Gebeliğe Hazırlık Polikistik over ve gebelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

MevaDeva

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2019
79
18
33
Kızlar doktora gittim ultrason muaynesi oldum sağ yumurtalığımda polikistik over çıktı,hormon testi de bunu doğruladı.Bebek sahibi olmayı düşündüğümüz için doktor Clifor adlı hapı verdi,6 ay kullanıcam.Aynı durumda olup hamile kalan ve sağlıklı bebeğini dünyaya getiren var mı.?

Kızlar doktora gittim ultrason muaynesi oldum sağ yumurtalığımda polikistik over çıktı,hormon testi de bunu doğruladı.Bebek sahibi olmayı düşündüğümüz için doktor Clifor adlı hapı verdi,6 ay kullanıcam.Aynı durumda olup hamile kalan ve sağlıklı bebeğini dünyaya getiren var mı.?
Bende aynı durumdayım canım ve hamileyim su an yeni öğrendim. Folik asit. Dısında hiç ilaç kullanmadım. Bi oğlum daha var sağlıklı şükür :)

merhaba,
Ben de genç kızlığımdan beri adet düzensizliği şikayeti olan biriyim. Diane 35, yazz, yasmin vb bir çok doğum kontrol ilacı kullandım. Ancak hep ilaçla adet olabildim. O da kısa sürdü 2-3 gün filan. yaklaşık 15 yıldır PKO'luyum. 2 yıl önce evlendim. Artık çocuk sahibi olmayı düşünüyoruz. Doğum kontrol ilaçlarını bıraktım yine adetim kesildi. Doktora gittim Tarlusal ve inofolic combi verdi. Tarlusal kullandım 10 gün sonra söktürdü, adet oldum yaklaşık 5 gün sürdü. 18 şubat 2019 tarlusal dan sonra ilk adet günüm. o günden beri adet olmadım :KK43: test yaptım hamile değilim. :cry:İnofolic ile de adetin düzene girecek demişti doktor ancak düzene girmedi. Daha ne kadar sürecek bu durum bilmiyorum. PKO dediğiniz gibi hamileliğe engel değil ama normal hamilelik süreci kadar da kolay değil anlaşılan.. Önerebileceğiniz bir yöntem varsa paylaşmanızı rica ederim. Umarım senin gibi isteyen herkes çocuk sahibi olur.. sağlıkla :KK15:

merhaba,
Ben de genç kızlığımdan beri adet düzensizliği şikayeti olan biriyim. Diane 35, yazz, yasmin vb bir çok doğum kontrol ilacı kullandım. Ancak hep ilaçla adet olabildim. O da kısa sürdü 2-3 gün filan. yaklaşık 15 yıldır PKO'luyum. 2 yıl önce evlendim. Artık çocuk sahibi olmayı düşünüyoruz. Doğum kontrol ilaçlarını bıraktım yine adetim kesildi. Doktora gittim Tarlusal ve inofolic combi verdi. Tarlusal kullandım 10 gün sonra söktürdü, adet oldum yaklaşık 5 gün sürdü. 18 şubat 2019 tarlusal dan sonra ilk adet günüm. o günden beri adet olmadım :KK43: test yaptım hamile değilim. :cry:İnofolic ile de adetin düzene girecek demişti doktor ancak düzene girmedi. Daha ne kadar sürecek bu durum bilmiyorum. PKO dediğiniz gibi hamileliğe engel değil ama normal hamilelik süreci kadar da kolay değil anlaşılan.. Önerebileceğiniz bir yöntem varsa paylaşmanızı rica ederim. Umarım senin gibi isteyen herkes çocuk sahibi olur.. sağlıkla :KK15:
Ben iki ay önce soğan suyu içtim birde düzenli folik asit kullandım şekerde azalttım pko için ve kist için özel bişi içmedim

merhaba,
birebir aynıyız canım
aynen pko olmayanlar gibi kolay değil çünkü yumurta gelişmiyor bizde.
doktor yumurta takibi yapar çatlatır bu şekilde gebelik elde edebilirsiniz.
2014 te aşılama ile gebe kaldım ben bir oğlum var çok şükür şimdi kardeş istiyoruz

birebir aynıyız canım
aynen pko olmayanlar gibi kolay değil çünkü yumurta gelişmiyor bizde.
doktor yumurta takibi yapar çatlatır bu şekilde gebelik elde edebilirsiniz.
2014 te aşılama ile gebe kaldım ben bir oğlum var çok şükür şimdi kardeş istiyoruz

kardeş için güzel bir zamanlama, benim de abimle aramda 5 yaş var inşallah istediğin zaman olur canım :) Hayıt tohumunu deniyorum şimdi, belki düzene sokar en azından ovülasyon zamanını takip etmiş olurum :) prolaktin 7.41 seviyelerinde aslında normal ama bakalım hayırlısı :):)

polikistik over bir hastalık değil sendromdur gebe kalmak biraz zorlaşır adet düzensizliği düzensiz yumurtlama olur türkiyede her 10 kadından 4 polikistik overdir. bende polikistikim ve gebeyim rabbim tez zamanda sizlerede nasip etsin sağlıkla hayırla.

Pkoluyum bende ikinci denememde hamile kaldim ama pkolularin %50 si düsukle sonuclaniyormus bu beni biraz uzdu 😔 pkolulara hamileyken dusuk olmamasi icin tedavi uygulaniyor mu bilgisi olan var mi? Persembe dr gtcem.

Pkoluyum bende ikinci denememde hamile kaldim ama pkolularin %50 si düsukle sonuclaniyormus bu beni biraz uzdu 😔 pkolulara hamileyken dusuk olmamasi icin tedavi uygulaniyor mu bilgisi olan var mi? Persembe dr gtcem.
İçini ferah tut bence nasibi varsa Allahın izniyle bişeycik olmaz

Eylül ayından beri tedavi görüyorum. yıllardır polikistik overım var. göbek çevresinde yağlanma, sivilceler, aşırı ve aşırı kıllanma, vücutta kuruluk. 30 yaşındayım neredeyse 15 yılım hep buna çözüm aramakla geçti. yumurtalarım fazla ve küçük olduğundan gelişip çatlayamıyor, kist olarak kalıyorlar. Düşüklerin sebebi de rahim içinde bulunan kistlermiş. şimdi gelelim tedavime belki sizlere de bir yol gösterebilirim.
Öncelikle doktorum çok güvenilir, ilgili ve pozitif biri. ilk önce eşimde hiçbir sorun olmadığını öğrendik.
sonrasında klomenle yumurta büyütmeyi denedik işe yaramadı. iki doza çıkardık yine yaramadı. üç doza çıkardı yine yaramayınca klomeni elemiş olduk. bana hiç etki etmedi.
bu arada benim insülin direnci için de ilaç kullanmam gerektiğini söyledi. Östrojen hormonu için ilaç verdi. sonraki zamanlarda gonal-f iğneye başladık yine fayda sağlamadı.
dozu yükseltti yine yok.
böylelikle iki ilacın da yumurtalarıma hiç etki etmediğini görmüş olduk. ocak ayında ise Letu adlı meme kanserinde kullanılan bir ilaca başladım beş gün içtim ve kontrole gittiğimde iki tane kocaman yumurtam olduğunu gördük.
çok sevindim en azından hamile kalabilmek için yumurtalarım büyümüştü.
riske atmak istemedik ovitrelle çatlatma iğnesi ve aşılama yaptık. yine ne yazık ki tutmadı.
adet olunca bana fazla kimyasal aldığımı bir süre dinlenmem gerektiğini söyledi
bir ton ilacın tek bir iyi yönü oldu ocak ayından beri kendiliğimden adet görebiliyorum yani yumurtam büyüyor gelişiyor ve çatlıyor.
yani bu demek oluyor ki doğal yollarla hamile kalabilirim.
sonuç ise hala deniyorum olmuyor haftaya salı da tekrardan doktora gideceğim. en azından bir problem var mı yok mu diye bir muayne olayım...
polikistik overlıyım 8 aydır hamile kalamadım daha hiç çift çizgi görmedim hatta silik çizgi de görmedim ama olsun umudumu kaybetmeyeceğim..:

X