Merhaba ben de 3 yıllık evliyim 4 yıla gircez Ekimde , polikistik overe çözüm var bende polikistik overliyim kilo varsa öncelik onu vermekle başlamak gerekir metabolizma yavaş olduğundan ve insulün direnci de buna bağlı olduğu için engel oluyor . Kilo verdikce hormonlar normale dönüyor adetler düzeliyor filan .. ben evlendikten sonra 20 kilo aldım 6 içinde felan bi anda şiştim diyebilirim çok berbat birşey o sırada 1 veya 2 kez adet gördüm yada görmedim. kilo vermekte zorlanan hastalara İnsülin ilacı veriliyor bu sayede iştah kapanıyor ve zayıfladıkca da hormonlar normale dönüyor bu ilaçlar nekadar çok şeker hastaları için felan verilsede Polikistik overler üzerinde olumlu sonuçlar mevcut yumurtalıkları çalıştırdığını iddia ediyor doktorlar.
Bir sonraki sorun polikistik overe bağlı olan şey ise Tiroid . Tiroid problemi varsa endokrine gidip ilac dozunu ayarlatmak şart kadınların hormonları Tiroid bezlerinden salgılandığını biliyorum kendimde ilaç 3 senedir kullanıyorum.
Şöyle genel olarak polikistik over belası tablosuna baktığımızda aslında Beslenme ve yaşam tarzını değiştirmek çok büyük rol oynadığını anlıyoruz .bol su içmek akdeniz üsulü beslenmek ve hareket etmek gibi.. şeyler iyi geliyor . Şunuda söylemek istiyorum evlendikten sonra 20 kilo aldım geçen sene 10 kilosunu fark etmeden ilaçlarla vermişim azar azar gitmiş kıyafetlerim cuval gibi olunca anladım birde adetlerim düzeldi biraz ayrıca polikistik over için üretilmiş güzel takviyeler var ismi İnositol diye geçiyor buda ilaçsız adetimi düzenlemekte yardımcı oldu ama kiloda vermek çok farkını gösterdi 10 kilo daha versem belkide gebelik oluşucak
4 doktor gezdim hepsi aynını dedi.. ayrıca bu gebeliğe engel değil sadece zorlaştırırmış. bence İnositol takviyesini araştırmalısın bizim yaşadığımız sendroma biçilmiş kaftan diyebilirim çok yararını gördüm çoğuda düzenli kullanımda takviyeyle gebe kalabiliyor sağlıklı yaşam şart.. şuan tedavi görenlerdenim ara verdim çünkü doktora sinir oldum tabi ki
bukadar canım uzun oldu ama seni bilgilendirmek içindi..