- 6 Mart 2012
- 17.745
- 27.702
- 49
Kabak tatlısı tatlı krizlerinin en kolay tarifidir.Hafifliği,lezzeti ile kışın mutfağımızda sık sık yerini alır.En klasik halini hepimiz biliriz ama portakallısını hiç denediniz mi?Bende sevgili eşim K Kazen den öğrendim bu halini ve sonrasında hep bu şekilde yaptım.Portakalın kabağın içine işleyen aromasıyla oldukça beğeneceğinizden eminim...
Malzemeler:
-1 kg kabak
-500 gr şeker
-1 portakal ve kabuğunun rendesi
-5-6 adet karanfil(Karanfil yerine 1 adet tarçın çubuğuda ekleyebilirsiniz)
-3-4 damla limon
-Ceviz
Tencerenin tabanına şekerin bir kısmını döküyoruz ve üzerine yıkadığımız kabak dilimlerini ekliyoruz.Kalan şekeride üzerine her yerine gelecek şekilde döküyoruz.Portakalı 6 dilim halinde en üste bırakıyoruz .Karanfilleride ekleyip kapağını kapatıyoruz ve bir gece bu şekilde şekere yatırıyoruz..
Ertesi gün portakalların suyunu sıkıp portakalları tencereden çıkarıyoruz.Bir iki dilimin kabuğunuda içine rendeliyoruz.Tencereyi ocağa alıp önce yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Ben kabak tatlısında şerbeti koyu kıvamlı sevdiğim için kabaklar piştikten sonra kabakları servis tabağına çıkarıyorum şerbete birkaç damla limon ekleyip kaynatmaya devam ediyorum.Yaklaşık 5-10 dakika şerbeti koyulaştırdıktan sonra kabakların üzerine döküyorum.
Kabakların üzerine ceviz ekleyerek servis ediyoruz.Kaymak çok yakışıyor kabak tatlısına.Tavsiye ederim..Afiyet olsun..
Son düzenleme: