Polikistik overli olup hamile kalanlar nolur yazin:(

lolita555

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2015
7.525
5.469
198
Selam arkadaslar.polikistik over hastasiyim.26 yasinda ve 3bucuk yillik evliyim.1senedir istiyoruz bebek.kizligimdan beri benimle pko.evlendim 1 sene yasmin ictim duzenler belki diye.ama malesef braktigim an adetlerim delirdi.1sene yasminle tikir tikir adet oldum.braktim 4 ay gelmedi adetim:(klomen denedik ise yaramadi.yumurtaliklarim cok direncliymis.doktorum ignelere gecelim dedi.gonalf kullandim.3yumurta oldu asilama yaptik malesef:(belkide vakti gelmedi.ama ben umudumu kaybetmiorum.Rabbime her an dua ediorum.bi kendime diil tum isteyenlere.birde cevrenin baskisi cok zoruma gidior:(bilmeden knusmalari beni cok zedeliyor.simdi bska bi doktora gdiorum.2.asilama olucam bukez puregon igne kullanicaz.benim gbi olup hamile kalan warmi nolurrrr yazin :((((

Selam arkadaslar.polikistik over hastasiyim.26 yasinda ve 3bucuk yillik evliyim.1senedir istiyoruz bebek.kizligimdan beri benimle pko.evlendim 1 sene yasmin ictim duzenler belki diye.ama malesef braktigim an adetlerim delirdi.1sene yasminle tikir tikir adet oldum.braktim 4 ay gelmedi adetim:KK43:klomen denedik ise yaramadi.yumurtaliklarim cok direncliymis.doktorum ignelere gecelim dedi.gonalf kullandim.3yumurta oldu asilama yaptik malesef:KK43:belkide vakti gelmedi.ama ben umudumu kaybetmiorum.Rabbime her an dua ediorum.bi kendime diil tum isteyenlere.birde cevrenin baskisi cok zoruma gidior:KK43:bilmeden knusmalari beni cok zedeliyor.simdi bska bi doktora gdiorum.2.asilama olucam bukez puregon igne kullanicaz.benim gbi olup hamile kalan warmi nolurrrr yazin :KK43:(((
vaaaar !!!:)))Canim pko hastasiyim ben yillardir universiteye haazirlanirken 1 yil adet olmadigimi bilirim doktor tedavisiz hamile kalamazsin demisti yas 26 evlendim vee evleneli daha 1 ay oldu bugun hamile old.ogrendim tabi saglikli mi kese gorunur mu bilmiyorum ama sonucta hamile kaldim hemde ilk geceden.Rahat ol ve zayifla dogum kontrol ilaci bana hic faydadi olmado zararida cok oldu sogan kuru yap ve zayifla bu kadar

Aaa neguzel cnm sevindim adina.peki istiomuydunuz hemen bebis?ayni yastayiz bu arada;)senin kilo kac cnm boy kac?ins gorunur kese cnm.Allahim sana bagislar ins.sogan suyu yaptim cnm ilk zamanlar gtirdi adetimi sonra gtirmedi ictigim halde.birde canim sen evlenmeden oncede adetin gelmezmiydi?

Aaa neguzel cnm sevindim adina.peki istiomuydunuz hemen bebis?ayni yastayiz bu arada:KK66:senin kilo kac cnm boy kac?ins gorunur kese cnm.Allahim sana bagislar ins.sogan suyu yaptim cnm ilk zamanlar gtirdi adetimi sonra gtirmedi ictigim halde.birde canim sen evlenmeden oncede adetin gelmezmiydi?
Canimm benim boyum 157 cm 80kg dim adetlerim asiri duzensizdi killanma vardi su an 60 kiloyum adetlerim 35 gune dustu uzunda olsa bi duzeni var yani :) spor yapmak cok iyi geldi bana 1 yilda zayifladim:) Bebek cok istiyorum cok seviyorum ama doktor o kadar korkutmustu ki sok oldum duyunca:))insallah normaldir her sey buraya yazacam gelismeleri

Canim unutmadan benim bi arkadasimda da pko vardi ama o cok cok zayif korunmayi birakti ve hamile kaldi oglu 3 yasinda simdi:) Komsumuzun kizi pkolu tedavi gordu 2 yil onunda bi kizi var:))Moral cok onemli bu hastalikta ben stresliyken surec uzuyodu mesela ossye girdigim yil 1 yil olmadim adet dusunebiliyo musun

Selamlar kızlar... ben de 3 senedir evli ve evlendiği 3. ayından itibaren korunmayan, 168 boy ve 80 kiloyu görmüş, insülin direnci yüksek, bu yüzden yumurtalaması olamayan, zayıflamaya çalışan ama hareketsizliğe bağlanan bir kilo verme sorunu olan bir hatunum :( benim adet düzensizliğim hep vardı ama, enide sonunda olurdum.. evlendikten sonra en uzun 50 günü bulmuştu ki o da 2 seferdi sanırım. Şu anda 1 hafta geçikmeyle regl oluyorum..

Klomen , çaylatma iğnesi 3 kere denedim.. olmadı.. aşılama ya dr hiç yönlendirmedi.. çok bunaldım.. hatta bir ara nasıl bunaldıysam, istemiyorum artık dedim.. pes ettim.. :(

Aralıktan beridir doktora gitmiyorum.. Mart 25 inde tüp bebk için doktr görüşmem var.. Hayırlısı Allah tan.. Bakalım ne olacak..
Rabbim kimseyi dermansız bırakmasın..

buralara beeen been yazicakmiydim hayal bile edemezdim.4 sene bebek icin mucadele ettim pkos hastasiyim.denemedigim yol gitmedigim dr. kulanmadigim ilac kalmamisti.artik her ay adet olsam yeter diyodum.ve ustune bider amh degerim 0.1 cikmisti..yikildim dunyan hepten basima yikikdi.cok agladim..neyse sıfır umutla haziran ayinda tup bebege basladim.sol rahmimde sorun cikti amelyatla aldirdim..saglik durumun iyi olunca tup bebege devam ettim.19 subatta 2 embriyo transferim gerceklesti.1 martta kan tahlili yaptirdim ve hamileydim..inanamadim ben hamile olmazdim.ruya olmaliydi.aklim almiyodu vucudum uyusmustu.sok gecirdim o anda o kadar agladim ki.bugu yine kan verdim deger yukselmis..belki ikiz bile olabilir.inanamiyorum su olanlara aklim bi turlu almiyo..umidinizi kesmeyin.rabbimden her zaman hayirlisini isteyin..allahim isteyen herkeze saglikli bi sekilde gebelik nasip etsin

Şu an ikinci bebegime hamileyim. Ilk bir tane düştü. Sonra kızım doğdu. Bizi biraz bekletti açıkçası. İkinci kolay oldu. Bu arada polikistik toroid ve insulin direnci var.. bilirsiniz bu üçü biraz korkutur bizleri fakat allah ol dedikten sonra hersey olur. Lutfen stres yapmayin..

ben yıllra adet düzensizliği için doktora gittim üstün körü bitanesi pko var dedi. sonra en son gittiğim doktor pko var dedi. Tarlusal verdi. meğerse gittiğimde hamileymişim ama çok küçük olduğu için görünmedi tabi. hiç endişelenme. çocuğa engel değil :KK200:

Canım pko hamile kalmaya engel değil 2 sene daha bekle ve kesinlikle hiç bir ilaç kullanma kilona dikkat et ve düzenli spor yap rabbim o canı verdiyse mutlaka gelecektir. Benimde 2 sene sonra düzenli spora başladığımda adetlerim düzeldi ve hamile kaldım. Şimdi ikinciye hamileyim. Ama pko da dikkat etmen gereken şey yorumlarda yazdığı gibi şeker ve tiroit. Malesef tiroitte hamile kalmayı zorlaştırıyor :(

Pko hastasıydım çok ama çok korkuyordum hamile kalamadım iki ay ama şu an hamileyim şükürler olsun rabbime ama doktor kesemin şüpheli olduğunu ve dış gebelik olabileceğini söledi çok korkuyorum ve bu bebeği çok istiyorum kesemin göründüğünü fakat bebeğin görünmediğini belki de küçük de olabileceğini söledi yardım lütfen böle başına gelen varmı

Canim unutmadan benim bi arkadasimda da pko vardi ama o cok cok zayif korunmayi birakti ve hamile kaldi oglu 3 yasinda simdi:) Komsumuzun kizi pkolu tedavi gordu 2 yil onunda bi kizi var:))Moral cok onemli bu hastalikta ben stresliyken surec uzuyodu mesela ossye girdigim yil 1 yil olmadim adet dusunebiliyo musun

Ins Rabbim bizede nasib eder cnm.okudum msjlarinin hepsini.peki nasi spor yapmaliyim ben ?

Selamlar kızlar... ben de 3 senedir evli ve evlendiği 3. ayından itibaren korunmayan, 168 boy ve 80 kiloyu görmüş, insülin direnci yüksek, bu yüzden yumurtalaması olamayan, zayıflamaya çalışan ama hareketsizliğe bağlanan bir kilo verme sorunu olan bir hatunum :KK43: benim adet düzensizliğim hep vardı ama, enide sonunda olurdum.. evlendikten sonra en uzun 50 günü bulmuştu ki o da 2 seferdi sanırım. Şu anda 1 hafta geçikmeyle regl oluyorum..

Klomen , çaylatma iğnesi 3 kere denedim.. olmadı.. aşılama ya dr hiç yönlendirmedi.. çok bunaldım.. hatta bir ara nasıl bunaldıysam, istemiyorum artık dedim.. pes ettim.. :KK43:

Aralıktan beridir doktora gitmiyorum.. Mart 25 inde tüp bebk için doktr görüşmem var.. Hayırlısı Allah tan.. Bakalım ne olacak..
Rabbim kimseyi dermansız bırakmasın..

Ins hakkinizda hayirli olur cnm.senin gene gelirmis reglin bak benim asla gelmio ilac almadan.

buralara beeen been yazicakmiydim hayal bile edemezdim.4 sene bebek icin mucadele ettim pkos hastasiyim.denemedigim yol gitmedigim dr. kulanmadigim ilac kalmamisti.artik her ay adet olsam yeter diyodum.ve ustune bider amh degerim 0.1 cikmisti..yikildim dunyan hepten basima yikikdi.cok agladim..neyse sıfır umutla haziran ayinda tup bebege basladim.sol rahmimde sorun cikti amelyatla aldirdim..saglik durumun iyi olunca tup bebege devam ettim.19 subatta 2 embriyo transferim gerceklesti.1 martta kan tahlili yaptirdim ve hamileydim..inanamadim ben hamile olmazdim.ruya olmaliydi.aklim almiyodu vucudum uyusmustu.sok gecirdim o anda o kadar agladim ki.bugu yine kan verdim deger yukselmis..belki ikiz bile olabilir.inanamiyorum su olanlara aklim bi turlu almiyo..umidinizi kesmeyin.rabbimden her zaman hayirlisini isteyin..allahim isteyen herkeze saglikli bi sekilde gebelik nasip etsin

Tebrik ederim cnm.Rabbim tum isteyenlere nasib etsin ins.peki senin adetin gelirmiydi ilacsiz?ins bende yazarim buralara hamileyim diye:(

Selam arkadaslar.polikistik over hastasiyim.26 yasinda ve 3bucuk yillik evliyim.1senedir istiyoruz bebek.kizligimdan beri benimle pko.evlendim 1 sene yasmin ictim duzenler belki diye.ama malesef braktigim an adetlerim delirdi.1sene yasminle tikir tikir adet oldum.braktim 4 ay gelmedi adetim:KK43:klomen denedik ise yaramadi.yumurtaliklarim cok direncliymis.doktorum ignelere gecelim dedi.gonalf kullandim.3yumurta oldu asilama yaptik malesef:KK43:belkide vakti gelmedi.ama ben umudumu kaybetmiorum.Rabbime her an dua ediorum.bi kendime diil tum isteyenlere.birde cevrenin baskisi cok zoruma gidior:KK43:bilmeden knusmalari beni cok zedeliyor.simdi bska bi doktora gdiorum.2.asilama olucam bukez puregon igne kullanicaz.benim gbi olup hamile kalan warmi nolurrrr yazin :KK43:(((
Ben folbiole basladgm ilk ay hamile kaldim. Kuzenimde oyle. Ikimizde pcosluyuz

Şu an ikinci bebegime hamileyim. Ilk bir tane düştü. Sonra kızım doğdu. Bizi biraz bekletti açıkçası. İkinci kolay oldu. Bu arada polikistik toroid ve insulin direnci var.. bilirsiniz bu üçü biraz korkutur bizleri fakat allah ol dedikten sonra hersey olur. Lutfen stres yapmayin..

Ins bizeede nasib olur cnm.peki senin adetin nasildi ilaclami gelirdi?

Pko hastasıydım çok ama çok korkuyordum hamile kalamadım iki ay ama şu an hamileyim şükürler olsun rabbime ama doktor kesemin şüpheli olduğunu ve dış gebelik olabileceğini söledi çok korkuyorum ve bu bebeği çok istiyorum kesemin göründüğünü fakat bebeğin görünmediğini belki de küçük de olabileceğini söledi yardım lütfen böle başına gelen varmı

Ins gorunur cnm korkma.peki tedavi mi gordun sen ?reglin ilacsiz geliomuydu?

Back
X