• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Polikistik oversin hamilelik cok zor

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben uzun suredir istiyorum ama nasip olmadi bir turlu... sonra doktora basladim ignelr haplar olmayinca insan strese giriyor bana hep bekleme tup bebek yaptr diyolar ozele gittigm icin mi bilmiyorum ama mecburen ozele gidiyorum vunki calisiyorum .... etrafimda bi baski var ki.... kimi gorsem ya cocugu olmus ya da hamile kendimi ise veroyorim dusunmemeye cakisyorum bi 3 ay oyliyorum.kendimi sonra yine husran.... dun de baska bi doktora gittim tup yaptir dedi ben kotu oldum yeniden ....

Sebepsiz infertilite denen bir illet var.
Tup bebek denemeleri bile tutmuyor. Siz tup bebek bile denemeden bu umutsuzluga neden dustunuz ki??
Ayrica polikistik over hastaligi en fazla sonuc alinan infertilite sebebi bence.
Iyi bir hastane iyi bir doktor bulup yolunuza devam edin bence. Umutsuzlugu atin ustunuzden

Karatay diyetini denedinmi
Pko lularda insulin direnci olur genelde
Ve bu karatay la kirilir
Saglikliyasiyoruz sayfasinda bu tip hastaliklardan cok bahsediliyor
Cozumude glutensiz ve 2 ogun beslenme

Polikistik Overliyim yıllardır.. 3 sene tedavi gördüm en son tup bebek ile oğluma kavuştum şimdi 2,5 yaşında. Dondurulmuş embriyo ile ikinciyi deneyecektik ki hamile oldugumu öğrendim. Dogal yoldan ummadığım zamanda..
Polikistik over kısırlık değildir. Sizin de bir gün evladiniz olacak merak etmeyin sadece biraz sabır :)

-pko vardı ama teşhis yeterli değildi
-haşimato vardı tüp bebeğe kadar belirlenmedi.
-kolestrolüm yüksekti.
-d vitamınim düşüktü herkesin ki gibi
Ne oldu? ilk denemede tutmadı 2. denememde zar zor biri tuttu siz önce şu stresten arının.pko hastalarının rahim yapısı sağlam. yumurtaları geliştirildiğinde kaliteli ve iyi tutunuyor.ama strese karşı çok hassasız

Bundan 4 yıl önce küçük küçük kistler var demişlerdi bana da. 2 yıl önce de çok şiddetli karın ağrısıyla acile gitmiştim 5 cm kist çıktı ultrasonda. Polikistik over diyen oldu çikolata kisti diyen oldu. 5 cm kadar büyüyen kist için cerrahi müdahale bile gerekebilir dediler. Soğan kürünü araştırıp başladım çok ciddi etkisi oldu 50 mm yani 5 cm olan kist bir ay içerisinde yok olup gitti. Denemediyseniz deneyin benim şu an yenidoğmuş bir bebeğim var kucağımda uyuyor:)
Önce çocuğun olmaz diyenleri bi kenara bırak ümitsiz olma bende de kist çok vardı bi var bi yoktu değişik bi durumdu benimki ama bak çocuğum var Allah’a şükür. Moral çok önemli
Eğer olmasa Benimde olmaZdı. Biraz oluruna bırak ve moralini yüksek tut inancını kaybetme. Moral olarak düşmek çok etkiler böyle bir durumda

Son düzenleme:
Akışına bırak ,olmaz diye bir şey yok ne olursa allah’tan ,bunlar klişe laf olarak gelebilir ama asıl olan bu .bende de pko vardı fakat reglime engel değildi ,hamile kaldım ama hiç olurmu olmazmı dye dert etmediö ,inan psikolojik etki en önemlisi eğer sen çocuk dşüncesiyle eşinle birlikte olursa olmaz o ,raht ol içinden geldiği gibi ,tevekkül et gerisi gelir ...

Bende pkoluyum .
Tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım 2 yıldır istiyorduk senin gibi 4 yıllık evliyim.Aşılama benimde tutmamıştı pek de ümitli değildim açıkçası aşılamadan.
Bir pko'lu olarak sana diyeceklerim;
*Sakın ümitsizliğe kapılma olaçağına inan.
*Beslenmene dikkat et karbonhidrat yeme meyve sebze ağırlıklı beslen (makarna ,ekmek,pilavı çıkart hayatindan tatlılarida onlar bizim dusmanlarimiz)
*Omega 3 ve folik asit takviyesi al.
*Soğan kurunu bırak pko yu kötü yönde etkileyip kist olusturabilir.
*Açlık kan şekeri ve insulinine baktır.Şeker hapı çok iyi geliyor biz pkolulara ve kullandıkça ideal kilona döneceksin göreceksin.
*Iyi bir merkez ve Dr bul
İnşallah tez vakitte olur kuzum bir de stresi hayatından çıkart lütfen.

Bende pkoluyum .
Tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım 2 yıldır istiyorduk senin gibi 4 yıllık evliyim.Aşılama benimde tutmamıştı pek de ümitli değildim açıkçası aşılamadan.
*Beslenmene dikkat et karbonhidrat yeme meyve sebze ağırlıklı beslen (makarna ,ekmek,pilavı çıkart hayatindan tatlılarida onlar bizim dusmanlarimiz)
*Açlık kan şekeri ve insulinine baktır.Şeker hapı çok iyi geliyor biz pkolulara ve kullandıkça ideal kilona döneceksin göreceksin.

Iste tamda sorun iyi bi doktor bulabilmek belkide en onemlisi bu vicdanli bi doktor... yorumim ocin tesekkur ederim pko ve bilinmeyen inferilite diyo doktorlar kilom.normal 53 kilo dayim ama sekrime baktiricam dahiliyeye gidip ins bi sekilde vesile olur biseyleresogan kurunu cok tabsiye ettiler umut icin bklm onu deneyim aklim kalmasin adetlrim duzenli sukur ama iste....

Bende pkoluyum .

Tup bebek tek seferde oldu mu ...
Birde ozele de mi yaptirdin...

Tup bebek tek seferde oldu mu ...
Birde ozele de mi yaptirdin...
3.Denemede oldu canım. Evet hepsi özelde oldu.
İlk 2 denemeyi para avcısı bi Dr yaptı. İlk deneme de kimyasal gebelik oldu Dr u 2 kere gördüm 2 kez tüp bebek yaptırdığım halde..burada da o merkezde ve doktor da yaşadığım problemleri anlattım ama yorumlarim silinmiş ve anlattığım için sanırım bıkaç gün siteden yasaklandım
: )
3. Denemem emin ellerde oldu çok şükür Dr da ilgiliydi merkezdekilerde Allah nasip etti inşallah seninde isteyenlerinde olur kuzum

Arkadaslar simdi benim kafam karisti iyice bi yardim edin devletteki bi doktora gittim bana dedi ki sende cok problem gorunmuyor yani pko degilsin dedi ama bu zamana kadar hamile kalamadigin icin tup bebek yaptirman mantikli dedi ve beni Nova fertil konyadaki hastahaneye yonlendirdi takibi kendi yapicak bu yuzden siz den fikir istiyroum bu hastane nasil .....onceden aci bademe gidiyodum asilam falan orda yapildi benim guvenim kalmdi ozele o yuzden devlete yoneldim

Arkadaslar simdi benim kafam karisti iyice bi yardim edin devletteki bi doktora gittim bana dedi ki sende cok problem gorunmuyor yani pko degilsin dedi ama bu zamana kadar hamile kalamadigin icin tup bebek yaptirman mantikli dedi ve beni Nova fertil konyadaki hastahaneye yonlendirdi takibi kendi yapicak bu yuzden siz den fikir istiyroum bu hastane nasil .....onceden aci bademe gidiyodum asilam falan orda yapildi benim guvenim kalmdi ozele o yuzden devlete yoneldim
devlette de iyi doktorlar vardır bir elin parmağını geçmez. özel bir yere yönlendirmesinin sebebi nedense devlette bazı yapılan testler bilmem kaç düşükten sorna filan yapılıyor.önerdiği yerle görüş derim. bende de bir tür pko vardı hatta teşhis konacak kadar kötü değildi kimse öylesin demiyordu tüp bebek merkezindeki olduğum tahlillerle neden olmadığını öğrendim.tabi bana da dedi tüp bebek doktoru sizin çocuğunuz olur.fakat çok incik cıncık sebeplere de takılabiliyor hamile kalman.bunu da özel merkezde daha iyi takibi yapılır diye yönlendirmiştir doktor seni.

Devlette islem cok uzun suruyo dedi oyuzden givendigim merkez dedi bende hastaneyi merak.ettim

Devlette islem cok uzun suruyo dedi oyuzden givendigim merkez dedi bende hastaneyi merak.ettim
Canım esin hastanede kontrollerini oldumu sen de problem olmadığına göre eşinle alakalı bi sorun tüp bebek den önce devlet hastanesinde esin hormon sperm testin den geçsin

Back