Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba hanımlar ..
Başlıktanda belli olduğu gibi polikistik over lanetine yakalananlardanım. Düzensiz adetlerim,azalan kanamalarım sonucu doktora gitmemle o minik düzenbazların ulturasında gorunmesi bir oldu. Müjde ! Nurtopu gibi kistlerim olmuştu :) Hormon tahlillerim yapıldı birtakım değerlerim fazla olmasada biraz yüksekti ve doktorum teşhisi koydu. Yanlız doğum kontrol hapı falan vermedi tedavi için.
Ben kendi kendime ya çocuğum olmazsa, ya adetim kesilirse öyle böyle bir sürü evham yaparkeeen biricik kadınlar kulübümüzde soğan kürüne rastladım. Denemeye değer dedim ve başladım bu küre.
Kullanış şeklim doğrumudur bilemiyorım ama ben günler çok iyi ayarlayamadığımdan adet günüme kadar hergun sabah akşam aç karna içtim. Yapılışı zaten çok basit. Kaynayan suyun içine bir orta boy soğanı 4e bölerek atıyoruz bi 5 dk daha kaynatıyoruz. Sonra ılımaya bırakıyoruz. Afiyetle içiyoruz.
Özetle canlar, sonuç olarak bu kür sayesinde tabikide öncelikle Allahın izniyle şuanda adet kanamalarım hala eskisi kadar çok gelmesede gayet düzenli geldiğini söyleyebilirim. 2 ayda bir adet gören ben şuan gayet güzel her ay oluyorum :)
Soğan kürü işe yarayan bir kardeşiniz olarak sizlerlede paylaşmak istedim :)
Benim gibi umut arayanlara şifa olması dileğiyle..
Merhaba kizLar, bende pco luyum..bir kaç defa denedim sogan kurunu incirkurunu ama sonunu getiremedim allah nasip nasip ederse sali aksami basliyacagim
canım görüyorum ki hamilesin,ne güzel allah bağışlasın :) soğan kürü dışında bişey denedin mi?
Selam cnm tebrik ederim seni hamilesin..bende pkoluyum msjini gordum yazmak istedim..sogan suyu iciyorum 1 haftadir gunde 1 defa..gercekten faydasi warmi cnm kistlerin erimesine hamile kalmana?Tabiki once Rabbim izin wermis ki olmus.bana anlatirmisin surecini?ben ilacsiz regl olamiom.bol bol da kistim war ufak ufak
Canım soğan kurunu evet, öneriyorlar
Bende yaptım ama düzenli yapamadım ne yazık ki. Ben de ne yazık ki ilaçsız mens goremiyorum. Canım vallahi zor bir süreç yıpratıcı oluyor. Birde bizim kendi stresimiz sureci daha zorlu kiliyor. Ben sana kısaca yazayım. Dr umu degistirdim ben artık her gittiğim ilaç kullan zayifla gel diyordu. Hep başa hep başa dönüyordum. İlaç bitiyor ben zayiflayamiyorum sonra bir.kaç deneme sonra yine adet olamama.. Etrafin malum baskısı.. Hamile kalanların senden gizlemesi.. Dışarıda TV de reklamlarda gordugun hamilelerin bebekler
.. İyice umutsuzluğa kapiliyorsun.. Ahh ne eziyet ediyormusuz kendimize biliyor musun
İşte ben dr değiştirdim. Artık ben bu süreçten çok Yoruldum . 2 seneye yakın aynı şeyler hep kısır döngü.. Hocam biz aşılama yapalım dedim. İşte eşim tahlil verdi benim bazı yaptiklarim(bol incir yiyordum, dışarıdan yemek yemiyor, ambalajli ürünler çikolata cips vs baya uzak durdum ve zayıflamaya çalışıyordum) bana adet söktürücü verdi sonra ki aşama rahim filmi sonrada aşılama yapılacaktı.ben ve eşim Dr a cidden Güvendik çünkü güven veriyor insana. Ben kafami baya rahatlattim. Yanı önümüzde ki tablo açık belirsizlik yok ve adet olmayı bekliyoruz. Bu arada esimde aynı şekilde dışarıda yemek yemiyor . sigara alkol kullanmıyor zaten. Bol sıvı tüketiyordu. Esimle birlikte olduktan sonra ayağa kalkmiyordum yanımda kitabım vardı kitap okuyordum
Sabah duş aliyordum ılık su ile.. Neyse ilacim.bitti 1o.gün oldu ben ha bugün ha yarin olacak gibiydim çünkü sikayetlerim mens olacak gibiydi.. Kasiklarim belim ağrıyordu.. 1o.gün Dr umu aradım bana 2. Kutuya baslayim ama ondan.önce bir kan tahlili.vermeni istiyorum dedi. Ben.kimseye demedim hastaneye gittim kanı verdim. İsten çıktim unuttum sonucu hanı hep hayal kirikligi varya.. O değer 0dan 1 e cikmamis ya... Umut sıfır... Eczane görünce aklıma geldi ilaç alacağım ben.. Aa dedim ne.olur olmaz kizim bak su sonuca dedim kendi kendime.. Tlfndan girdim sayfaya deger im 3ooo lerdeydi.. Ben sok tabii inanmıyorum.. Buraya yazdı..Dr umu aradım tebrik ederim gebesin dedi ve... Rabbim bugünlere gelmemizi nasip etti. Canı kafami rahat tut.. Herşeyin bir vakti zamanı var. İstanbul da isen imkaninda var ise Dr umu tavsiye ederim
selam lolita. ben de pkoluyum. burda yazan bütün kürleri denedim.soğanı her ay içtim ama hiç bi düzelme olmadı adetlerimde. istanbulda bi raştırma hastansinin infertilite bölümüne gittim. hsg istediler,tüplerim kapalı çıktı. ameliyat oldum aaçtırmak için. ameliyatta öğrendim ki zaten açıkmış. neyse hemen aşılamaya geçtik.ama benim yumuralarım da çok dirençliydi. hiç tepki vermiyolardı. ve ben çok zayıftım hiç kilom yoktu. tek umudum zayıf olman diyodu dokorum da... önce klomen verdi günde 3 doz,yeterince büyümedi. hemen peşine iğne takviyesi yaptı bu sefer büyüdü iki yumurrtam. çatlatma iğnesinnin peşine de aşılamamı yaptı ve tuttu çok şükür.Selam cnm bende pkoyum.cokca kistim war.sogan suyu iciorum 1 haftadir.gunde 1 kere..sende mi sogan suyuyla hamile kaldim cnm?senin durumun nasildi?adetlerin duzenlimiydi?
selam lolita. ben de pkoluyum. burda yazan bütün kürleri denedim.soğanı her ay içtim ama hiç bi düzelme olmadı adetlerimde. istanbulda bi raştırma hastansinin infertilite bölümüne gittim. hsg istediler,tüplerim kapalı çıktı. ameliyat oldum aaçtırmak için. ameliyatta öğrendim ki zaten açıkmış. neyse hemen aşılamaya geçtik.ama benim yumuralarım da çok dirençliydi. hiç tepki vermiyolardı. ve ben çok zayıftım hiç kilom yoktu. tek umudum zayıf olman diyodu dokorum da... önce klomen verdi günde 3 doz,yeterince büyümedi. hemen peşine iğne takviyesi yaptı bu sefer büyüdü iki yumurrtam. çatlatma iğnesinnin peşine de aşılamamı yaptı ve tuttu çok şükür.
bu süreçte çok sağlıklı beslenmeye çalıştım. ekmek,makarna,pirinç yemedim. şeker hastası gibi beslendim tam olarak. glifor kullanmışsın ya sen,onun yerine şeker hastası gibi beslen. karbonhidratı v şekeri çıkar hayatından. kan şekerin düşünce yumurtaların da düzeliyo inan bana. hava soğuk yürüyüşe gidemem demişsin. youtube'a leslie ile 3 mile yaz,hareketlerin aynısını yap. o seni evde yürütüyo hem de hiç yorulmadan.
mutlaka ilgili ve özenli bi doktor bul. moralini de hiç bozma. Allahın izniyle olur. en kısa zamanda hayırlı haberler verirsin inşallah
Bende pkoluyum yedi ay oldu glifor kullanıyorum bir ara soğan kürüne başladım fakat ilaçla birlikte kullanımı uygun değil diye bıraktım kilom normaldi boyuma göre şuan gliforla 6 kilo daha verdim ama adetlerim düzenliydi pkolu olmama rağmen şuanda da gecikme yasıyorum bana şans dileyin doktorumda gliforla kullanan 6-8 aya gebe kalıyor demişti inş güzel haberler alırım Allah herkesin gönlüne göre versinCanim aciklaman icin cook mersi.tebrik ederim seni..Rabbim ol demis olmus ne guzel..banada dua et nolur tuplerin aciksa neden ameliyat oldunki doktor hatasimi?aynen cnm bu iste doktor cok onemli.ben yannis doktor sectim.pismanim zaten.ne bilim belkide wakit zaman gelmemistir..ddigin adrese muhakkak bakicam cnm cok tsk ederim.aynen bu hastalik resmen sekerle birlikte gidio.su bogazi biraz tutsak olcak belki ama cok zayif olupta pko olanda war bu daha bi garip..en onemlisi dogru doktor dogru tedavi cnm
Bende pkoluyum yedi ay oldu glifor kullanıyorum bir ara soğan kürüne başladım fakat ilaçla birlikte kullanımı uygun değil diye bıraktım kilom normaldi boyuma göre şuan gliforla 6 kilo daha verdim ama adetlerim düzenliydi pkolu olmama rağmen şuanda da gecikme yasıyorum bana şans dileyin doktorumda gliforla kullanan 6-8 aya gebe kalıyor demişti inş güzel haberler alırım Allah herkesin gönlüne göre versin
Bende de polikistik over var 1 yillik evliyim iki aydir duzenli adet olamiyorum yani hep duzensizdi ama 2 aydir hep gecikiyor sogan kurune basladim hamile kalamamaktan cok korkuyorum