• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ecemree

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2023
552
112
23
22
Merhaba kızlar bu sefer 3. Farklı doktora gittim vajinal muayene yaptı bu sefer bana pkos teshisi koydu yumurta tembelliği görünüyor dedi infertilite polikliniğine randevu al dedi randevu almaya calısıyorum moralim alt üst oldu ne yapacagımı bilmiyorum kilo ver yag oranın düştükce yumurtaların calısacaktır dedi aranızda pkos olup gebe kalanlar yazabilir mi motivasyona cok ihtiyacım var 😭😔😔🙏🏻🙏🏻

Merhaba kızlar bu sefer 3. Farklı doktora gittim vajinal muayene yaptı bu sefer bana pkos teshisi koydu yumurta tembelliği görünüyor dedi infertilite polikliniğine randevu al dedi randevu almaya calısıyorum moralim alt üst oldu ne yapacagımı bilmiyorum kilo ver yag oranın düştükce yumurtaların calısacaktır dedi aranızda pkos olup gebe kalanlar yazabilir mi motivasyona cok ihtiyacım var 😭😔😔🙏🏻🙏🏻
Canım bende de pkos var. İlk olarak 16 yaşımdayken tanı koyuldu. Evlenene kadar toplamda 9 sene gibi bir süre doğum kontrol ilacı ile sorunsuz geçti hayatım. Evlendikten sonra 2.5 yıl gebelik olmadı. Ağızdan tedavi ile ilk gebeliğim oldu. 7-8 haftalıkken kalp durması sonucu kürtaj olmak zorunda kaldım. Sonrasında aradan 6 ay geçti. Herhangi bir tedavi olmadan kendiliğimden hamile kaldım. 6+1 haftalık gebeliğim mevcut şuanda ☺️ Allah ol dedikten sonra olmayacak hiçbir şey yok. Bol bol dua et ve durumunu kabul edip Allaha teslim ol. İnşallah sende anne olacaksın. Güzel şeyler düşün ve bu bebek konusunu kafana takma. Emin ol kafana takmadığın hatta aklına gelmediği zaman hamile olduğunu öğreneceksin. Psikoloji kesinlikle çok önemli. Umarım yardımcı olabilmişimdir. ☺️

Çok teşekkür ederim canım 1 yıldır gebelik istiyorum ve hiç cocugum yok 21 yasındayım benim anlamadığım şey şu evlendikten beri 3 doktora gittim adet düzensizliğim vardı ilk gittigim dr yumurta rezervin düşük dedi ve sonuçlarım şu şekildeydi Lh 24
Fsh 6.1
Prolaktin 15.7
TSH 2.18
E2 43.5
Glukoz 79
İnsülin açlık 10.5
Homa-IR 2.0 daha sonra başka doktora gittim amh degerime bakıldı 4.09 çıktı yumurta rezervin gayet iyi dedi olur cocugun yumurtalıklarında gorunurde bisey yok dedi yine bi ilaç tedavisi yapmadı olmazsa egitim arastırma hastanesine git dedi bende İstanbul yeni çam sakura hastanesine gittim bugun burada da sonuclarımı gösterdim amh falan gayet iyi dedi vajinal muayene yaptı adet düzensizliği varmı dedi evet var dedim ama doktorun asistanıydı o yuzden pek inanamadım hatta beni infertilite polikliniğine yönlendirdi oraya randevu al biz ilaç vs veremiyoruz orada daha iyi ilgilenirler dedi anlayamadım yaa kilo ver yag oranın düştükce yumurtalıkların calısır dedi

Çok teşekkür ederim canım 1 yıldır gebelik istiyorum ve hiç cocugum yok 21 yasındayım benim anlamadığım şey şu evlendikten beri 3 doktora gittim adet düzensizliğim vardı ilk gittigim dr yumurta rezervin düşük dedi ve sonuçlarım şu şekildeydi Lh 24
Fsh 6.1
Prolaktin 15.7
TSH 2.18
E2 43.5
Glukoz 79
İnsülin açlık 10.5
Homa-IR 2.0 daha sonra başka doktora gittim amh degerime bakıldı 4.09 çıktı yumurta rezervin gayet iyi dedi olur cocugun yumurtalıklarında gorunurde bisey yok dedi yine bi ilaç tedavisi yapmadı olmazsa egitim arastırma hastanesine git dedi bende İstanbul yeni çam sakura hastanesine gittim bugun burada da sonuclarımı gösterdim amh falan gayet iyi dedi vajinal muayene yaptı adet düzensizliği varmı dedi evet var dedim ama doktorun asistanıydı o yuzden pek inanamadım hatta beni infertilite polikliniğine yönlendirdi oraya randevu al biz ilaç vs veremiyoruz orada daha iyi ilgilenirler dedi anlayamadım yaa kilo ver yag oranın düştükce yumurtalıkların calısır dedi
Pkos’ta kilo vermenin gebe kalmayı kolaylaştırdığı bir gercek. Amh değeriniz güzel gelmiş, rezerviniz düşük değil. Açıkçası ben devlet hastanelerine pek güvenmiyorum baştan sağma davranıyorlar. Ben bir sıkıntım olunca özel hastaneye gidiyorum. Devlette asistanlar ilgilenebiliyor saçma bir şekilde. İmkanın varsa eğer özel bir hastanede muayene ol. Kan tahlillerini yaptırmışsın zaten. Hem onları değerlendirir hemde iyi bir tedavi düzenler. Birde devlet hastanesi ve özel hastane ultrason cihazları kalite olarak çok farkediyor. Devlet hastanesi biraz yetersiz kalıyor.

Fsh 6.1
Prolaktin 15.7
TSH 2.18
E2 43.5
Glukoz 79
İnsülin açlık 10.5
Canım hiç üzülme, pko olupta bir sürü çocuğu olan insanlar var. Bende de var ve biraz kilo verince gebe kalmıştım ama düşükle sonuçlandi henüz çoook başındayken. Yani kısacası asla imkansız değil. Sana tavsiyem ilaç filan kullanma kilon varsa o ve kilo vermeyi dene ve sağlıklı beslenmeye bak. Bol yürüyüş yumurtayı tetikleyecek şeylerdendir. Vitamin al. Önce böyle dene ve asla şartlama kendini stress olmasın. Umarım en yakın zamanda bzie güzel haberini verirsin Amin 🥰🤲🏻🌺

Bebek düşündüğüne göre folik asit almaya mutlaka başla canım.

Pkos’ta kilo vermenin gebe kalmayı kolaylaştırdığı bir gercek. Amh değeriniz güzel gelmiş, rezerviniz düşük değil. Açıkçası ben devlet hastanelerine pek güvenmiyorum baştan sağma davranıyorlar. Ben bir sıkıntım olunca özel hastaneye gidiyorum. Devlette asistanlar ilgilenebiliyor saçma bir şekilde. İmkanın varsa eğer özel bir hastanede muayene ol. Kan tahlillerini yaptırmışsın zaten. Hem onları değerlendirir hemde iyi bir tedavi düzenler. Birde devlet hastanesi ve özel hastane ultrason cihazları kalite olarak çok farkediyor. Devlet hastanesi biraz yetersiz kalıyor.
Evet bugun benimle asistan ilgilendi kilom var ama pkos oldugumu düsünmüyorum ya inanasım gelmiyor 2 farklı doktor bana pkos demedi bu asistan pkos dedi şaka gibi yaa

Canım hiç üzülme, pko olupta bir sürü çocuğu olan insanlar var. Bende de var ve biraz kilo verince gebe kalmıştım ama düşükle sonuçlandi henüz çoook başındayken. Yani kısacası asla imkansız değil. Sana tavsiyem ilaç filan kullanma kilon varsa o ve kilo vermeyi dene ve sağlıklı beslenmeye bak. Bol yürüyüş yumurtayı tetikleyecek şeylerdendir. Vitamin al. Önce böyle dene ve asla şartlama kendini stress olmasın. Umarım en yakın zamanda bzie güzel haberini verirsin Amin 🥰🤲🏻🌺
Teşekkür ederim balım sen gebe kalabildin mi peki ve kac kilosun

Merhaba kendimi bildim bileli pkos hastasıyım. 4 çocuğum var. Üçü tedavisiz oldu 1 tanesi içinde 13 kilo verdim yürüyüş yaptım folik asit kullandım öyle oldu. İnşallah sizde en kısa zamanda sağlıkla beneğinizi kucağınıza alırsınız🥰🤲

Merhaba kendimi bildim bileli pkos hastasıyım. 4 çocuğum var. 3 tedavisiz oldu 1 tanesi içinde 13 kilo verdim yürüyüş yaptım folik asit kullandım öyle oldu
Tek sorun kilo bencede gercekten tüm araştırdıgım okudugum bloglarda herkes kilo verdikten sonra gebe kalmış

Tamamdır bilgileriniz için çok teşekkür ederim 😍

Pcosum ve hamileyim sıkıntı etme canım yumurtlama gününü yakalamak zor oluyor onun içinde illa ki bir sürü denenecek şeyler var sıkma canını ben 16 yaşımdan beri pcos oldugumu biliyorum korkulacak bir durum yok

Rabbim sağlıkla kucagına almayı nasip etsin inşallah canım teşekkür ederim bilgilerin icin💗

Benim görümcem pkos hastası ve 3 çocuğu var. Çok dengesiz regl dönemleri var , bazen 3 ayda bir oluyor. Çocuklarına hep kilo verince hamile kalmış. Sürekli söylenen kilo vermek ve egzersiz yapmak. Pkos çok yaygın bir rahatsızlık , çocuğa direkt engel olsaydı nüfus bugunkinden çok daha düşük olurdu :)

Evet haklısınız teşekkür ederim :)

Back
X