preeklampsi gebelik zehirlenmesini benim gibi yaşayan varmııı 😔

Elif ikra

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2021
3
0
23
Merhaba kızlar 34+4 haftamda karın agrısıyla hastaneye gittim tansıyonum normaldi bıkaç gün öncede 3tane protein kaçagım cıkmıştı ama 34 haftama kadar hiç tansiyon şikayetim olmadı normaldi her sey 2 gun boyunca karın agrısı şikayetiyle kontrole gittim hastanede siddetli kanamam başladı acil sezeryana alındım bebğim kalbi durmuş dogdu cıktıgımda tansıyonlarım 19.13'lere kadar cıktı yogun bakımda kaldım.o sırada bebğim coktan başka hastaneye sevk edilmiş göremedim bile 1 ay kuvezde kaldı bebğim bu arada oksıjensızlıkten beynı etkılenmiş beyin kanamaları nobetler gecirdi hareketsiz öylece uyuyordu makınalara baglıydı cennete gitmeden 1 hafta once her seyden kurtulmuştu makınalardan cıkmıştı hareket edıyordu uyanıyor aglıyordu ama beynı bu hasarı ıyleştirmedi ve fonksyonlarını durdurdu denildi bir kere bile kucagıma alamadan cennete uctu melegım kızlar kısa bı ozet gecmek istedim içimdeki daglar kadar derdimi bazen sureklı anlatmak gelıyor içimden aranızda bu durumu yasayan varmı doktor hatasından mı bu hale geldık bılmıyorum en önemli belirti tansiyon diyorlar bende yoktu benim neşter vurulumca ortaya cıktı dedı doktorum zaten kanamayla korka korka gottım birden bayıldım bu bile ayılınca tansıyon yapmazmı kafamda sorular var acaba tehşis mi yanlış belkide altta yatan benımle alakalı bı problemmi var bilmiyorum bana hiç gebelık zehırlenmesi gibi gelmiyor sızın başınıza geldıyse daha sonra ne gıbı testler kontroller yaptırdınız doktorum benden kan dahı almadı halbuki dogumdan sonra kan takvıyesı almıştım yasayanlar sonrasında gebe kalmak için ne kadar beklememiz gerekir hangı testlerı yaptırmam lazım agır preeklamsı ve hafıf olarak ıkıye ayrılıyormuş bu onemlıymıs ama ben ne tur oldugunu bılmıyorum bebek eşikten ayrıldı dedı doktorum sonrasında ne bunun için nede zehırlenme için test yapmadı sadece dikiş kontrolu yaptı zaten şikayrtlerim varkende normal dedı her seye ama sonrada zehırlenme dedı artık her sey için gecti tabi bize olanlar olmuştu bunun anlaşılması mumkun degıl dıyorlar plesentanın ayrılacağını bılemıyorlarmış sizcede öylemı biraz sohbet edelim bu konuda bılgısı olan banada yardımcı olabılır mı bunu yasamış kısılerle konusmaya bılgı alışverişi yapmaya ıhtıyacım var

Çok üzüldüm başınız sağolsun Rabbim sabır versin. 36 haftamda tensiyonumda yükselme farkettim hep 14 9 sınırında bazen üstünede çıktı. 3,4 gün takip ettim düşmeyince acile gittim , idrar testi yapıldı ++ protein kaçağı çıktı. Yatış verdiler kaçağın değerini öğrenmek için 24 saatlik idrar istediler ancak tansiyonum düşmeyince ve bacaklarımda ödemler oluşunca idrar testi beklenmeden acil sezeryananalındım. Kızım şuan küvezde doğum yapalı 5 gün oldu. Solunum sıkıntısı yaşadı 37 haftalık doğum yaptım. Ameliyat sırasında tansiyonum 18e kadar çıkmış. Elhamdülillah ikimizde sağ salim atlattık. Preeklampsi geçiren kişinin diğee gebeliklerimde de geçirme ihtimali yükseliyormuş bundan sonraki gebeliklerde daha sıkı takip belki ilaç gerekecek muhtemelen. Rabbim tekrarını göstermesn

X