Polikistik over'ı olup roaccutane/zoretanin lullanan var mı?

catherinee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2012
354
249
103
Kızlar merhaba, bugün sırtımdaki 9 yıldır geçmeyen sivilceler için cildiyeye gittim. Yüzümde de sadece çene bölgemde var yanaklarimda alnimda yok. Yuzumdekiler kremle geçebilecek şekilde. Doktor dedi ki bu sirtindakiler kremle geçmez. Tahlil yaptı sonucuna göre roaccutane yazıcak. Ama ben hiç istemiyorum o ilaci kullanmayi zira depresif bir kişiliğim ayrica lens kullaniyorum vs.
Şimdi benim bir de polikistik overim var duydum ki polikistik overi olanlarda tekrarliyormus bu ilaci kullansalar da. Su an cok kararsızım ya. Tekrarlamayacagini bilsem kullanicam gibi ama tekrarlarsa bosuna o ilaci kullanmak istemiyorum.
Acaba yerine kadin doguma gidip doğum kontrol hapi kullansam daha mi iyi olur bilemiyorum ki.. Ben de sadece pcosun sivilce belirtisi var başka yok.
Dediğim gibi pcosu olup kullananlardan yardım istiyorum..

tekrarlıyor,tekrar tedavi gören kuzenim var.önce polikistik over için tedavi görmelisiniz sanırım.

ben bir yerde okumuştum , bu ilacın kullanım şartları çok ağır . yurt dışında yasaklanmış bir ilaç .ileride karaciğer ve böbrek yetmezliğine sebep olabiliyor muş zaten kullanırken de sürekli böbrekler için gözetim altında olmanız gerekiyor :) bana da genellikle bunu vermek istiyorlar kullanmıyorum sırtına kurutucu krem al bence abdi ibrahimin kremini bu konuda çok övüyorlar :))

Önce pko için tedavi görmelisiniz. Boşuna roacutane kullanmayın. Tekrarlar. Hemde çok ağır bir ilaç o.
Bir jinekoloğa görünün. Pkonun etkileri bastırılınca sivilcelerde sönüyor, saçlarda daha az dökülüyor, tüylenme de geçiyor.
Hem pkolu hemde roacutane kullanan biri olarak yazıyorum.

Önce pko için tedavi görmelisiniz. Boşuna roacutane kullanmayın. Tekrarlar. Hemde çok ağır bir ilaç o.
Bir jinekoloğa görünün. Pkonun etkileri bastırılınca sivilcelerde sönüyor, saçlarda daha az dökülüyor, tüylenme de geçiyor.
Hem pkolu hemde roacutane kullanan biri olarak yazıyorum.
Pco'nun tedavisi yokki doktor gidince bile o geçmez niye geldin dedi bana :( ben de sadece sivilce yapiyo diğer etkileri yok. Siz de kullandiniz ve tekrarladi öyle mi?

ben bir yerde okumuştum , bu ilacın kullanım şartları çok ağır . yurt dışında yasaklanmış bir ilaç .ileride karaciğer ve böbrek yetmezliğine sebep olabiliyor muş zaten kullanırken de sürekli böbrekler için gözetim altında olmanız gerekiyor :) bana da genellikle bunu vermek istiyorlar kullanmıyorum sırtına kurutucu krem al bence abdi ibrahimin kremini bu konuda çok övüyorlar :))
Size neden vermek istiyorlar sizin de mi sirtinizda sivilce var? Doktorlar bu kadar agir ilaci nasil hemen vermek istiyorlar bende bunu anlamıyorum.

Size neden vermek istiyorlar sizin de mi sirtinizda sivilce var? Doktorlar bu kadar agir ilaci nasil hemen vermek istiyorlar bende bunu anlamıyorum.
benim yüzüm felaket durumda çirkinlikte everesti yaşıyorum ben stres yapınca karaciğerime vuruyor oda hemen sivilce yapıyor o yüzden veriyorlar kanda da çıkıyor ama almıyorum inat ettim ... ilerde çok sorun yaşarsam az daha kış gelsin yüz soydurucu krem istemeye gidicem :D

yanlış tavsiye vermeyeyim ama soğan kürünün faydasını görmüştü arkadaşım kist konusunda denediniz mi acaba?

Ben de bir pco lu ve bir doktor olarak kullanmanin iyi olacağını düşünüyorum. Cunku pco tedavi edilemiyor maalesef.dogum kontrol hapi da gecici çözüm. Tuylenme ve sac dokulmesi şikayetin yoksa -bu sikayetlerin de olsaydi dogun kontrol hapi daha iyi olurdu- roaccutane denenebilir bence.evet tekrarlayabilir ama tekrarlamayabilir de. Benim cok fazla arkadasim var kullanan kimse sıkıntı yasamadi.denemekte fayda var derim

Ben de bir pco lu ve bir doktor olarak kullanmanin iyi olacağını düşünüyorum. Cunku pco tedavi edilemiyor maalesef.dogum kontrol hapi da gecici çözüm. Tuylenme ve sac dokulmesi şikayetin yoksa -bu sikayetlerin de olsaydi dogun kontrol hapi daha iyi olurdu- roaccutane denenebilir bence.evet tekrarlayabilir ama tekrarlamayabilir de. Benim cok fazla arkadasim var kullanan kimse sıkıntı yasamadi.denemekte fayda var derim
Polikistik overi olup kullanan arkadaşınız var mı? Tekrarlamadı mı? Gerçekten cevabınız benim için çok önemli karar vereceğim ona göre :(

Pco'nun tedavisi yokki doktor gidince bile o geçmez niye geldin dedi bana :KK43: ben de sadece sivilce yapiyo diğer etkileri yok. Siz de kullandiniz ve tekrarladi öyle mi?
Pko geçmez. Ben tedaviyle pkonun olumsuz etkileri bastırılabilir dedim.
Ben pkolu olduğumu bilmeden sivilce için çok uzun zaman tedavi gördüm. Biter gibi oldu geri başladı. Roacutanla da başa döndüm.
Sonra saç dökülmesi başladı bende. Gene dermatoloğa gittim. Bana demiştiki saç dökülmeni yapan ne ise sivilceni yapanda o. Kadın doğum uzmanına yönlerdi. Pkolu olduğumu öğrendim. Yıllarca doğum kontrol hapı kullandım. Sivilcelerim söndü, saçlarım daha az dökülmeye başladı, tüylenme zamanla bitti.

Polikistik overi olup kullanan arkadaşınız var mı? Tekrarlamadı mı? Gerçekten cevabınız benim için çok önemli karar vereceğim ona göre :KK43:
vardı tabi. Hepsinin cildi piril piril oldu.ama fakulteden sonra tekrar cikti mi bilmiyorum tabi.benim tüylenme ve sac dokulmesi problemim olmasa yani sadece sivilce olsa kesin kullanirdim roaccutane.her seyin yan etkisi var.yiyip ictigimiz hivbisey saglikli degil ki.yani kar zarar orani düşünüldüğünde kullnairidm

Canim Roaccutane kullanan arkadaşlarından hamile olan var mı ve hamile kalmak için ne kadar beklemen gerekiyor bilgin var mı

Canim Roaccutane kullanan arkadaşlarından hamile olan var mı ve hamile kalmak için ne kadar beklemen gerekiyor bilgin var mı

Merhaba arkadaşlar, baya karışık ama kaynağı tek problemimden bahsedeceğim.
Ben de ergenliğimden bu yana pko var bir sürü doğum kontrol hapları kullandım. her gittiğim dr 2-3-5-6 ay gibi sürelerde çeşitli marka doğum kontrol hapları verdi. Hiçbiri çare olmuyor. ilacı bırakıyorsun hooppp başa dönüyorsun. Saçlarım aşırı yağlı olduğu için hergün duş almak zorundayım. Kıllanma problemi var ve son bir yıldır da dayanamayacağım derecede sivilce problemi yaşıyorum. Gittiğim kadın hastalıkları dr ları ve araştırmalarımdan öğrendiğime göre hepsinin kökeni pko.
Öncelikle ben sivilce için geçen sene tetradox diye bi antibiyotik kullandım 2 kutu. Sivilcelerimi bir süreliğine söndürdü. Sonra tekrar çıktılar. Şimdi Zoretanin 10mg(günde 1 kez(43 kiloyum)) ve Nadixa krem verdi. 27. gündeyim bende dudak kuruluğu dışında bir yan etkisi olmadı ancak hala sivilce kusuyor yüzüm. Pazartesi kontrole gideceğim. Bunların da kalıcı çözüm olduğunu düşünmüyorum çünkü sorunun kaynağı pko. pko yu da soğan kürüyle halledeceğimi düşünüyorum. Önceleri tereddüt etmiştim yani işe yarayacağına inanmıyordum ama çevremde kullanıp işe yarayanları söyleyenler sayesinde başladım. düzensiz adetlerde hemen başlamak gerekiyormuş. Bende başladım ve 13. günde adet gördüm. ilk kullanım için bence çok iyi sonuç. Ancak Zoretanin kullandığım dönemde kullandım soğanı, birbirini etkiler bişey olur falan diye devam etmedim. pazartesi dr tekrar zoretanin vermezse başlamayı düşünüyorum. Sorunum pko olduğu için önce onu halletmeye karar verdim. Devamında eğer hala sivilcem, kıllanmam, yağlanmam olursa onlar için ayrı bir çözüm arayışına gireceğim. Arkadaşlar pko için bence soğanı denemelisiniz. Ben sadece 13 günde etkisini görünce işe yarayacağına inandım.Bi de günde 2 bardak soğan suyu yani ne zararı olabilir ki diye düşündüm ( Kokusu hariç )

Ben hem PKO'luyum hem de Roaccutane kullandım (2014'te). Benim sırtımdaki sivilceler artık çıban gibi çıkıyordu. Yüzümdeki ise normal akne gibi değildi. Deri altımda küçük küçük yağ bezeleri var sanki. Sırtım tamamen geçti. Bir daha da tekrarlamadı. Yüzümde de azalma oldu. Ben tedaviyi bitirmedim ama :) 4 ay kadar kullandım. Kullanacaksan şimdi başla yaza kadar bitir. Cilt kuruluğu yaz ayları için uygun olmuyor.

Back