Ekmekler Pideler Pratik Bazlama

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
çok severek yediğim ve yöremizde(aydın) çokça yapılan güzel bir ev ekmeği.

1 kg un,
2 yemek kaşığı aktif (tohum) maya,
2 paket kabartma tozu,
tuz ,
ılıktan daha sıcak su

su hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.suyu yavaşça döküp yumuşak biraz ele yapışan bir hamur elde edin.üzerini nemli bezle örtün.mayalanması için sıcak durması gerekiyor.etrafını battaniyeyle sarın.1 saat mayalanmasını bekleyin.daha azda olabilir ben 1 saat bekliyorum.mayalanan hamuru 5 parçaya bölün.bezeleri un yardımıyla tezgah üzerinde merdaneyle biraz büyütmeniz yeterli.isteğe göre kalında yapabilirsiniz,incede.teflon tavada önlü arkalı pişirin.kilo problemi olmayanlar sıcakken tereyağ sürüp mutlaka yemenizi tavsiye ederim.bu hamurdan arasına arzu ettiğiniz ne olursa(peynir vs)koyup yine teflonda pişirebilirsiniz.denedim çok lezzetli oldu.kabak kavurmam vardı dökmektense değerlendirim eşim bayıla bayıla yedi.afiyet olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
harika bişey bu.annem çok yapar bunu, odun ateşinde ve sac ta. kalın yapıyo hamurunu.ekmek olmadığı zmnlar pratik bişekilde hemen oluveriyo.ne güzel ki sözlümde çok seviyo.annesi ona teflonda ince yapıyomuş.bende yapabiliyorum die çok sevinio..:dance:

harika bişey bu.annem çok yapar bunu, odun ateşinde ve sac ta. kalın yapıyo hamurunu.ekmek olmadığı zmnlar pratik bişekilde hemen oluveriyo.ne güzel ki sözlümde çok seviyo.annesi ona teflonda ince yapıyomuş.bende yapabiliyorum die çok sevinio..:dance:

benim eşim biliyor ama yememiş.aman bir marifetli geliyorumki ona sorma gitsinhihoyyyteminim nişanlınızda öyle düşünüyordurhihoyyyt

bildiğiniz aktif kuru maya sanırım. ben öyle anladım.

evet canım doğru anlamışsın.tohum deyince kafalar karıştı sanırım.bende aktif maya diye okusaydım anlamazdımkaydirigubbakcemile3aktif maya diye değiştireyim bari:uhm:

ellerine sağlık canım.ben rejimdeyim ama eşim bayılır böyle şeylere yarın yapıyım ben bunu..sağol..

ellerine sağlık canım.ben rejimdeyim ama eşim bayılır böyle şeylere yarın yapıyım ben bunu..sağol..

sende sağol arkadaşım.bende çok severim eşimde ama bende malesef rejimdeyimsenağlamaeşimede yapmıyorum ne yalan söyleyeyim.oda zaten canım çeker diye istemiyor yazık.:teselli:

Son düzenleyen: Moderatör:
yaa tarifine yazilar yazmak istedim ama sanirim yeni oldugum icin yanlislik yapttim
neyse uzun uzun yazmis kabul et :))

LA HAVLE VELA KUVVETE......
kızım niye benle uğraşıyon yaaa...aç kalmıyo merak etme ALLAHım yaaaa:dilcikar::dilcikar::dilcikar:

pek guncel bir topik değil ama bende bazlama tarifi arıyordum isabet oldu. ben daha onceden denemiştim içi hamur olmuştu. şimdi bunu deneyeceğim. teşekkürler rosemoon...

ellerine sağlık. annemmin yaptığı ve severek yediğimiz bir ekmek .kokusuda harikadır gerçekten.

su hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.suyu yavaşça döküp yumuşak biraz ele yapışan bir hamur elde edin.üzerini nemli bezle örtün.mayalanması için sıcak durması gerekiyor.etrafını battaniyeyle sarın.1 saat mayalanmasını bekleyin.daha azda olabilir ben 1 saat bekliyorum.mayalanan hamuru 5 parçaya bölün.bezeleri un yardımıyla tezgah üzerinde merdaneyle biraz büyütmeniz yeterli.isteğe göre kalında yapabilirsiniz,incede.teflon tavada önlü arkalı pişirin.kilo problemi olmayanlar sıcakken tereyağ sürüp mutlaka yemenizi tavsiye ederim.bu hamurdan arasına arzu ettiğiniz ne olursa(peynir vs)koyup yine teflonda pişirebilirsiniz.denedim çok lezzetli oldu.kabak kavurmam vardı dökmektense değerlendirim eşim bayıla bayıla yedi.afiyet olsun

ellerinize sağlık :) resmi de olsaydı keşke ;) kafamda canlandıramadım bir an

Back
X