Konunun başını okumamıştım ve bazı yazıları yeni gördüm.
Anlayamıyorum bu ülkede koskoca adamlar kadınlar kandırılıyor, farkında olmadan terör örgütü kurmuş ve vatan haini bir adamın peşinden hoca diye diye yıllar yıllar boyu geziniyor,ülkenin içine içine sokuluyor bu adamlar ama o insanlar kandırılmış olduğu için affediliyor. Hadi diyelim Ali İsmail Korkmaz da size göre haindi ya, hani teröristti ya, o çocuk da kandırılmış olamaz mı ya?
Ölen bir çocuğu birileri öldürdü hem de döve döve, hastanede çocuğa müdahele edilmedi ve bu çocuğa terörist denildi bazı şeylerden sıyrılmak için, buna öyle ha diyince inandınız di mi? Bir de camilerde geziciler içki içmişler, camileri dağıtmışlar dediler inandınız o görüntüler Balkanlarda bir ülkedeki caminin görüntüsü çıktı, kadının biri Üsküdar'da geziciler tarafından gasp edildi denildi inandınız ama olay fake çıktı, Mesela Ergenekon'da yargılananlara terörist dendi inandınız, adamlar içerde ölünce "hainlere oh oldu" dediniz ama adamlar çok sevdiğiniz aşırı dindar Fetullahın kumpasına uğramış vatanseverler çıktı. Zaten en berbatı yıllarca sevmediğiniz kesim Fetullah için hain inanmayın derken onlara karşı gelip Fetullah'ı ölesiye savundunuz, Allah'ın sevgili kulu ilan ettiniz.
Bu sorgusuz inanma olayınızdan saçlarım beyazladı ya, biraz sorgulayın bazı şeyleri artık. Tanımadığınız insanlara sırf medya terörist yaftası vurdu diye terörist demeyerek başlayabilirsiniz mesela. Biraz çabalayın, sorgulamak, herşeyi olduğu gibi dümdüz kabul etmemek, objektif olmak zor bir şey değil.