polikistik overle nasıl baş etmeliyiz

yasenn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2012
259
0
26
Bursa
polikistik overi olan arkadaşlar burda sorunlarımızı yazarak birbirimize yardımcı olalım

arkadaşlar ben 4 yıllık evliyim benimde polikistik overim var adet düzensizliğim oluyodu son 7 aydır düzene girdi hiç çocuğum yok haziran 10 da tüp bebek yaptırdık ve düşükle sonuçlandı büyük ihtimalle pko nun yüzünden sizlerde sorunlarınızı yazın birbirimize yardımcı olalım

canım topiğin hayırlı olsun :) inşallah burada çokk güzel haberler paylaşmakta nasip olurrr...bu konuyla alakalı bikaç daha topik var..yaklaşık 4 yıldır o sayfalarda takılıyorum..pkoyla ilgili..ne sorarsan cevaplayacak kıvama geldimm...

ama şunu bilkii 3 yıldır bi çok arkadaşımmm hamile kaldı doğurdu ve yine hamile pkolu pkolu hemde :)

şimdi otopikler biraz sessizleşti ve bende pkolular ve kilolular olarak toplandır..orda kilo vermeye çalışıyoruz bide tedavilerimizi paylaşıyoruzz....allah hakkımızda hayırlısı ne ise onu versinn..

canımm bende 4 yıllık evliyim...pkoluyum..ilaçsız adet olamıyorum..evliliğimin ilk yılı 4 ay klomen tedavisi gördüm ama ozamanlar 100 kiloydum..ve drumkilo verirsen kendiliğinden olur dedi..ve kilo vermeye başladımm...daha vermemde gerekiyorrr...

eşimle karar aldık bizde eylül gibi tedaviye başlayacagızz ozaman dahada sık yazarım buraya..çünkü birbirimize fikir ve destek içiniyi oluorr...

buranın faydası çokoldu bana...ben istanbuldayım..ve en iyi denebilecek dra gittim..ama kadın bana klomen içirdi takip yapmadı...rahim filmi gerekliymiş çekmedi...burda aynı pko olan arkadaşlar olması gerekenleri yazınca öğrendim hepsini...glukofende aynen..

şimdi ben glukofen içiyorum..ve tarlusal adet söktürücü şimdilik yaptıklarım bu kadar...sen glukofen içiyormusunn?? o pkonun en mükemmel ilacıı...yumurtalarımızı gelişmesine sebep oluyor ve kolay hamile kalmamızı sağlıyor...gebelikten sonrada progestan içmeliyiz düşük riskimiz daha fazla olduğu için..şimdilik aklıma gelenler bunlarr..merak ettiğin ve benim bildigim şeyler olursa paylaşırım...

Merhaba kızlar,

bende pko olduğumu bildiğim için hiç korunmadım evliliğimizin 13.ayında kendiliğimden hamile kaldım o arada
diyetisyene gidiyordum ve 9 kilo vermiştim 9 haftalıkken bebeğimin kalbi durdu ve kürtaj oldum doktorum tüplerimde
herhangi bir problem olmadığını kilo vermeye devam edersem çok rahat hamile kalabileceğimi söyledi bende glukofen
kullanıyorum hem pko hem insülin direncim için çok faydalı olduğu söyleniyor bakalım neler olacak bende eylüle kadar
normal yollarla hamile kalmaya çalışacağım eğer kalamazsam bende tedaviye başlicam Rabbim hakkımızda hangisi hayırlı ise
onu versin sağlıklı sıhhatli yavrularımızı kucağımıza alabilelim şimdilik benden bu kadar yine görüşürüz

selam kızlar.bende pkoluyum.2 senelik evliyim.1 senedir korunmamamıza rağmen hamile kalamadım henüz.adetimi bekliyorum tedaviye başlıycaz.Rabbim hakkımızda hayırlı olanı versin.

selam arkadaşlar..bir pko'lu olarak yazdıklarınızı görünce kayıtsız kalamadım belki size moral ve umut olur diye kendimden bahsetmek istedim.
ergenlikten itibaren adet sorunları yaşıyordum.adet söktürücü kullanmadan adet olamıyordm.önce o meşhur farlutalı kullandım adetlerim gecikince sonra doktor doğum kontrol hapı kullandırdı her ay o şekilde düzene koyduk.evlenince ilk 1 yıl çocuk düşünmediğimden doğum kontrol hapına devam ettm.1 yıldan sonra çocuk düşündüğümden doktora gittim.önce klomen tedavisine başladı.ilk ay günde 2 tane kullandım cevap alamadık.doktorm 3'e çıkardı yine yumurta gelişmedi.doktor iğnelere geçmemiz gerektiğini söyledi.iğnelerden de yanıt alamazsak tüp bebeğe kadar gider dedi.bu arada günde 1000 mg sabah 1000 mg akşam olmak üzere metformin ilaçları da kullanıyordm.ağlaya ağlaya doktorum yanından çıktım moralim çok kötüydü iğneleri erteledim.birkaç ay da doktora gitmedm.ama metformine devam ettim.moralim çok kötüydü.eşimin ailesine de bu konudan söz etmediğimden ister istemez çocuk muhabbeti yapılıyordu.

neyse lafı çok uzattm galiba..şu meşhur soğan kürünü denemeye karar verdim.çok kararlıydım.adetimden 1 hafta sonra sabah akşam bir soğanın suyunu kaynatıp taze ve ılık olarak yemekten 10 dk önce 15 gün boyunca içtim..ay sonu geldi yine adet olamadım.bu sefer dedim büyük bi hastahanede tedaviye devam edeyim.istanbul tüp bebek merkezne pko tedavisi için gittim.doktor muayene etti.pkoyla ilgili yaklaşık yarım saat bilgi verdi.bazı tahliller istedi.yine tarlusalımı yazdı gönderdi.ben de ilacı içtim sökülmeyi bekliyorum.5 gün geçti yok 10 gün geçti yok sökülemedm.dedim bi idrardan test yapayım..inanın kızlar 2 çizgiyi görünce şok oldum.hemen hastahaneye gidip kan testi yaptık sonuç pozitif..şuan oğlumu kucağıma almama ALLAH nasip ederse 1 ay var.Allah isteyen herkese nasip etsin inşallh..lafı çok uzattm ama son olarak tavsiyem sakın moralinizi bozmayın.Tedavinize devam edin.dua edin ve ALLAHA tevekkül edin...hayırlı zaman da bebişlerinizi kucağınıza alırsınız inş..

hayır canım daha klomen kullanmadım ama gebelik üzerine yapılan tüm topiklerde klomen geçiyo bu aydan biraz ümitliyim 8. de bidaha kan testi yapcam eğer gebe değilsem dr dn rica edicem yazsın bilgilerin için tşklr

canım benim senin için çok üzüldüm ama herşeyin hayırlısı pes etmek yok burda birbirimize destek olalım ve tedaviye başlayalım olurmu

selam kızlar.bende pkoluyum.2 senelik evliyim.1 senedir korunmamamıza rağmen hamile kalamadım henüz.adetimi bekliyorum tedaviye başlıycaz.Rabbim hakkımızda hayırlı olanı versin.

amin canım rabbim kolaylıklar versin hepimize zor bi süreçten geçiyoruz onun için sabırlı olmalıyız

ne güzel yaa inş bizde böyle kendiliğinden hamile kalırız o soğan suyunu bende içtim adetlerim onun sayesinde düzene girdi bidaha içmeyi düşünüyorum allah izin verirse

Kızlar ben glukofeni yaklaşık bir haftadır kullanıyorum inanılmaz iştahımı azalttı tartılmadım ama sanırım
kilo da vermeye başladım en son 77 kilo diyet yapa yapa bünye alıştı heralde eskisi gibi değilim daha dikkat
ediyorum yediğime içtiğime bakalım ilaç 1 ay sonra bende nasıl değişiklikler yaratacak ben çok umutluyum
hepimiz güzel haberlerle dönelim inşallah

canım yaptığın diyeti bizlerlede paylaşırmısın neler yiyorsun doğrusu ben pek diyet yapabileceğimi sanmıyorum ama dikkat ederim ne güzel zayıflamışsın

canım yaptığın diyeti bizlerlede paylaşırmısın neler yiyorsun doğrusu ben pek diyet yapabileceğimi sanmıyorum ama dikkat ederim ne güzel zayıflamışsın

Canım ben bir süre diyetisyene gittim elimde 10 a yakın liste var herhafta değiştiriyorum böylece metabolizma da
şaşırıp çalışmaya devam ediyo hiç durmadan şuan yaptığımı yazayım.

Sabah; 1 activia yoğurt içine 4 kaşık müsli+2 ceviz

ara öğün;2 adet grisini+sütlü kahve (şekersiz)

öğle; 1 kase çorba

karışık yağsız salata (limon ve nar ekşisi ilave edebilirsin)

etli sebzeli yemek 6 kaşık

1 dilim kepekli ekmek

ara öğün ;

1 porsiyon meyve

akşam,

ızgara yada haşlanmış herhangi bir et türü

1 kase yoğurt

yatmadan;

1 fincan süt yada istediğim bir meyve

ben bu listeyle hiç aç kalmadan 2 hafta da 3.70 kg vermiştim :)

arkadaşlar ben 29 mayısta transferim gerçekleşti ve 10 haziranda düşük yaptım dünde kahverengi leke gördüm aklıma ilk yerleşme kanaması geldi ve hemen düşük önleyici jel kullandım ve lekelenme kesildi acaba bi ümit varmıdır yokksa ben boşuna mı seviniyorum cevaplarınızı bekliyorum

öncelikle hayırlı olsun çok güzel bir duygudur eminim :) senin hikayen benimkiyle aynı oyüzden bende sana cvp vermek istedim.bende 9 aydır evliyim ve hiç korunmadım evliliğmin üçüncü ayında doktora gittim iki ay klomen kullandım ve ardından çatlatma iğnesi oldum.üçüncü ayımda yumurtalarım oldugunlaşmadığı için bıraktım biraz zamana bırakmak iyi gelir dedim şuan adetlerim tekrar düzensiz olduğu içn ramazandan sonra tekrar başlıycam umarım senin gibi güzel heycanları yaşarız .allah hayırlıyla eline almayı nasip etsin

merhaba hanımlar ben pko lu değilim ama bende de sebebi bilinmeyen adet düzensizliği var doğal olarak da yumurlamam saplıklı değil ve hamile kalamıyorum... çok yeni soğan kürüne başladım ve araştırırken de gördüm kii birçok insan soğan kürüyle pko dan kurtulmuş... araştırmanızı tavsiye ederim... o kadar güzel hikayeler duydum kiii sizlere bunu söylemeden geçemedimm

merhaba aylin :) bende hamile kalamıyorum bir türlü düzensizlikten dolayı haliyle hep doktor yolu görünüyor bana :) çok duydum soğan kürünü ama açıkçası cesaret edemiyorum umarım sende etkili olur bizde başlarız :) o güzel hikayelerin içinde umarım bizde birgün oluruz :)

bu arada doktora gittin mi sebebi neymiş ?

bu arada doktora gittin mi sebebi neymiş ?

gittim evet ama işte sebbi yok sürekli adet söktürücü kullanıyodum en son klomen verdi ama ben soğan kürüne de başladım bakalım elimden geleni yapııcam sonrası Allaha kalmış :)

büyük bir geçmiş olsundan sonra seni tebrik ediyorum arkadaşım..:)AllaHIM hayırlısıyla çocuğunu kucagına almayı nasip etsin..bnd pklyum ve 2. serophe ne tedavisindeym,ilk ay çatlatma iğnesi olmadım malef sonuç gelmedi şimdi ise yumurta gelişmiyor,pzrtsi tekrar gdcgm egr yne aynı boyutta ise bu sefer geliştirmek için iğne yapacgm ddi dktrm.korkuyorum yine hüsranla sonuçlanacak die,dua ediyrm Rabbime..senden de dua beklyrm hamiş arkdşm..

Allah razı olsun canım benim inş. sen de bu sefer olumlu sonuç alırsın..moralini bozup korkma Allah takdir ettiyse nasip olacak inş..

amin amin....İnş. Rabbim size de evlatlarınızı kucağınıza almayı nasip eder.çok zor bi süreç gerçekten ama moral bozmak yok..tedaviyle aşılabilecek bir süreç nihayetinde..tedavide kararlı olmak ve ilaçları düzenli kullanmak lazım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…