• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Over ve Insulin Direnci

freespirit7

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2019
560
574
53
Selam arkadaslar. Benim adetlerim duzenli ve makul seviyelerde bir kanama oluyor. Hormonlarimda bir sorun yok. Kadin dogum uzmani kist yok demisti. Ama bende insulin direnci 3,5 cikti. Bu hamile kalmaya engel mi? Yani pco degilim. Tuylenme yok, adetlerim duzenli. Insulin direncim 3,5 cikinca da doktor ilac vermedi, spor ve diyet uygula dedi. Ama okudugum seyler beni cok korkuttu. Insulin direnci hamile kalmaya engeldir diyor. Insulin olan kiside pco da vardir diyor ama bende yok.

Tamam işte sende yok kendin söylüyorsun :) internette yazan herseyi kendimize yormamalıyız yoksa işin sonunda kanser bile oluruz ..doktoruna güven ilac bile vermediyse demekki insulin direncin sidetli seviyede degil yoksa verirdi ilac de mi ;)

Tamam işte sende yok kendin söylüyorsun :) internette yazan herseyi kendimize yormamalıyız yoksa işin sonunda kanser bile oluruz ..doktoruna güven ilac bile vermediyse demekki insulin direncin sidetli seviyede degil yoksa verirdi ilac de mi :KK66:
Insulin direnci olanlarda mutlaka pco da vardir yaziyo bi de reglin ilk uc gununde degil son gunlerine denk gelip bakilmisti hormonlarima. Bi kafama takildi. Insan panik yapiyor canim. Cocuk istedigim icin.

Selam arkadaslar. Benim adetlerim duzenli ve makul seviyelerde bir kanama oluyor. Hormonlarimda bir sorun yok. Kadin dogum uzmani kist yok demisti. Ama bende insulin direnci 3,5 cikti. Bu hamile kalmaya engel mi? Yani pco degilim. Tuylenme yok, adetlerim duzenli. Insulin direncim 3,5 cikinca da doktor ilac vermedi, spor ve diyet uygula dedi. Ama okudugum seyler beni cok korkuttu. Insulin direnci hamile kalmaya engeldir diyor. Insulin olan kiside pco da vardir diyor ama bende yok.
İyi de 3.5 yüksek mi? Benimde 4.8 çıktığında normal demişti doktor. Kan tahlilinde insülin yazanı dıyorsunuz değil mi

İyi de 3.5 yüksek mi? Benimde 4.8 çıktığında normal demişti doktor. Kan tahlilinde insülin yazanı dıyorsunuz değil mi
Benimde 3.3 hesapladım canım
İnsülin direncide şöyleymiş
Kan tahlilindeki şeker miktarını insülin miktarı ile çarpıp 405e bölüyorsun
Çıkan sonuç 2.5ten yüksek ise insülin direnci var demekmiş
Mesela benim açlık şekeri 90 insülin miktarı 15
90×15=1350÷405=3.3

Benimde 3.3 hesapladım canım
İnsülin direncide şöyleymiş
Kan tahlilindeki şeker miktarını insülin miktarı ile çarpıp 405e bölüyorsun
Çıkan sonuç 2.5ten yüksek ise insülin direnci var demekmiş
Mesela benim açlık şekeri 90 insülin miktarı 15
90×15=1350÷405=3.3
Ben de baktım. Glukoz(açlık kan şekeri) 88
insülin 4.8
88*4.8=422,4/405=1,04
Bu durumda bende yok galiba teşekkür ederim.

Back