Türkiye�de bir liseden mezun olup diplomasını alan herkes Polonya Üniversitelerinde öğrenim görebilir. Üniversitelerin eğitim dili İngilizce veya Lehçe olduğundan ülkeye geldiğinizde yazılı bir sınava tabi tutulursunuz. Özel kurslarda veya üniversitenin hazırlık sınıflarında alacağınız Lehçe ve İngilizce dil eğitiminin ardından öğreniminize devam edersiniz.
Halen Türkiye�de bir yüksek öğretim programında okuyan öğrenciler direkt başvuru ile mevcut bölümlere denk bölümlerde eğitimlerine devam eder veya farklı bir öğretim programına geçiş yapabilirler.
Avrupa Birliği üyesi olan Polonya üniversitelerini tercih etmenizin birçok nedeni var. Siz de birçok Türk genci gibi, üniversite eğitiminizi YÖK onaylı Polanya üniversitelerinde tamamlayabilir ve tüm Avrupa'da tanınan bir diplomaya sahip olabilirsiniz.
• Tarihi ve kültürel zenginliklerle dolu şehirlere sahip Polonya’da yüksek eğitim kalitesine sahip üniversitelere sadece lise diplomasıyla geçiş yapma imkânı vardır.
• LYS şartının aranmamaktadır.
• Polonya’da alacağınız diploma YÖK tarafından tanınmakta ve denkliği verilmektedir. Ayrıca Polonya 2004 den bu yana AB üyesi olup aldığınız diploma tüm AB ülkeleri tarafından tanınmaktadır.
• Eğitim kalitesiyle birincilikleri olan Polonya üniversiteleri Avrupa’nın en düşük ücretli üniversiteleri arasındadır. Lehçe eğitim veren özel üniversitelerin yıllık ücreti 1000 – 2000 Euro’dur. İngilizce eğitim veren özel üniversiteler ise 2000-3000 Euro civarındadır.
• Polonya’da alacağınız diplomanın tüm Avrupa birliği ülkelerinde geçerliliği vardır.
• Lazarski Üniversitesi ve İngiltere’deki Wales Üniversitesi’nden çift diploma verilmektedir.
• Üniversitelerin birçoğunda sınavsız doğrudan yüksek lisans ve doktora imkânı bulunmaktadır.
• Üniversiteden mezun olduğunuzda en az iki yabancı dil biliyor olacaksınız.
• Üniversitelerde yabancı öğrencilerin sorunlarını, ihtiyaçlarını çözmek ve okula uyum sürecini hızlandırmak için özel danışma birimleri bulunmaktadır.
• Üniversite bölümlerinin %90 ı düzeyinde İngilizce ve Lehçe ve kısmen Almanca seçeneği de bulunmaktadır.
avusturya için 1 yıl sürebilir dediler.. ayrıca polonya devlet üni.de okuyabliosun şart değil özel