Polikistik Over

mermaid2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
96
Yer
Adıyaman
Bayanlar ben 27 yaşında 4 yıllık evliyim.3 yıldır korunmadığım halde polikistik over yüzünden bebek sahibi olamadık.bu hastalıkla pençeleşen bayanlar benimle deneyimlerinizi paylaşırmısınız nasıl bir yöntem ve tedavi uyguladınız aranızda bu hastalık olmasına rağmen bebek sahibi olanlar destek olun.ve adıyamanda olanlar varsa aranızda iyi bir doktor önerebilirmisiniz.....

Ben de 27 yaşında ve ben de 4 yıllık evliyim :) dün doktora gittim polikistik over sendromu var dedi. yazz doğum kontrol hapını kullan, 3-4 ay sonra kontrole gel dedi. ama ben zaten evlendiğimden beri yasmin kullanıyorum. son 4 aydır yasmini bıraktım hamile kalmak için. zaten bu hastalık da yasmini bıraktıktan sonra ortaya çıktı. 4 aydır adet düzensizliği, yüzümde koskocaman yaralar, tüylenme vs. şimdi yeniden doğum kontrol hapına başlamam gerekiyo ve kafam çok karışık.

Arkadaşlar merhaba....Sanırım sizi azıcıkta olsa aydınlatacağıma inanıyorum...Kızlar yeni evlendim hastaneye gittim adetlerim düzensiz dedim ultrasonda baktılar pco dediler ne o dedim bebeğin olmama riski var 1 sene dene sonra gel dediler çok üzüldüm ağladım falan sonra başka bi dr a gittim saçmalama dedi daha 23 yaşındasın ve hormonların iyi dedi tekrardan umutlandım ben ve umudumu hiç kaybetmedim Allah nasip ettikten sonra dr kim oluyor dedim ve 5 ay denedik olmadı yine umudumu kaybetmedim 5. ayın sonunda evlilik yıldönümümüzde hamiş olduğumu öğrendim ve dedimki kim ne derse desin yavrucak senin bu dünyada eğer rızkın varsa dr lar tınnn ve öylede oldu 1,5 aylık hamileyim kızlarrr unutmayın umudunuzu yitirirseniz hiç olmaz sorularınız olursa bana ulaşabilirsinizzzz:nazar:

Bayanlar ben 27 yaşında 4 yıllık evliyim.3 yıldır korunmadığım halde polikistik over yüzünden bebek sahibi olamadık.bu hastalıkla pençeleşen bayanlar benimle deneyimlerinizi paylaşırmısınız nasıl bir yöntem ve tedavi uyguladınız aranızda bu hastalık olmasına rağmen bebek sahibi olanlar destek olun.ve adıyamanda olanlar varsa aranızda iyi bir doktor önerebilirmisiniz.....

öncelikle çok geçmiş olsun ablamda bende aynı hastalıktan muzdaribiz.ablam evli onunda bebeği olmuyordu bir sürü tedavi gördü aşılamalar sonuçsuz kaldı sonrasında tüp bebek yöntemini denedi ve bilmen gerekirki bu hastalığın tüp bebekte maalesef riski var çünkü verilen ilaçlar bu hastalıktn dolayı ablamda ohss denen bişi oldu en ağır derecesini geçirdi ama pco da diğer hastalıklardaki tüp bebek denemelerine göre de tutma şansı çok yüksek ilk deneyişinde toplanan yumurtalar filan 1. kalite olmasına rağmen tutmadı.büyük bir risk göze alarak (çünkü ohss oluyodu karında ödem gibi bişey birikiyomuş) 1 sene sonra 2. kez denedi 2 tane yumurta koydurttu veeeee şuan bi kapkara diğeri sapsarı iki tane yiğenim var 1 yaşlarındalar o yüzden hiççç canını sıkma inşallh allah en yakın zamnda sana da nasip eder

soğan suyu kürünü yap geçmezse gel beni bul:34:
bende pkolyum hiçbir ilacın yok edemediği pkoyu bu kür yok ediyor ..ama eşinnde muayne olsun varikosel fln olabilir....en kısa zmanda inş.evltlarımızla buluşuruz..:emir_bebek:

canımm hiiçç canını sıkma pco çok kötü bişi degil üstelik pco olup hamile kalan çook kişi tanıyorum.:emir_bebek: :emir_bebek: veee malesef bende evliliğimin bir yıllı bittikten sonra doktora gittim pcolu oldugumu söyledi ..adetim düzenli ve diğer hiçbir belirti bende yok ama pcoluyum 2 hastanede aynını dedi. eşim ameliyatt oldugu için henüz kendime kalamadım. ama sana tavsiyem üzülme ve kafana takma allah isterse kim ve hangi hastalık karşı gelebilirki dua et bol bol dua olsun ilaçın. :71: :71: :71: :71: :71: :71: :71: :71:

bende pkolyum hiçbir ilacın yok edemediği pkoyu bu kür yok ediyor ..ama eşinnde muayne olsun varikosel fln olabilir....en kısa zmanda inş.evltlarımızla buluşuruz..:emir_bebek:

slm bu kürden sonra hamile kalabildinmi bende de pko varda

benimde pco luydum ve ben 1 değil 2 kere hamile kaldım. şimdi biri 9 diğeri 5 yaşında iki oğlum var. pco da hamile kalınmaz diye bişey yok bence. şimdi ameliyatla aldırdım ama eminim 3.çocuğu isteseydim Allahın izniyle yine hamile kalırdım. bence hamileliğe engel değil ama riski var kist bazen kendi ekseninde dönüyormuş ve onu besleyen damar tıkanınca patlayıp içindeki sıvının karın boşluğuna boşalıp vücuda özellikle yumurtalığa zarar verme ihtimali varmış. bu durumda yumurtalık gidiyormuş.yani engel değil tehlikeli bir risk özellikle hamileysen. :54:

slm soğan kürünü nasıl yaptığını açıklarmısın bende de pko var bende denemek istiyorum nasıl kullanıyoruz.gerçekten işe yaradımı sende. lütfen yardımcı olurmusun banada mahrumm ...

Merhaba bende de psco var 5 yıldır bu durumla hayatıma devam edıyorum bence cok kotu bırsey degıl. Apandıst dıye hastaneye kaldırıldıgım gun ogrendım kıstım patlamıs ve rahıme akmıs amelıyat olmadım cok sukur kıyısından dondum ve ıyılestım sımdı 6 ay dıane35 kullanıp 3 ay ara verıp 6 ay tekrar baslıyorum yan etkılerı olmasına ragmen ılactan cok memnunum bu ay ılac kullandıgım halde v psco lu oldugum halde hamıle kaldım fakat bıyokımyasala cevırdı. hamıle kalamassın dıye bır sey kesınlıkle yok sadece herkesın 1-2 ay da oluyorsa senın 3-6 ayda olur ama umudunu kaybetmemen lazım ve kontrollerını aksatmaman lazım. ayrıca annemde psco lu ve 2 cocugu var ablamda psco lu amam sımdı 2 aylık oglu var boyle seylerı kafanıza takmamanız lazım cunku kafaya taktıkca engel oluyor akısına bırakın ve doktorunuzun gozetımı altından cıkmayın allah gonlune gore verırı ınsallah en yakın zamanda hamıs olursun :)

Merhaba bende de psco var 5 yıldır bu durumla hayatıma devam edıyorum bence cok kotu bırsey degıl. Apandıst dıye hastaneye kaldırıldıgım gun ogrendım kıstım patlamıs ve rahıme akmıs amelıyat olmadım cok sukur kıyısından dondum ve ıyılestım sımdı 6 ay dıane35 kullanıp 3 ay ara verıp 6 ay tekrar baslıyorum yan etkılerı olmasına ragmen ılactan cok memnunum bu ay ılac kullandıgım halde v psco lu oldugum halde hamıle kaldım fakat bıyokımyasala cevırdı. hamıle kalamassın dıye bır sey kesınlıkle yok sadece herkesın 1-2 ay da oluyorsa senın 3-6 ayda olur ama umudunu kaybetmemen lazım ve kontrollerını aksatmaman lazım. ayrıca annemde psco lu ve 2 cocugu var ablamda psco lu amam sımdı 2 aylık oglu var boyle seylerı kafanıza takmamanız lazım cunku kafaya taktıkca engel oluyor akısına bırakın ve doktorunuzun gozetımı altından cıkmayın allah gonlune gore verırı ınsallah en yakın zamanda hamıs olursun :)

janım sende saç dökülmesi fln varmıydı

kistm gitti ama kalamadım çünkü eşimde varikosel varmış...bu süreçte kullandığım klomen tekrardan kist yaptı...tekrar yapıcam bu ay ..

canım attığın msj gelmiş çok sağol ama ben özelden gönderemiyorum daha o yüzden burdan yazdım. çok çok teşekkür ederim. inş. şifasını görürüm.

kızlar 6 senelik evliyim 30 yaşındayım ve genç kızlığımdan berii pco başıma belaa halende devam edio. ama dr çok zor hamile kalırsın demesine rağmenn 4 kez hamilelik geçirdimm
doğru düzgün adet görmeden
yani dicem şukii her şey allahtann siz allaha yalvarın ama dr ihmal etmeyin
tabikidee
yiyecek ekmeği varsaaa dünyayay gelirrr
şu bu bahaneeeee
allahın vermeye gönlü oluncaaa
ve unutmayınn her şeyin bi vakti saati varrr...

bu tür yazıları okuyunca nasıl bir umut doğuyor içime ALLAH sizden razı olsun aynı durumdayım seninle yaşım 27 ama hala hiç gebelik yaşamadım.....pko pko pkoooo:((

bende 17 yaşındayken bu nedenden dolayı ameliyat olmuştum çünkü kist patlamış az kalsın yumurtalığımın tekide gidiyordu çok şükür kurtuldu.19 unda ameliyatın kıyısından döndüm 1 sene yasmin kullandım.şu an 23 yaşındayım her yıl kontrole gidiyorum dr gel dememesine rağmen çok şükür bi sıkıntı yaşamadım. evli değilim ben ama ilerde sorun olur mu diye kokruyorum şu an kist yok ama.

bende 17 yaşındayken bu nedenden dolayı ameliyat olmuştum çünkü kist patlamış az kalsın yumurtalığımın tekide gidiyordu çok şükür kurtuldu.19 unda ameliyatın kıyısından döndüm 1 sene yasmin kullandım.şu an 23 yaşındayım her yıl kontrole gidiyorum dr gel dememesine rağmen çok şükür bi sıkıntı yaşamadım. evli değilim ben ama ilerde sorun olur mu diye kokruyorum şu an kist yok ama.

bnm bi arkadaşımda ameliyat oldu bu sebepten
ama şimdi hamişş
oda korkuyoduu
diorumya cnm herşey allahtan

Back