• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik over sendromum olanlarrr !!!

Selam cnm ne mutlu sana.yazini okudum umut oldun bana :KK43:bende aynen senin durumundayim.6ay adet olmadigimi bilirim.hep tedirginim sen gbi.bnde 72 kiloyum cnm cokmu sence?birkere asilama oldum nasib olmadi.ikinciyi olucam nasipse.regli bekliorum.nezaman glcek blmiom.tarlusal iccem gene anliycan.ama senin yazin beni sevindirdi.
Canm asilama en son asama zayflamak en iyisi kiloluyaan eger cnku yuzdw 98 olanak veriliyo .benm kuzenm zayflayarak iki cocuk sahbi oldu en onemliaise moral. Ne mutlu bana seni sevindirsem seni.

Öncelikle doğum kontrol kullanmanı asla önermem. Ben 15 yaşımdan beri kullanıyodum nerdeyse. Kullan bırak yapa yapa aldığım kilonun haddi hesabı yok saçlarm döküldü seyreldi cene altımda tüylenme oluştu ve iyice çoğalıp sertleştiler. Ben evlendiğim ilk aydan beri doktora düzenli gidiyorum doktorumdanda çok memnunum cidden. Paragöz çıkarcı umursamaz bi doktor değl. Hastasını maddi manevi düşünen biri. Bana klomen yanında bide glukofen verdi bu cok iyi geliyo kilo aldırmıyo aclik hissini bastırıyo ve şeker düzeyini dengeliyo. Yanında bide folicasit kullanıyorm. Yürüyüş yap ve düzenli beslen. Emin ol kilo sorun değil ben bunu öğrendim ne obez olan bayanlar hamile kalıp sağlıklı evlat doğuruyo. Ama bu doğum knt. Yumurta tembelliği yapıyo şuan bende hem pko hemde aşırı yumrta tembelliği var. Pazartesi hsg çektiricem bakalm rahimle ilgili sorunmu var. Ama kafana takma stren skıntıdan uzak durr

160 cm boyunda ve yaklasik 80 kiloyum. pkoda kime gitsen zayifla diyo. ama zayiflamak ne kadar zorsa aylarca gucbela verdigin kilolari geri almak o kadar kolay ki. bunaldim artik. 1.5 yildir istiyoruz. seker hapi aylarca kullandim benim bagirsaklar problemli zaten hap da anormal derece gaz yapti. siskinligimden duramiyordum bi yerde.
inofolic kullandim agustosta, eylulde klomen kullandim yumurta asiri buyumustu catlatma ignesi yapmadilar, ekimde yumurta takibiyle sadece catlatma ignesi yapildi o da tutmadi. kasimda dogu kontrol ilaci kullandim o da vucutta asiri tepki yaratti ikinci ayinda kullanmadim.
subatta 15 gun sogan kuru kullandim yine adet olamadim yine.
asiri bunaldim ne yapmaliyim bilemiyorum artik.

Aynen arkadasim bende pkoyum ve adet olamiyorum 71 kiloyum bende.1 sene yasmin ictim tikir tikirdi adetim gununu bile blirdim.cocuk istedigimiz icin braktik gene gelmedi.klomen ise yaramadi bende ozaman klomenle toz inofolic kullanmistim glifor die seker hapida ictim 3 ay adet gene olmamistim.smdi 2.asilamayi olucam nasipse

Hemen geleyim canım nerede orasi bende o topiğe katılayım belki bende kilo veririmde bebisim ve duzenli adetlerim olur :KK43:
Inşallah canım kadınlar kulubu haftalık kilo verme yarışması yaz çıkar sbeden var onu etiketle katılmak istediğini söyle konu sahibi kendisi.

Klomen ve çatlatma iğnesi kullandım.3.aydır kullanıyorum.adetime 3 gün var beyaz bir akıntım var hamile olabilir miyim polikistik overim çar ayrıca ne olur yardımcı olun kayınvalidem baskısı o kadar garipki artık

Klomen ve çatlatma iğnesi kullandım.3.aydır kullanıyorum.adetime 3 gün var beyaz bir akıntım var hamile olabilir miyim polikistik overim çar ayrıca ne olur yardımcı olun kayınvalidem baskısı o kadar garipki artık
Hamile olmatabilirsn kimseyi takma kafsna adet gunun gecmden anlyamazsin akinti normal pko lusun sonucta . Moral canm moral bu hastalign caresi allhim utandirmasin insalkah brbisin olcak .

İlgin için çok teşekkür ederim.iğneleyici iğneleyici konuşuyor.adetime 2 gün kaldı ama hiç umudum yok akıntım diğer aylara göre biraz fazla sadece

Canım bende pkoluyum 3 yıllık evliyim ilk yıl korunduk bilmiyordum sonra olmadığında Dr gittim pko dedi süreç başladı adetim bekarken de senede bi iki kez geliyordu evlendim başta düzeldi sonra yine aynı neyse ilaçlarla adet oldum en son çatlatma iğnesi falan şimdi aşılamanın 8. Günü bekliyorum umarım tutar test günüm Mart 9 Allah nasip kısmet ederse

evet pkosluyum hayit tohumu ile iki ayda hamile kalanlar olmus.bulabilirsem alip deneyecegim.

Merhaba kizlar bende ayni dertle ugrasiyorum 8 aydir deniyoruz olmuyor bebek. Bu ay klomen+ çatlatma iğnesi oldum bekliyoruz sonucu. Ben ne sogan kuruyle adet oldum nede hayit tohumuyla testere disli aslan pencesi en iyisi lakin kontrollu kullanim önemli. Allah yatdimcimiz olsun insallah bizede bebis nasip olur.

Bende evliliğimden öncede pkoluymuşum ama haberim yoktu ta ki kızım dünyaya gelene kadar.ben asıl adet olamama ve kilo almaya bağlı doktor doktor gezdim en sonunda koşuyolu medipolde muayne oldum hem pko hemde insülin direncim 8.2 çıktı (104 kiloydum) doktor zayıflayamazsan pko gitmez,pko gitmezse zayıflayamazsın dedi. bana ginera isimli doğum kontrol ilacını verdi adetim düzenlensin diye, sonrada endokrinolojiye göndedi. zayıflamam için hem diyet hemde glifor isimli şeker ilacını (günde 2500mg) verdi.gel görelimki ilaç sürekli hamileliktekinden daha beter bir bulantı ve kusma yapıyor.kullanmak mümkün değil sadece spor ve diyetle 5 ayda 104 kilodan anca 97ye düşebildim ama insülin direnci sürekli yedirdiği için çok dayanamıyosun yemeye. tek çözüm yolunun metabolik cerrahi (tüp bide,mide bypassı vb.) olduğunu duydum. malum onuda yaptırmak biraz tuzlu. çok merak ediyorum pkodan kurtulan nasıl kurtuluyor 3 senedir dayanma gücüm kalmadı artık :'(

Bende evliliğimden öncede pkoluymuşum ama haberim yoktu ta ki kızım dünyaya gelene kadar.ben asıl adet olamama ve kilo almaya bağlı doktor doktor gezdim en sonunda koşuyolu medipolde muayne oldum hem pko hemde insülin direncim 8.2 çıktı (104 kiloydum) doktor zayıflayamazsan pko gitmez,pko gitmezse zayıflayamazsın dedi. bana ginera isimli doğum kontrol ilacını verdi adetim düzenlensin diye, sonrada endokrinolojiye göndedi. zayıflamam için hem diyet hemde glifor isimli şeker ilacını (günde 2500mg) verdi.gel görelimki ilaç sürekli hamileliktekinden daha beter bir bulantı ve kusma yapıyor.kullanmak mümkün değil sadece spor ve diyetle 5 ayda 104 kilodan anca 97ye düşebildim ama insülin direnci sürekli yedirdiği için çok dayanamıyosun yemeye. tek çözüm yolunun metabolik cerrahi (tüp bide,mide bypassı vb.) olduğunu duydum. malum onuda yaptırmak biraz tuzlu. çok merak ediyorum pkodan kurtulan nasıl kurtuluyor 3 senedir dayanma gücüm kalmadı artık :'(

Pko dan kurtulan yokki canım malesef bu saç rengimiz gibi bize yapismis bisey gecmiyo yani sadece duzenleyebiliyosun adetini zayiflamak zor hatta cok zor ama zayiflayinca duzene giriyosun ben evlendigimde 47 den 57 kiloya ciktim simdi zorlaniyorum ama veriyorum kilo ben ilac kullanmiyorum ama buda etken sadece seker ilacinj duzenli kullanirsan kilo verirsin inan cok var o ilacla veren

Back