PRAG: Hüznün Büyüsü

Santorini'yi görmedim.. Geçen yaz teyzem ve dayım eşleriyle gemi yolculuğu yaptılar. Rotada tahmin edeceğin gibi Yunan adaları vardı. En beğendikleri ada da Santorini'ydi..
Çektikleri fotoğraflar benim de ilgimi çekti..

Bakalım ben de orayı görürsem, fikrim değişir mi?

Ama yine de yüreğim, kuzey insanı ruhunun bir başka olduğunu yineliyor..

Prag'a giden herkesin mutlaka yolunun geçtiği bir merkez; Eski Şehir Meydanı..
Meydanda, bakımlı atların koşulduğu arabalar sizi gezdirmek için bekliyor..

Bir gün, insanların koşulduğu arabalarda sigarasını tüttürerek etrafı gezen atları görme dileğiyle çektim bu kareleri..

Atları önce tek tek okşadım.. Sonra yine tepem attı dünya düzenine.. İnsanların sınır tanımaz zevk ve rahat düşkünlüğüne..
En çok da at gözlükleri hüzünlendiriyor beni..

Oysa.. deniz kenarında ya da yüksek ovalarda özgürce koşan atları seyretmek ne kadar keyifli olurdu.. Eyersiz, nalsız, gözlüksüz, dışkı torbasız... Özgürce..

Bir kaldırıma oturdum.. Sonra başladım sevgili atları çekmeye..

Ülkemizde de fayton kültürü olduğu için sanırım bu çok olağan bir durum olarak görülüyordur.

Ama yazdığın cümlenin her kelimesine katılıyorum.

Mısır'a gidip piramitlerime gömülüp dünyadan bağımı çekeceğim.

....Mısır'a gidip piramitlerime gömülüp dünyadan bağımı çekeceğim.
Ben "gömülmek" üzere Prag'a giderken seni de Mısır'a atarım.. yerimseniben

3 sene önce yolumuz düşmüştü Praga.. Zaman donmuş gibiydi.. İlginçtir öylesine eşimi alıp kaçmamıza rağmen hiç yabancılık çekmemiştik. Çok hoş kareler. Teşekkürler
Tespitinize katılıyorum.. Dilini bilmediğim bir ülkede kendini yabancı hissetmemek bana da enteresan gelmişti..
Sanki hep oradaydım, o sokaklarda büyümüştüm.. de ülke dilini bir an için unutmuş gibiydim..
İnsanın ilk kez gördüğü yerlere, anısı varmış gibi bakması herhalde kolay kolay hissedeceği bir şey değil..
İşte bu yüzden de bir "büyüsü" var Prag'ın benim üzerimde.. :asigim:

Pragla ilgili izlenimlerini okurken "Bende gitmeliyim." dedim.....

Katedrallarin ihtişamı her zaman etkilemiştir beni.

Yüreğine sağlık.Bizlerle paylaştığın için müteşekkürüm sana...

Rica ederim mehalimcim.. Ben sadece fotoları ekledim. Elimden geldiğince Prag'ın bende oluşturduğu büyüyü aktarmaya çalıştım..

"Paylaşmak" eylemi için çoğul olmak gerek.. O yüzden ben de sana teşekkür ederim.. a.s.

Dur sayayım bir dakika.. Elimde yayımlanmamış kaç fotoğraf kaldı acaba? zemuszemus

Kallisim sefgilim.. Ben ikinci turu yapmadan dilerim sen gidersin.. Ayçamız kocaman oldu artık.. Ev ona emanet olur, sen de kocanla vııınn..
Çok beğeneceğinden o kadar eminim ki.. opuyorumnanaktan

Belki sorumun cevabını sen bulursun benim için..

Aklım erdiğinden beri eksikliğini yaşadığım aidiyetlik duygusunu Prag'da neden hissettim acaba?

Hem bir araştırma gezisi olur bak.. kaydirigubbakcemile2

Ben bu heykelleri görmüştüm daha önce sende:roflol:

ıstiyorum onları koparcam yani şey onlar umumi çeşmemi steyen su içer mi -tatlicadiarzu-

Kapı kulpu karen varya benim çalışmayı sevdiğim karelerdir bayılırım kapıları çekmeye zevkler aynıymış.

Anlaşıldı bi'gün öldüreceksin beni gülmekten.. Böylece bir daha Prag'a gitme gereği de kalkacak ortadan.. :roflol:

Orada olduğum sürece, ağzını çeşmeye (!) dayayanla karşılaşmadım.. Hatta enteresandır, "Bu nedir yahu?" diyerek bakan da bir tek bendim galiba.. Foto çekmek kesmedi, videoya da aldım üstelik.. :.roflol: Niyeyse? sengözlerimebaksanab

Ben de bayılırım kapılara nevkuşum.. :asigim:
Kapılar; büyülü..
Kapılar; öte dünyanın bekçileri..

Heh işte videoyu izledimdi dimi ben böyle aşağı yukarı kalkan çeşmelerdi ayy konuştukça batmadan kaçarımzemuszemusPraga su içemeye gitcem benzemuszemus

Tani orda kimseyi görmezsin zaten görseydin de anla ki %100 Türkzemuszemus-tatlicadiarzu-

alkisalkisalkisAynen öyle.. Misal ben :roflol: :roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…