm ne güzel umut oluyor böyle şeyleri duyunca :)

Kızlar merhaba. Sizlere umut olmak istedim.Bende 5 sene önce preaklempsi ile doğum yapmıştım. 39. Haftada olmuştu erken değildi. Şimdi de bir buçuk aylık bebeğim oldu. Gebeliğin başında doktorum çok korkmuştu preaklempsi il doğum yaptığımı duyunca. Bende tedirgin olmuştum ve kilom da fazlaydı.doktorum coraspin verdi çok dikkat edeceksin riskin çok yüksek dedi. Tuzdan şekerden uzak durdum. Toplam 11 kilo alarak 39. Haftada sorunsuz doğum yaptım çok şükür. Hamileliğim de baştan sona stresli geçirdim.tansiyonumu sık ölçüm. Bende tekrar aynı şeyleri yaşıcam diye düşünüyordum ama allaha binlerce şükür olsun. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin evlatlarınızı

Çok teşekkürler paylaşımın için canım çok sevindim senin adına peki sende de direnç çentik gibi sorunlar oldumu 2. De umarım bizde sorunsuz gününde kucağımiza alırız

Çok teşekkürler paylaşımın için canım çok sevindim senin adına peki sende de direnç çentik gibi sorunlar oldumu 2. De umarım bizde sorunsuz gününde kucağımiza alırız
Durumun nasıl canım ? İyisindir insallah.. 23. Haftaya girdim şimdilik iyi gidiyoruz sanırım ilk oğlumda ödemlerim başlamıştı bu haftalarda.. çalışıyordum o zamanlar ayakkabıların bağcıkları iz yapıyordu yüzüklerim hafif sıkıyordu öyle hatırlıyorum..

Teşekkür ederiz insallah bizde son haftalara kadar sağlıkla rahatlıkla geliriz.. ağrı ödem vs her hamilelikte olur ama bu preeklampsi deki belirtiler çok ağır.. insallah bir daha yaşamayız.. ödemli hallerimi unutamıyorum.. geniş olan eşofman altım resmen tayt gibi olmuştu bacaklarım kalasa dönmüştü estetiğini tüm vücudum kaybetmişti şükür geçti gitti.. şimdi daha umutluyum :)

Günaydın canım iyiyim tansiyon yukselmedi hiç direnç korkutuyor haftaya gitcem bakalım sen de doppler muayene yaptır canim rahime giden arter damarlar için ödem de yok ama dün bianda 1 kg geldi anlamsız odemdir ins o da gider yüzük takmayi ilk hamileligimde bıraktım zaten senin kontrol ne zaman

kızlar konunuzla çok alakalı değil ama bende hamıleyken inanılmaz şişmiştim
tatlı hiç tüketmem hamıleykende ucundan azıcık alırdım çocugun nefsi çeker derlerdi ,

ama ben hergun 3 çayının yanına çubuk kraker yerdim , meğer beni o şişirmiş ,
aman haa sakın yemeyin demeye geldim ,
sağlıkla dogum yapın inşallahh Eyslg fittanne

Teşekkürler canım benimde tatlıya inanılmaz zaafim var

Ben 14 Mart’ta gitmiştim en son ayrıntılı sırasında bakıldı damarlara o an normal dedi.. ama ben doktor ve hastanenin ilgisizliği ile karşılaştım başka bir hastaneye geçeceğim 14 Nisanda gideceğim.. mutlaka doktora iletirim doppler bakılsın diye..
+1 kg son 1-2 gün yediğin şeylerden ya da tuvalete çıkmadıysan olabilir endişe etme.. el ayak parmak ve bileklerinde ödem yoksa sıkıntı yapma zaten bu haftalarda az da olsa ödem olması normal.. kontrolde doktorunla paylaş tabi..

Sağol canımm evet haklısın bizim ekstra dikkat etmemiz lazım.. tuz ödem yapar ama karbonhidrat şeker tuzdan daha fazla ödem tutuyor.. insallah boğazıma mukayit olabilirim

İnşallah iyi bı Dr bulursun canım henüz yok ya el ayak sismelrri neyseki bu sefer kaçamaklar olsada bende daha kontrolluyum

İkinci gebeliğimde sorun yaşamadım direnç vs olmadı tansiyonum hep 11-7 seyretti. İlk gebeliğimde aşırı şişme ödem olmuştu benimde protein atmışım ve böbreklerime vurmaya başlamış doktorum hemen doğum yaptırmazsak ikinizde öleceksiniz demişti son raddeye dayanmış. Ama ikincide o kadar yoğun stres altında olmama rağmen sorunsuz geçti çok şükÜr. Darısı başınıza inşallah

Evet malesef ki öyle. Ben de ilk bebeğim 2500 gr doğmuştu preaklempsi yüzünden beslenememiş bebeğim çünkü. Ama aşırı şişmiştim ellerimi yumruk yapamıyordum.bence de umutlu olun herşey allaha kalmış bol dua edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…