Merhaba bayanlar ben 14 aydır evliyim. 4 aydır korunmamamıza rağmen gebelik oluşmadı. 4 ay önce 2 kez doktora gittim vajinal ultrason ile herşeyin normal olduğu söylendi fakat bu ay bana pko teşhisi kondu ultrason görüntüsünde var. Hormonlarda normal sadece lh fsh dan biraz yüksek.Bu ay yumurtlama bakıldı 22 mm yumurta kendiliğinden oluştu 21. gün progesteron bakıldı 21 çıktı değerim gayet iyi olduğu söylendi. Adet düzensizliği kilo vs yok. Merak ettiğim nasıl polikistik over bu hiç anlam veremedim bir yardımcı olun ne yapmalıyım
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Polikistik over teşhisi ..
- Konu Sahibi bebusum
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 5 Aralık 2010
- 1.569
- 956
- 133
ben de merak ettim bunu. karnımdan ulltrasonun vardı tam da yumurtlama günüme geldi ve tam hatırlamıyorum ancak sanırım sancılı bir yumurtlamaydı. doktor sol taraftaki yumurtalığıma bastkça ağrıyorduu epey inceledi polikistik olabilir kadın doğumcuya görün dedi. üç gün sonra kadıncı doktor alttan muayne ile baktı ve hiç birşey görünmüyor dedi..senin düşündüğün gibi yumurtlmadır demişti.
konu ile ilgili değil ancak başımdan geçen olayı da paylaşıyım. hemen ertesi ay da adetin 10 11. günü sağ tarafta sancı hissettim yumurtladığımı anladım.eşimle korunmadan beraber oldum ve hamile kaldım ancak kesenin içinde bebek göremediler. kah boş gebelik dediler kah gelişimi durmuş. kürtajla sonlandı gebeliğim. 3 ay oldu. o zamandan beri sancım yok yumurtladığımı anlayamıyorum. inş bu adetim geçince korunmayı bırakmak istiyorum. benim hipotrit problemim var. bakalım hayırlısı.
konu ile ilgili değil ancak başımdan geçen olayı da paylaşıyım. hemen ertesi ay da adetin 10 11. günü sağ tarafta sancı hissettim yumurtladığımı anladım.eşimle korunmadan beraber oldum ve hamile kaldım ancak kesenin içinde bebek göremediler. kah boş gebelik dediler kah gelişimi durmuş. kürtajla sonlandı gebeliğim. 3 ay oldu. o zamandan beri sancım yok yumurtladığımı anlayamıyorum. inş bu adetim geçince korunmayı bırakmak istiyorum. benim hipotrit problemim var. bakalım hayırlısı.
- 20 Aralık 2014
- 140
- 52
- 33
Bende de pco var. hormonlarım düzgün, kilom yok ama kistler var ve 2 keredir klomen ve çatlatma iğnesiyle tedavi görüyorum ve sonuç hüsran. soğan kürünün bu ay 4. ayındayım yani o da bitmek üzere. geçen ay doktora gittiğimde kistler hala duruyodu henüz işe yaramamış demekki bu son ayım kürde bakalım ne olacak ben de çok üzülüyorum 3 senelik evliyim keşke daha önce deneseydim =/ insanlar sormaya başladıkça daha da üzülüyorum
- 2 Şubat 2015
- 5.987
- 9.571
- 198
- 14 Nisan 2014
- 38
- 19
- 18
Merhaba kızlar bende pkoluyum bir çok dr gittim fakat hep basştan sağmaydı.Adetim hep düzensiz en son aralık ayında nasıl olduysa allahın işi hamile kaldım oda kimyasal gebelikle sonuçlandı.Gecen ay baska dr gittim.Klomene basladık .5 gün günde 1 defa ve adetinin 21. günü gel dedi yumurta takıbı falan yapmadı sınırlerım iice bozuldu persembe günü gidicem bakalım nolucak.Progestoran ve prolaktin hormonuma bakıcakmış .Hayırlısyla bizde anne olalım...
- 16 Eylül 2013
- 1.807
- 1.983
- 248
merhaba kızlar..
bende de sizler gibi pco var.. Polikistik over da yumurtma oluşumu oluyor ancak diğer hatunlarda olduğu gibi 1 tane değil çokğul yumurta oluyor.. yani yumurtalarımız birbirleriyle yarışıyor önce ben yumurtlicam diye.. ancak birden fazla yumurta olduğu için hormonel olarak tam oalrak hangisinin olgunlaşacağına karar verilemiyor ve o küçük yumurtalar öylesine kalıyor.. Ultrasonlarda da bunları görbilirsiniz.. inci gibi dizilidirler sıra sıra..
Ayrıca illede adet düzensizliği ya da kıllanma veya kilo problemi olacak diye de bir kaide yok.. benim ablamda da pco var ama o zayıf.. kıllanma da çok üst düzeyde değil.. Birde pco su olan kişilerde insülin direncinin yüksek olaması çok olası bir durum.. Bu yüzden hormon tahlillerinizi yaptırmanızı öneririm.. İnsülinin yüksek olması da yumurtmayı engelleyen faktörlerden biri.. Beslenmemize, sporumuza mutlaka dikkat etmemiz gerekiyor..
Bu arada yumurtalama konusunda sakın diğer arkadaşlar gibi takvim hesabı yapmayın.. çünkü yumurtlama ya da yumurtanın olgunlaşması ilk başta da olabilir sonda da olabilir... Yapmamız gereken düzenli bir yumurta takibi..
Rabbim hepimize yardım etsin..
bende de sizler gibi pco var.. Polikistik over da yumurtma oluşumu oluyor ancak diğer hatunlarda olduğu gibi 1 tane değil çokğul yumurta oluyor.. yani yumurtalarımız birbirleriyle yarışıyor önce ben yumurtlicam diye.. ancak birden fazla yumurta olduğu için hormonel olarak tam oalrak hangisinin olgunlaşacağına karar verilemiyor ve o küçük yumurtalar öylesine kalıyor.. Ultrasonlarda da bunları görbilirsiniz.. inci gibi dizilidirler sıra sıra..
Ayrıca illede adet düzensizliği ya da kıllanma veya kilo problemi olacak diye de bir kaide yok.. benim ablamda da pco var ama o zayıf.. kıllanma da çok üst düzeyde değil.. Birde pco su olan kişilerde insülin direncinin yüksek olaması çok olası bir durum.. Bu yüzden hormon tahlillerinizi yaptırmanızı öneririm.. İnsülinin yüksek olması da yumurtmayı engelleyen faktörlerden biri.. Beslenmemize, sporumuza mutlaka dikkat etmemiz gerekiyor..
Bu arada yumurtalama konusunda sakın diğer arkadaşlar gibi takvim hesabı yapmayın.. çünkü yumurtlama ya da yumurtanın olgunlaşması ilk başta da olabilir sonda da olabilir... Yapmamız gereken düzenli bir yumurta takibi..
Rabbim hepimize yardım etsin..
- 16 Eylül 2013
- 1.807
- 1.983
- 248
inşaAllah canım.. Geçmiş olsun.. Allah tan kendin hamiş olabilmişsin.. bu bile çok güzel bir durum.. Ümidini kaybetme lütfen.. :)Merhaba kızlar bende pkoluyum bir çok dr gittim fakat hep basştan sağmaydı.Adetim hep düzensiz en son aralık ayında nasıl olduysa allahın işi hamile kaldım oda kimyasal gebelikle sonuçlandı.Gecen ay baska dr gittim.Klomene basladık .5 gün günde 1 defa ve adetinin 21. günü gel dedi yumurta takıbı falan yapmadı sınırlerım iice bozuldu persembe günü gidicem bakalım nolucak.Progestoran ve prolaktin hormonuma bakıcakmış .Hayırlısyla bizde anne olalım...
- 14 Nisan 2014
- 38
- 19
- 18
inşaAllah canım.. Geçmiş olsun.. Allah tan kendin hamiş olabilmişsin.. bu bile çok güzel bir durum.. Ümidini kaybetme lütfen.. :)
Orası öyle canım yaa ...Ama her kafadan bir ses cıkıyor insanın morali bozluyor haliyle ...
Sendemi aynı şekildesin
- 2 Şubat 2015
- 5.987
- 9.571
- 198
özelde gittiğim doktora dedim ki bende pko varmış, olabilir dedi pkonun hamile kalamama riski %5 bu zaten her kadında olan bi risk dedi. kimi kadın kıvırcık saçlı kimi kadın düz saçlı olur pko da aynen böyle bişi dedi. boşuna canını sıkma pko bi hastalık değil ama illa ısrar ediyosan tekrar yapalım testleri dedi yarın alıcam hayırlısıyla sonuçları
- 19 Kasım 2014
- 59
- 35
- 33
- 35
bende pko hastasiyim adaetlerim hic olmuyo hap icmesem 9 senelik veliyim hamile kalamiyorum en son ocakta tüp bebek yaptirdik ama tutmadii herseyin hayırlısı bizimde sınavımız buözelde gittiğim doktora dedim ki bende pko varmış, olabilir dedi pkonun hamile kalamama riski %5 bu zaten her kadında olan bi risk dedi. kimi kadın kıvırcık saçlı kimi kadın düz saçlı olur pko da aynen böyle bişi dedi. boşuna canını sıkma pko bi hastalık değil ama illa ısrar ediyosan tekrar yapalım testleri dedi yarın alıcam hayırlısıyla sonuçları
- 2 Şubat 2015
- 5.987
- 9.571
- 198
benim adetlerim düzenli ama pkoluymuşum bilemiyorum tabi. allah hepimizin yardımcısı olsunbende pko hastasiyim adaetlerim hic olmuyo hap icmesem 9 senelik veliyim hamile kalamiyorum en son ocakta tüp bebek yaptirdik ama tutmadii herseyin hayırlısı bizimde sınavımız bu
- 16 Eylül 2013
- 1.807
- 1.983
- 248
Yok canım.. ben henüz o duyguyu tadamayanlardanım..Orası öyle canım yaa ...Ama her kafadan bir ses cıkıyor insanın morali bozluyor haliyle ...
Sendemi aynı şekildesin
Şuan doktor kontrolünde yumurta takibi yapıyoruz.. regl bittikten 3 gün sonra gittim ama yumurtalar daha çok minikti.. belki ileriki günlerde büyür , belki de sonlara doğru büyür bakalım dedi doktor.. Bekliyoruz bakalım..
- 14 Nisan 2014
- 38
- 19
- 18
Yok canım.. ben henüz o duyguyu tadamayanlardanım..
Şuan doktor kontrolünde yumurta takibi yapıyoruz.. regl bittikten 3 gün sonra gittim ama yumurtalar daha çok minikti.. belki ileriki günlerde büyür , belki de sonlara doğru büyür bakalım dedi doktor.. Bekliyoruz bakalım..
Bende bunu anlamıorum bende hıc yumurta takıbı yapmadı allah allah ne acayıp perşembe gunu gelsın sorucam ama gunlerde geçmiyor
- 20 Aralık 2014
- 140
- 52
- 33
ay eğer doktor moral olsun diye söylemediyse şu an çok sevindim. her doktor böyle güzel şeyler söylemiyor. biraz da kısmet işi kilo yok, hormonlar normal yumurta ilaçla da olsa gelişiyor ama 2 keredir hamile kalamıyorum demek ki zamanı gelmedi başka ne diyebiliriz ki? bazen hiç tedavi görmeden pco lu hamile kalan bile var. İnşaAllah nasibimizde vardır da biran önce olur.özelde gittiğim doktora dedim ki bende pko varmış, olabilir dedi pkonun hamile kalamama riski %5 bu zaten her kadında olan bi risk dedi. kimi kadın kıvırcık saçlı kimi kadın düz saçlı olur pko da aynen böyle bişi dedi. boşuna canını sıkma pko bi hastalık değil ama illa ısrar ediyosan tekrar yapalım testleri dedi yarın alıcam hayırlısıyla sonuçları
- 20 Aralık 2014
- 140
- 52
- 33
canım sen soğan kürü yaptın mı hiç?işte bende aynısıyım, adetim düzenli, kilo ve kıllanma yok ama pkos varmış. yarın başka bi doktora gidiyorum özele bakalım o ne diyecek