Pozitif Düşüncelerin Hayatımıza Etkisi?

Sule010

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2022
98
-46
6
34
Pozitif Düşüncelerin Hayatımıza Etkisi Nedir? Genelde hep olumsuz düşünen biriyim hayatımda güzel şeyler olsa bile şunu söylerim "kesin kötü birşey olacak" derim ve ardından hemen kötü şeyler olur bunu çok kez yaşadım o kadar olumsuz şeyler oldu ki hayatımda artık pozitif düşünemiyorum istesem de düşünemiyorum pozitif düşünsem hayatıma etkisi olumlu yönde olur mu?

Kitap tavsiye edeyim.

Evrenden Torpilim Var.

Normalde kişisel gelişim kitaplarına çok sıcak bakan biri değilim ama bunun bilimsel temellerinin de olduğunu düşünüyorum. Benim çok işime yaradı

Olumlu düşünürsen hayatın olumlu yanlarını görmeye başlarsın düşüncen yaşam tarzına görmene duymana hissetmene hücrelerine kadar sirayet eder. Hemen olumlu düşündüm heh yayan olumlu oldu diye bir şey yoktur. Aklına olumsuzu getirince olmusuz düşündüğün şeyi düşünce olarak iptal etmelisin. Bir zaman sonra terasına yaydığın enerji değişecektir ve seni gerçekten olumlu şeyler bulacaktır. Akışta kalıp sakin olmakta bunun için gereklidir

Kitap tavsiye edeyim.

Evrenden Torpilim Var.

Normalde kişisel gelişim kitaplarına çok sıcak bakan biri değilim ama bunun bilimsel temellerinin de olduğunu düşünüyorum. Benim çok işime yaradı
Kitap demişken bende bir tane önereyim BİLİNÇALTININ GÜCÜ. Bana faydası oldu umarım size de olur

Ben zihnimizin tamamen bedenimizi ele geçirdiğini düşünüyorum. Çünkü ne zaman desem ki insanların gözünün önünde çok dolaştım kesin bana nazar olacak başıma bir şey geliyor bir şeyleri stres yapıyorum arkasından hastalık geliyor olumsuz şeyler düşünüyorum olumsuz şeyler oluyor gece uyurken en basitinden kötü bir şey düşünüyorsun sabah uyanınca gergin uyanıyorsun. Veya geceyi güzel kapattığında sabah güne güzel başlıyorsun. O yüzden mümkün olduğunca olumsuz negatif düşünceleri zihnimize yoğunlaştırmamak gerekiyor tabii yapabiliyor muyuz asla

Yavaş yavaş olacak birşey sanırım bu zamanla olumsuz şeylerden uzak durmaya çalıştıkça kendimi tam onların ortasında buluyorum

Evet kesinlikle tam olarak bende de böyle oluyor mesela sabah uyanıyorum duşumu alıp spora gidiyorum giderken gayet mutlu güzel ama giderken aniden aklıma olumsuz şeyler geliyor ve ardından kötü şeyler oluyor

Çok teşekkür ederim umarım uygulama da bunu bulabilirim daha hızlı okumak için
Size özet geçeyim ben okursanız daha detaylı bi şekilde anlarsınız. :))

Siz güne 100 enerjiyle başlıyorsunuz. Güneşin doğuşu, içtiğiniz kahvenin güzelliği, yolda gördüğünüz yavru kedinin size sürtünmesi, hepsi gününüzü mutlu bi şekilde devam ettirmenizi sağlıyor.

Ama o gün uyandınız. Kahve makineniz bozuk. Canınız sıkıldı, enerjiniz düştü 80'e. Evden çıkarken ayağınızı çarptınız, bi tur da o canınızı sıktı, hop 50 oldu.

Yolda aynı kediyi görseniz bile dikkatinizi çekmez. Sizin enerjiniz 50 iken enerjisi 50 olanları çekersiniz sadece. Uzun zamandır konuşmadığınız ve sizin canınızı sıkan bir arkadaşınızı görebilirsiniz mesela. Ya da patronunuz da havasında olmayabilir o da size aynı yaklaşımla gelebilir.

Yani aslında sizi bir enerji olarak görüyor kitap ve hep kendi enerjinizdeki şeyleri çektiğiniz söylüyor. Siz bugün kötü geçecek derseniz, geçer o yüzden :))

Bunun psikolojik alt yapısı da şu. Mesela ben tırnaklarımı kısaltırım. Uzun tırnaklı kadınlar gözüme çok güzel görünmeye başlar. Uzatırım, kısa tırnaklar daha bakımlı gelir. Algıda seçicilik. Siz kötü düşündükçe sizin o kötülüğü deneyimleyeceğiniz şeyleri görüyorsunuz. Ben bugün hiç kitapçı göremem diye çıktığınız yolda gözünüz kitapçı aramaz çünkü

Evet çok güzel anlatmışsınız hep öyle oluyor ama sürekli pozitif enerjili de olamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…