Bir arkadaş ne güzel demiş yoksulluk sınırının 3.171 TL. olduğu bir ülkede 2,300 TL ye çok deniyor diye.
Bu ülkenin çok büyük bir kısmı açlık sınırının altında yaşıyor ve ne acıdır ki devletin takdir ettiği asgari ücret 700 lira civarında. Peki bu insanlar geçinebiliyorlar mı tabi ki hayır çünkü sürünüyorlar.
Evlerine kaç ayda bir et giriyor, meyve yiyebiliyorlar mı, doya doya ısınabiliyorlar mı ? Çocuklarına bırakın üst başı yiyecek alabiliyorlar mı ? Buna evet diyen çıkmaz herhalde. Bunlar ülkemizin gerçeği, hatta bu durum ülkemizin yüz karası. Keza emekliler, en bakıma muhtaç olup elden ayaktan düştüklerinde hayatlarının en zorlu mücadelesine giriyorlar, çünkü yaşam savaşı veriyorlar. Yaşlılar üşürler, büyüklerimiz yazın bile yelek giyer. Ama emekli adam, yaşlı insan ısınamıyor bile.
Bunların hayatımızın bir parçası olması ne yazık ki 2,300 TL iyi bir rakam haline getirmez.
Gönül ister ki hep yüksek olsun ama sanal platformlarda bile olsa (ki buraların bir şekilde okunduğuna hep inanırım) kanaat etmek yerine (yaşam biçimizde olsa bile) hep fazlasını istemeliyiz. Herkes için. Biz kanaat ettikçe devlet bizim için hiçbirşey yapmıyor, halkım zaten kanaatkar diyor.
İsteyeceğiz arkadaşlar, herkes için çocuklarımız için hayattan daha fazlasını isteyeceğiz. Bir örneğe kötü örneklerle değil, iyi örneklerle cevap vereceğiz. Biz belki şimdi birşey başaramayız ama çocuklarımız, belki torunlarımız iyi bir geleceğe sahip olurlar.
Tabi ki şükredelim ama bu hayatı tırmalama biçimimiz olmamalı.
işyerlerinde bile bazen hepimiz diyoruz keşke %10 zam verseler, ben artık arkadaşlarımı engelliyorum rakam telaffuz ettirmiyorum. Çünkü bir şekilde bilmediğimiz biri, yöneticiye bunlar %10 a fit der. O hesap devletten hep fazlasını isteyeceğiz. Biz alamazsak, evlatlarımız alır.
Herkesin yaşam standardı farklıdır. 2.500 TL ile bakamayabilirsiniz, asgari ücretle 3 çocuk da büyütebilirsiniz.
Niye bu kadar üstüne gidilmiş konusahibinin? Eşinin polis olduğunu söylemiş, herkes ne kadar aldığını bilir aşağı yukarı diye. Bir de birtane de değil iki tane bebek. Yeni anne olacak, hicbir fikri yok, eşi de depresyona girmiş kızı iyice bunalıma sokmuş?
Benim evime cok daha büyük miktarlarda para giriyor ama geçinemiyorum :)
Arkadaslar eger biz aman cocuk yaparsam sunu eksik olur bunu eksik olur diye düsünürsek asla cocuk sahibi olamayiz...Bir insan cocugu oldugunda bisikleti olacaksa ay bilgisayarida olsun, bu ikisi varsa, özel okula gitsin, oda olabilecekse, yurdisinda okusun bilmem ne bilmem ne diyye uzarda uzar...Insanoglunun istegi bitmez...Ayrica su yoksulluk siniri artti bilmem ne diyen arkadaslarin bu konuyu iyi bir arastirmasini tavsiye ederim cünkü yoksulluk siniri toplumun refah yasamasina göre sekillenir..Yani bir toplumda yoksulluk siniri artiyorsa bu o toplumdaki insanlarin yasam standartlari artiyor demektir...Yani bir diger deyisle bir toplumda kisiler ne kadar cok kazanmaya ve refah yasamaya baslarsa yoksulluk siniri artar buna bir örnek olarak ALmanyadaki arastirmanin sonucu paylasayim
"2005 yılında Almanyadaki ortalama net aylık gelir 1558 Euro iken bu miktar 2010 yılında 1376 Euroya düştü. Bu da yoksulluk sınırının 935 Eurodan 826 Euroya düşmesine neden oldu."
Yani insanlarin ortalama yasam standarti düsünce yoksulluk sinirida düstü...Yani Türkiye ´de yoksulluk siniri artiyorsa sevinin bu dektirki ülkede refah düzeyi artiyor...Bu konunun tamamini okumak isteyenlere arastirmanin tamaminin linkini yollayabilirim...
Benim gibi 2300 lirayı az bulan arkadaşlara bile tepki varken, vay senin haline o zaman
Arkadaslar eger biz aman cocuk yaparsam sunu eksik olur bunu eksik olur diye düsünürsek asla cocuk sahibi olamayiz...Bir insan cocugu oldugunda bisikleti olacaksa ay bilgisayarida olsun, bu ikisi varsa, özel okula gitsin, oda olabilecekse, yurdisinda okusun bilmem ne bilmem ne diyye uzarda uzar...Insanoglunun istegi bitmez...Ayrica su yoksulluk siniri artti bilmem ne diyen arkadaslarin bu konuyu iyi bir arastirmasini tavsiye ederim cünkü yoksulluk siniri toplumun refah yasamasina göre sekillenir..Yani bir toplumda yoksulluk siniri artiyorsa bu o toplumdaki insanlarin yasam standartlari artiyor demektir...Yani bir diger deyisle bir toplumda kisiler ne kadar cok kazanmaya ve refah yasamaya baslarsa yoksulluk siniri artar buna bir örnek olarak ALmanyadaki arastirmanin sonucu paylasayim
"2005 yılında Almanya’daki ortalama net aylık gelir 1558 Euro iken bu miktar 2010 yılında 1376 Euro’ya düştü. Bu da yoksulluk sınırının 935 Euro’dan 826 Euro’ya düşmesine neden oldu."
Yani insanlarin ortalama yasam standarti düsünce yoksulluk sinirida düstü...Yani Türkiye ´de yoksulluk siniri artiyorsa sevinin bu dektirki ülkede refah düzeyi artiyor...Bu konunun tamamini okumak isteyenlere arastirmanin tamaminin linkini yollayabilirim...
asgari ucretle calıssaydı esım o zaman da dusunurdu.. asgarı ucretten yuksek alan memurlar zengın degıl bunun artık farkına varın bı zahmet.. konuyu baska yerlere tasımaktan da vazgecın mumkunse ben sukretmıyorum yetmıyo dıye kendımı parcalamadım sukredıyorum tabıkı bızden daha kotu durum da olan ınsanlar var.. sızın annenızın bakkalı varmıs benım annem baskasının supermarketın de hamallık yaparak koli ındırıp kaldırarak okuttu bızı babam ıssızdı cunku.. neden bebeklerıme rahat gelecek saglamak varken sıkıntıya sokayım evet babasının da annesının de ısı var cok sukur.. dogumdan sonra bende calısr bakarım eve esım calısmasa da yapardım aynı seyı cunku ben annemden oyle gordum.. ben bı anne adayıyım ve evlatlarımın en ıyı sekılde yetısmesı ıcın de herseyı yaparım tabı bunu esıme baskı yaparak ya da bıze yetemıyosun gıbı terbıyesızlık yaparak degıl.. ben her zaman esımın yanındayım zaten ıste hersey oyle dısardan bakıldıgı gıbı degıl polıs esısın ohh ne guzel demekle olmuyor daha evlenırken aldıgımız esyaların borcları duruyor bu bebekler plansız geldı bu kadar sıkıntı yasamazdık belkı hemen cocuk sahıbı olmasaydık olanlı bı gebelık olsaydı elbette bende dıger anneler gıbı hamıleleıgımın tadını cıkarabılırdım ama oyle olmuyor arkadaslar.. sert tepkı verıyor olabılırım evet ama sızde cok yuklenmekten vazgecın bence
sanırım o kırmızı ayakkabı hıkaysıde 70lerden berı var
şu anda okuyorum ve sinirden çıldıracak hale geldim bugün bir polis maaşı iki buçuk milyar .......
ikizlere hamileyim diyorsun alıcağın hazır bez ve hazır mama o kadar para tutmaz emin ol biz bir milyarla tek çocuğa gül gibi bakıyorsak sende bakarsın
çok tanıdığım var aldığı birbuçuk milyarla 4 çocuk büyütüyor..
heralde sen burda şuanda egon için bizi çıldırtıyorsun
Sakin, sakin.
Ne var sinirden çıldıracak? Gereksiz bir asabiyet içindesiniz.
Konu sahibi,
Sizi çok iyi anlıyorum.Sakin olun zamanla rayına oturacaktır her şey. eşiniz baba olma fikrine alışınca daha huzurlu anlarınız olacaktır.
Bir çocuğa her imkanı sağlayarak yetiştirmek isteği her anne baba için geçerlidir ve bence olmalıdır da.(bunu her istediği alınmalı anlamında söylemiyorum.)
Biz ne yazık ki saçma derecede kanaatkar ve şükürcü bir toplumuz.
O yüzden başlığınız tepki çekmiş. Zira yapılan işler, çalışma yoğunluğu, mobbing vs.
asla yaptığımız işin karşılı değil aslında ücretler.
Elbette asgari ücretle geçinen var.
Asgari ücret alan olması 2.500- 3000 tl nin çok olduğunu göstermez.
İnsanca yaşamak için ( bütün gıda ve giyim, adam gibi ısınma, gelecek garantisini sağlama gibi) yeterli değildir.
Öyle olsaydı borç gırtlakta yaşamazdık. Herkesin kredi borcu, kredi kartı borcu var.
Asgari ücret alsaydım ne olurdu, çok şükür demek yerine asgari ücret de insanca yaşama seviyelerine getirilmeli demeliyiz.
Canım madem sorun para değil neden polis maaşı diyerek girdin konuya.
Eşin her türlü bakarmış size
Geçen gün de aldatılıyorum diye konu açtın sonra da benim kocam aldatmaz dedin.
Nedir bu çelişki.
Dikkat çeksin diye mi ?
off sacma sapan konusmalar yapmayın ya dıkkat cekmeye calıssam burda ısım olmaz
Ne demek saçma sapan konuşmayın.
Bunu söylerken sen saçmalıyorsun.
İki konunun da içeriği ile başlığı taöamen muhalif.
Belki çok önemli değil ama saçma da değil, doğru.
Dikkat çekmen için nerde işin olur.
Do.rusu merak ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?