• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polisin gözaltına almak istediği çocuk eylemci çıktı

Eylem ve eylemci kavramları kötü birşeymiş gibi aktarılmasın lütfen, bu ülkede Mısır için, Rabia için, Suriye'de yaşananlar içinde sokağa çıktı insanlar, onların yaptığına da eylem, katılanlara da eylemci denir.
O ülkelerde yaşananda facia, Soma'da yaşananda.

http://www.haksozhaber.net/ankarada-suriye-misir-ve-filistin-icin-eylem-42440h.htm
http://www.aa.com.tr/tr/turkiye/219170--katliama-tepkiler-gece-boyunca-surdu
http://turkish.farsnews.com/newstext.aspx?nn=9211114056

Bu insanların da üstüne Toma ile gidilseydi infial olur muydu?

http://www.sondevir.com/haber/144959/misir-ve-suriye-turk-halkini-sokaga-doktu.html
Bu haberde fotoğraflanan minik eylemci çocuk kaç yaşındadır?

Bakınız TBMM gov tr ne diyor?

Anayasa`nın 34. Maddesi :

B. Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Düzenleme Hakkı
Madde 34. - Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.

Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı ancak, millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla ve kanunla sınırlanabilir.

Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller kanunda gösterilir.

http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/anayasa.uc?p1=34

Şimdi bir soru provokatörleri kenara koyun, onları zaten kimse tasvip etmiyor, tek niyeti kanuni hakkını kullanıp silahsız, saldırısız gösteri ve yürüyüş yapmak olan insanlar öcü mü?

Öcüyse o zaman neden linklerini verdiğim haberlerde Toma yok:ssz:
Agzina saglik be mudurum

Velev ki var, fark etmiyor oky, senin bu soruyu neden sorduğunu biliyorum ama çocuğa çocuk diyenler için taş atıyor olması birşey ifade etmiyor, bakınız yas uzmanı Dr. Hakan Ertufan ne demiş Soma faciası üzerine:“Anne ya da babası ölen bir çocuğa kesinlikle ‘O cennete gitti, cennet çok güzel bir yerdir’ gibi sözler söylenmemeli” uyarısını yapan Ertufan, “Çocuk henüz soyut kavramları algılayamadığı için anne veya babasının kendisini güzel bir yerde yaşamak için bırakıp gittiğini düşünür. Bu da bilinçaltında terk edilmişlik inancı olarak kalır” diye konuştu. Çocuklara ölümü anlatırken dikkatli olunması gerektiğini hatırlatan Ertufan, “Çocuğa doğum ve ölüm, mesela bir fidan, meyveli ağaç ve kurumuş ağaç üzerinden örnekler verilerek, fotoğraflarla anlatılmalıdır. Anılarını hatırlaması sağlanmalıdır” tavsiyelerinde bulundu.

A-ah çocuk algılayamıyormuş:51: Acaba 10 yaşına kadar ki çocuklar için mi dedi?

Ben ölüm acısını ilk tattığımda 9 yaşındaydım, hemde ne acı, benden 1 yaş küçük kızkardeşimi aldı ölüm, tam bir travma, saçlarım döküldü, 1 yıl kardeşimin sesini duydum uykularımda ve çığlık çığlığa uyandım, beni çağırıyordu neden yalnız bıraktın sende gel diyordu, gelmek istemiyorum sen bırakıp gittin senden nefret ediyorum dediğimi hatırlıyorum.

Soma'da ya da Soma'da yaşanan elim olaydan çok etkilenen diğer çocuklar, onlar çocuk ve ne olduğunu kavrayamıyorlar,etrafta gördükleri tepkilere göre hareket ediyorlar, başka bir yerde faciayı tevekkülle karşılayan bir ailenin çocuğu da farklı davranır çünkü çevresinde tevekkül görür.

Henüz karar verebilme yetisinde olmayan çocuklara erişkin muamelesi yapılmasın.

Cok kotu oldum, basin sagolsun Mune...
Bu arada haklisin evet, yasalar dahi 10 yasindaki cocugu cezalandirmazken cikip aaa bakin eylemciymis diyenlere hayret ediyorum...

Konuya gelirsem;
O yaslarda ki cocuklar siz ne anlatirsaniz onu bilirler, ne gosterirseniz sorgusuz sualsiz o dogrudur, yani sizinle ayni fikirde diye nasil da akli basinda olmuyor, sizin dediginizi tekrar ediyor sadece, cunku sadece "cocuk"...
Bu arada her eylemciye yuh cekmekten vazgecin, eylem yasal bir haktir, siz egiten ogretmenleriniz komik maaslari icin o eylemlerle seslerini duyuruyorlar. ya da bazilarinizin savundugu turban icin de eylemler girla, benzin fiyatlari artisi, enflasyon, kadin cinayetleri gibi hepimize dokunan konular icin de bagiriyorlar, size kalsak demek ki ne verseler yiyecegiz, kuzu kuzu ne deseler yapacagiz, sizi bosuna sevmiyorlar... Provakotor farklidir, ve pesi sira gittiginiz nice ideoloji liderleri de o provakotorleri elleri ile yollar, ortam karissin diye...
Son olarak o cocugun orda olmasini cekistire cekistire goturen polis aklinca cezalandiriyor, yasa gozaltina alamazsin derken, o gozdagi veriyor, su polis devletini savunanlar, su fotografta gercekten cocuga bilenip, polisi hakli bulanlar var mi merak ediyorum, sadece merak...

Çocuk, ceza ehliyeti, bilinç vs. konularına herkes değinmiş zaten üstüne söyleyecek sözüm yok çok güzel açıklamışlar. Ben "eylemciymiş!!" sözü ile ilgili fikrimi söylemek istiyorum. Eylemci olmak bir meslek veya bir ünvan değildir. Anayasal hakkımıza göre, T.C. vatandaşı olan herkes bu olayda olmasın başka bir olayda "eylemci" olabilir. Her birimiz herhangi bir sebeple eylem yapabiliriz. Yani hepimiz potansiyel eylemciyiz. Bu ne ayıplanacak ne kötülenecek ne de korkulacak bir şeydir. O yüzden eleştirilerinizi yaparken biraz vicdanlı olun ki, günün birinde sizi ilgilendiren bir konuda sokağa çıktığınızda "eylemciymişş!!" denilenlerden olduğunuzda zorunuza gitmesin.

$992910_10151755907930070_936686030_n.jpg

Bu fotoğrafı AKİT gazetesi gururla manşetine koymuştu. Erkek çocuğa don indirtmeyi, kız çocuklara koca bulmayı öğretmek çok mu masum. Veya

$995990_10151832768560070_527648865_n.jpg

Demokratik hakkı olduğu için orada eylem yapabildiğini unutup, çocuğunu hem eyleme götürüp hem de demokrasi tu kaka demek?

Bu masum çocukların ellerindeki yazılar ne kadar tehlikeli farkında mısınız? Bunlar gözaltına alınır mı? Bunların aileleri gözlaltına alınır mı peki?

Ewet 10 yasinda bir cocugun eylemde ne isi vardir? bu ayri asil sorulmasi gereken 10 yasinda bir cocuk, 20 yasinda bir genc,30 yasindaki yetiskin eylem yaptigi icin, bir konuda tepkisini gostermek, sesini duyurmak istedigi icin neden ölür? benim aklimdaki tek soru bu. Neden bu ulkwde insanlar hala ecelsiz ölür? sorulmasi gereken soru bu olmali bence.

bu haberi yapan, yazan, yayan, bundan bişey çıkarmaya çalışan herkes akıl fukarasıdır...

Eki Görüntüle 1120588

Bu fotoğrafı AKİT gazetesi gururla manşetine koymuştu. Erkek çocuğa don indirtmeyi, kız çocuklara koca bulmayı öğretmek çok mu masum. Veya

Eki Görüntüle 1120589

Demokratik hakkı olduğu için orada eylem yapabildiğini unutup, çocuğunu hem eyleme götürüp hem de demokrasi tu kaka demek?

Bu masum çocukların ellerindeki yazılar ne kadar tehlikeli farkında mısınız? Bunlar gözaltına alınır mı? Bunların aileleri gözlaltına alınır mı peki?

Alınır mı hiç?
Çapulcu mu ki bunlar gözaltına alınacak? Sen de yani dans:ssz:

Back