PRAG: Hüznün Büyüsü

13 Nisan 2007
15.555
36.072
1.123
Önsöz

2007 yılının Mayıs ayında Prag’a gittim. Şanslı olmalıyım ki; hava genelde kapalıydı. Güneş, kısa anlar dışında Prag şehriyle arama sızamadı.. O kısa anlar, güneşin, bu şehre hiç yakışmadığını görmeme yetti de arttı bile…

Prag, benim gibi güneşi sevmeyenlerin şehri..
Prag, hüznün şehri..
Klasik müzik, jazz tutkunlarının şehri…
Sanatın sarmalamasıyla ya da sanata sığınarak huzur bulan insanların şehri…

Neyse.. sözü uzatmaya gerek yok. Çok rahatlıkla ifade ediyorum ki; ben bu şehre aşık oldum.. Dilerim, size fotoğraflarımla biraz olsun Prag’ı hissettirebilirim.
İyi seyirler dilerim. a.s.

Prag şehrini bir uçtan diğerine bölen Vitava nehri üzerindeki Karel Köprüsü (Charles/Karluv) üzerindeyiz.. Küçük Mahalleden, Eski Şehir bölgesine doğru giderken başımızı sağ tarafa döndürerek, şehre bakıyoruz…

Başımızı sola çevirdiğimize Kafka Müzesi gözümüze çarpıyor.

Sağ tarafa bir kez daha göz atalım… Nehrin ortasında görünen ağaçlıklı alan Kampa Adası.

Ve son ve bir kez daha sola…

Köprüden çıkmak üzereyken başımızı yukarıya kaldırıyoruz.. Köprüde bulunan aziz heykellerinden bir tanesinin gölgesinde, Eski Şehir bölgesinden kuleli bir gök manzarası..

Son düzenleme:
bu güzellikleri bizimle paylaştığın için saolll
2 senedir bir yere gidemiyorum..
şimdi içimdeki duygularım depreşti seyahat ile ilgili
offfff bu saatte bu yapılır mı bana yaaaaa
ben neşeli görünen ama içimde hüzne aşık bir kadınım
tam bana göreymiş.
belki başka bir şey yazamam
yine prag resimlerine bakıyor olacağım
sağlıcakla kal.

püüsküütcüm çok şanslısın biliyon dimi :çok üzgünüm:
prag, venedik ve milano görmek istediğim şehirlerin başında gelir :içelim:
mimarisine hayran oldugum pragı sana ait karelerden görmek güzeldi Şeniz

Biliyorum prensesim.. Bilmem mi.. a.s
Görmek istediğin bütün şehirleri gitmeni dilerim tatlım.. Sana bir tavsiye.. Yani özellikle Venedik ve Milano yazdığın için buınu ekliyorum yanlış anlaşılmasın.. Hani oraları görmeye nasıl olsa İtalyaya gideceksin ya.. Biraz güneye doğru inip de Floransa'yı görmemek olmaz. Yaz aklının bi' köşeciğine.. Floransa benim için İtalya demek.. Anla yani..

Fotoğrafları beğenmene sevindim.. zaman buldukça ekleyeceğim fotoğraflar var daha..

Konuya dair zevkimiz benzer.. Ben de ülkeleri aynı şekilde sıralardım eskiden..
Tek farkla.. Fas yerine St. Petersburg (eski adıyla Leningrad)

Dilerim bütün saydığın ülkelerin hepsini görme imkanı bulursun.. Ben henüz Prag ve İtalyayı görebildim.. İtalya'da favorim Floransa.. Aklında olsun. yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…