• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Polikistik Over ve Hamilelik-Yardım

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Ponciksi

🧜‍♀️
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2020
2.133
3.301
133
Merhaba kızlar 1,5 senelik evliyiz 1 senedir korunmuyoruz ama hamilelik elde edemedik. Özel bir hastanede doktora gittik ilk gittiğim doktor poliskistik over olduğunu söyledi inofolic combi ve düşük engellemek için bir ilaç varmış adını şuan hatırlamıyorum ikisini verdi o ay yine gebelik olmadı artı muhteşem bir adet sancım oldu ve hastahanelik oldum sonra başka bir dotora gittm baya tanınmış ve iyi bir doktor oda aynı poliskistik over dedi ve D vitamini,Impryl,Foliwell verdi 2. Ayım ama bunlarında bir faydasını görmedim 3. Ayda olmazsa iğnelere başlanacak aranızda hamile kalan var mı bu yöntemlerle veya başka bir şekilde çözüm bulabildiniz mi yardımcı olursanız sevinirim..

Merhaba kızlar 1,5 senelik evliyiz 1 senedir korunmuyoruz ama hamilelik elde edemedik. Özel bir hastanede doktora gittik ilk gittiğim doktor poliskistik over olduğunu söyledi inofolic combi ve düşük engellemek için bir ilaç varmış adını şuan hatırlamıyorum ikisini verdi o ay yine gebelik olmadı artı muhteşem bir adet sancım oldu ve hastahanelik oldum sonra başka bir dotora gittm baya tanınmış ve iyi bir doktor oda aynı poliskistik over dedi ve D vitamini,Impryl,Foliwell verdi 2. Ayım ama bunlarında bir faydasını görmedim 3. Ayda olmazsa iğnelere başlanacak aranızda hamile kalan var mı bu yöntemlerle veya başka bir şekilde çözüm bulabildiniz mi yardımcı olursanız sevinirim..
Kilolu musun yaşın kaç eşin sperm testi verdimi?

Ben glukofenle pco ya cozum buldum kendiliginden hamile kalanda oldu ama benim glukofenin 3.ayi klomen innofolic bide kullanarak hamile kaldim glukofen bence pco da mucize

Ben glukofenle pco ya cozum buldum kendiliginden hamile kalanda oldu ama benim glukofenin 3.ayi klomen innofolic bide kullanarak hamile kaldim glukofen bence pco da mucize
Reçeteli bir şey mi yoksa normal alınabiliyor mu acaba

Evet ikimizdede sıkıntı yok
Sıkıntı yok diyen doktor mu. Bana da eşime de sıkıntı yok demişlerdi. Sonradan öğrendik ki ikimizde de sorun var. Onları halledince hemen hamile kaldım. Siz sonuçlarınızı da atın burda yorumlar arkadaşlar da bende elimden geldiğince yorumlarım. Pcos gebeliğe engel bişey değil doktorlar da bunu bas bas söylüyor

Reçeteli bir şey mi yoksa normal alınabiliyor mu acaba
Ben recetesiz kullandim ilk ay burdan herkes kullanmisti diye okudum duzensiz adetim tam 30.gün geldi adetin ilk gunu basladm sonraki ay kan verdm pcoda insulin vardir cidden zayif olmama ragmen yuksek cikti 3 ay kullandim gunum saatim adette degismedi 3.adette zatn hamileydim bilseydim gecen yildan kullanrdm

Pko ve kilo gebeliğe engel değildir bence.sonrasında biraz sıkıntı yaratır. Allah izin verirse olur.
Aşılamaa yaptırana kadar Pko'm yoktu. Sonra oldu. Tü bebek yaptırmadan önce başka bir doktorada gittim. Kilolarımın pko yüzünden olduğunu ve ondan tatlı yediğimi söyledi. Asla inanmadım :)) Hala da inanmayacağım..
Tüp bebek tedavisi yaptırdım. Pko yüzünden yumurtalıklarım devasa büyüdü. 3 gün hastanede yattım. Bunun da adı ohss.
Kilo konusuna gelirsek de zaten 5 ay kilo alımını istemiyor doktorlar.
Doktorunuzu iyi seçin derim.
Allahın izniyle tez zamanda çoçuklarınız olur inşallah..

Pko ve kilo gebeliğe engel değildir bence.sonrasında biraz sıkıntı yaratır. Allah izin verirse olur.
Aşılamaa yaptırana kadar Pko'm yoktu. Sonra oldu. Tü bebek yaptırmadan önce başka bir doktorada gittim. Kilolarımın pko yüzünden olduğunu ve ondan tatlı yediğimi söyledi. Asla inanmadım :)) Hala da inanmayacağım..
Tüp bebek tedavisi yaptırdım. Pko yüzünden yumurtalıklarım devasa büyüdü. 3 gün hastanede yattım. Bunun da adı ohss.
Kilo konusuna gelirsek de zaten 5 ay kilo alımını istemiyor doktorlar.
Doktorunuzu iyi seçin derim.
Allahın izniyle tez zamanda çoçuklarınız olur inşallah..
İnşallah canım

Merhaba ben yeni katılıyorum yanlış bir yere bir şey yazarsam kusura bakmayın çünkü hiç böyle bir yere üye olmadım
6 aylık evliliyim anne olmak istiyorum evliliğim 3 ayında doktora gittim adet düzensizliğimden dolayı vr doktor bana polikistik over sendromu dedi doğuştan gelen bir şey olduğu söyledi ve benim ilk sorum doktora şöyle oldu hamileliği etkiliyormu dedim evet dedi ve ben o an çok korktum sonra bana doktor adet adet düzenliyici verdi klomen sonra adetin 3 günü gel dedi ve gittim bende 11 tane tahlil istedi ve yaptırdım hormon bozukluğu var dedi sonra beni endokrinoloji yönlendirdi Gittim hemen doktor benden d vitamini gibi tahlil istedi onlarıda yaptırdım sonra benden kilo vermemi bide yediklerime dikkat etmemi istedi sonra Oda bana bir ilaç verdi m ile başlayan bir ilaçtı hatta bana hamile kalmanı kolaylaştırı filan demişti her neyse oda bitti sonra geri kadın Doğuma gittim oda bana çatlatma iğnesi verdi kullandım ve Oda olmadı sonra geri doktora gittim adetim 3 günü geri bana bir ilaç verdi duphaston 4 gün oldu biteli adet oldum büğün birinci günüm adetimin
Bekleyen isteyen tüm bebeklerimizi verir inşallah allahım bu çabalarımız boşuna olmaz inşallah

Back