• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik Over Sendromu

bullshit

Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
12
0
16
Antalya
Merhaba arkadaşlar ben doktora adet gecikmesi ve vücutta aşırı tüylenme nedeniyle gittim ve yumurtalığımda bir sürü küçük küçük kistlerin olduğunu öğrendim. 5 gün önce dr. un yazdığı belara adlı ilacı kullanmaya başladım. Benden başka bu ilacı kullanan var mı ve de memnun musunuz merak ediyorum ? Kisti olan bayanların kilo problemi olduğunu her yerde okuyorum. Benim kilo problemim yok. Hatta boyuma göre kilom az. Ancak beni en çok rahatsız eden konu vücudumdaki aşırı tüylenme. Şuan yaşım 19 ve hayatımda biri yok. Kafamı en çok kurcalayan yarın öbür gün birisi ile tanışır ve evlenmeyi düşünürsem ne yapacağım? Allah'tan yüzümde tüylenme yok ama sırt bölgemde var. Gitgide psikolojim bozuluyor. Evliliği de sırf tüylerim yüzünden istemiyorum. Yazları denize gidemiyorum. Kendimi erkeklerden soyutluyorum. Hepsinin nedeni de bayan olupta erkeksi tüylere sahip olmam. Bu gerçekten çok zor bi durum. Lütfen yardım edin ?

aynı hastalık bendede var..:43: bu yazdıklarını okurken ben yazmışım gibi hissettim. üstelik benim yüzümdede tüylenme var.. 3 aydır bende diane diye bir hap kullanıyorum doğum kontrol hapıymış hormonları düzene sokuyor fazlalaşan testesteronu azaltıyormuş. Senin ilacında bu tür bi doğum kontrol hapıdır. Artık resmen hayatımı bu hastalıktaki tüylenme sorunuyla uğraşmakla geçiriyorum iğneli epilasyona gidiyorum, bioderin tüm ürünlerini aldım nerdeyse onları sürüyorum, hergün iki bardak nane çayı içiyorum.. bu hastalıkta böyle canım napalım benide çok mutsuz ediyor insanlardan soyutluyorum kendimi...:14:

Doktor bu ilaçla yenilerinin çıkmayacağını fakat eskilerine bişey yapamayacağını söyledi. Ben lazer epilasyona gitmeyi düşünüyorum ama herhangi bi güzellik merkezinde değil de hastanede yaptırmayı düşünüyorum. Ama gerçekten özel hastanelerin bu konuda istedikleri fiyat çok çok fazla. Hergün evdekilerle atışıyoruz bu konuda. Napıcağımı hiç bilmiyorum. Normal bi hayat sürmek istiyorum. Evlenip çocuk sahibi olmayı istiyorum. Ama kısacası tüylerim yüzünden utanıyorum =(

ben valla öğrenim kredisinden yazın para biriktircem gitcem lazere yeter artık. Sende para biriktir canımda hallet şu işi.

Ben medicale gitmeyi düşünüyorum 8 seans komple tüm vücut 3000 istiyolar şartlarımı zorlarsam şuan çıkartırım o kadar parayı ah bi emin olabilsem .s

Merhaba arkadaşlar ben doktora adet gecikmesi ve vücutta aşırı tüylenme nedeniyle gittim ve yumurtalığımda bir sürü küçük küçük kistlerin olduğunu öğrendim. 5 gün önce dr. un yazdığı belara adlı ilacı kullanmaya başladım. Benden başka bu ilacı kullanan var mı ve de memnun musunuz merak ediyorum ? Kisti olan bayanların kilo problemi olduğunu her yerde okuyorum. Benim kilo problemim yok. Hatta boyuma göre kilom az. Ancak beni en çok rahatsız eden konu vücudumdaki aşırı tüylenme. Şuan yaşım 19 ve hayatımda biri yok. Kafamı en çok kurcalayan yarın öbür gün birisi ile tanışır ve evlenmeyi düşünürsem ne yapacağım? Allah'tan yüzümde tüylenme yok ama sırt bölgemde var. Gitgide psikolojim bozuluyor. Evliliği de sırf tüylerim yüzünden istemiyorum. Yazları denize gidemiyorum. Kendimi erkeklerden soyutluyorum. Hepsinin nedeni de bayan olupta erkeksi tüylere sahip olmam. Bu gerçekten çok zor bi durum. Lütfen yardım edin ?

merhaba cnm, bendede aynı hastalık var, tüylenmem yok, kilom ve adet düzensizliğim var doktor bana diana 35 diye bi ilaç verdi 4 senedir içiyorum ama bi faydası yok hala hastalığım devam ediyor, en son soğan suyunu içmeye başladım bakalım neler olcak inş düzene girer.. Allahım herkese şifa versin..

Son düzenleme:
acil şifalar canım tüylenmen olmadığına şükretmelisin gerçekten hiç hoş bişey değil düşünsene erkek gibi tüylerinin olduğunu kiloyu bi şekilde verebilirsin nefsin kuvvetliyse =)

acil şifalar canım tüylenmen olmadığına şükretmelisin gerçekten hiç hoş bişey değil düşünsene erkek gibi tüylerinin olduğunu kiloyu bi şekilde verebilirsin nefsin kuvvetliyse =)

haklısın cnm anlıyorum sizide zor bir durum allahtan o sorunum yok, kilo durumumda bi veriyorum bi alıyorum bakalım nasıl olcak.. doktorumda zayıflaman lazım diyor sıkı bir rejim yapıp öyle gitcem doktora yoksa çok kızıyor.. :1::1:

aynı problem bende de var bende de kilo ve sivilce etkisini göstermekte :( üstelk haziranda düğünüm var. kistler yüzünden kilo alırkenbide doktorun gazabına ugradım ve verdiği ilaç yüzünden 10 kilo aldım. bu hastalıkta nefis fayda etmiyor spor ve diyet bi işe yaramıyor :( su içsen yarıyor internette de biraz arastırmıstım yazılan yine aynı kistler gitmeden kilo gitmiyor

bugun doktora gittim doktor bna yumurtlama bozuklugu oldugunu soyledi ama bnde ne tüylenme war ne ole asırı asırı bi sivilce sadce adet düzensizliği ilerde hamile kalmakta zorlanabilirsin dedi çok üzüldüm sizce doktor yanlıs teşhis koymus olabilir mi?

aynı problem bende de var bende de kilo ve sivilce etkisini göstermekte :( üstelk haziranda düğünüm var. kistler yüzünden kilo alırkenbide doktorun gazabına ugradım ve verdiği ilaç yüzünden 10 kilo aldım. bu hastalıkta nefis fayda etmiyor spor ve diyet bi işe yaramıyor :( su içsen yarıyor internette de biraz arastırmıstım yazılan yine aynı kistler gitmeden kilo gitmiyor

cnm ozaman hemen soğan suyuna başla kistlerin varsa geçiriyormuş çünkü kistleri, ben diyet yapınca baya zayıflıyorum görünür şekilde tabi sonra tektar alıyorum ama yine de verebiliyorum. bak senin düğününde varmış bence hemen başla soğan suyuna cnm. dr. hangi ilacı verdiki 10 kg. aldın heralde verdiği ilaç kortizonluydu ki baya kilo almışsın sıkarsın dişini hem diyet hem sporla verirsin kilocukları :)

Son düzenleme:
cnm ozaman hemen soğan suyuna başla kistlerin varsa geçiriyormuş çünkü kistleri, ben diyet yapınca baya zayıflıyorum görünür şekilde tabi sonra tektar alıyorum ama yine de verebiliyorum. bak senin düğününde varmış bence hemen başla soğan suyuna cnm. dr. hangi ilacı verdiki 10 kg. aldın heralde verdiği ilaç kortizonluydu ki baya kilo almışsın sıkarsın dişini hem diyet hem sporla verirsin kilocukları :)

soğan suyu biraz korkutuyor beni cok rahatsız olurum da herkes kolay uygulayamıyor sanırım. ilk doktorum bana duphaston verdi adet olmadan 10 gün önce kullanıyordum sadece 3 ay kullandım o 3 ay da da zaten tam 9,5 kilo aldım. ben braz dikkat ettiğimde cok kolay kilo verebiliyorum ama işte bu kistler braz sorun cıkarıyor. son 2 ayda hicbisey yapmadan 4 kilo verdm tabi daha vermem lazım. sen sogan kürünü denedin mi

Merhaba kızlar banada 1,5 sene önce pko teşhisi kondu ancak doktorum her 10 kadının 3ünde görüldüğünü söyledi ve herhangi bir ilaç vermedi. Ve ben 60 kgdan 70 kg a çıktım.
Geçenlerde karaciğer enzim değerlerim yüksek çıktığı için birkaç tahlil yaptırdım insülin direncimde yüksek çıktı onun içinde glifor adlı ilacı kullanmamı önerdi.
Bazı forumlarda inceledim ve gördüm ki bu ilaç hem pko tedavisinde hemde diyet ve kilo takibinde işe yarıyormuş.

Yani anladığım kadarıyla süreç şöyle pko kistler insülin direncini arttırıyor ve bundan dolayıda kilo alımı kolaylaşıyor gliforlada bunun önü kesiliyor.
Sizce ne yapmalıyım daha fazla kilo almak istemiyorum eşimle bebiş düşünüyoruz 70kg iken hamile kalmak istemiyorum. Başka önerebileceğiniz bişey varmı :26:

kızlar en yeni üyeyim dasha doğrusu önceden üyeymişim şimdi anladım =) ya kızlar bende pcosdan muzdaribim kadın doğumcu kan tahlilimden anlayıp bana andracur 50 mg ve diane 35 verdi reglimin 5.günü başlayıp 10 gün andacuru 21 günde diane 35 i kullan dedi biri hormon ilacı diğeri doğum kontrol hapı bugün 5. gün ilaca başlayalı. tüylenme kiloya meğil sivilce yağlı cilt ne arasan var yani szide ne gibi sıkıntılar var ilaç kullanıyormusunuz yarımcı olalım birbirimize:2:

Back