• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

polikistik overle nasıl baş etmeliyiz

amin amin....İnş. Rabbim size de evlatlarınızı kucağınıza almayı nasip eder.çok zor bi süreç gerçekten ama moral bozmak yok..tedaviyle aşılabilecek bir süreç nihayetinde..tedavide kararlı olmak ve ilaçları düzenli kullanmak lazım..

aminnnnnnn inşş saolasın güzel dileklerin için hamile kadının duası kabul olurmuş bizim içinde bol bol et emi :) :) gerçekten zor umutla bekleyip sonra hayal kırıklığı haliyle moral bozuyor ama bende bu güzel anıları gördükçe bayramdan sonra tekrar doktora başlıycam ve sonuna kadar devam :)

gittim evet ama işte sebbi yok sürekli adet söktürücü kullanıyodum en son klomen verdi ama ben soğan kürüne de başladım bakalım elimden geleni yapııcam sonrası Allaha kalmış :)

sebebi yoksa inşş olur tez zamanda ama işte düzensiz olunca sürekli yumurta oluşup olgunlaşması sorun oluyor sende yoktur umarım böyle bir sıkıntı bende var malesef bende bayramdan sonra doktora başlıycam ve önümde bayaa uzun bi tedavi var umarım cvp verir hemencene olur :) :)bende senden güzel haberlerini bekliyorum :)

selam arkadaşlar bende hikayemi anlatmak istedim 2010 senesinde evlendim hiç korunmamamıza rağmen 2 yıl çocuğumuz olmadı doktora gitmeye başladık pkolu olduğumu söylediler hem de kaç doktora gittim yumurtalıklarımın çok zor olduğunu söylediler kilo vermem gerektiğini söylediler 85 kiloydum ama ben dahada beklemek istemedim 6 ay klomenle tedavi gördüm bende 3 tane kullandığım aylarda bile hiç ama hiç yumurta oluşturmadı ümidimi iyice kesmiştim başka bi doktora gittim ve bana hemen pregon diye bir iğne başladı ocak 2012 de aşılama yaptı sadece 1 tane yumurtam oluşmuştu çokta umutlu olmamasına rağmen aşılamadan 12 gün sonra kan vermem için çağırdı kan sonucumda hamile olduğumu öğrendim 2012 ekimde normal doğum ile doğum yaptım şimdi 9 aylık bir kızım var ve halen inanamıyorum darısı bütün isteyenlerin başına ..şunu sölemek gerekirse bu pko dan kurtuluş yok adetlerim yine düzensiz ve hala kilo problemim devam ediyor

selam arkadaşlar..bir pko'lu olarak yazdıklarınızı görünce kayıtsız kalamadım belki size moral ve umut olur diye kendimden bahsetmek istedim.
ergenlikten itibaren adet sorunları yaşıyordum.adet söktürücü kullanmadan adet olamıyordm.önce o meşhur farlutalı kullandım adetlerim gecikince sonra doktor doğum kontrol hapı kullandırdı her ay o şekilde düzene koyduk.evlenince ilk 1 yıl çocuk düşünmediğimden doğum kontrol hapına devam ettm.1 yıldan sonra çocuk düşündüğümden doktora gittim.önce klomen tedavisine başladı.ilk ay günde 2 tane kullandım cevap alamadık.doktorm 3'e çıkardı yine yumurta gelişmedi.doktor iğnelere geçmemiz gerektiğini söyledi.iğnelerden de yanıt alamazsak tüp bebeğe kadar gider dedi.bu arada günde 1000 mg sabah 1000 mg akşam olmak üzere metformin ilaçları da kullanıyordm.ağlaya ağlaya doktorum yanından çıktım moralim çok kötüydü iğneleri erteledim.birkaç ay da doktora gitmedm.ama metformine devam ettim.moralim çok kötüydü.eşimin ailesine de bu konudan söz etmediğimden ister istemez çocuk muhabbeti yapılıyordu.

neyse lafı çok uzattm galiba..şu meşhur soğan kürünü denemeye karar verdim.çok kararlıydım.adetimden 1 hafta sonra sabah akşam bir soğanın suyunu kaynatıp taze ve ılık olarak yemekten 10 dk önce 15 gün boyunca içtim..ay sonu geldi yine adet olamadım.bu sefer dedim büyük bi hastahanede tedaviye devam edeyim.istanbul tüp bebek merkezne pko tedavisi için gittim.doktor muayene etti.pkoyla ilgili yaklaşık yarım saat bilgi verdi.bazı tahliller istedi.yine tarlusalımı yazdı gönderdi.ben de ilacı içtim sökülmeyi bekliyorum.5 gün geçti yok 10 gün geçti yok sökülemedm.dedim bi idrardan test yapayım..inanın kızlar 2 çizgiyi görünce şok oldum.hemen hastahaneye gidip kan testi yaptık sonuç pozitif..şuan oğlumu kucağıma almama ALLAH nasip ederse 1 ay var.Allah isteyen herkese nasip etsin inşallh..lafı çok uzattm ama son olarak tavsiyem sakın moralinizi bozmayın.Tedavinize devam edin.dua edin ve ALLAHA tevekkül edin...hayırlı zaman da bebişlerinizi kucağınıza alırsınız inş..

tarlusalı hamile iken mi kullandın..merak ettim...

selam arkadaşlar bende hikayemi anlatmak istedim 2010 senesinde evlendim hiç korunmamamıza rağmen 2 yıl çocuğumuz olmadı doktora gitmeye başladık pkolu olduğumu söylediler hem de kaç doktora gittim yumurtalıklarımın çok zor olduğunu söylediler kilo vermem gerektiğini söylediler 85 kiloydum ama ben dahada beklemek istemedim 6 ay klomenle tedavi gördüm bende 3 tane kullandığım aylarda bile hiç ama hiç yumurta oluşturmadı ümidimi iyice kesmiştim başka bi doktora gittim ve bana hemen pregon diye bir iğne başladı ocak 2012 de aşılama yaptı sadece 1 tane yumurtam oluşmuştu çokta umutlu olmamasına rağmen aşılamadan 12 gün sonra kan vermem için çağırdı kan sonucumda hamile olduğumu öğrendim 2012 ekimde normal doğum ile doğum yaptım şimdi 9 aylık bir kızım var ve halen inanamıyorum darısı bütün isteyenlerin başına ..şunu sölemek gerekirse bu pko dan kurtuluş yok adetlerim yine düzensiz ve hala kilo problemim devam ediyor

ne güzel bir hikaye :) darısı başımıza inşş bende ramazan ayından sonra vakit kaybetmeden başlıycam ve umarım tez zamanda cvp verir tedavi ve senin gibi güzel bir hikayemiz olur güzel ömürleri olsun yavrunun :)

merhaba sevgili kistdaşlarım 27yasında bir pkoluyum benim sorunum univ yıllarımda başladı o yıllarda bi defaya mahsus 3 ay adet görmedim dr a gittim bi doğum kontrol hapı verdi ancak ilaç gece bascaklarımda kramplara sebep olunca kullanmayı bıraktım daha sonra baska bır tane kullanmaya basladım 5 ay kadar sonra 2 yıl ara verdim ve gene aynı ılacı kullanmaya basladım dr recetesıyle 2008 de kistlerimin varlıgından haberdar oldum ve o an yasadıgım soku anlatamam ağlamıstım dr un yanında bana sanki cocugun olmayacak dedi gibi gelmişti ::/ şimdiyse 10 aylık evliyim ve hiç korunmuyorum adetlerim bekarlıgıma nazaran daha duzenli ama gene de her ay aynı gun gelmıyor dr a gittim simdi de dogum kontrol hapı degıl ama adet sokturucu ve hamılelıge yardımcı bır hap verdi ( ilaç ismi yazamıyorum ) adetin 16. ve 25. gunlerı arasında kullanıcam henuz baslamadım adetimin 2.gunu bugun inşallah faydasını gorurrum. inanaın bana kızlar beni gören ve tanıdık olmayanların özellikle bana hamilesin heralde? ya da hamile misin sorularını hayır sadece kıloluyum demekten yoruldum :( hamile kalmaya cabalama psikolojisinde bi de hamile misin sorularını yanıtlamaya calısmak cok yorucu :/:( Allah yardımcımız olsun bebişlerimizi kucagımıza alalım inşaallah

Merhaba kızlar, bende de uzuuun yıllardır pko var. 2,5 sene bebek için uğraştık, ne testler ne filmler neler neler..Sonunda bendeki pko ve eşimdeki sperm yokluğu birleşti ve sizin tıbben doğal yollardan bebek sahibi olmanız imkansız dediler. tüp bebeği devlet desteği ile yaptırmak için en az 3 senelik evli olmak gerekiyordu, tamam ama artık deney hayvanına dönmüş ve o kadar üzülmüştük ki. sürekli klomen kullan, folikül saydır öyle böyle olmadı. sonra uğraşmayı ve stresi bıraktık. kaderimize razı olduk. sürekli benim adetime göre gün sayıyorduk ama bir türlü olmuyordu. eşim keçi boynuzu kürü yaptı internetten bulmuştum tarifini. ben de akıntılarımı takip ettim. hamile kalmaya en musait günde şeffaf renkli, jel gibi sümüksü bir akıntınız oluyor. onu farkettiğimde adetime çok az gün vardı. adetime 4 gün kala hamile kalmısım. olmaz dedim, mümkün değildi ama oldu:) kızım 10 aylık şu an dünyalar tatlısı:)) sakın yılmayın.

Merhaba kızlar, bende de uzuuun yıllardır pko var. 2,5 sene bebek için uğraştık, ne testler ne filmler neler neler..Sonunda bendeki pko ve eşimdeki sperm yokluğu birleşti ve sizin tıbben doğal yollardan bebek sahibi olmanız imkansız dediler. tüp bebeği devlet desteği ile yaptırmak için en az 3 senelik evli olmak gerekiyordu, tamam ama artık deney hayvanına dönmüş ve o kadar üzülmüştük ki. sürekli klomen kullan, folikül saydır öyle böyle olmadı. sonra uğraşmayı ve stresi bıraktık. kaderimize razı olduk. sürekli benim adetime göre gün sayıyorduk ama bir türlü olmuyordu. eşim keçi boynuzu kürü yaptı internetten bulmuştum tarifini. ben de akıntılarımı takip ettim. hamile kalmaya en musait günde şeffaf renkli, jel gibi sümüksü bir akıntınız oluyor. onu farkettiğimde adetime çok az gün vardı. adetime 4 gün kala hamile kalmısım. olmaz dedim, mümkün değildi ama oldu:) kızım 10 aylık şu an dünyalar tatlısı:)) sakın yılmayın.

çokkkkk sevindik güzelde bir hikaye ömrü çokkk uzun sağlıkla sıhhatle olsun :) peki benim sana sorum düzenliymiydi sürekli adetlerin birde bende klomen kullandım ve ardından çatlatma iğnesi ama yumurta olgunlaşmıyordu küçük kaldığı içinde etki etmiyordu birde çok fazla düzensiz benim neredeyse 3 ay geçiyor iki ay geçiyor ilaç kullanmazsam

çokkkkk sevindik güzelde bir hikaye ömrü çokkk uzun sağlıkla sıhhatle olsun :) peki benim sana sorum düzenliymiydi sürekli adetlerin birde bende klomen kullandım ve ardından çatlatma iğnesi ama yumurta olgunlaşmıyordu küçük kaldığı içinde etki etmiyordu birde çok fazla düzensiz benim neredeyse 3 ay geçiyor iki ay geçiyor ilaç kullanmazsam

Canim cok tesekkurler. Darisi en kisa zamanda basiniza insallah;)) evet canim cok duzensiz adetlerim. 45gun en az,2 ayi buluyor bazen. Ben de catlatma ignesi oldum. Bana da etki etmemisti. Sakin moralini bozma bak dedigim gibi ben zaten problemliyim bizde bir de ustune esimde canli sperm yoktu!!! Ona ragmen tedavisiz olduysa kesin olur sabretmek lazim. Benim en yakin arkadasimda pko var. Hatun daha bekarken o kadar cok tedavi gordu ki. Killanma mesela onda benden 2kat kadar fazla vardi, benim cocugum olmaz diye korunmamislar evlendigi gece hamile kaldi simdi 2,5 yasinda super tatli bir kizi var:))) hamileyken pko yuzunden seker vb cikar demislerdi ama hic problemim olmadi cok sukur. Dogumdan 10 gun sonra aldigim tum kilolari verdim mesela. Hamile kalmadan onceki kilomdan da zayifim. Sakin kotumserlige kapilmayin. İnternetten felaket tellali gibi haberleri okumayin. Haa bir arkadasim daha var kizcagiz 34 yasinda evlendi 100 kg civarinda artik pkodan sakallari var. (bende de var da az:))) neyse o da tedavisiz hamile kaldi 2yasinda bir oglu var. Yine baska bir arkadasim daha var ayni dertten muzdarip onun da oglu oldu. Vee pkolu olup da klomenle ikizlere kendilinden hamile kalan aileden bir uyemiz daha var.Ablasi klomen ic kolayca hamile kalirsin demis;))) doktora bile gitmeden ikizleri oldu.2,5 yasindalar. Yilmayiiiiiin;) olacak inanin;)))) Allah gonlunuzun muradini versi;)))
Bir arkadasim da esi de kendisi de turp gibi, hatunun adetlerinin saatini bilir artik. Onlarin da 4 senedir olmuyor mesela. Aşılama bile yaptilar olmuyor.Allah ne zaman verirse o zaman olacak sabrwdin ve icinizi ferah tutun.
Bu pko aslinda kotu bir sey degil ama yumurtlama ve adet zamanimiz belli degil ya o cok kotu.sadece olma olasiligi yuksek gunleri degil daha sonra da denemeye devam edin. ;)))
Bir de arkadaslar tek yonlu degil de mutlaka esinizi de kontrol ettirin. Biz 2,5 sene denedik olmadi ya hep ben tedavi gordum esimi kimse kontrol etmemisti.Doktor degistirdik o dedi ki tamam sen problemlisin de esin ne durumda acaba
Cunku gunde 2 paket sigara iciyordu esim. İyi ki de bakmislar. Konrolde yarar var. Siz deyince gelmeyebilirler. Erkek adamda problem olmaz utanir biliyorsunuz hep kadindadir ya sorun!!!doktorunuza soyleyin o cagirsin benimki o zaman razi oldu kontrole;))

Son düzenleme:
Canim cok tesekkurler. Darisi en kisa zamanda basiniza insallah;)) evet canim cok duzensiz adetlerim. 45gun en az,2 ayi buluyor bazen. Ben de catlatma ignesi oldum. Bana da etki etmemisti. Sakin moralini bozma bak dedigim gibi ben zaten problemliyim bizde bir de ustune esimde canli sperm yoktu!!! Ona ragmen tedavisiz olduysa kesin olur sabretmek lazim. Benim en yakin arkadasimda pko var. Hatun daha bekarken o kadar cok tedavi gordu ki. Killanma mesela onda benden 2kat kadar fazla vardi, benim cocugum olmaz diye korunmamislar evlendigi gece hamile kaldi simdi 2,5 yasinda super tatli bir kizi var:))) hamileyken pko yuzunden seker vb cikar demislerdi ama hic problemim olmadi cok sukur. Dogumdan 10 gun sonra aldigim tum kilolari verdim mesela. Hamile kalmadan onceki kilomdan da zayifim. Sakin kotumserlige kapilmayin. İnternetten felaket tellali gibi haberleri okumayin. Haa bir arkadasim daha var kizcagiz 34 yasinda evlendi 100 kg civarinda artik pkodan sakallari var. (bende de var da az:))) neyse o da tedavisiz hamile kaldi 2yasinda bir oglu var. Yine baska bir arkadasim daha var ayni dertten muzdarip onun da oglu oldu. Vee pkolu olup da klomenle ikizlere kendilinden hamile kalan aileden bir uyemiz daha var.Ablasi klomen ic kolayca hamile kalirsin demis;))) doktora bile gitmeden ikizleri oldu.2,5 yasindalar. Yilmayiiiiiin;) olacak inanin;)))) Allah gonlunuzun muradini versi;)))
Bir arkadasim da esi de kendisi de turp gibi, hatunun adetlerinin saatini bilir artik. Onlarin da 4 senedir olmuyor mesela. Aşılama bile yaptilar olmuyor.Allah ne zaman verirse o zaman olacak sabrwdin ve icinizi ferah tutun.
Bu pko aslinda kotu bir sey degil ama yumurtlama ve adet zamanimiz belli degil ya o cok kotu.sadece olma olasiligi yuksek gunleri degil daha sonra da denemeye devam edin. ;)))
Bir de arkadaslar tek yonlu degil de mutlaka esinizi de kontrol ettirin. Biz 2,5 sene denedik olmadi ya hep ben tedavi gordum esimi kimse kontrol etmemisti.Doktor degistirdik o dedi ki tamam sen problemlisin de esin ne durumda acaba
Cunku gunde 2 paket sigara iciyordu esim. İyi ki de bakmislar. Konrolde yarar var. Siz deyince gelmeyebilirler. Erkek adamda problem olmaz utanir biliyorsunuz hep kadindadir ya sorun!!!doktorunuza soyleyin o cagirsin benimki o zaman razi oldu kontrole;))

öncelikle güzel düşüncelerinden dolayı teşekkr ederim çok pozitifsin maşallah insanın içini rahatlatıyon sanırım bende endişelenmeme gerek yok herşeyin zamanı var ve zamana bırakmaya kadar verdim tabi doktorada gitcem düzensizlikten sonra allah ol deyince zaten olur teşekkür ederim tekrardan görüşmek dileğiyle güzel haberler duyarız inşş bol bol ;)

kızlarr hamileyimmm :) umudunuzu yitirmeyin ev asla olumsuz düşünmeyin dualarım canı yürekten inşallah
hepimiz bu seneyi hamiş geçiricezzzzz

kızlarr hamileyimmm :) umudunuzu yitirmeyin ev asla olumsuz düşünmeyin dualarım canı yürekten inşallah
hepimiz bu seneyi hamiş geçiricezzzzz

hayırlı olsun cnm çok sevindim allah hayırlısıyla eliine almayı nasip etsin böyle güzl haberler için bizede bol bol dua et :)

Back