canım pko tedavisini için antidiabet ilaçları kullanılıyor.adeti düzenliyor...ben hiç doğum kontrol hapı kullanmadım 6 ay metormin içeren ilaç kullandım sonrasında gebelik tedavisi gördüm.hamile kalmadım fakat 5 ay sonra kendiliğinden Rabbimin izni ile bebek oldu.pko aşırı tüylenme saç dökülmesi tırnak kırılması yapar iyi bir doktor ile düzelir bir de kilo problemi varsa o da düzenlenmeli...
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Polikistikover
- Konu Sahibi -Lavinya
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- adet gecikmesi gecikme pcos polikistik over regl
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 16 Şubat 2019
- 540
- 1.269
- 33
- 30
Merhaba :) en merak ettiğin konuydu şu metformin konusu cevabınız için teşekkür ederim . Kilom 53 fazla kilom yok . Ama adrt düzensizliği aşırı tüylenme mevcut maalesef. Gittiğin doktorların hepsi doğum kontrol hapı verdi başka hiçbirşey kullanmadım bugüne kadar . Hatta son gittiğim doktora metformin konusunda danışacak oldum . Sen benden daha mı iyi bileceksin moduna girdi hemencanım pko tedavisini için antidiabet ilaçları kullanılıyor.adeti düzenliyor...ben hiç doğum kontrol hapı kullanmadım 6 ay metormin içeren ilaç kullandım sonrasında gebelik tedavisi gördüm.hamile kalmadım fakat 5 ay sonra kendiliğinden Rabbimin izni ile bebek oldu.pko aşırı tüylenme saç dökülmesi tırnak kırılması yapar iyi bir doktor ile düzelir bir de kilo problemi varsa o da düzenlenmeli...
Metforminden sonra sizin adet düzeniniz nasıl oldu şuan ne durumdasınız acaba :)
- 15 Ekim 2018
- 159
- 72
- 98
Canım ben ilaçla uğraşmayı bıraktıktan sonra iki-üç ayda oluyordu bazende her ay.. O dönem başka sorunlarda oldu mesela tiroid..! Tiroid de PCO ya benzer sorunlar yaratıyor. Saç dökülmesi, düzensizlik, sinirlilik ,aşırı kg vs.. Nodül var dediler onu aldırdım.. ancak yinede bi değişim olmadı..Merhaba :) 1,5-2 içinde düğün yapmayı düşünüyorum nasipse daha biraz var yani . Siz şuan ne durumdasınız pcos konusunda akışına bıraktım demişsiniz bir değişim oldu mu zaman içerisinde yada ek bir tedavi uyguladınız mı ? Birde yumurtlama durumunuz nasıldı acaba . Bende bazen görünüyor bazı aylar yok . Son olarak yumurta dondurma konusu hakkında bildiklerinizi paylaşabilir misiniz benimle , nerede yaptırabilirim ücretleri nasıl vb deneyimlerinizi paylaştsanız çok sevinirim
Yumurta dondurma işlemini TV de evlenmek istemeyen ünlülerin yaptırdığını duydum. bekarken öğrense idim yaptırırdım. Çünkü evlenince adet tarihi belli olmadığı için yumurtlama dönemini ~tedavi olmadan ~bilemiyorsun.. Kimi PCO ya rağmen kendiliğinden kalanlarda var. O şans bana gülmedi malesef
Metformin e gelirsek, gizli şeker ile alakalı bi ilaçmış.. Kadın doğum doktoruna dediğimde senin kilon yok dedi..
- 15 Ekim 2018
- 159
- 72
- 98
Ayy aynı şey benimde başıma geldi canım ya.. Bu ilacın içeriği hayıt nektarı, meyvesi imiş. . Bende o dönem hayıt tohumu duydum gittim aldım. Bi süre suda kaynatıp filan içtim. ( hem düzenliyor hem gebe kalmayı kolaylaştırıyor diye) bir süre sonra doktora değerlerime baktırmak için gittiğimde demir eksikliği var dedi. Bitkisel şeyler içme dedi. Doktorlar genelde bitkisel takviyeler konusunda ketum davranıyo istemiyorlar. Bi yerde haklılar bişeye iyi geliyorsa başka bişeye zarar veriyorlar.Bana dr yazmadı başka ilaç yazıcakti ben bunu söyledibi dönem hayıt tohumu duydum sordum ama benim dr um pek bitkisel şeyleri onermiyo ben çok ısrarcı ve bu konuda heyecanlı olunca tamam dene dedi ve o ay hamile kaldım zaten. Eczanelerde satılıyor reçetesiz de alınabiliyor .ben kullanıp bunu paylaşanlardan Allah razı olsun diyorum o yüzden ben de faydası olacağını gördüğüm konulara yazıyorum . Ben cok araştırdım içime sindikten sonra başladım. Benim dr bitkisel öneri yapmiyo onları kocakari ilacı olarak görüyo hurafe diye dusunuyo ama hastalarına öneren çok Dr var siz de araştırın içinize sinmeden kullanmayın kafanizdaki soruların tüm cevaplarını bulmadan başlamayın ki vücudunuz da bu etkiye inansın ben içimde hiç tereddüt kalmayınca başladım.
Bu ilacı araştıracam mutlaka. Sen ne kadar süre kullandın? Nasıl öğrendin hamile kaldığını? Birde gebeliğinde sorun oldu mu?
- 16 Şubat 2019
- 540
- 1.269
- 33
- 30
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için . Eğer bir tedaviden kürden ilaçtan fayda görürsem sizede yazarım buradanCanım ben ilaçla uğraşmayı bıraktıktan sonra iki-üç ayda oluyordu bazende her ay.. O dönem başka sorunlarda oldu mesela tiroid..! Tiroid de PCO ya benzer sorunlar yaratıyor. Saç dökülmesi, düzensizlik, sinirlilik ,aşırı kg vs.. Nodül var dediler onu aldırdım.. ancak yinede bi değişim olmadı..
Yumurta dondurma işlemini TV de evlenmek istemeyen ünlülerin yaptırdığını duydum. bekarken öğrense idim yaptırırdım. Çünkü evlenince adet tarihi belli olmadığı için yumurtlama dönemini ~tedavi olmadan ~bilemiyorsun.. Kimi PCO ya rağmen kendiliğinden kalanlarda var. O şans bana gülmedi malesef
Metformin e gelirsek, gizli şeker ile alakalı bi ilaçmış.. Kadın doğum doktoruna dediğimde senin kilon yok dedi..
Canım ben ancak adetin ilk günü ulaşabildim ilaca ve yumurtam catlayincaya kadar 12-13 gün kullandım incir ve havuç kürünü de yumurtam catlayincaya kadar kullandım ve aynı ay hamile kaldım HCG degerlerimin yükselmesi çok iyiydi bu cuma nasipse keseyi gorucem ve inşallah kalp atışlarını duyucam . Bugüne kadar ne bi kanamam ne de lekelenmem oldu inşallah bundan sonraki süreçte de herşey güzel ilerler. Ben de başta bi tedirgin oldum acaba bebekte bi soruna neden olur mu diye ama araştırdım ki bi çok insan hamile olduğunu bilmeden gebeliğe zararlı antibiyotik vb ilaçlar kullanmışlar ve sağlıklı bebek dünyaya getirmişler ben yumurta catlayinca bırakmıştım nasip. Rabbim sağlıkla sıhhatle kucaklarimiza almayı nasip eder inşallah .ben faydasını gördüm bana vesile oldu o yüzden herkesle paylaşmak istedimAyy aynı şey benimde başıma geldi canım ya.. Bu ilacın içeriği hayıt nektarı, meyvesi imiş. . Bende o dönem hayıt tohumu duydum gittim aldım. Bi süre suda kaynatıp filan içtim. ( hem düzenliyor hem gebe kalmayı kolaylaştırıyor diye) bir süre sonra doktora değerlerime baktırmak için gittiğimde demir eksikliği var dedi. Bitkisel şeyler içme dedi. Doktorlar genelde bitkisel takviyeler konusunda ketum davranıyo istemiyorlar. Bi yerde haklılar bişeye iyi geliyorsa başka bişeye zarar veriyorlar.
Bu ilacı araştıracam mutlaka. Sen ne kadar süre kullandın? Nasıl öğrendin hamile kaldığını? Birde gebeliğinde sorun oldu mu?
- 20 Ocak 2008
- 15.143
- 31.833
- 1.123
Metforminden mucize beklemeyin.Insulin direnciniz var mi ? Hani sen pkosun al metformin durumu kilosu olan ya da insulin direnci yuksel olup bunu kirmak isteyenlere veriliyor daha cok.
Ben liseden beri pkoyum.Yaklasik 19 senedir.Kullanmadigim dogum kontrol hapi kalmadi.Prolaktinim de yuksekti.Bunun icin de cok ilac kullandim.En son gecen sene kilo vermeye,spor yapmaya basladim ve duzenli civanpercemi ictim 33 yillik omrumde olmayan sey oldu yaklasik 6 ay adetim gunu gunune geldi.Sonra birden bick gibi kesildi cunku dugun stresimle beraber prolktinim yine yukselmis.Su an icin civanpercemi deneyin,spor yapin,sekerli ve paketli gidalardan uzak durun.Bu sendrom sunu yaptim gecti bittilik bisey degil malesef.Takviyelerle,hareket ve beslenmeyle en aza indirgemek var.
Ben liseden beri pkoyum.Yaklasik 19 senedir.Kullanmadigim dogum kontrol hapi kalmadi.Prolaktinim de yuksekti.Bunun icin de cok ilac kullandim.En son gecen sene kilo vermeye,spor yapmaya basladim ve duzenli civanpercemi ictim 33 yillik omrumde olmayan sey oldu yaklasik 6 ay adetim gunu gunune geldi.Sonra birden bick gibi kesildi cunku dugun stresimle beraber prolktinim yine yukselmis.Su an icin civanpercemi deneyin,spor yapin,sekerli ve paketli gidalardan uzak durun.Bu sendrom sunu yaptim gecti bittilik bisey degil malesef.Takviyelerle,hareket ve beslenmeyle en aza indirgemek var.
- 16 Şubat 2019
- 540
- 1.269
- 33
- 30
Merhaba :) fazla kilom yok yinede sporumu yapıyorum düzenli olarak ona rağmen bir değişiklik göremedim. Metformin konusunda da duyduğum pcos durumunda insülin direnci olmayanlara da verildiği ve adeti düzene girenler olduğu. O yüzden etkisini görüp yazanlar olursa bizde faydalanırız belki :) civanperçemini henüz denememiştim hemen not aldımMetforminden mucize beklemeyin.Insulin direnciniz var mi ? Hani sen pkosun al metformin durumu kilosu olan ya da insulin direnci yuksel olup bunu kirmak isteyenlere veriliyor daha cok.
- 20 Ocak 2008
- 15.143
- 31.833
- 1.123
Merhaba :) fazla kilom yok yinede sporumu yapıyorum düzenli olarak ona rağmen bir değişiklik göremedim. Metformin konusunda da duyduğum pcos durumunda insülin direnci olmayanlara da verildiği ve adeti düzene girenler olduğu. O yüzden etkisini görüp yazanlar olursa bizde faydalanırız belki :) civanperçemini henüz denememiştim hemen not aldım
Testeredisli aslanpencesi de var mesela.Ama o bende ise yaramadi.Bunu da not alin.
Metformin konusunda demek istedigim biraktigimiz zaman ilaci yine basa donuyoruz er ya da gec.Hani kalici pko gecti bitti degil.Beteri basimiza gelmesin ama Mlmalesef bizi buldu bu illet.Cok ozeniyorum yarin regl olucam deyip par diye gelenlere.Dogru duzgun yumurtlama olmaz.Olsa bile bilemeyiz ne zaman.Dert bitmiyor :)
- 16 Şubat 2019
- 540
- 1.269
- 33
- 30
Gerçekten öyle ya , ergenliğimin başında o kadar gereksiz görürdüm ki regl olmayı . Kadınlara verilmiş bir lanet gibiydi benim için . Meğer lütufmuş :)Testeredisli aslanpencesi de var mesela.Ama o bende ise yaramadi.Bunu da not alin.
Metformin konusunda demek istedigim biraktigimiz zaman ilaci yine basa donuyoruz er ya da gec.Hani kalici pko gecti bitti degil.Beteri basimiza gelmesin ama Mlmalesef bizi buldu bu illet.Cok ozeniyorum yarin regl olucam deyip par diye gelenlere.Dogru duzgun yumurtlama olmaz.Olsa bile bilemeyiz ne zaman.Dert bitmiyor :)
Geçen ay bir türlü sökülemediğim için artık nasıl sıkıntı yaptıysam zona çıkardım Şuan sadece regl olamamanın yarattığı sıkıntıdan muzdaribim . İlerisi için , çocuk düşündüğümde daha neler bekliyor beni bilmiyorum . Bu bile bir endişe kaynağı . Allah size de banada şifa bekleyen herkese şifasını versin inşallah .
Denediğim bir yöntem işe yarayan birşey olursa paylaşırım sizinle
- 20 Ocak 2008
- 15.143
- 31.833
- 1.123
Gerçekten öyle ya , ergenliğimin başında o kadar gereksiz görürdüm ki regl olmayı . Kadınlara verilmiş bir lanet gibiydi benim için . Meğer lütufmuş :)
Geçen ay bir türlü sökülemediğim için artık nasıl sıkıntı yaptıysam zona çıkardım Şuan sadece regl olamamanın yarattığı sıkıntıdan muzdaribim . İlerisi için , çocuk düşündüğümde daha neler bekliyor beni bilmiyorum . Bu bile bir endişe kaynağı . Allah size de banada şifa bekleyen herkese şifasını versin inşallah .
Denediğim bir yöntem işe yarayan birşey olursa paylaşırım sizinle
Ne kadardir gelmiyordu regl ? Boyle zamanlarda adacayi,maydonoz suyu da icebilirsin.Ilerisi icin sakin endiselenme.Stres asiri etkiliyor.Ben su anda o bebek surecinin icindeyim.Biliyorum nasil bir his bu.Olumsuzluk icin tetikleyici oluyor.
Hepimize sifa diliyorum.
- 16 Şubat 2019
- 540
- 1.269
- 33
- 30
Ortalama 2-2,5 ay içerisinde geliyor regl . Adaçayı ve maydonozu da deneyeceğim . Verdiğiniz bilgiler ve ilginiz için çok teşekkür ediyorum :) size de bebiş sürecinde bol şans diliyorum inşallah en kısa sürede bebeğinize kavuşursunuz :)Ne kadardir gelmiyordu regl ? Boyle zamanlarda adacayi,maydonoz suyu da icebilirsin.Ilerisi icin sakin endiselenme.Stres asiri etkiliyor.Ben su anda o bebek surecinin icindeyim.Biliyorum nasil bir his bu.Olumsuzluk icin tetikleyici oluyor.
Hepimize sifa diliyorum.
- 15 Ekim 2018
- 159
- 72
- 98
Rabbim sağlıklı hamilelik geçirmeni ve sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.. Yenice kimyasal gebelik geçirdim biraz kendime geleyim deneyecem. İnşallah bana da anne olmak nasip olurCanım ben ancak adetin ilk günü ulaşabilYenicve yumurtam catlayincaya kadar 12-13 gün kullandım incir ve havuç kürünü de yumurtam catlayincaya kadar kullandım ve aynı ay hamile kaldım HCG degerlerimin yükselmesi çok iyiydi bu cuma nasipse keseyi gorucem ve inşallah kalp atışlarını duyucam . Bugüne kadar ne bi kanamam ne de lekelenmem oldu inşallah bundan sonraki süreçte de herşey güzel ilerler. Ben de başta bi tedirgin oldum acaba bebekte bi soruna neden olur mu diye ama araştırdım ki bi çok insan hamile olduğunu bilmeden gebeliğe zararlı antibiyotik vb ilaçlar kullanmışlar ve sağlıklı bebek dünyaya getirmişler ben yumurta catlayinca bırakmıştım nasip. Rabbim sağlıkla sıhhatle kucaklarimiza almayı nasip eder inşallah .ben faydasını gördüm bana vesile oldu o yüzden herkesle paylaşmak istedim
Amin inşallah ama her daim bebeğimi kaybetme ihtimalimi de aklımın bi tarafında bu düşünceye takılıp kalmadan tutuyorum çünkü yaşanmasını istemesek de böyle ihtimaller de var Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah aratmasin kucaklarımızı boş bırakmasın verdiğinde kıymet bilmez etmesin hep bu duayı ediyorumRabbim sağlıklı hamilelik geçirmeni ve sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.. Yenice kimyasal gebelik geçirdim biraz kendime geleyim deneyecem. İnşallah bana da anne olmak nasip olur
Bende pcos hastasıyım. Çok araştırdım çok şey denedim sonunda çocuğum oldu çok şükür. Ben size ne yaptığımı anlatayım. Öncelikle soğan kürü yapın adet olduğunuzda c-life diye bitkisel bir bal var (netten araştırırsınız) bu ikisini yaparken de folik asit olarak inofolic pembe saşe olanı kullandım (zayıfsan pembe olanı kiloluysan mavi olanı kullanman gerekiyor). Sonra da rabbimin izniyle hamile kaldım. İlaçsız senede 2-3 kere regl olabiliyordum sadece.
- 16 Şubat 2019
- 540
- 1.269
- 33
- 30
Ne güzel bilgiler bunlar çok teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştığınız için adet düzeniniz şuan nasıl peki uyguladığınız bu yöntemler adet düzeninize etki ettimi . Ben şuan bekarım bu yaptıklarınızı harfiyen uygulasam adet düzensizliğime etkisi olur mu acaba :)Bende pcos hastasıyım. Çok araştırdım çok şey denedim sonunda çocuğum oldu çok şükür. Ben size ne yaptığımı anlatayım. Öncelikle soğan kürü yapın adet olduğunuzda c-life diye bitkisel bir bal var (netten araştırırsınız) bu ikisini yaparken de folik asit olarak inofolic pembe saşe olanı kullandım (zayıfsan pembe olanı kiloluysan mavi olanı kullanman gerekiyor). Sonra da rabbimin izniyle hamile kaldım. İlaçsız senede 2-3 kere regl olabiliyordum sadece.
- 25 Ocak 2019
- 266
- 334
- 33
- 30
Konya’da Pkolu olup tedaviyle çocuk sahibi olan var mı? Ve hangi doktora tedavi oldunuz, kimi önerirsiniz? Ben klomen kullandım bir kere doktor yanıt yok iğneye geçeceğiz dedi. Gonal f verdi 50ml vurdum kendime sonuç yine olumsuz yine yanıt yok. Şuan ara verdik tedaviye biraz dinlenecekmiş vücudum. İnsülin direnci çıkmadı ama 10 kilo fazlam vardı 5 kilo verdim doktor bunu dedikten sonra. Kilo veriyorum ama başka ne yapabilirim önerisi olan var mı? Yardımcı olun lütfen moralim bozuluyor. Yaş 24