Bebek Beslenmesi Pompayla göğsümden süt gelmio

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tubilay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2008
91
0
96
44
İstanbul
Selam arkadaşlar 37 günlük kızım var sütüm az olduğu için doğumdan itibaren mama takviyesine başladık .göğsümü sıkınca süt fırlıo resmen ama pompayla enn fazla 50 ml çıkıo oda zorla iki göğsümden toplam çıkan miktar bu..sağma esnasında elimle göğsümü sıkıorum süt resmen fırlıo..Avent ve medelayıda denedim ikisindende aynı sonucu aldım neden acaba anlamadım aranızda aynı sorunu yaşayan varmı acaba ?

kaç saatte bir sağıyosun canım? yani 50ml kaç saat sonra çıkıyo sağınca? bide kaç dakika sağıyorsun?

bu sağma işleminde zmn çok önemli mesela ben medelayla sağıyorum bazen 5dk.da uyarılıyo bazen 10 dk. sonra o yüzden 15 dk. mutlaka bekliyorum tek göğüsü o zmn daha iyi sonuç veriyo

arkadaşımdan ödünç aldım pompayı denemek için mesela 45 dk da 55 ml zor çıkmıştı.sabah ilk kalktığımda da sağdım gene çok zorluo bıraktım..göğsüğmde süt var görünüo ama pompayla gelen miktar çok az yani çok uğraşırsam 2 saat filan belki 80ml filan olur die düşünüorum..

benim sol göğsümün sütü az. ilthap kapmıştı ve azaldı sütü. sağdığım zaman 3 saatte en fazla 40 ml çıkıyo. saatte 80 ml çıkıyo sol gögsümden. ama elimle sıkınca bakıyorum ki süt fışkırıyo. seninki gibi yani. ama sağ gögğgümden daha çok çıkıyo.

benimde sol göğüsümde sorun var sağ göğüsüm hemen dolarken sol göğüsüm hep boş kalıyo ama oğluma hep sol göğüsümü veriyorum onu daha çok emsinde sütüm çoğalsın diye çoğalmıyo ama emerken lıkır lıkır sesini dyyorum sütler saklanıyomu nedelikafadulden
bnm sağ göğüsümden 90-100cc çıkıyo sağ göğüsümü pek sağmıyorum oğluşum onu daha çok emdiği içinlaelaelaelaelae

işte ben sağdımmı en fazla 40-50 çıkıyor. Ama benim minnoş mama yedikten sonra da illaki meme istiyor ağlıyor meme verince susuyor emiyorda bayağı canım acıyor çıkarıp göğsümü sıkınca süt fırlıyo anlamadım gitti 1 saat memede durduğu oluyor ama artık ben dayanamaıorum ama ağzına süt gelmese kıyameti koparır anlamadım gittin velhasıl bir tülü oturtamadık şu süt olayını off..

bence yalancı meme yerinede emiyo olabilir ama senin bebişin küçüktü yanılmıyosam bende öyle sanırdım fakat 2.aydan sonra düzene girdi birzcık sabır

bu süt işi birazda psikolajik kızlar bende sağarken süt çıkmazdı ama kızımı emzirirken süt akardı duyardım yutkunduğunu bir göğsüme kızmı alıp diğer göğüsmüde sağdım daha fazla süt çıktı ozaman
annenin bebeğine duyduğu sevgi sütü akıtıyor bennce

biraz önce pompayla denedim yine bir ümit yok hiç çıkmadı desem yeridir üstelik göğüs ucum kanadı bende korktum bıraktım...sonra kızımı emzirdim dinledim yutkunuyor sıkıyorum birsürü süt fırlıyor nedir anlamadım..benim bebiş daha ufak evet nasipse çarşamba günü kırkı çıkıcak...bebekler kırkı çıktıktan sonra düzene girermiş huy değiştirirlermiş doğrumu sizce?

Bende kizimda bi kac aylikken, eczaneden kiralik makine almistim, sut pompalamak icin, ilk denegimde bi kan akti var ya cok korktum, ama sadece bir memeden degil ikisinden, sonra kendilinden gitti alistikca, sutum de cok akmazdi, sonra sonra oldu, insallah sende de olur .

kesin bi bilgi yok bence bnmki pek değişmedi sadece etrafına biraz daha adapte olmaya başladı yeni dünyasına alışmaya,gazı,uyku saatleri düzene girmeye başladı
silikon göğüs ucu kullan cnm bebeğini emzirirken
birde hani pompayla sağıyorsun?

arkadaşlar süt kanalları ancak 40 gündeb sonra açılırmış destekleyici şeylerlede kalitesini arttırın bence daha iyii sonuç alırsınız

pompa işinden çok anlamam ama pompanın bozuk olma ihtimalı olabilirmi? hani elektrikli ya ne bilim belki tıkanmıştır felan diye düşündüm biran

yok cnm gayet sağlamdı ikiside başka emziren bi arkadaşım sağdı yanımda onunki gayet güzel çıktı ..

bende medelayı kullanıyorum ve çok memnunum 10dk.da göğüsüm tammamen boşalıyo

Arkadaşlar bebek hemşiresi söylemişti bebeğin çekme şekli ve gücüyle pompanınki aynı değilmiş. Bebek hem diliyle yumuşatır hem çeker hem çenesiyle baskı uygularmış yani göğüs ucumuzu elimizle tutup uca doğru çektiğimiz zaman çıkan süt bebeğin çekiş gücüne çok daha yakın pompa sadece çekme işlemi yapıyor o kadar bende çok ağlamıştım sütüm yok diye pompayla bakınca ama öyle değilmiş hemşire açıklamıştı. Bu bilgiyi paylaşmak istedim umarım açıklık getirebilmişimdir.

sütü en iyi bebek sağıyor.. hiç bir pompa bebek gibi çekemez.. süt gelmediğinde huysuzluk yapıyor zaten. benim de oğlum sağ tarafı reddetti ilk andan beri. solu tercih etti. şimdi ikisi arasında büyüklük farkı oluştu. solda daha fazla süt var. sağı da emiyor ama sütü bitince-azalınca ısırmaya başlıyor. o zaman da diğerini veriyorum. emdikten sonra sıkınca yine de süt çıkıyor. moralim bozulmasın diye de bir süredir sağmıyorum. çünkü sağarken sütümün azalldığını düşünüp üzülüyorum. bunu düşünmek bile sütün azalmasına neden oluyor. göğüslerim son 6 aydır hiç dolu-şişkin durmuyor. yani süt dolu gibi değil. ama şükür ki oğluma yetecek kadar geliyor. en önemlisi olumlu düşünmek ve olabildiğince sık emzirmek.. bunun yanında uykuyu iyi almak ve su içmek.. süt yapar denen şeylerin herkeste aynı etkiyi yaptığını düşünmüyorum.

sağolsun arkadaşlar biraz rahatladım kızımı yarım saat emziriyorum emipte doyup memeyi atma gibi bir huyu yok acaba diyorum süt gelmiomu da kadar çok emiyor ama süt gelmese basar yaygarayı ne kadarda emzirsem elimle sıkınca süt çıkyor göğsümden...normalde benim bildiğim bebekler emer doyunca memeyi bırakır ama bizim öyle bi durumumuz yok saatlerce dursa göğsümde bırakmıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…