• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklampsi (gebelik zehirlenmesi)

fb_qirL

Guru
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2008
613
9
318
İstanbul
merhaba kızlar kansızlık ıcın takıbe alınmıstım kan tahlılı yaptırırken ıdrar tahlılıde ıstedım enfeksıyon varmı yokmu ogrenmek ıcın enfeksıyon yokmus cok sukur kan ıcın tekrar ılac verdı yalnız dıkkatımı protein cektı 15mg yazıyordu ara ara bas agrısı mıde bulantısı ve sınek ucusması goruyordum ama tabı ara ara dr. sordum bunlar dedım gebelık zehırlenmesı belırtılerı degılmı evet dedı tansıyonumu sordu 9-10-11 genelde bu sekılde cıkıyor dedım bana tansıyonumun 13.8 gecer ozaman gel dedı ve ıdrarda cıkan 15mg proteın onemlı degıl dedı yanı gebelık zehırlenmesınde onemlı olan tansıyonmu? kartal devlet hastanesıne gıdıyorum kontollere bırde ozel hastaneye kartal tansıyona bakmıyor oyuzden haftada bırkere saglık ocagına olcturmek ıstıyorum sızınde fıkrınızı almak ıstedım bosunamı endıse edıyorum allah korusun bebegımı kaybetmek ıstemıyorum o acıyı allah kımseye yasatmasın.

ben anlamadım ki neden özel hastanede tansiyona bakılmıyor. benim tansiyonum 6-4 lerde olduğu halde doktorum her hafta bakıyor üstüne birde evde bakmamı söylüyordu. siz mutlaka hergün eczanede tansiyonunuza baktırın. evet tansiyon önemli ama söylediğiniz belirtilerin bence hafife alınmaması gerekir. isterseniz başka bir doktora daha sorun. mesela şişlik varmı elde-yüzde? doktorlar genelde buna da dikkat ediyor. çok geçmiş olsun inşallah önemli bir sorun değildir.

bunu ilk defa duydum canm bu belirtiler ben de de oluyor.yeni rutin tahlillerimi yaptırdım sonuçlar çıksın bakalım ben de merak ettim bunları.ama ihmal etme canım.eczaneden falan ölçtür mutlaka

3 belirti aynı anda olunca telaşa kapılmanı tavsiye ederim.benimde 17-10 a kadar tansiyonum çıktı ve aynı anda da ayaklarda şişme vardı.şehirdışındaydım orada sağlık ocağına gittim dr bir an önce kendi druna git gidemiyorsanda burada jinekoloğa git dedi.kendi drumu aradım hemen idrar ver proteine bakalım dedi.sinek uçuşması da oluyordu.idrarda protein çıkmadı.ertesi hafta gelebildim druma ve gene aynı tetkikler yapıldı.1 hafta boyunca tansiyon takibim yapıldı evde değil ama sağlıklı olmuyor diye devlet hastanesi acilinde.14-9da kaldı en son.şişmeler dahada arttı çünkü 34.haftaya geldim dr normal idrarda protein eşlik etmediği sürece korkma dedi.dra güvenmek çok önemli.bazen çok yoğun oluyor acaba beni iyi dinlemedi mi acaba da bişi yok diyo d,yorum ama çok şükür bebişimde bende iyiyiz.ayağa çok kalkmıyorum sıcak baş düşmanım.sakın korkma bişey olma.dua et sadece

idrarda protein için 24 saatlik idrar verin.
benimde ileriki dönemlerde preeklampsi tehhlikem var. o yüzden sürekli idrarda protein kaybı tahlili yaptırıyorum.
ama eğer gün içinde tahlil verirseniz; tahlil vermeden önce yediğiniz gıdalarda protein varsa kayıp fazla, yoksa kayıp sıfır olur.
o yüzden ben 24 saatlik idrarı biriktirip tahlile götürüyorum, ortalam değer alıyorlar.
tabi bu doktorun tavsiyesi, kendim yapmıyorum bunu.

tansiyonunuz da normal. size 13-8 sınır denmiş.
ben bile 20.haftadyım 14-9'larda geziyorum.
onun için panik yapmayın siz.

Selamlar ben12+5 haftalık hamileyim 2. Bebeğim ilkinde preeklemsi oldum ve 30haftalık oldu kızım şimdi ise buğün biraz tansiyonum yükseldi korkuyorum idrarda protein çıkmadı ama hafta sonu yoruldun ondan olabilirmi diye düşünüyorum perşembe gününe randevu aldım aile hekimim ilaç baslanması lazınm dedi inşallah yorgunluktandır.

ya bu gebelik zehirlenmesinde kilonun etkisi var mı?bu arkadaşlar kilo probleminiz var mı?

benim de idrarda protein çıktı bana sorun olmaz hamilelikte olabilir dediler.Özellikle sordum bebeğe zararı olurmu diye olsa önce biz sizi uyarırız dedi sağlık ocağındaki dr ve hemşireler.ama araştırdığım kadarıyla protein için 24 saatte testler tekrar edilmeli ki durum ortaya net çıksın

kızlar valla kafam karıstı benım dun tansıyonumu ölcturdum 10,7 cıktı ıdrarda proteın normal dedıler hamılelıkte cıkbılırmıs acaba dıyorum kendı dr. arasammı sorsam en azından aklımdakı supheler gıder.

hanımlar bugun tansıyonumu ölcturdum 12.7 cıktı ve ınanılmaz derecede basım agrıyo gecmek de bılmıyo acaba dr. a gıtsemmı ne gerekıyorsa yapılsa sızce ne yapım :(

dün tansiyonum 14/9 çıktı 14 haftalık hamileyim daha drum daha erken bu tansiyon bizi korkutmuyor tuzsuz yiyeceksin deditansiyon ilacı yazdı ama daha başlamana gerek yok dedi 14/9 un üzerine çıkarsa başlarsın dedi elektronik tansiyon aleti aldım takip edeceğim artık daha yolun başındayım

benimde doktorum ilac verdi bi kulan dedi bi kullanma bende evde kontrol ediyorum artık.benim tansıyonum 10 6 10 5 11 6 bunlar cıkıyor genelde.12 8 oldugunda basıma arkadan ve yandan cok agrı giriyor doktorlarda bunu normal oldugunu o agrınında tansıyondan olmadıgını soyluyorlar anlamadım gitti

dün tansiyonum 14/9 çıktı 14 haftalık hamileyim daha drum daha erken bu tansiyon bizi korkutmuyor tuzsuz yiyeceksin deditansiyon ilacı yazdı ama daha başlamana gerek yok dedi 14/9 un üzerine çıkarsa başlarsın dedi elektronik tansiyon aleti aldım takip edeceğim artık daha yolun başındayım

canım gebelık zehırlenmesı 20. haftadan sonra cıkıyor dıye bılıyorum ama tabı sen yınede dıkkat et gecmıs olsun.

benimde doktorum ilac verdi bi kulan dedi bi kullanma bende evde kontrol ediyorum artık.benim tansıyonum 10 6 10 5 11 6 bunlar cıkıyor genelde.12 8 oldugunda basıma arkadan ve yandan cok agrı giriyor doktorlarda bunu normal oldugunu o agrınında tansıyondan olmadıgını soyluyorlar anlamadım gitti

benımde herzaman 9 larda yada 10 larda cıkardı 12 olunca sasırdım acıkcası da korktum ama normalmıs dun benımde 12.7 olmus basımda korkunc agrıdı valla bende anlamadım.

Back