• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistikover=Gebelik=Roacutanne :(

Meeleekeeymeen

Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2017
16
7
16
6 aylık evliyim. 27 yaşındayım. Adet düzensizliği nedeniyle doktora gittim, alttan ultrosona girdim. Polikistover (yumurtaları tembellestiren kist) olduğunu söyledi doktor, çocuk istiyorsanız hemen düşünün 1 ay bile beklemeyin çünkü 1 -2 yıl sonra hiç çocugun olamayabilir dedi. Doktora 1 ay önce R... isimli sivilce ilacından sadece 10 tane içip bıraktığımı söyledim, doktor bu ilaç insanın Dna'sını etkiliyor, şuan hamile kalırsan çocugun engelli olabilir, 1 yıl beklemelisiniz dedi. İlaç kullandığım için şuan hamile kalamam, 1 yıl sonra geç olabilir. Benimle aynı durumu yaşayan varmı? Kendimi çok kötü hissediyorum. :KK43:

Son düzenleme:
Doktor ablama 3 yıl gebe kalmanızı önermiyoruz demişti bu ilacı verirken. Ablam da zaten bekardı.
Bu ilaç bebeği direk sakat bırakıyor çok tehlikeli. Kullanırken aşırı aşırı dikkatli korunun.

Başka doktora git.
1 yıl değil o süre. Çevremde 4 kişi var o ilaçtan kullanan dna etkilediği falan yok. Karaciğer enzimlerini etkiliyor en çok.

Hatta 2 yaşında bir bebeğe ilik nakli sonrası hücre yenilemesi için kullanıyor..
O kadar kötü olsa bebeğe verilir mi? Kullanırken hamile kalmaman lazım sadece.

Ayrıca 1 ay bile bekleme lafı falan bana doktoru değil bir şarlatanı düşündürdü..

Bu ilacın yan etkisi çok fazla, ruhsal bile yan etkisi var , bir de böyle bir soruna yol açıyorsa ilacı bırakmalısın bence.

Başka doktora git.
1 yıl değil o süre. Çevremde 4 kişi var o ilaçtan kullanan dna etkilediği falan yok. Karaciğer enzimlerini etkiliyor en çok.

Hatta 2 yaşında bir bebeğe ilik nakli sonrası hücre yenilemesi için kullanıyor..
O kadar kötü olsa bebeğe verilir mi? Kullanırken hamile kalmaman lazım sadece.

Ayrıca 1 ay bile bekleme lafı falan bana doktoru değil bir şarlatanı düşündürdü..
Bilmediğiniz konuda yorum yapmasanız keşke.roucutan kullanmaya başlamadan önce 2 yıl gebe kalınmaz diye diye bilgilendirilmesi gerekirdi.

27 yaşındayım bende pko yum doktor imkansız derken zor demek istemiştir belki de benim doktorum da zaman geçtikçe zorlaşır demişti. Başka doktora da danışın.

Evet o ilacı kullananların belli süre bebek düşünmemesi gerekiyor. Ama su var 1 sene cok gec bı sure degıl panık olmana gerek yok. Kadınların yarısında pko var merak etme. Allah korusun engelli olucagına yada bu riskle hamılelık gecırecegıne. Tedavı ıle hamile kalırsın

Evet o ilacı kullananların belli süre bebek düşünmemesi gerekiyor. Ama su var 1 sene cok gec bı sure degıl panık olmana gerek yok. Kadınların yarısında pko var merak etme. Allah korusun engelli olucagına yada bu riskle hamılelık gecırecegıne. Tedavı ıle hamile kalırsın
tabi ki Rabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin herkese. İnsan ister istemez kafaya takıyor, korkuyor, kendimi cok suclu hissediyorum. :(

6 aylık evliyim. 27 yaşındayım. Adet düzensizliği nedeniyle doktora gittim, alttan ultrosona girdim. Polikistover (yumurtaları tembellestiren kist) olduğunu söyledi doktor, çocuk istiyorsanız hemen düşünün 1 ay bile beklemeyin çünkü 1 -2 yıl sonra hiç çocugun olamayabilir dedi. Doktora 1 ay önce R... isimli sivilce ilacından sadece 10 tane içip bıraktığımı söyledim, doktor bu ilaç insanın Dna'sını etkiliyor, şuan hamile kalırsan çocugun engelli olabilir, 1 yıl beklemelisiniz dedi. İlaç kullandığım için şuan hamile kalamam, 1 yıl sonra geç olabilir. Benimle aynı durumu yaşayan varmı? Kendimi çok kötü hissediyorum. :KK43:
ne alaka hic olmaz ya bende pko luyum tamam aşilama ile oldu ama oldu yani pko hic bir zaman cocuk sahibi olunamayacak bir hastalik deil uygun tedavi gerekli sadece

Hersey üst üste gelmiş . 1 yıl bekle o zaman ilacı bırakıp . Yapacak başla bşy yok gibi görünüyor .
ilacı ben zaten kullanamadım 1-2 ay önce sadece 10 tane içip sonra çöpe attım, yeni evli oldugum için, eşimle gurbette aileden uzak bir şehirde iş yüzünden yaşadığımız için 2 yıldan önce çocuk düşünmüyordum, çalışıyorum, burada kimsemiz yok, çocuk olsa emanet edemeyiz kimseye diye. Ama şuan anladımki onlar dert değilmiş. Sağlık dısında herseyin bir çözümü var. Allah büyük.

ilacı ben zaten kullanamadım 1-2 ay önce sadece 10 tane içip sonra çöpe attım, yeni evli oldugum için, eşimle gurbette aileden uzak bir şehirde iş yüzünden yaşadığımız için 2 yıldan önce çocuk düşünmüyordum, çalışıyorum, burada kimsemiz yok, çocuk olsa emanet edemeyiz kimseye diye. Ama şuan anladımki onlar dert değilmiş. Sağlık dısında herseyin bir çözümü var. Allah büyük.
Allah büyük canım ölüm ve sağlık dışında Herşeyin Çözümü var

Ben birkaç ay önce sivilce problemi yaşamıştım.doktor da bu ilacı önermişti ben de yan etkilerini çevremden bildiğimden ısrarla karşı çıktım.baska bir tedavi ile atlattım sıkıntımı.ama hangi doktora sorduysam en az 2 yıl gebelik önermiyoruz kaza ile de hamile kalırsan aldirman gerekebilir demişti.bu konuşmalar beni korkuttuğu için başka yöntemlere geçiş yaptim

Back