Ne desem bos ya, 10 yasindaki cocuk eylem yapsa ne yapmasa ne. Barikat kurmasi demek polise saldirmak, molotof kokteyli atmak demek degil. Bu cocuk, cocuktan korkulmaz, cocuk otekilestirilmez, teroristmis gibi bahsedilmez. Edep yahu. Altina yapacak kadar korktuysa, nasi devleti temsil eden polise guvencek bundan sonra, nasi adalete guvencek. Amac toplumu daha da ayirmaksa , tamam ama, bak orda basarili bir ornek verilmis.
Kimse bilemez, bugun sizin kotu dediginiz, tu kaka yaptiginiz cocuk, yarin da sizin cocugunuz olabilir. Turkieyede dengeler hep boyle cunku, kurt kotu, alevi kotu, universiteli kotu, vs vs say say bitmez. Eskiden de dindarlar kotuydu, hatirlarsaniz, o nedenle insani insan olarak gorelim, zarar vermezse baska bi insana, ona gore muamele edelim.
Benimde 10 yasinda bi erkek kardesim var bilinci de gayet yerinde. Türkiyede ne olup bitiyor kim neye zarar vermeye calisiyor gayet iyi biliyor. 10 yasindaki cocugun ne isi var orda ? Bu yaslarda basliyorlar haydutluga demekki. Nedende nezaman aci bisey yasansa veya bir kac olay olsa hep ortaligi karistirmaya calisan "eylemciler" cikiyor, asil ah vah bu insanlar sadece haklarini arayamaya calisiyor diyenlere yazik..
Beğenemedim
Altına yapmamış...
O su tomadan gelmiş
Açıklamaya bak, özürleri kabahatlerinden büyük.
Ben kardesimin önüne iki secenek sunsam. 1. vefat eden sehitler icin toplanip kuran okumak veya yürüs yapcaz desem 2. Su resimde gördügümüz eylem yeri ikiside hakli hangisini secersin desem birinci secenegi secer. Evet onlar daha cocuk beyinleri cabuk yikaniyor, bunun suclusu ailesi ve cevresi. Ben polislerin yaptiklarinida taktir etmiyorum ama cocuk deyip gecerseniz ilerde daha büyük zararlar verir. Güzelce anlatmaliydi polisler hirpalamadan. Ama eylemci adi üstünde. Gerekli müdahale yapilmali zarar vermeden. cocugun zaten ceza almadiklarini bildikleri icin kullaniyorlar böyle yerlerde. Ben kardesime bu insanlar kötü bunlarda iyi desem, cocuk benden daha uyanik cikip hani ispatla der.
Kardesinize bu ölen insanlarin sorumlularindan biri de devlettir biz simdi toplanip sesimizi duyurmazsak başka zaman başka canlar da gidebilir o yüzden simdi sokağa cikmak mi istersin ya da oturup kuran okumak mi dersen önce birincisini sonra ikincisini secebileceginden emin olabilirsiniz...
Anlatis tarziniz bile onun hangi seçeneği secmesi gerektirdiğini gösterdiği için farklı bir yanit beklememeniz çok normal... Siz anlatırken cevabi veriyorsunuz zaten ona onaylamak ve evde güvendiği kişilere katılmak düşüyor...
Eylemci derken bu kavram suclular için yeni bir tanim mi acaba? Katil gibi mesela ? Eylemci olmak ne zamandan beri suç olarak gösterilmeye baslandi?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Yahu sizin kardeşiniz o,siz o çocuk nasıl yetiştiriliyor bilemezsiniz.
Sürekli kendinizden örnek verip az önce ettiğiniz yanlış lafı -haydut- ve yanlış düşünceyi unutturamazsınız.
Sizin kardeşinize göre kötü olan o çocuğa göre iyidir,baş kaldırmaktır.
Bunun ayrımını yapın bence,ondan sonra o çocukların yanlıştan dönebilecek bir birey olduğunu hatırlayın.
Belki haydut demeyip eğitmeye karar verirsiniz.
Çocuk diyip geçmiyorum ama çocuğa da haydut demem.
Ha bir de her eylemci yakıp yıkmaz,yakıp yıkanın amacı başkadır.
Yanlış kodlamışsınız bilinçaltına.
Her vatandaşın sesini duyurmaya hakkı vardır eylem yapabilir "zarar vermediği sürece"
LG-P710 Tapatalk
Eylem ve eylemci kavramları kötü birşeymiş gibi aktarılmasın lütfen, bu ülkede Mısır için, Rabia için, Suriye'de yaşananlar içinde sokağa çıktı insanlar, onların yaptığına da eylem, katılanlara da eylemci denir.
O ülkelerde yaşananda facia, Soma'da yaşananda.
http://www.haksozhaber.net/ankarada-suriye-misir-ve-filistin-icin-eylem-42440h.htm
http://www.aa.com.tr/tr/turkiye/219170--katliama-tepkiler-gece-boyunca-surdu
http://turkish.farsnews.com/newstext.aspx?nn=9211114056
Bu insanların da üstüne Toma ile gidilseydi infial olur muydu?
Bakınız TBMM gov tr ne diyor?
Anayasa`nın 34. Maddesi :
B. Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Düzenleme Hakkı
Madde 34. - Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.
Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı ancak, millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla ve kanunla sınırlanabilir.
Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller kanunda gösterilir.
http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/anayasa.uc?p1=34
Şimdi bir soru provokatörleri kenara koyun, onları zaten kimse tasvip etmiyor, tek niyeti kanuni hakkını kullanıp silahsız, saldırısız gösteri ve yürüyüş yapmak olan insanlar öcü mü?
Öcüyse o zaman neden linklerini verdiğim haberlerde Toma yok
Haydut mu?
Neye göre kime göre...
İnsanlar çok çabuk değişir...
Özellikle düşünceleri...
Kardeşinizde belki kim bilir....
Oturma eylemleri yürüyüşler haydutluga girer mi?:26:
Ha tamam ozman, sadece su sikmislar. Icim rahatladi birdenAltına yapmamış...
O su tomadan gelmiş
Açıklamaya bak, özürleri kabahatlerinden büyük.
Valla ben bunun yaşayan örneğiyim sanırım :)
Şu an ünide olsam mutlaka bir harekette olurdum,kısmetse seneye..
Ailesi akpli bir kız söylüyor bunu,gün gelir devran döner.
LG-P710 Tapatalk
parkon,
vallahi kızıyorum artık, son 1 yıldır( Bakınız gezi olayları) eylem, eylemci kavramları yanlış lanse ediliyor, sanırsın bu insanlar terörist.
Provokatörleri geçiniz diyorum, onları tartışmaya bile lüzum yok, bu ülkede yıllardır insanlar eylem yapmıştır, kanun koyucu onlara bu hakkı vermiş, şimdiye kadar nice eylemler yapıldı, bu kimi zaman giyim, çalışma vs sebeplerle, kimi zaman ülkemizde veya yabancı ülkelerde yaşananlara tepki için yapıldı.
He küçük çocuklar eylemlerde yer almalı mı? Bence hayır, sadece eylemlerde değil, mitinglerde de olmamalılar, küçücük çocuğu akp, chp, mhp, bdp bayrakları ve bandanalarıyla donatıp omzunda mitinge götüren ailelere de kızıyorum.
Ben olsam bu çocukların saf, masum duygularını kullanıp beyinlerini siyasi ideolojilerle yıkayan ailelerin elinden alırım çocukları.
Bırakın aklı hür, vicdanı hür büyüsünler.
Valilikten açıklama gelmiş;
" çocuk 10 değil 13 yaşında imiş, korkudan işememiş o su tomadan gelmiş. Zarar görmesin diye göstericilerden uzaklaştırılıyormuş"
" çocuk 10 değil 13 yaşında imiş, korkudan işememiş o su tomadan gelmiş. Zarar görmesin diye göstericilerden uzaklaştırılıyormuş"
Benimde 10 yasinda bi erkek kardesim var bilinci de gayet yerinde. Türkiyede ne olup bitiyor kim neye zarar vermeye calisiyor gayet iyi biliyor. 10 yasindaki cocugun ne isi var orda ? Bu yaslarda basliyorlar haydutluga demekki. Nedende nezaman aci bisey yasansa veya bir kac olay olsa hep ortaligi karistirmaya calisan "eylemciler" cikiyor, asil ah vah bu insanlar sadece haklarini arayamaya calisiyor diyenlere yazik..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?