Herkese merhabaaaa :) Bu konuyu açarken öyle ümitsiz öyle sinirli kendinden bedeninden yüzünden mutsuz yüzündeki tüy demiyorum "sakallarından" mutsuz biriydim ki hatta kadın bile diyemez bir haldeydim. Bu kıllar beni çok etkilemişti. sitede okumadığım mesaj kalmamıştı. Hiç sonuca ulaşan Mutlu olan birilerini görmemiştim. Öncelikle bu konuyu açtıktan 1 ay sonra memleketime döndüğümde öncelikle bu yolculuğa başlamadan önce hormon testlerimi defalarca yaptırmama rağmen "bu kez son herşeye sil baştan başlıyorum" dediğim için sağlam bir doktora yaptırdım. Erkeklik hormonum da böbrek üstü bezlerimde diğer hormonlarımda gayet iyi çıktı. Sadece insülin değerlerim yüksekti. Endokrin uzmanı üzerinde durulacak kadar tehlike bişey olmadığını hormonal olarak gayet sağlıklı bir bayan olduğumu söyledi

yüzümdeki,göğüs uçlarım ve kasığımda ki tüylerin lazer ile geçiceğini söyledi. (Zaten ben lazerle ayva tüyüyken sakala sahip olmuştum napcam böyle diye düşündüm yine bi ümitsizlik) endokrin kısmını atlatınca lazerden önce kadın doğum uzmanına gittim. Ultrasondan 4 yıldır orada duran kistime yine baktık. Bana bu kistimin hiiiççç bir etkisi olmadığını sokaktan rastgele bayanlar getirsek dönem dönem her bayanın yaşayacağı bir durum olduğunu söyledi. Senin sorunun polikistik over yani yumurtalığının ürettiği kötü hormonlar. Senin bu durumdan en az etkilenmen için zayıflaman gerek (1.65 boy a 68 kgyim göbek var :) ) sen her kilo aldığında vücuduna giren iyi hormon 3ken çıkan kötü hormonlarda 3 sen kilo alıp vücudun genişlediğinde vücuduna giren iyi hormon 5 ise kötü hormonda 5 olacak. Yani senin kesinlikle zayıflaman gerekiyor Dedi. Ama tartıda zayıflamaktan bahsetmiyorum,aynı kiloda da kalsan vücudunun yağ kütlesini azaltıp kas kütlesini arttırmalısın. Bu iş yürüyerekte olmaz bir spor salonuna gidip "benim bel,kalça,bacak bölgelerimi kuvvetlendirmem gerek ve göbek yağlarımıda kasa dönüştürmem gerek" de personal trainerrlarla çalış sporu hayatına kat. Sen spor yaptıkça beden olarak daraltıkça tüylerin zayıflayacak ve dökülmeye başlayacak,saçlarının dökülmesi kesilecek(saçlarımın döküldüğünü söylemeyi unuttuğum halde söyleyince şok olmuştum) Dedi. Gayet sağlıklı bir bayansın,çocuk yapmak için hiçbir engelin yok ileride çocuk sahibi olabilirsin ancak "eğer kilo almaya devam edersen her kilon çocuk yapmanı güçleştirecektir. Ama kesinlikle çocuk sahibi olmayacaksın demiyorum zorlaşacak diyorum.
Tüp bebek vs yöntemlerini denemek zorunda kalabilirsin." Dedi. Ve beslenme tarzın protein ağırlıklı olmalı işlenmiş gıdaları hayatından çıkarmalısın. Cips çikolata fast foodtan uzak durmalısın. Böyle yaşadığın sürece bu hastalık kaybolup gidecek Dedi. Ordan sonra yüzüme lazer yaptırdım. Lazer yapan doktor yüzümü görünce baya üzüldü düşünün halimi

basit bi güzellik salonuna da gitmedim tanınan bir
estetik doktoruna gittim. Bana yanlış lazer makinesi kullanıldığını ve benimde üzerine Sir yaptığım için bu duruma getirdiğimi söyledi hemen ardından ilk Seansıma girdim çoğu o an döküldü. Kökleri çok kuvvetli olanlar duruyordur gün gün krem sürerken dökülüp elime geldiler. 15 gün sonra kontrole gittim ve bir daha lazer oldum o Zaman sadece 4 5 tane kuvvetli kılım dökülmemişti. Bidaha çıkınca gelmemi söyledi. 3 haftadır çıkan eden yok

deli mutluyuuuummm 3 hafta sonra memleketimden ayrılıyorum ayrılmadan önce çıksa da çıkmasa da o Zaman gidicem. Sporada başlıyorum. Tüylerim bu kadar spor diyet vs tam anlamıyla başlamamama rağmen resmen haftalardır çıkmıyorrrr

bu kadarmıydı bunun için mi çile çektim dedim. Sirle alırken 1 haftayı bulmadan çıkıyordu kendileri. Sadece saç ve göbek sorunum kaldı o da benim elimde :) ha birde unuttum kadın doğum uzmanım şeker yüksekliğim için matofin 500 mg verdi sabah akşam onu içiyorum. 1 yıl boyunca bunu içmelisin 1 yıl sonra bana geldiğinde fit Mutlu bir bayan görmek istiyorum Dedi

ümitsizliğe kapılmayın herşey bizim elimizde hayatımızı böyle şekillendirip sporumuzu yaparsak hiç bi sorunumuz kalmayacak diye düşünüyorum. :)