Gebeliğe Hazırlık Polikistik over ve gebelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar doktora gittim ultrason muaynesi oldum sağ yumurtalığımda polikistik over çıktı,hormon testi de bunu doğruladı.Bebek sahibi olmayı düşündüğümüz için doktor Clifor adlı hapı verdi,6 ay kullanıcam.Aynı durumda olup hamile kalan ve sağlıklı bebeğini dünyaya getiren var mı.?
Bende doktora gittiğimde pko var demişti. Ama hiç takmadım. Varsa da allahtan dedim. Tedavi falan dedi istemiyorum dedim 2 kere de hamile kaldım. Herşey kafada bitiriyor bence. Hastalık falan da olsa herşey nasip. Rabbim isterse oluyor bir şekilde.

Pkoluyum iki oğlum var bide kürtaj oldum üç kez hamile kaldım yani hiç sıkıntı değil tez zaman da nasip olur inşallah
Allah evlatlarını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Bende de polikistik over var ve mayıs ayında bebeğim karnımda 8.-9. Haftada kalbi durmuştu herşey yolunda gidiyordu hiçbir neden yok ortada. Polikistik hastası olarak gebeliğinde herhangi bir ilaç kullandın mı ? Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Tekrardan hamile kalmak istiyorum ama aynı şeyleri tekrar yaşarım diye korkuyorum

Kızlar polikistik over olanlar gebeliği boyunca folikasit dışında ilaç kullanıyorlar mı ? Kafamda deli gibi sorular doktor kurbanı mı gitti bebeğim ben folikasit dışında birşey kullanmadım doğal yolla hamile kaldım ama mutluluğum ne yazık ki 8.haftada son buldu. Tekrar hamile kalırsam aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum.

Bende de var demişti doktor. Onun için bir ilaç kullanmadım. Hamile kaldığımda da sadece folik asit kullandım. Hal sağlıklı ilerliyor gebeliğim 13+2 oldum.

Merhabalar, bu yılın başlarında bebek düşünmeye başladığımız için muayene olduğumda doktor pko görüntüsü olduğunu ve kilo vermemin iyi olacağını söyledi. 5 kilo verdim ve zaten düzenli olan 33 günde bir olan adetim birkaç gün daha erken gelmeye başladı. İki ay önce korunmayı bıraktık ve tekrar muayene olmak için başka bir doktora gittiğimde yumurta göremediğini ve klomene başlamamı önerdiğini söyledi. Reglimin düzenli olduğunu ve ilaç kullanmak istemediğimi söylediğim için doktor reglin 2. Gününde gelmemi hormon testi yapacağını söyledi. Bunun üzerine bu ay ilk defa regl görmedim, 11 gün gecikti. Ovulasyon sıvısı ilk defa fark etmedim. Birkaç gündür göğüs hassasiyeti ve kasıkta ağrı olmasına rağmen ne ovulasyon var (kitlerden ve belirtilerden takip ettiğim kadarıyla) ne de regl, hamilelik de yok. Bebek düşündüğüm zaman ilk defa böyle bir şey olması psikolojik olabilir mi? Klomen denemeden önce soğan kürü ya da incir kürü denemek daha mı iyi olur? Yoksa yumurtlamayı daha da geciktirmemek için hemen ilaç tedavisine başlamalı mıyım? Kendimi rahat bırakmaya çalışsam da neden kesildi adetim diye düşünüp durmadan edemiyorum.

İnternetten biraz baktım pko nun tedavisi yok tamamen kaybolmuyor diye yazıyordu . Bende de polikistik over var doktora gittim hormonlara baktı ilk ay hepsi normaldi o benim içime sinmedi sonraki dönemimde tekrar gittim prl yüksek çıktı ama doktoruma ulaşıp bi türlü gösteremedim . Son zamanlarda biraz koyverdim kilo problemim de var artık . Sizin bana önerebileceğiniz saraçoğlunun kürü dışında bişey var mı ? 😔

İnternetten biraz baktım pko nun tedavisi yok tamamen kaybolmuyor diye yazıyordu . Bende de polikistik over var doktora gittim hormonlara baktı ilk ay hepsi normaldi o benim içime sinmedi sonraki dönemimde tekrar gittim prl yüksek çıktı ama doktoruma ulaşıp bi türlü gösteremedim . Son zamanlarda biraz koyverdim kilo problemim de var artık . Sizin bana önerebileceğiniz saraçoğlunun kürü dışında bişey var mı ? 😔
Ben zayıfladım mesela çok faydası oldu. Şekeri ve unlu gıdaları azaltmalısın en azından. Pko Bi hastalık değil gecıor ama uyuyor ertelenebilir senin elinde

Kızlar doktora gittim ultrason muaynesi oldum sağ yumurtalığımda polikistik over çıktı,hormon testi de bunu doğruladı.Bebek sahibi olmayı düşündüğümüz için doktor Clifor adlı hapı verdi,6 ay kullanıcam.Aynı durumda olup hamile kalan ve sağlıklı bebeğini dünyaya getiren var mı.?

Hic canini skma benim bir oglum var ayni durumdaydim simdi ikinciyi istiyoruz Rabbimin izniyle ayrica sogan kuruyle ha mile kaldigimi dusunuyorum once Rabbi min izniyle tabiki

X