• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polonyada okuyan var mı?

sophia92

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2009
474
0
116
kızlar ben bazılarnızn bildiği gibi sınavlara hazırlanıorm.. aklıma polonya girdi ama burs istiyorum yardımcı olusanız büyük sevaba girersiniz :) varsa ön ayak olacak birileri çok memnun olurum 4 gündür pc başında araştırma yapıorum :44:
gerçekten tembel değilmdr... burs imkanı sağlayan birisi olursa çok mutlu olurum :71:
şirket yada kuruluş ismi de olur yönlendirecek birisini istiyorum..
polonyada ikamet eden birisi yardımcı olunca burs çabuk çıkıyormuş :59:
lütfen yardımcı olun

not: şirket isimlerni özelden atın reklam olmasn

canım biraz daha açık yazsan?
neden polonya? ve ne bursu arıyorsun? okul masrafları mı? yoksa okul zaten devlet okulu da sen cep harçlığı gibi mi yani ordaki günlük masrafların için mi burs arıyorsun?
gercekten başarılı oldugunu neyle kanıtlayabilirsin? ve sadece bu yetmez biraz neden orda okumak istediğini açıklaman lazım ki birileri sana burs versin
kimse ne oldugunu ne bittiğini anlamadan seni yurt dışında okutmaz haklı olarak

ve şirketlerden burs arıyorsan bir de bölüm belirtmelisin çoğu ya geri ödemeli ya sonra zorunlu çalışma karsılıgında veriyor

iyi de burs alabilmen için önce öğrenci olduğunu kanıtlaman gerekiyor.sen de şuan öğrenci değilsin

ben psikolog olmak istiyorum gerçekten psikoloji konusunda çok iyiyim...
ama sözelciyim tercih edemiyorum. etsemde öncelik tm.. :50:
öss de olan biten yüzünden puanım 50 puan aşağıda geldi ve inanın itiraz ettim cevap gelmedi.
türkiyedeki özel okulla 16 milyarken polonyada en fazla 8.. yarı fiyatına..
avrupada okumak iyi bir eğitim almak istiyorum. öss zorunlulğu koymadan okutuyorlar bunun için istiyorum..

psikoloji alanında akademik düzeyde bilgin var mı ki canım? psikoloji alanında gercekten iyiyim demek açıkçası biraz garip geldi
hani matematiğim iyi deriz ama bunu gercekten anlayamadım :26:
benim bi tanıdığım amerikada okuyor ve burs alıyor ama zaten burda da boğaziçi bilgisayar mühendisliğine girmişti, burs bulamazsam burda kalırım diye tercih falan yapmıştı yani
aynı zamanda SAT puanı iyiydi
senin öss puanında kötü geldiyse bilemiyorum canım biraz zor gözüküyor ya bu iş, peki polonyadaki okulun kabul şartı nedir?
seni üzmek için yazmıyorum beni yanlış anlama, bence başka bi çözüm bulmaya bak, avusturya veya almanya olmaz mı? gerci almanya için sınav gerekiyor ama avusturyaçok kolay alıyor. bütün üniversiteler devlet üniversitesi diye biliyorum orda

Avusturya’da Eğitim Ücreti

- Dönemlik Harç (Hazırlık Sınıfı ve Lisans Programı): 363 €
- Üniversite Öğrenci Derneği (Dönemlik): 15 €
- Zorunlu Sağlık Sigortası (Aylık) : 21 €

Avusturya’da Yaşam Giderleri

Öğrencinin bireysel tercihleri, yaşam standardı ve alışkanlıklarına göre değişmekle birlikte aylık ortalama giderler:
- Yurt Ücreti / Öğrenci Evi Kirası: 250 – 350 €
- Beslenme ve diğer Kişisel Giderler: 250 – 400 €
- Ulaşım Gideri: 30 – 50 €

bak bunu bi siteden kopyaladım.

yani özel üniversite için burs bulmak gercekten zor, şuan net olarak başarını gösteren bi kanıtın da yok. ve dahası neden polonya ben onu hala anlamadım, çok daha cazip ülkeler var bence, maddi acıdan da daha cazipler
tabi bu benim fikrim

psikoloji alanında bence en mantıklı ülke zaten avusturya o ayrı mesele :))
inşallah hayrlısı olur

Türkiye�de bir liseden mezun olup diplomasını alan herkes Polonya Üniversitelerinde öğrenim görebilir. Üniversitelerin eğitim dili İngilizce veya Lehçe olduğundan ülkeye geldiğinizde yazılı bir sınava tabi tutulursunuz. Özel kurslarda veya üniversitenin hazırlık sınıflarında alacağınız Lehçe ve İngilizce dil eğitiminin ardından öğreniminize devam edersiniz.
Halen Türkiye�de bir yüksek öğretim programında okuyan öğrenciler direkt başvuru ile mevcut bölümlere denk bölümlerde eğitimlerine devam eder veya farklı bir öğretim programına geçiş yapabilirler.

Avrupa Birliği üyesi olan Polonya üniversitelerini tercih etmenizin birçok nedeni var. Siz de birçok Türk genci gibi, üniversite eğitiminizi YÖK onaylı Polanya üniversitelerinde tamamlayabilir ve tüm Avrupa'da tanınan bir diplomaya sahip olabilirsiniz.
• Tarihi ve kültürel zenginliklerle dolu şehirlere sahip Polonya’da yüksek eğitim kalitesine sahip üniversitelere sadece lise diplomasıyla geçiş yapma imkânı vardır.
• LYS şartının aranmamaktadır.
• Polonya’da alacağınız diploma YÖK tarafından tanınmakta ve denkliği verilmektedir. Ayrıca Polonya 2004 den bu yana AB üyesi olup aldığınız diploma tüm AB ülkeleri tarafından tanınmaktadır.

• Eğitim kalitesiyle birincilikleri olan Polonya üniversiteleri Avrupa’nın en düşük ücretli üniversiteleri arasındadır. Lehçe eğitim veren özel üniversitelerin yıllık ücreti 1000 – 2000 Euro’dur. İngilizce eğitim veren özel üniversiteler ise 2000-3000 Euro civarındadır.

• Polonya’da alacağınız diplomanın tüm Avrupa birliği ülkelerinde geçerliliği vardır.
• Lazarski Üniversitesi ve İngiltere’deki Wales Üniversitesi’nden çift diploma verilmektedir.
• Üniversitelerin birçoğunda sınavsız doğrudan yüksek lisans ve doktora imkânı bulunmaktadır.
• Üniversiteden mezun olduğunuzda en az iki yabancı dil biliyor olacaksınız.
• Üniversitelerde yabancı öğrencilerin sorunlarını, ihtiyaçlarını çözmek ve okula uyum sürecini hızlandırmak için özel danışma birimleri bulunmaktadır.
• Üniversite bölümlerinin %90 ı düzeyinde İngilizce ve Lehçe ve kısmen Almanca seçeneği de bulunmaktadır.

avusturya için 1 yıl sürebilir dediler.. ayrıca polonya devlet üni.de okuyabliosun şart değil özel:24:

ablacım avusturya için baktım doğru söylüyorsun ucuz olmasına ucuz ama buradan bir üniversite kazanıp gtmek şartı aranıo özel üni. de kabul ama dielm kazandm gösterdm ama kabul olmadı boşuna puanm keslck ertesi yıla.. yada 20 mlyr vercm 1 yılda

o zaman bence hem avusturya 3-4 üniversiteye başvur hem diğer alternatifleri değerlendir
polonyada gayet cazipmiş, sadece özele gidiliyor sanmıştım ben o yüzden öyle dedim, ama avusturyada cok yabancı öğrenci var orda daha rahat olursun
ama kabul alamaman için bariz nedenlerin olması lazım, birinden biri tutar.
neyse ben senin şimdi avusturya için aklını celmeye çalışmışım gibi oldu öyle bi amacım yok :) tek istediğim ufak bütceyle bişeyler yapabilmen için yol göstermekti
hayırlısı olsun hakkında :))

avusturya için arkadaşıma 6 ayda vize çıkmış kabulu 3 ay sürmüş :S

şaka gibi.. zor topladım geç gittim diyor :51:

viyana ekonomi üniversitesinde şu an

of of.. polonyaya gitcem sanırım

ya kızlar bir şey soracağım
lehçe eğitimi inglzce veriolarmış :S
inglzce eğitimi de lehçe mi verckler.. ikisni bilmeyen yok mudur anlamadm :D

bilmeyenler için gittiğinizde hazırlık sınıfı veya kurs olur diye düşünüyorum
benim kuzenim viyanada da o tek kelime almanca bilmeden gitmişti böyleydi sistem
ingilizceyi de ingilizce anlatırlar bence

hazırlık sınıfında lehçe veriyorlar ama lehçeyi ingilizce anlatıyorlar diyorlar.. hiç ingilizce yda lehçe bilmeyende vardır.. nasıl olacak

hazırlık sınıfında lehçe veriyorlar ama lehçeyi ingilizce anlatıyorlar diyorlar.. hiç ingilizce yda lehçe bilmeyende vardır.. nasıl olacak

enteresanmış bu
lehçeyi lehçe anlatsa çok mantıklı ama lehçeyi bilmezken araya bir tane daha bilinmeyen dil sokmak neden ki :18:

Back