Polis maaşı çok düşük bir maaş değil ki.
Evet geçiminizi sağlamak, çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak için eşinizin düşünmesi normal ama bu kara kara düşünmeyi gerektirir mi bilmiyorum.
Harcamalarınızı biraz kısarak çok rahat geçinebilirsiniz.Tabii borcunuz harcınız yoksa.
Sigara markasını değiştirdi demişsiniz gerekirse bırakabilir de ya da istediği arabayı değil daha uygun bir fiyatlı arabayı alabilir.
Eviniz kendinizin mi?
İşten çıktım demişsiniz bebekleriniz doğduktan bir kaç yıl sonra baktınız eşinizin maaşı yetmiyor, yeniden çalışabilirsiniz.
Daha şimdiden bu kadar dert etmeyin, bebeklerinizin tadını çıkarın bence.
ıste benım de anlamadıgım bu kısım rahat gecınebılırız ama neden bu kadar dusunuyor onu anlamıs degılım.. sonucta her bebek rızkıyla gelır evımız kendımızın degıl ıstanbul da yasam da zor onu da kabul edıyorum ama anlatmadıgı baska seyler olabılır ama ne ?
konuyu okuyunca inanınki sinirlerim tepeme geldi.polis maaşı düşük mü allah aşkına.bu ülkede asgari ücretle 5 çocuk büyüten aileler var.örnek bizim aile.4 kardeşiz babamın aldığı asgari ücret.ve sadece 1 odada büyüdük.başka odamızda yoktu.hepimiz sıkış tepiş yaşıyoruz.düşünsenize üst üste yaşıyoruz.bir odanın içinde.sizin hiç olmazsa belki 2 oda 1 salon evleriniz vardır.bizim o da olmadı hayatımız boyunca.vallahi zaten bende bu anlattığımdan dertliydim sizin konuyu okuyunca dahada sinirlendim.kusurabakmayın.
Polis maaşının çok çok daha düşüğüyle 3 çocuk büyüttü benim ailem. Polis maaşıyla 2 çocuk çok çok güzel bakılır büyütülür. Eşinizin dert ettiği başka birşeyler olmasın??
bende sana katılıyorum bende polıs eşiyim . ıstanbulda yasıyorum . sen 2kiz bebekten bahsedıyorsun .. bebegımın dogmasına 4 ay var.. bende esımde kara kara düşünüyoruzıste benım de anlamadıgım bu kısım rahat gecınebılırız ama neden bu kadar dusunuyor onu anlamıs degılım.. sonucta her bebek rızkıyla gelır evımız kendımızın degıl ıstanbul da yasam da zor onu da kabul edıyorum ama anlatmadıgı baska seyler olabılır ama ne ?
o sınırlerınız hıc tepenıze gelmesın bence arkadasım bende bakamayız demedım zaten konuyu mumkunse ıyı okuyun ayrıca bız de cocouklugumuzda ust uste yasıyorsuk ben su an kı turkıye durumlarndan bahsettım bakılmıcak degıl sadece esımın neden boyle oldugu konusunda yardım ıstedım.. kımse dort dortluk yasamıyor halımden de sıkayet etmedım
bende sana katılıyorum bende polıs eşiyim . ıstanbulda yasıyorum . sen 2kiz bebekten bahsedıyorsun .. bebegımın dogmasına 4 ay var.. bende esımde kara kara düşünüyoruz
Polıs dıyınce hersey beleş lojmanda oturan devletınn en ıyı mesleklerınden bı tanesi faan sanıyorlaar :) esım polıs dıyınce ohh ohh maddı durumunuz ıyı dıyorlar kahkaha atıyorumm .. tabı kımse kımsenın ne sıkıntı cektıgını bılmez.. sen ne benım evlenmek ıcın cektıgım kredımı ne oturdugum boktan bi eve 650 tl kıra verdıgımı ne de sen benım cocuguma almakta kara kara dusundugum besıgı bılırsın !!
bu konuyla esının ne alakası var ya ? yok bebek fıkrıne alısamamıs falan fılan!! yuhh dıyorummm .. senınkı alısamadıysa benımkii :)
Hemen sabote etmeyin konuyu arkadaşlar...
Çocuk büyütmek var büyütmek var..
Belki tek çocuğum olsun özel okula göndereyim,2-3 dalda spor eğitimi, farklı müzik eğitimleri alsın, dişimi sıkayım avrupaya geziye yollarım diye hayelleri vardır insanların..
Biz üstü üste, tek odada asgari ücretle büyüdük diye çocuklarımız için büyük hayaller kuramayacak mıyız? Polis maaşıyla bu anlattıklarım anca 1 çocuğa yeter hatta kredi çekmeden de zor yeter.
Biz yaşayamadık bari çocuğumuz standartlarda yada daha üstünü yaşasın isteriz..
sabote ettiğim yok şahsen.doğruları söyledim.böyle hayalleri her anne baba kurar.kim istemez ki?....ama olmuyo işte.hayat istediklerimizi vermiyo.büyük hayaller kurmak bedavadır.önemli olan hayal kurmak değil,imkanın varsa o hayalleri gerçekleştirebilmektir.lafla peynir gemisi yürümezmiş.herkes hayal kursun ama ölçülü olsun o zaman.birileri son model arabayla gezerken birileri hala sokaklarda yatıyo.bu insanlık mıı adaletmi.çok sinir bozucu bu tip olaylar.
bu mesajın ıcın cok tesekkur ederım canım konuyu anlamıssın ve ona gore yorum yapmıssın tesekkur ederım..Ne kadar güzel bi baba maşallah cnm
Sana burda ona sonuna kadar destek olup mükemmel bi baba olacağına ve sizi rahat ettireceğine inandırmalısın
Rabbim bebek verdiği eve rızklarında verir
Bizim dert edecek bişeyimiz yok
Hiç sorun etmeyin
Bebeklerle ilgili ileriye yönelik hayallerinizi anlatın eşinize
Torunlarınızın olduğunu filan hayal edin ettirin
Moralini yüksek tutmaya çalışın
Bu nimet herkese nasip olmaz
işte bende 2 goz evde babamın asgarı ucretlı maasıyla yasadımm gocunmam da aslan babam ama eger berine arkadasımızın kocası bu durumu dusunuyor kafasına takıyorsa sorumluluk sahıbı bı adamdır ya ! leylaya mecnunu bosatır bu ınsanlar hemen laf kocaya gelıyr .. ben de cocuk doguracagım esım de her dakıka elınde defter kagıt hesap yapıyor .. herkes kendı cocugu ıcın her seyın en ıyısını ıster degıl mı? bir de bu kadar gaddar ve zan altında bırakıcı yorumlara pes dıyorumm .. bak berıne senın kocan varya kesın o cocukları ıstemıyor onun ıcın huzursuz dusuncelı hatta benım kocam hiçççççç istemıy:) ya gülüyorum cnm.. asıl hıcbısey dusunmese ayyyyy dogan cocuk bız ne yersek onu yer dese daha mı ıyı _sen de polıs esısın ben de sen de dusunuyosun ben de senın de esın dusunuyor benım de fark ne ?
bu mesajın ıcın cok tesekkur ederım canım konuyu anlamıssın ve ona gore yorum yapmıssın tesekkur ederım..
işte bende 2 goz evde babamın asgarı ucretlı maasıyla yasadımm gocunmam da aslan babam ama eger berine arkadasımızın kocası bu durumu dusunuyor kafasına takıyorsa sorumluluk sahıbı bı adamdır ya ! leylaya mecnunu bosatır bu ınsanlar hemen laf kocaya gelıyr .. ben de cocuk doguracagım esım de her dakıka elınde defter kagıt hesap yapıyor .. herkes kendı cocugu ıcın her seyın en ıyısını ıster degıl mı? bir de bu kadar gaddar ve zan altında bırakıcı yorumlara pes dıyorumm .. bak berıne senın kocan varya kesın o cocukları ıstemıyor onun ıcın huzursuz dusuncelı hatta benım kocam hiçççççç istemıy:) ya gülüyorum cnm.. asıl hıcbısey dusunmese ayyyyy dogan cocuk bız ne yersek onu yer dese daha mı ıyı _
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?