Gerçekten mi? Hiç bilmiyordum pozitiften negatife dönebildiğini. Sizin nasıl oldu, kendiliğinden mi düzeldi, tedavi mi oldunuz? Tekrar pozitif çıkmaması için aşı yaptırabiliyor muyuz acaba?Hpv uyuyan hucrelerdir.
Benimde pozitifti simdi negatif
Peki bunun tipini belirleyebilmek için nasıl bir yöntem izlemek lazım.Ben tip konusu için gitmiştim, çünkü baya endişelendiriyor beni.Negatif çıkınca tip belirlemesi de yapılamadı.Hpv uyuyan hucrelerdir.
Benimde pozitifti simdi negatif
DNA tiplemesi yapılıyorPeki bunun tipini belirleyebilmek için nasıl bir yöntem izlemek lazım.Ben tip konusu için gitmiştim, çünkü baya endişelendiriyor beni.Negatif çıkınca tip belirlemesi de yapılamadı.
Aşi virüsü alanlarda ise yaramaz desi bana doktorumGerçekten mi? Hiç bilmiyordum pozitiften negatife dönebildiğini. Sizin nasıl oldu, kendiliğinden mi düzeldi, tedavi mi oldunuz? Tekrar pozitif çıkmaması için aşı yaptırabiliyor muyuz acaba?
teşekkür ederim cevabınız için, yalnız ben keteme gittim hpv testi için ve gelen sonuçta sadece hpv negatif yazıyordu.Başka bir şey yazmıyordu.Acaba güvenilirliğini sorgulamalımıyım ketemin.Başka bir yerde yaptırsam daha mı doğru olur? Siz nerede yaptırmıştınız?DNA tiplemesi yapılıyor
Hangi turler var
Ve negatif
Pozitif
Supheli negatif
Supheli pozitif gibi sonuclar geliyor
Doktorumun anlaşmalı olduğu klinikte yaptirdim. 2011 de 650 lirayditeşekkür ederim cevabınız için, yalnız ben keteme gittim hpv testi için ve gelen sonuçta sadece hpv negatif yazıyordu.Başka bir şey yazmıyordu.Acaba güvenilirliğini sorgulamalımıyım ketemin.Başka bir yerde yaptırsam daha mı doğru olur? Siz nerede yaptırmıştınız?
Canım ketem sadece yüksek tipli göçlere bakıyor sende düşük tipli hpv olduğu için negatif çıktı sonucunGerçekten mi? Hiç bilmiyordum pozitiften negatife dönebildiğini. Sizin nasıl oldu, kendiliğinden mi düzeldi, tedavi mi oldunuz? Tekrar pozitif çıkmaması için aşı yaptırabiliyor muyuz acaba?
Cevabınız için çok teşekkürler. Benim negatif çıkan testim sağlık ocağında yapılmıştı. Sağlık ocağı aldığı örnekleri keteme mi gönderiyor acaba? Bilginiz var mı?Canım ketem sadece yüksek tipli göçlere bakıyor sende düşük tipli hpv olduğu için negatif çıktı sonucun
Aynen canım keteme gidiyor onlar o yüzden negatif almışsındır bende mesela yüksek tipli bakılmış bende öyle negatif gözüküyorum ama siğil çıkarıyorum bu da düşüp tipli olduğunu gösteriyorCevabınız için çok teşekkürler. Benim negatif çıkan testim sağlık ocağında yapılmıştı. Sağlık ocağı aldığı örnekleri keteme mi gönderiyor acaba? Bilginiz var mı?
O zaman ketemde tekrar yaptırmama gerek yok. Çok geçmiş olsun size de.Aynen canım keteme gidiyor onlar o yüzden negatif almışsındır bende mesela yüksek tipli bakılmış bende öyle negatif gözüküyorum ama siğil çıkarıyorum bu da düşüp tipli olduğunu gösteriyor
Evet canım aynen öyle ve sadece yüksek tiplere bakılıyor dediğim gibiKızlar, bu gün sağlık ocağında bir işim vardı. Uğramışken hemşiremizle bu konuyu da görüştüm. Sağlık ocağından alınan örneklerin ve ketemde alınan örneklerin Ankara’da laboratuvara gönderilip, orada değerlendirildiğini söyledi. Testi tekrarlamak mümkün mü diye sordum. Sonucunuz negatif çıktığı için 5 yıl geçmeden tekrardan bakılmaz dedi. Yani örnek alıp göndersek bile incelenmez dedi. Yani eğer yanlış anlamadıysam tekrardan keteme gidip test yaptırsam bile aynı labaratuvarda incelenecek ve zaten sonuç negatif geldiği için 5 yıldan önce tekrar bakılamıyor.
Onu da sordum aslında ama düşük riskli çıkan sonuçlar da gelebiliyormuş. O şekilde söyledi. Ama bilemiyorum tabiki sizin söylediğinizi de mantıklı buluyorum.Evet canım aynen öyle ve sadece yüksek tiplere bakılıyor dediğim gibi
Hemşireyim kuzum ben bu konu da baya araştırmıştım ama bilemiyorum sistem değişti mi?Onu da sordum aslında ama düşük riskli çıkan sonuçlar da gelebiliyormuş. O şekilde söyledi. Ama bilemiyorum tabiki sizin söylediğinizi de mantıklı buluyorum.
Hemşire olduğunuzu bilmiyordum. Çok teşekkürler ilgilendiğiniz için.Hemşireyim kuzum ben bu konu da baya araştırmıştım ama bilemiyorum sistem değişti mi?
Ne demek canım elimden geldi kadar herkesi bilgilendirmeye çalışıyorumHemşire olduğunuzu bilmiyordum. Çok teşekkürler ilgilendiğiniz için.