- 24 Mayıs 2014
- 1.930
- 144
- 88
kızlar öncelikle ben bir kadın doğum doktoruna gittim testlerimi yaptırdım adetin 3. günü ve hormonlarda sıkıntı çıkmadı adetlerde düzenliydi. sıkıntım ise tüylenmenin fazla olması.
doktor baktı ultrason sonucuma görüntüsü biraz benziyormuş polikistiğe ama bazı kadınların benzermiş polikistik diyemeyiz tam dedi. tüylenme ise genetik olabilir dedi
ve polikistiğin belirtileride ya adet düzensizliği ya da tüylenme diye biliyorum ben.
bana diane yazdı 3 ay kullan gel dedi
3 ay sonra doktorum izne çıkmıştı ben de o şehrden ayrılınca yaşadığım şehirde bir doktora gittim geçen gün.
o na anlattım eski doktorun teşhisine kadar baktı sonuçlar çıkınca
ve o da şeklin polikistiğe benzediğini söyleyebilirim ama tüylenme dursun azalsın diye ilaç yazabilirim şekil öyle kalır dedi. çokta anlamadım.
ilacı da 1 yıl kullanmalıymışım bekarım bu arada seneye yazın evlenicem Allah kısmet ederse
ben de çok oynamak istemedim ilaçla falan dursun bi dedim
polikistik arkadaşım var konuşuyoruz ben bile tam polikistik olduğum halde 6 ay kullandım adetim düzensiz vs iyileştim dedi sana 1 yıl çok fazla boşver kullanma dedi.
benmde aklıma takılıyo kızlar bir türlü bulamıyoruz polikistik mi değil miyim
tedaviye başlayım eğer öyleyse diyorum
evlenince çocuğa engel olacak durum var mı hiç bilmiyorum
doktor evlenince anlaşılır şimdi bi şey belli olmaz diye ben anlamadım vala
kadın doğuma değil endokrine gitmen lazım cnm altdan ultrasonla muayne edemediği için öyle tesişler koymuş sanırım endokrin bölümüne gidip anlatrsan hormanlarına bakıp anlarlar hem öylesende biran önce başlarsın tedavine bizim gibi zamn kaybetmedn