polis maaşıyla ikizlere bakmak :((

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yorumları okudumda arkadaş 2300 tl yi beğenmemezlk yapmıyo bence.her anne baba adayında olduğu gibi yetiştirebilecek miyim kaygısı var..

yok ben polis maaşına bişi demedim.sadece asgari ücretle nasıl geçiniliyor onu sordum.hep bu cümleleri duyuyorum son zamanlarda.ama dışardan göründüğü gibi değil.yada benim çevremdekiler deli gibi para savuruyorda asgari ücretle geçinemeyip bankalara 7 8 binlira borçlanıyor.borçla geçinmek geçinmek değil demek istediğim o.2300 lirayla elbette geçinilir.ama herkesinde yaşam standardı ve bakış açısıda bir değil.bu nedenle kimseyide suçlayamayız.

iyi maas alıyorlarmıs ama herkesin bir gideri var neticede aslında tr standartlarına gore dusuk bir maasda degil hani daha dusuk ucretle gecinen insanlarıda gozonunde bulundurursak ..ama herkesin kafasında birseyler vardır kimbilir neyi dert sıkıntı yapıyorki boyle davranıyor :26:

ya varya sinir oluyorum,ay bu maaşla geçinilmezmi diyenlere..
bunun kirası var,suyu var,elektriği var,telefonu var,mutfak gideri var,giyimi var,taşıtı var.varda var.sanki maaşı alınca cebinde kalacak, eksilmeden öylemi?

herkesin standartları geçinme anlayışı farklı.2300 lira kirada oturan iki minik bebeğe sahip ek bir gelirleri olmayan bir aile için az bir para,hele aile büyükşehirdeyse.herkes çocukları için güzel bir gelecek ister ve en iyisini ister.geçinilmaz diyenleri eleştirmeden önce oturun zamları kiraları bebek masraflarını elektirk su parasını ve sosyal hayata gereken parayı düşünün.

türkiyede 800 lirayla ev geçindiren o kadar çok kişi varki,.o nedenle 2300 gayet iyi bir meblağ

Evet vardır , ama sor bakalım nasıl yaşıyor adına ne kadar yaşamak denir. Yukarıda arkadaşın dediği gibi gırtlağa kadar borç içinde, kimisi ailesinden destek alıyor büyükşehirde çoğu zaman aç kalırsın 800 lirayla, imkansız gibi bir şey, Allah yardımcıları olsun. 800 e göre 2300 iyi bir meblağ olabilir, ama kimi rakamlara mesela 3000 e göre düşük bir meblağ, her sene açlık ve yoksulluk sınırı rakamları belirleniyor, bu rakamlar uydurmasyon değildir herhalde...

Son düzenleme:
Bir arkadaş ne güzel demiş yoksulluk sınırının 3.171 TL. olduğu bir ülkede 2,300 TL ye çok deniyor diye.

Bu ülkenin çok büyük bir kısmı açlık sınırının altında yaşıyor ve ne acıdır ki devletin takdir ettiği asgari ücret 700 lira civarında. Peki bu insanlar geçinebiliyorlar mı tabi ki hayır çünkü sürünüyorlar.

Evlerine kaç ayda bir et giriyor, meyve yiyebiliyorlar mı, doya doya ısınabiliyorlar mı ? Çocuklarına bırakın üst başı yiyecek alabiliyorlar mı ? Buna evet diyen çıkmaz herhalde. Bunlar ülkemizin gerçeği, hatta bu durum ülkemizin yüz karası. Keza emekliler, en bakıma muhtaç olup elden ayaktan düştüklerinde hayatlarının en zorlu mücadelesine giriyorlar, çünkü yaşam savaşı veriyorlar. Yaşlılar üşürler, büyüklerimiz yazın bile yelek giyer. Ama emekli adam, yaşlı insan ısınamıyor bile.

Bunların hayatımızın bir parçası olması ne yazık ki 2,300 TL iyi bir rakam haline getirmez.

Gönül ister ki hep yüksek olsun ama sanal platformlarda bile olsa (ki buraların bir şekilde okunduğuna hep inanırım) kanaat etmek yerine (yaşam biçimizde olsa bile) hep fazlasını istemeliyiz. Herkes için. Biz kanaat ettikçe devlet bizim için hiçbirşey yapmıyor, halkım zaten kanaatkar diyor.

İsteyeceğiz arkadaşlar, herkes için çocuklarımız için hayattan daha fazlasını isteyeceğiz. Bir örneğe kötü örneklerle değil, iyi örneklerle cevap vereceğiz. Biz belki şimdi birşey başaramayız ama çocuklarımız, belki torunlarımız iyi bir geleceğe sahip olurlar.

Tabi ki şükredelim ama bu hayatı tırmalama biçimimiz olmamalı.

işyerlerinde bile bazen hepimiz diyoruz keşke %10 zam verseler, ben artık arkadaşlarımı engelliyorum rakam telaffuz ettirmiyorum. Çünkü bir şekilde bilmediğimiz biri, yöneticiye bunlar %10 a fit der. O hesap devletten hep fazlasını isteyeceğiz. Biz alamazsak, evlatlarımız alır.

Son düzenleme:
arkadaşlar yorumların çoğunu okudum ve anlayamıyorum neden bazı kişiler karşıdakinin ne dediğini düşünmeden yorum yapıyorlar ki...para gerçekten günümüz en gerekli insan icadı.. asla onsuz olmaz..rabbim herkese isyan ettrimeyecek kadar ve azdırmayacak kadar para versin. evet bi polisin iyi maaşı olabilir ama istanbul gibi büyük şehirlerde çift maaş insanı az idare ediyordur.. demişler zaten 650 tl kira diye.. konu sahibinin ne demek istediğini gayet iyi anladım.. arkadaşım eşinle konuşmalı ve onu rahatlatmalısın sahip olduğunuz imkanların güzelliğinden bahsetmeli ve şükretmeliyiz demeleisin. harcamalarınızdan kısmalısın.. bi sevdik gitmeden bi sevdik gelmezmiş. yani arabanız felan gidecek tabi ama bebekleriniz gelecek. allah sizlerin ve geçimi zor olanların yardımcısı olsun

çok fazla okumadan yorum yapıyorum. daha önce yazan olduysa kusura bakmayın. evet polis maaşı düşük değil. ancak yaşam standardınız yüksekse tabiki az gelcek. 2 kişi çalışırkenki durum ile tek kişi çalışırkenki durum farklı olur. ama ikiz bebekler gelince rıskıyla gelecekler zaten. benim bir ablanın eşi polis ve 2 çocuk yetiştiriyorlar, ayrıca evde aldılar.

eşinin kara kara düşünmesini engelle biraz büyüyünce sende çalışırsın. ve rahatlarsınız. içinde dert edeceğine eşinle konuşman lazım (konuştun mu bilmiyorum)

evet her sene bu açlık ve yoksulluk sınırı rakamları belirleniyor ama maalesef insanların maaşını ona göre ayarlamıyorlar.herkesin geçim standartı farklıdır.kimi 10000 le zor geçinir kimide işte asgari ücretle geçinme derdindedir.evet 800 lirayla geçinme çoğuna göre imkansız ama var ,hatta o kadar çok kişi varki anlatamam.işsizliğin kol gezdiği şu dönemde insanlar o 800 için çabalıyor.

ikiz bebeklerein bakımı daha zordur belkide ondan sıkılıyordur yani maddi açıdan değil sadece sorumluluklar artacak belki uykusuz geceler her iki koldan ağlayan bebekler kolay değil bir erkek için,maddiyata gelince emeğinin ve parasının kıymetini bilirse mutlu mesut geçinir gidersiniz

şu anda okuyorum ve sinirden çıldıracak hale geldim bugün bir polis maaşı iki buçuk milyar .......

ikizlere hamileyim diyorsun alıcağın hazır bez ve hazır mama o kadar para tutmaz emin ol biz bir milyarla tek çocuğa gül gibi bakıyorsak sende bakarsın

çok tanıdığım var aldığı birbuçuk milyarla 4 çocuk büyütüyor..

heralde sen burda şuanda egon için bizi çıldırtıyorsun

bu kadar tepkiye gerek yok bence.insanların kazandıkları para ve harcayış şekilleri farklı olduğu için arkadaş yetmeyeceğini düşünmüş olabilir.hakkaten yetmeyedebilir.mesela bizim evimize giren ciddi miktarda bir para ama,ev taksiti ,okul parası derken bizim de maddi sıkıntılarımız oluyor...ama şu konuda sana katılıyorum,BÖYLE BİR KONU İÇİN BAŞLIK AÇMAYA GEREK VARMIYDI??????????? bilemiyorum.

Canım madem sorun para değil neden polis maaşı diyerek girdin konuya.
Eşin her türlü bakarmış size

Geçen gün de aldatılıyorum diye konu açtın sonra da benim kocam aldatmaz dedin.

Nedir bu çelişki.

Dikkat çeksin diye mi ?

Son düzenleme:
böyle bir konunun açılmasını bende yadırgadım rahatsız oldum açıkcası..
herkesin kendine göre sıkıntıları borçları geçim dertleri var tabi yardım almak görüşleri almak istemekde çok doğal fakat bunu
polis maaşıyla ikizlere bakmak değilde tek maaşla ikizlere bakmak olarak açsaydınız konuyu ve maaşınızın miktarını konunuzda söyleseydiniz çok daha iyi olurdu
devletin polisinin maaşınıda burda tartışmaz olay haline getirmemiş olurdunuz
unutmadan bende polis eşiyim

2.500 TL ile ben tek çocuk bile büyütemem.. Allah yardımcınız olsun; demek geldi içimden şu an..

Konu biraz dalga geçer gibi olmuş..
Bir kere; polis maaşı diye bir giriş yapmanız oldukça yanlış.. Bunu kıstas olarak göstermeniz hoş değil; eşi-babası-abisi polis olanlar var..
Ne yani biz nasıl büyüdük deme hakkı doğacaktır onlara..
Kendinizi ifade ediş tarzınız yanlış; hem maaş sorun değil kocam önemli diyorsunuz, hem direk maaş belirtip konu açmışsınız..
Bir arkadaşın dediği gibi egolarınız mı var diyeceğim ama 2500 lira için egosu kabaran bi insan da olamaz herhalde..

Allah kolaylık versin; bebeği veren Allah rızkını da verir diyelim bari..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…