Post-op 6. ay burunda ağırlık, baskı ve acı hissi

mrscbet

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2022
11
2
6
34
Merhabalar. 6 ay önce septorinoplasti revizyon ameliyatı oldum. Supratipte ve burun ucumda geçmeyen bir ağırlık, baskı, doluluk hissi ve hassasiyet var. Cildim orta kalınlıkta ancak epey yağlı o yüzden zaten dezavantajlı konumda hissediyorum kendimi şekil olarak, o ayrıca üzücü ama bu bahsettiğim şikayetlerin devam etmesi beni tedirgin ediyor. Doktoruma sordum normal iyilestigini söyledi. Hala ödem var acaba ondan olabilir mi. Ödemin varlığı acı hissine sebep olur mu? Deformite işareti mi diye içim içimi yiyor. İnternete bakiyorum benle benzer deneyimler göremedim. Benzer durumu yaşayan kişiler var mı, görüşlerini paylaşırsa çok mutlu olurum

Son düzenleme:

Şuan benim öyle ama 1 ayim dolmadı,ödemden dolayı bu baskı ağırlık..Sizin 6ay olmuş bilemedim. Kortizon iğnesi vb yaptı mi ? Ve gülebiliyor musunuz rahatca 32 diş

Şuan benim öyle ama 1 ayim dolmadı,ödemden dolayı bu baskı ağırlık..Sizin 6ay olmuş bilemedim. Kortizon iğnesi vb yaptı mi ? Ve gülebiliyor musunuz rahatca 32 diş
1 kere keracort yapıldı (2. Ay) supratipte çok şişlik olunca. Rahat gulemiyorum malesef

1 kere keracort yapıldı (2. Ay) supratipte çok şişlik olunca. Rahat gulemiyorum malesef
Benimse gülüşüm bozuldu ödem diye oyalıyor bence çünkü koruyucu cerrahi yapılanlar ilk hafta 32 dış gülüyor. Koruyucu cerrahi yapmamış ve dokulara zarar vermiş yüksek ihtimal. Bu dudağı indirdiği gibi kaldıracak ama bak yine sinirlendim. Sizin 6 ay hala rahat gülemiyorsunuz burda bir hata var

Ters giden birşey var öyle hissediyorum ama bilemiyorum nedir, iyileşme süreci 1 sene her yerde tek duyduğum bu, ben de bekliyorum ama canım epey sıkkın, eşimin tepkisi de üstüne tuz biber oldu. Şekil olarak, benim de içime sinmedi, kötü bir görüntü de yok halihazırda, ama hâla bu şikayetlerin sürüyor olması can sıkıcı, şu an sadece tedirginim...

Ben de bugün burnuma dikkatli baktım da, kemik bölgesi simetrik gibi, yani kemikte ödem yok da altındaki kıkırdak fazla alınmış gibi geldi iyice. Sağ tarafta özellikle daha fazla çöküklük var. Burun düşmesine sebep olur mu bu acaba?

Özelden yüzünü kapatıp burun gozukcek şekilde foti atabilir mısınız az çok anlıyorum uzman oldum artık bende memnun değilim şuan...

Deviasyon tam düzeltemedi demek ki çünkü kolumellada hafif asimetri vardı sende. Umarım ödemdir şu aşamada bekleyecegiz... benimde elime direkt kemik geliyor,odem nerede kemikte mi anlamadim hic odem gibi degil sirtim

Steroid Enjeksiyon kullanıyorlar genelde ama keracort duymadım sanırım iltihap için yaptı onu baskı hissi varsa dokular iyilesmemis ve ağır hasar almıştır. 6 Ay olmuş,ben böyle düşünüyorum. En güzeli koruyucu cerrahi yaptırmalı doktoru ona göre seçmedik,ben bu doktoru nerden bulduysam o kadar doktor gezdim en kotusu bu sanırım mfjdjfjfjfjf

Merhaba baskı hissinı bende hıssedıyorum özellikle yan kanat kısmında yanı burnumun ıcı bırbırıne degıyor gıbı çok rahatsız edıcı bı durum sizin ilk ameliyatınızda varmıydı böyle bır durum benım 1.5 sene oldu ameliyat olalı ve gecmedı özelikle konuşurken yürürken dağ çok hissediyorum sizin deliklerniz küçültüldü mu

İlk ameliyat sadece deviasyondu esasta ve çok kolaydı. Keşke ilk o zaman estetikle birlikte yaptirsaydim ama kafam karisikti vs sonra estetik içimde ukte kaldı sanırım 1,5 sene böylece revision olmuş oldu, ama 6 ay geçti anlattiklariniz gibi. Sizin bir buçuk sene olmuş, iyisinizdir umarım yani deformite yaşadınız mı? Evet delikler küçültüldü (ama yine de hâlâ büyük gibi o ayrı )

Ay inşallah tez zamanda 32 diş Joker gibi gülersin. Ben 2 ameliyatımda da rahat gülebildim. Gülüşümde bir bozukluk olmadı hiç. Sadece gülerken biraz gerildiğini hissediyorum ama görüntüde bir şey yok. Koruyucu cerrahi mi yapmış oluyor? Keşke her şeyi korusaymış! Mesela kemerden sonra aşağı kayan ucu korusaymış, ne bileyim. Bak yine sinirlendim!

En azindan yuzu bozmamış,gülüşü korumuş, dokulara zarar vermeden çalışmış. Benim ki şekli beceremediği gibi burun hariç yerleri de bozmuş,seninki yine iyimis.

Bu baskı hissi (ağrıyla da karışık) benim ilk ameliyatımda olmuştu. 6. aydan sonra özellikle arttı. Sonra kıkırdağımın kaydığı anlaşıldı. Demek ki kıkırdak kayınca o hissi yaşadım diye düşünüyorum. Moralinizi bozmayın. Şimdi 2. ameliyatımın 6. ayında sayılırım (1 hafta kaldı) Ara ara yine bir baskı hissediyorum ama ağrı yok.

Bir şey soracağım biraz alakasız olabilir ama, sepya ve zeytin fotodaki kedilerin isimleri mi? Bir an beynim bağlantı kurdu

Bir şey soracağım biraz alakasız olabilir ama, sepya ve zeytin fotodaki kedilerin isimleri mi? Bir an beynim bağlantı kurdu
Aynen öyle kuzum. Benim bebeklerimin isimleri. Sepya, sepya tonlarında olanın adı; Zeytin ise zeytin karası renginde olanın adı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…