Polikistikover sendromu için yardım edebilir misiniz

0511ea

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2016
6
0
36
28
3-4 sene öncede aynı şikayetim vardı ve o zaman doğum kontrol hapı kullanıp kurtuldum. Fakat bu senenin üçüncü ayında rahim ağzında 3-4 adet kist ve yumurtalıklarımda pkos olduğunu öğrendim(14 adet inci dizisi şeklinde). Pandemiden kaynaklı bugün doktora gitme fırsatım oldu. Muayeneden sonra yumurtalık tembelliği olduğunu ve pkosun devam ettiğini söyledi fakat ne ilaç ne tedavi ne başka bi şey demeden sadece adet dönemimi takip etmem gerektiğini söyledi ki sadece bi kaç gün oynuyo her zaman takip ediyorum. Bilen birileri yardım edebilir mi ne yapmalıyım

Son düzenleme:
Merhaba canım ben de pco hastasıyım soruların varsa yardımcı olabilirim.

Merhaba canım ben de pco hastasıyım soruların varsa yardımcı olabilirim.

Dediğim gibi daha öncesinde de bunu yaşadım ama dkh ile halledildi şuan da yumurtalık tembelliği diyo ve 20ye yakın kist varken hiç bi şey yapmadı. bazen ilişki sırasında ağrı çekiyorum ya da sadece otururken beni korkutan yumurtalık tembelliği oldu. Şuanda ilişki yaşarsam da olmayacak demek mi bu ya da ilerde sorun mu yaşicam bu kistler nasıl gidicek aklımda böyle sorular var sana da çok teşekkür ederim

Kistler adetle birlikte dökülüyor. Ancak hastalık hiçbir zaman bizi terk etmiyor. Çünkü bu genel bir hormon bozukluğu. Eğer çocuk düşünüyorsanız, Dahiliye den insilün direncine baktırmanızı tavsiye ederim. Verilen metformin ilaçları yumurtlamayı kolaylaştırıyor.

Bebek düşünmüyorum yalnızca kistlerim temizlensin diyorsanız Saraçoğlu nun soğan kürünü deneyebilirsiniz. Geçmiş olsun.

kesinlikle iyi bir doktor bul benim pco olduğumu anlamadılar tedavi uygulamadılar 1 seneye yakın vakit kaybettim sonra iyi bir doktora yolum düştü şükür güzel tedavi oldum adet düzene girdi.

kesinlikle iyi bir doktor bul benim pco olduğumu anlamadılar tedavi uygulamadılar 1 seneye yakın vakit kaybettim sonra iyi bir doktora yolum düştü şükür güzel tedavi oldum adet düzene girdi.

benim adetimde düzensizlik yok fakat insan yine korkuyo ve ağrı yaşıyorum bazı zamanlarda dediğin gibi doktor arayışındayım

Meraba kızlar aranızda yeniyim bayadır yazayım diyorum bugüne kısmetmiş düşünceler insanı yoruyor sizden fikir alıyım dedim 1 yıllık evliyim şubat ayına kadar bi sıkıntım yoktu benim her ay olurdum 5 gün sürer biterdi hastalığım şubat ayından sonra 2 ay olmadım doktorlardan bu yana yüzüm hiç gülmedi şimdiye kadar dahada karısık hale getirdiler mart ayında hasta oldum bana aile hekimim folbiol hapı verdi bi kutu kullandım nisan ayındada hasta oldum ikinci kutuya başladım hastalığım gecikti normalde öyle bişey yapmaz folbiol dediği için hastaneye gittim net bi cvp alamadım bekledim hep daha sonra pandemi dönemi falan derken yine 2 ay hasta olmadım kadın doğuma gittim bana genel olarak yumurta tembelliğin var küçük küçük kist var hep yumurtalıklarında dedi prolaktin değerin yüksek dedi tarlusal diye bi hap sanırsam onla hasta oldum ve başka hiç bişi demedi kadın doğum hapı yazdı vitamin yazdı ben bebek istediğim için k.doğum kontrol hapını kullanmadım vitaminde zaten vardı ama folbioldan olabilir diye ara vermiştim başka bir doktor dahasınıda sacmaladı emar kanser vs . Son adet tarihi 21 temmuz da başladı 27 temmuzda bitti Daha sonra ben bunu hasta olmadan 4 5 gün önce öğrendim öğrendikten sonra doğal yollara başvurdum soğan kürü uygulamak istedim 4 5 gün yapabildim soğan kürünü sonra bıraktım hastaydım o dönem hastalığım bitti ama bu esnada aslan pençesi çayı içtim bi hafta sonra prolaktin 49 dan 34 e düşmüştü göğüslerimde ağrı vardı ama gitti bida test yapılmdı üstüne devam ettim hayıt tahumuda içtim araştırdım benim gibi olanlar genelde klomen dostinex felan kullanıyormuş doktor bişey demediği için dedikleri bana sacma geldiğinden kendim uygulayım bi ay dedim çünkü tedavi sonuclu net birşey demediler 7 gün ara k. Doğum hapını 2 ay kullan gel dedi yan etkileri taşımak istemedim bi kutu dostinex 5 adet klomen hapı içtim vitaminde aldım yumurtlama takip ediyim dedim ovulasyon testini hemen yapamadım ama takvimde yumurtlama günü 6 ağustos yazıyodu hastalığım bittiğinden beri bi kaç günü değerlendiremedik geriye kalan günler nerdeyse hepsini değerlendirdik kasık ağrılarım sırt bel ağrılarım vardı 6 sında beyaz akıntıyı gördüğüm gün yakı da yapıştırdım belime duayla başladım hep yumurtlama tarihine 6 7 gün geçti hala kasık ağrım var adetimden 1 hafta sonra kahverengi leke oldu az bişi haptan dolayıdır dedim kendimce 2 gün önce falan ovulasyon test yaptım ikinci çizgi silik çıktı şuan sol tarafımda batma var bazen iki taraflı kasık ağrısı iştahım açık normale bakarak sigarayıda cok içemiyorum ayaklarımda üşüme var bacaklarım bazen sızlıyor gaz var karnım seğiriyor ama piskolojiktir diye düşünüyorum hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum yumurtlama gününden sonra hapları kestim vitamin alıyorum bazen baş dönmesi bulantı oluyor göğüslerimde bazen batma hissediyorum dün itibari ile bitkisel çaylarıda bıraktım beklenen adet tarihim 20 ağustos diyor takvimde akıntım var bu ara eskiye bakarak biraz azaldı gibi ama geliyor yinede beyaz gibi çok afedersiniz vajina dar gibi hissediyorum ağrı giriyor bazen.. eşimede yansıtmak istemiyorum umutlanıp üzülmesin diye benim hikaye böyle şimdi sorum şu ki benim gibi yaşayan varmı ne oldu bilgileriniz neler nasıl yol izleyim açıkcası napcağımı bilmiyorum tedirginim takmayım diyorum ama olmuyor..

Son düzenleme:
Bebek düşünmüyorsan vaktin çok. Kilo ver ve düzenli spor yap. Sporu kendine alışkanlık haline getir. Faydasını göreceksin. Beslenmene de dikkat et. Şekeri ekmeği çok çok azalt. Beslenme ve sporla bundan kurtulanlar çok. Geçmiş olsun şimdiden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…