• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

POLIKISTIKOVERI OLUPTA HAMILE KALAMAYAN ARKADASLAR DERTLESELIM :((

Hmm bak sogan kurunun faydasni cok duydm ben hic denemedm sogann kokusna dayanamdgm icin ama sen yap mutlaka iyi gelir ama doktorna gorunmeyide ihmal etme
canım bende sevmiyorum ama ilaç kullanmaktansa denemeyi düşünüyorum adetim yeni bitti bikaç güne başlıcam inş bakalım derman Allah tan soğandan sonra pco çayı varmış saraçoğlunun onu içcem baya umut doluyum bu ay bakalım kısmet neler olacak

canım bende sevmiyorum ama ilaç kullanmaktansa denemeyi düşünüyorum adetim yeni bitti bikaç güne başlıcam inş bakalım derman Allah tan soğandan sonra pco çayı varmış saraçoğlunun onu içcem baya umut doluyum bu ay bakalım kısmet neler olacak
Tabi derman Allahtan canim yap sen tedbirini al takdir Rabbimin insallah olumlu sonuclarni alirsin.. ama bide bu durumu cok kafana takma psikolojide hastaliklri cok etkiliyo sen yine yap ama oyle bi hastalgn yokms gibi dusun.. cunku kadinlarin hormonlariyla duygu odaciklari beyinde yanyanayms komsularms yani oyuzden her olumsz dusuncemz uzuntmz hormonlrmzi etkiliyoms onunicin rahat ol yani..

Tabi derman Allahtan canim yap sen tedbirini al takdir Rabbimin insallah olumlu sonuclarni alirsin.. ama bide bu durumu cok kafana takma psikolojide hastaliklri cok etkiliyo sen yine yap ama oyle bi hastalgn yokms gibi dusun.. cunku kadinlarin hormonlariyla duygu odaciklari beyinde yanyanayms komsularms yani oyuzden her olumsz dusuncemz uzuntmz hormonlrmzi etkiliyoms onunicin rahat ol yani..
aslında takıntılı biri değilimdir normalde ama konu bebek olunca insan takılıyo ister istemez ama kendimi rahatlatma adına dşünmemeye karar verdim bakalım ne kadar başarabilirim

Merhaba Kızlar
Bende 1.5 senelik evliyim ben evlenmeden öncede bende adet düzensizliği ve aşırı kasık ağrısı ile doktora gittiğimde bana polikistik over teşhisi konuldu ve bana dediği şey bu her kadında olabilir tek beni sinir eden şey şuydu evlimisiniz bekarmı nişanlıyım dediğimde bana 1 sene içinde evlenmemi söyledi çocuk için ama ben 2 sene nişanlı kaldım doktora çok sinirlendim bu laflarından dolayı bir çok sıkıntı stres yaşıyordum yaşantımda ve bununda etkisi vardır düşüncesi ile fazla üzerinde durmadım bu hastalığımın...

Sonra evlendim neyse 4 ay adetim düzenli giderken bir anda düzensizleşmeye başladı vede kasıklarımda şiddetli bir ağrı olmaya başladı hemen doktordan rendavu alıp gittiğimde yine aynı şey ile karşılaştım bana progeston 100 mg verdi ve her ay adet olmadığın zaman yani günü geldiğinde bundan 2 draje yut ve bunu 5 gün devamlı olarak kullanacaksın dedi ve bu ilacı kullandığımda uyku hali ve insanı saf gibi yapıyor baş dönmesi bulantı yapıyor...Bende neyse doktorum hiç bir tehlikesi yok hamileliğin de de kullanabileceğin bir ilaç bu dedi bana sakın üzülme normal gebelikler 6 ayda oluyorsa istenmesi durumunda senin gebeliğin 8 ay içinde sonu verebilir ki bu normaldir dedi ..Benim içim rahatladı o zaman düşünmüyorduk ama şimdi 1,5 senelik evliyim vede bebek düşünüyoruz bu ay herşeyi düzenli olarak yaptık ..Bakalım bu ayın sonunda nasıl bir sonuç alacağız bekliyoruz ..Bugün akıntım fazla idi ve de akıntımın içinde damar şeklinde kanda geldi neyse bir daha olmadı bu ama 3 saat sonra tekrar lavaboya gittiğimde aynı şey ile karşılaştım kan değil hani kıp kırmızı değil pembemsi bir renk gibi bilmiyorum nette araştırdım yerleşme olabilir yazıyor adetim gecen ay 24 ü idi ama daha adetime 7 lgün var hesaplamam doğru olduğundan eminim ama düzensiz olduğundan nasıl bir sonuç alacağımı bilmiyorum sanırım beklemem lazım gebelik testi aldık ama daha 7 gün olduğu için olumlu sonuç alamayacağımızı netten araştırdık ve de böyle bir sonuç çıktı yani olumlu sonuç alamayız diye düşünüyoruz bekliyorum şu 7 günün geçmesini ama belimde acayip bir ağrı sağ boşluğum mu desem bellim mi bir batma var nedenini bilemiyorum ...

Dualarınızda eksik etmeyin kızlar Her polikistikover olan bayanın gebe kalmaması gibi bir durum yok Rabbimin bir imtihanındayız ama öyle ama böyle kısmet vardır hep bir hayır bebeklerimiz de doğru zamanı bekliyordur inşAllah ..Hayırlısı ile güzel sonuçlar alırız hepimiz....

Kızlar çalıştığım için ara ara anca giriyorum kusuruma bakmayın ama takipteyim paylaşımlarınızı okuyorum :) hamileliğin hayırlı olsun sekermine darısı başımıza inş.Bende bugün doktora gittim işim yüzünden devlet hastanesine kadın bana resmen ilaçla falan bu pco nun tedviis yok bunla yaşamaya alışman lazım dedi ne bi tahlil ne bi ultrasn çok moralim bozuldu :KK43:

ewet ne yazık ki pconun kesin bir tedavisi yok aynı sahneyi ben yaşadım. devletten özel hastenelere gittim aynı teşhis sadece gebe kalmanı kolaylaştırıcı tedavi öneriyorlar onun haricinde adet düzensizliği için sağan kürünü uygulayabilirsin iyi geliyor. ayrıca pco çağımızın sorunu 100 kadından 90 nı pcolu üstelik 14 yaşındaki çocuklarda bile çıkıyor genetik olduğu düşünülüyor.detaylı bilgi için uzman tv kağan kocatepe pco bölümünü izleyebilirsiniz.

Merhaba Kızlar
Bende 1.5 senelik evliyim ben evlenmeden öncede bende adet düzensizliği ve aşırı kasık ağrısı ile doktora gittiğimde bana polikistik over teşhisi konuldu ve bana dediği şey bu her kadında olabilir tek beni sinir eden şey şuydu evlimisiniz bekarmı nişanlıyım dediğimde bana 1 sene içinde evlenmemi söyledi çocuk için ama ben 2 sene nişanlı kaldım doktora çok sinirlendim bu laflarından dolayı bir çok sıkıntı stres yaşıyordum yaşantımda ve bununda etkisi vardır düşüncesi ile fazla üzerinde durmadım bu hastalığımın...

Sonra evlendim neyse 4 ay adetim düzenli giderken bir anda düzensizleşmeye başladı vede kasıklarımda şiddetli bir ağrı olmaya başladı hemen doktordan rendavu alıp gittiğimde yine aynı şey ile karşılaştım bana progeston 100 mg verdi ve her ay adet olmadığın zaman yani günü geldiğinde bundan 2 draje yut ve bunu 5 gün devamlı olarak kullanacaksın dedi ve bu ilacı kullandığımda uyku hali ve insanı saf gibi yapıyor baş dönmesi bulantı yapıyor...Bende neyse doktorum hiç bir tehlikesi yok hamileliğin de de kullanabileceğin bir ilaç bu dedi bana sakın üzülme normal gebelikler 6 ayda oluyorsa istenmesi durumunda senin gebeliğin 8 ay içinde sonu verebilir ki bu normaldir dedi ..Benim içim rahatladı o zaman düşünmüyorduk ama şimdi 1,5 senelik evliyim vede bebek düşünüyoruz bu ay herşeyi düzenli olarak yaptık ..Bakalım bu ayın sonunda nasıl bir sonuç alacağız bekliyoruz ..Bugün akıntım fazla idi ve de akıntımın içinde damar şeklinde kanda geldi neyse bir daha olmadı bu ama 3 saat sonra tekrar lavaboya gittiğimde aynı şey ile karşılaştım kan değil hani kıp kırmızı değil pembemsi bir renk gibi bilmiyorum nette araştırdım yerleşme olabilir yazıyor adetim gecen ay 24 ü idi ama daha adetime 7 lgün var hesaplamam doğru olduğundan eminim ama düzensiz olduğundan nasıl bir sonuç alacağımı bilmiyorum sanırım beklemem lazım gebelik testi aldık ama daha 7 gün olduğu için olumlu sonuç alamayacağımızı netten araştırdık ve de böyle bir sonuç çıktı yani olumlu sonuç alamayız diye düşünüyoruz bekliyorum şu 7 günün geçmesini ama belimde acayip bir ağrı sağ boşluğum mu desem bellim mi bir batma var nedenini bilemiyorum ...

Dualarınızda eksik etmeyin kızlar Her polikistikover olan bayanın gebe kalmaması gibi bir durum yok Rabbimin bir imtihanındayız ama öyle ama böyle kısmet vardır hep bir hayır bebeklerimiz de doğru zamanı bekliyordur inşAllah ..Hayırlısı ile güzel sonuçlar alırız hepimiz....

canım 7 gün bekleyene kadar git bir sağlık ocağına kan testi yaptır.

Yok test yaptim ama ne yazik ki negatif cikti bu durumu yasayan kisiler var ama artik akisina birakmam gerekiyor sanirim...

Bende senin gibi cok korkuyodm canm hata bu konuyu acmstm iste benm gibi olanlarla konusym diye ama bi hafta sonra hamile oldgmu ogrendm cok sukur hic tedavi olmadan 4. Ayda hamile kaldm yillardrda pko var hicbiay duzenli adet olamzdm

umarım canım ben ve benim gibi pcolu olan bütün arkadaşlar kolayca gebe kalabilir inşallah....birbirimizin umudu olalım

Yok test yaptim ama ne yazik ki negatif cikti bu durumu yasayan kisiler var ama artik akisina birakmam gerekiyor sanirim...

daha yeni olduğu için belki hemen hcg oranı kanda yükselmemiştir umudunu yitirme benim arkadaşım hemşire eğer 1 damla bir kere kanama olduysa kesinlikle yerleşme kanamasıdır 10 gün içinde sonucu öğrenirsin demişti.

InsAllah insAllah yaaa Rabbim aratmasin eksikliginide gostermesin hayirli zamanda hayirli evlatlar nasip etsin bizleree

Gecer ya kendimi biliyorum bi durumda ama iste insan o sonucu gorunceee modu bir dusuyor ya .... Dualarimiz bir olsun ins

aslında takıntılı biri değilimdir normalde ama konubebek olunca insan takılıyo ister istemez ama kendimi rahatlatma adına dşünmemeye karar verdim bakalım ne kadar başarabilirim
Insallah basarablrsn ve sonuclari hayirli olur canim.. dusundgn surece olmuyo nezaman umudnu yitrp artik takmiycm diyosun ozaman geliyo surprz gibi.. :)

kızlar aranızda progestan kullanan var mı ? gebe kalmayı kolaylaştırmak için.

kızlar aranızda progestan kullanan var mı ? gebe kalmayı kolaylaştırmak için.
Ben kullanıyorum ama bana doktorum polikistim olduğu için malum adet düzensizliğimi kolaylaştıması için vermişti ve ileriki zamanlar da bebek düşündüğünde bir sıkıntı olmayacağını söylemişti.Bir de hamilelere veriyorlar bir zaman sonra düşük tehlikesi olanlaraın kullanmasını öneriyorlar. Size ne için vermişti doktorunuz?

Benimde polikistim var adetimi düzene sokmak için verdi ama bu süreçte de hamile kalabilirsin dedi . aslında ben doktora pco yüzünden gebe kalamadığım için gittim gerçi deneyeli 2 ay oldu ama bu süreç bana çokk uzun geldi. anlayacağın canım düzene sokup hamile kalabilmek amaç. bu ay 2. tabletimi kullandım inş işe yarar .

Benim kullandığım 100 mg geceleri 2 şer tane 5 gece içiyorum dediğin gibi adeti düzene sokup gebe kalmayı kolaylaştımak için dediğin gibi iyi bişey sanırım ama ben kendimi o ilaca bağlı kalmamak için aralıklarla kullanmıştım bilmem iyimi yaptım kötümü send ebenim gibi mi kullanıyor dur peki ? kafam benimde bu konuda takılı kaldı :S

Benim kullankalmadan 100 mg geceleri 2 şer tane 5 gece içiyorum dediğin gibi adeti düzene sokup gebe kalmayı kolaylaştımak için dediğin gibi iyi bişey sanırım ama ben kendimi o ilaca bağlı kalmamak için aralıklarla kullanmıştım bilmem iyimi yaptım kötümü send ebenim gibi mi kullanıyor dur peki ? kafam benimde bu konuda takılı kaldı :S
Arkadaslr yazdiklrnzi okudm konuyu ben acmstm zaatn hamile kalmadan once ve benm duzenm asiri bozuktu iki uc ay hasta olmadgm oluyodu bende gittm dktra ve dogum kontrol ilaclri kullandm ictigm surece duzenlydi ama birakinca yine bozulyodu en sonnda pes ettm ne olursa olsn dedm ve evlendiktn sonra duzenszlik devm etti bebegide ilk aydan itibaren deniyoduk ama hic doktra fln gitmedm ilacta kullanmadm bol dua ettm ve Rabbim 4.ayda verdi sukur.. yine siz bilirsnz tabi ama ilaclara bagli kalmak cozym degil polikistik icin.. ve polikist cocugada engel degil bicok kisi gordm boyleykn hamile kalan moralinzi yuksek tutun ve olmyck demeyin.. hayirli haberlrnzi duyarm insallah..

Back