• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Portakal tüketimi ve akne ilişkisi

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

frikadelle

Ümitsizlik semtine gitme, ümitler vardır.
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2008
341
324
658
Merhaba kızlar,

İbrahim Saraçoğlu'nu bir sabah kuşağı programında izlemiştim, sebebini bilemediğiniz, sürekli geçmek bilmeyen akne ve sivilceleriniz varsa portakaldan kaçının, portakal bazı bünyeler için allerjik olabilir diyordu. o zaman inandırıcı gelmemişti bana; yağlı, baharatlı birşey değil ne ilgisi var demiştim kendi kendime. Ama ergenlik döneminde olmamama rağmen (32 yaşındayım), cilt temizliğime dikkat etmememe, hemen hemen hiç makyaj yapmamama rağmen, adet dönemi dışında da sivilcelerle uğraşıyorum ve kurutmak için kulllandığım kremler de hemen işe yaramıyor, sivilce normalde kurutucu birşey kullanmasan da ne zaman kuruyacaksa o zaman kuruyor, bu da bir haftayı bulması demek ve kalıcı olmasa da izler bırakıyor.

Portakalı çok severim ama denemek için bir süre yemedim, c vitamini ve meyve ihtiyacımı karşılamak için portakal dışında şeyler tükettim. O dönemde en azından yeni siivilcem çıkmadı, bu hafta tekrar portakal aldım, adet öncesi dönemde de değilim ama 5 tane iltihaplı sivilce çıktı yüzümde. Ne kadar bağlantılıdır bilmiyorum ama paylaşmak istedim. Siz de deneyip tecrübelerinizi paylaşırsanız deneysel bir sonuca ulaşmış oluruz. Bu arada portakal türü olan diğer narenciyeler yenebiliyor, sadece portakalda sorun var. Ben portakalı bıraktığım dönemde limon ve mandalina tükettim. Burada insanın aklına yazın portakal yemiyoruz, o zaman yazın neden sivilce çıkmaya devam ediyor sorusu gelebilir, benim geldi şahsen :)) Bu konuda mail attım Saraçoğlu'na, cevap bekliyorum, gelişmelerden haberdar ederim.

Saraçoğlu'nun bu konudaki yazısı için:

Aç karnına portakal suyu içmeyin! / iyibilgi

Back