Polisin engellediği, LGBTİ basın açıklaması: Bu işbirliğini Sivas’tan, Maraş’tan biliyoruz

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Bugün Taksim’de yapılması planlanan 7’nci Trans Onur Yürüyüşü’nde polisin saldırarak, okunmasını engellediği basın açıklamasında LGBTİ bireyler, bu işbirliğini Sivas’tan, Maraş’tan; katillerle çekilen fotoğraflardan tanıdıklarını duyurdular.

İstanbul Valiliği’nin hukuk dışı yürüyüş yasağının ardından bu sabahtan itibaren meydan ve İstiklal Caddesi’ni abluka altına alan polis, Beyoğlu Mis Sokak’ta toplanıp, basın açıklaması yapmak isteyen gruba saldırmıştı.

Polisin, okunmasına engel olduğu İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği imzalı basın açıklamasının tam metni şöyleydi:

‘Medya aracılığı ile LGBTİ’ler açık hedef haline getirilmiştir’
Bizler bu işbirliğini Sivas’tan, Maraş’tan biliyoruz!

Bizler bu işbirliğini Suruç’tan, Amed’ten, Ankara’dan biliyoruz!

Bizler bu işbirliğini trans cinayetlerinden ve katillerle çekilen fotoğraflardan tanıyoruz!

6 yıl üst üste düzenlenen ve kamu düzeni adına hiçbir sorun yaşanmayan Trans Onur Yürüyüşü devlet ve gerici grupların işbirliği ile terörize edilmiş, hafta organizasyonunda görev alan arkadaşlarımız hedef haline getirilmiştir. Toplumda yaratılan nefret kültürü ile saldırıların zemini hazırlanmış ve medya aracılığı ile LGBTİ’ler açık hedef haline getirilmiştir.

Buradan bir kez daha deklare ediyoruz!

Başlatılan bu nefret kültürü sonucu yaşanacak tüm saldırıların sorumlusu İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve göz yumup teşvik eden AKP iktidarıdır.

Ramazan ayına saygısızlık bahanesi ile başlatılan bu tartışma, bizlere sunulan Yeni Türkiye zırvasında Türk, Müslüman, Sunni ve Erkek olmayanların toplumun neresinde duracağını göstermektedir. Kendi normunu tüm topluma dayatan ve uymayanları açık hedef haline getiren bu anlayışın Kürtlere, Alevilere, Ermenilere, Rumlara, Romanlara, Lgbti’lere, Kadınlara, işçi ve emekçilere katliamdan başka getireceği hiçbir şey yoktur.

Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı’na yöneltilen her eleştiri, ev baskınları, gözaltılar ve tutuklamalar ile karşılanırken, aleni saldırı çağrıları ise görmezden gelinmekte, hak savunucularının şikâyetleri ise işlemsiz bırakılmaktadır. Cihatçı terörist grupların rahatlıkla hareket ettiği, sınırın boydan boya açıldığı, hastanelerde militanların tedavi edilip tekrardan savaş alanına yollandığı bir ülkede hiç birimiz güvende değiliz.

‘Orlando’da katledilen arkadaşlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz’
Tüm bu gerçekliğin ortasında trans toplumunun durumu ise daha vahim bir yerde durmaktadır. Toplumsal yaşamda kamufle olmayan translar hedef haline getirilmekte ve temel bütün haklardan mahrum edilmektedir.

Kendini sosyal devlet olarak tanımlayan Türkiye Cumhuriyeti, yaşama, barınma, eğitim, sağlık ve ulaşım haklarımızı gasp ederek bizleri eşi benzeri görülmemiş bir baskı cenderesi altında yaşamaya zorlamaktadır.

Bizler gökkuşağının çocukları olarak bir kez daha haykırıyoruz;

Bu toprakların sahipleri ve aydınlık günlerin teminatıyız!

Eşit, özgür, demokratik bir dünya için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Orlando’da katledilen arkadaşlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyor, homofobi ve transfobinin olmadığı bir dünya sözü veriyoruz!

Orlando’yu unutma, unutturma!

Nefrete inat yaşasın hayat!

Nefret cinayetleri politiktir!
http://www.diken.com.tr/polisin-eng...-bu-isbirliginin-sivastan-marastan-biliyoruz/

bu insanların yürümesinin neden bu kadar olay olduğunu anlamış değilim, neden engelliyorsunuz ki, kaç kişiler zaten

gerçi alperen ocaklarının kaç gündür yaptığı açıklamalardan sonra yürümemeleri iyi olmuş, olay çıkacak gibi duruyordu

bu insanların yürümesinin neden bu kadar olay olduğunu anlamış değilim, neden engelliyorsunuz ki, kaç kişiler zaten

gerçi alperen ocaklarının kaç gündür yaptığı açıklamalardan sonra yürümemeleri iyi olmuş, olay çıkacak gibi duruyordu
Aynı yerde Filistin için filan yuruyenler oldu.
İyi o zaman ben de Filistin için yurunmeyecek diyeyim beni engelleyeceklerine yuruyenleri engellesinler .

Konuşma yapan alpereni de nasıl dovesim var ya Diksiyonu filan berbat geçmiş yok degerlerimiz yok hassasiyetimiz

Geçen sene mi neydi tahrik edici pankartlar, uygunsuz görüntüler sergilemişlerdi. Keşke biraz daha düzgün bir yürüyüş yapmış olsalardı. Belki izin verilirdi. Şimdi toplumun bir kesimi bunlara karşı örgütlenmişken aynı yürüyüşü yapmaları olay çıkartabilirdi. Kendilerini tanımlamalarının başka bir yolu yok mu? Neden yürüyüşleri bu kadar aykırı oluyor anlamıyorum.

Geçen sene mi neydi tahrik edici pankartlar, uygunsuz görüntüler sergilemişlerdi. Keşke biraz daha düzgün bir yürüyüş yapmış olsalardı. Belki izin verilirdi. Şimdi toplumun bir kesimi bunlara karşı örgütlenmişken aynı yürüyüşü yapmaları olay çıkartabilirdi. Kendilerini tanımlamalarının başka bir yolu yok mu? Neden yürüyüşleri bu kadar aykırı oluyor anlamıyorum.
evet birkac goruntu bende hatırlıyorum boyle yaparak daha karsı gorus olustururlar savunacak taraf bırakmazlar

Haklısınız kesinlikle ama buna karşı çıkanlar değil mi her seferinde bir kez olan olay için tüm Ensari karalamayin, tüm Müslümanları karalamayin vb şeyler söyleyenler ?
Devlet çok iki yüzlü değil mi ?

Haklısınız kesinlikle ama buna karşı çıkanlar değil mi her seferinde bir kez olan olay için tüm Ensari karalamayin, tüm Müslümanları karalamayin vb şeyler söyleyenler ?
Devlet çok iki yüzlü değil mi ?
Tercihlerini pek benimseyemesem de onlara karşı aşırı kin tutanlardan değilim. Zaten bütün eşcinseller de böyle davranmıyorlar. Ama yürüyüşe katılanların öyle gösterileri var ki... Toplum onları daha kabullenemeden böyle aykırılıklar yaparak iyice uzaklaşıyorlar sanki. Birbirimize daha iyi alışmak için biraz daha normalleşseler keşke. Karşıt gruptan da bunu kullanıp saldıramazlar o vakit.
Evet, hükümette bu konuda çok iki yüzlü ve önyargılı kabul ediyorum. Zaten onlar kendileri dışında her şeye önyargılı ve tahammülsüz.

Biz bi seyi sivastan biliyoruz derken???
Ne demek istedi??

Bir insanı ne kadar dışlar, ne kadar iterseniz o insan o kadar aykırılaşır, saldırganlaşır. Aynı şeyi bir topluluğa yaparsanız aykırılığın da kat kat fazlası ortaya çıkar. Geçen seneki görüntülerin sebebi budur.

O yürüyüşte sadece lgbti bireyler yok, heteroseksüel insanlar da onların hakları için katılıyor o yürüyüşlere.

Bir insanı ne kadar dışlar, ne kadar iterseniz o insan o kadar aykırılaşır, saldırganlaşır. Aynı şeyi bir topluluğa yaparsanız aykırılığın da kat kat fazlası ortaya çıkar. Geçen seneki görüntülerin sebebi budur.

O yürüyüşte sadece lgbti bireyler yok, heteroseksüel insanlar da onların hakları için katılıyor o yürüyüşlere.
Ben de itilmiş, dışlanmış gruptayım. Ama hiçbir zaman görüşümü aykırılaşarak ortaya dökmedim. Çabam yettiğince çevreme kendimi anlatmaya çalışıyorum. Ya da benimle yaşayarak öğreniyorlar doğruyu.

Ben de itilmiş, dışlanmış gruptayım. Ama hiçbir zaman görüşümü aykırılaşarak ortaya dökmedim. Çabam yettiğince çevreme kendimi anlatmaya çalışıyorum. Ya da benimle yaşayarak öğreniyorlar doğruyu.

Toplumun içinde var olabiliyorsun ama. Anlatabiliyorsun derdini, kendini insanlara. Ya da seninle birlikte yaşayabiliyor çevrendeki kişiler.
Bir lgbti bireyin homofobik bir insana kendini anlatabilmesi mümkün değil. Ya dalga geçerler, ya küfür ederler, ya döverler, ya öldürürler. Senin ölüm tehliken var mı? Birileri seni gördüğü yerde öldürmek istiyor mu? Sürekli ölüm tehditleri alıyor musun? Her gün seninle aynı azınlığa sahip arkadaşların öldürülüyor mu? İçinde bulunduğun azınlık yüzünden işinden oluyor musun?

Toplumun içinde var olabiliyorsun ama. Anlatabiliyorsun derdini, kendini insanlara. Ya da seninle birlikte yaşayabiliyor çevrendeki kişiler.
Bir lgbti bireyin homofobik bir insana kendini anlatabilmesi mümkün değil. Ya dalga geçerler, ya küfür ederler, ya döverler, ya öldürürler. Senin ölüm tehliken var mı? Birileri seni gördüğü yerde öldürmek istiyor mu? Sürekli ölüm tehditleri alıyor musun? Her gün seninle aynı azınlığa sahip arkadaşların öldürülüyor mu? İçinde bulunduğun azınlık yüzünden işinden oluyor musun?
Beni de kafir sayıp hakaret edenler oldu. Müslümanlığım tartışılıyor. Direk bana karşı olmasa da bilmeden çok atıp tuttular karşımda. Kapı işaretleyip hedef gösteren var haberlerde okuyoruz.
Ali İsmail Korkmaz var mesela en yaşıt ve yakın tarihli olarak ölen.
Mehmet Ali Çelebi çok başarılı bir okul hayatı oldu. Askerliği de çok başarılıydı. Ama yoktan yere içeri attılar. Çünkü onun bu kadar yükselmesini istemediler. Şimdi de pardon dediler sadece. Çok önemli yerlere gelemiyor çoğu kişi biz de.
Sivas, Maraş katliamı vs.
Gerçi sizin de biliyor olmanız lazım bunları.

Beni de kafir sayıp hakaretler edenler oldu. Müslümanlığım tartışılıyor. Direk bana karşı olmasa da bilmeden çok atıp tuttular. Kapı işaretleyip hedef gösteren var haberlerde okuyoruz.
Ali İsmail Korkmaz var mesela en yaşıt ve yakın tarihli olarak ölen.
Mehmet Ali Çelebi çok başarılı bir okul hayatı oldu. Askerliği de çok başarılıydı. Ama yoktan yere içeri attılar. Çünkü onun bu kadar yükselmesini istemediler. Şimdi de pardon dediler sadece. Çok önemli yerlere gelemiyor çoğu kişi biz de.
Sivas, Maraş katliamı vs.
Gerçi sizin de biliyor olmanız lazım bunları.

Eşim de alevi, bizzat yaşadıkları çok ağır şeyler var. Ama yine de bir lgbti bireyle bir tutamam onların yaşadıklarını. Ona kimse işe alırken dinini, mezhebini sormadı mesela ya da alevi olduğu ortaya çıkınca işinden olmadı. Ailesinde bir çok kişinin kariyeri zirvede.
Tanıdığım hiç bir alevi sokakta yürürken durduk yere vurulup öldürülmedi, tecavüze uğramadı. İşsiz kalıp fuhuş yapmak zorunda bırakılmadı.

Ali ismail alevi olduğu için öldürülmedi, onu ayrı tutuyorum. Adı anılan ölümler hepimiz, derinden yaralayan olaylar ancak lgbti bireylerin yaşadıklarıyla yine de alaka kuramıyorum ben. Sokakta sırf cinsel yönelimi yüzünden öldürülüyor insanlar, üstelik tecavüze uğrayıp öldürülüyor. Adları anılmıyor bile. O kadar çoklar ki tek tek isimlerini bile bilmiyoruz.

Eşim de alevi, bizzat yaşadıkları çok ağır şeyler var. Ama yine de bir lgbti bireyle bir tutamam onların yaşadıklarını. Ona kimse işe alırken dinini, mezhebini sormadı mesela ya da alevi olduğu ortaya çıkınca işinden olmadı. Ailesinde bir çok kişinin kariyeri zirvede.
Tanıdığım hiç bir alevi sokakta yürürken durduk yere vurulup öldürülmedi, tecavüze uğramadı. İşsiz kalıp fuhuş yapmak zorunda bırakılmadı.

Ali ismail alevi olduğu için öldürülmedi, onu ayrı tutuyorum. Adı anılan ölümler hepimiz, derinden yaralayan olaylar ancak lgbti bireylerin yaşadıklarıyla yine de alaka kuramıyorum ben. Sokakta sırf cinsel yönelimi yüzünden öldürülüyor insanlar, üstelik tecavüze uğrayıp öldürülüyor. Adları anılmıyor bile. O kadar çoklar ki tek tek isimlerini bile bilmiyoruz.
Bilemesiniz ki durduk yere öldürülüp öldürülmediğini. İşsiz kalmadığını. Eşiniz iyi yerlerdeymiş. Bülent Ersoy'da şuan iyi kazanan sanatçılardan herkes de kabul ediyor. Bu sizin verdiğiniz örnektekilerin yok sayıldığı anlamına gelmez.
Evet Ali İsmail o yüzden öldürülmedi. Ama bazıları geziyi Alevilerin ayaklanması olarak tanımlıyor. Ve iyi olmuş alevi öldü. Hep isyan ediyorlar canım diyorlar. Ben de Alevilerin isyancı değil haklının yanında olduğu vurgusunu yapıyorum.

Bilemesiniz ki durduk yere öldürülüp öldürülmediğini. İşsiz kalmadığını. Eşiniz iyi yerlerdeymiş. Bülent Ersoy'da şuan iyi kazanan sanatçılardan herkes de kabul ediyor. Bu sizin verdiğiniz örnektekilerin yok sayıldığı anlamına gelmez.
Evet Ali İsmail o yüzden öldürülmedi. Ama bazıları geziyi Alevilerin ayaklanması olarak tanımlıyor. Ve iyi olmuş alevi öldü. Hep isyan ediyorlar canım diyorlar. Ben de Alevilerin isyancı değil haklının yanında olduğu vurgusunu yapıyorum.

Bilebilirim bence. Görünen köy kılavuz istemez.
Bülent ersoy dışında bir örnek var mı? Kendini saklayan, cinsel tercihini açıklamayan üç beş ünlü daha var benim bildiğim bir de cemil ipekçi. Başka? Ki bunların hepsi medya sektöründe. Ya eğlence sektörüne bir şekilde adım atacaksın ya da fuhuş yapacaksın başka yolu yok.

Siz hiç alevi olduğu için öğretmen, doktor, hakim, pazarlamacı, eczacı olamayan birini duydunuz mu? Ben duymadım. Peki lgbti bir öğretmen gördünüz mü hiç hayatınız boyunca?

Bilebilirim bence. Görünen köy kılavuz istemez.
Bülent ersoy dışında bir örnek var mı? Kendini saklayan, cinsel tercihini açıklamayan üç beş ünlü daha var benim bildiğim bir de cemil ipekçi. Başka? Ki bunların hepsi medya sektöründe. Ya eğlence sektörüne bir şekilde adım atacaksın ya da fuhuş yapacaksın başka yolu yok.

Siz hiç alevi olduğu için öğretmen, doktor, hakim, pazarlamacı, eczacı olamayan birini duydunuz mu? Ben duymadım. Peki lgbti bir öğretmen gördünüz mü hiç hayatınız boyunca?
Gördüm. Okuyan da var. Mesleğini yapan da.

Gördüm. Okuyan da var. Mesleğini yapan da.

Görmüş olamazsınız. Yönelimini saklayan bireydir olsa olsa o kişi. Diğer türlüsü yasak zaten. Devlet memuru olamazlar. Olsa olsa homofobik olmayan bir işveren yanında çalışır ya da kendi işlerini yaparlar.

Görmüş olamazsınız. Yönelimini saklayan bireydir olsa olsa o kişi. Diğer türlüsü yasak zaten. Devlet memuru olamazlar. Olsa olsa homofobik olmayan bir işveren yanında çalışır ya da kendi işlerini yaparlar.
Saklamış olsaydı ben bilemezdim ki. Ama görüntü olarak farklılık göstermiyor belki ondandır. Devlete karşı saklamıştır kendini.

X