- Konu Sahibi PrincesaDeLosCielos
-
canım öncelikle merhaba
bende senin yaşlarında aynı şikaytleri yaşıyordum yalnız bende kilo problemei olmadı hiç.hala aynı rahtsızlıkla savaşıyorum ilaçsız regli olamıyorum ve evliyim bebe telaşındayım, ilaç ve dr kontroluyle yapmaya çalışıyoruz olursa oda ..polikistikover teşhisi kondu birşekilde..
senin için söyleyebileceğim dr.una kesinlkle güvenmen ve bu tedavileri takip etmen..yüksek ihtimal ilaç tedavisine yönlendirecektir seni ve artı olarak zayıflamanı mutlaka isteyecektir canım...
merhaba cnm geçmiş olsunn..bnde 5yıldır bu illetle uğraşıyrm hiç adet göremiyrm ama çok zayıfım bnmkiside böyle birşey :) forumdaki konuları takip ettiğim kadarıyla kilo verip adeti düzene girenler çok var 2-3 kilo bile fark ediyr..bnce böyle bi şansın varken ilaç yerine kilo vererek adet olman daha mantıklı geliyor sonuçta ilaç bu yan etkileri vs olabiliyo..ben 5yıldır ilaç kullanarak adetlerimi düzene sokmayı deniyorum ama hiç bi sonuç alamadım doktorda artık ankaraya sevk etti..bunca yıldır ilaç kullanan biri olarak kilo vermek öncelikli düşüncen olsun bence...bnm zayıflama gibi bir durumla düzelme şansım olsaydı önce bu şansımı kullanırdım..diyetisyene gittin mi hiç? bi diyetisyen kontrolünde olursan düzenli spor yaparsan kilolar üstesinden gelinemck bi sorun değil cnm pko ilaç tedavisinden daha basit :)
evet gittim diyetisyene :) çok kısa bir süre önce başladım diyete :) yürüyüşe de başladım 14.30-15.30 arası yürüyorum neredeyse hergün :)
haklısınız zayıflayarak düzene girmesi ilaç tedavisi olmaktan çoo...oook daha iyi :) zayıflayacağıma da inanıyorum :)
ama hani 20 kilo vermem neredeyse 6-7 ay alcak... ve bende zaten kimi zaman 3 ayda bir kimi zaman 6 ayda kimi zaman 8 ayda bir bile buluyor adet olmam ben hani zayıflayana kadar olsun ilaçla da olsa adet olayım diye düşünmüştüm.. sizce yanlış mı düşünmüşüm ???
Bilemcm onu cnm ama doktor zaten zayıfla düzelir demiş ilaca gerek duysa zaten verirdi diye düşündüm..tekrar bi git belki ilaç verir şeker ilacıda veriliyo hem zayıflamaya yardımcı hemde adet düzene giriyor ama ben bilemem doktorunu dinle sen gerek görürse verir..tabi adet olamamak çok geriyo insanı artı sivilce tüylenme gebelikte sıkıntı falan oluyo..adet olamayınca hastalıkta ilerliyo şeker hastalığı riski kalp damar hastalıkları vs durumlar ortaya çıkabiliyor okumuşsundur belki..adet olamıyorum kilo vermekte uzun sürck diosun git tekrar bi doktora bence..kan tahlili yapmadı mı hormonlarına bakmadı mı
diyetisyene gittiğimde o bana kan tahlili yazmışdı..yaptırdım şekerim,tiroidim ve diğerleri allah.a şükür çok iyi çıktı... bir tek kandaki yağ oranım fazla kilolu olduğum için ve kolestrolüm çok çok az olarak normal değerinin üstünde... ama 3 yıl önce gittiğim kadın-doğum uzmanı ultrasondan rahmime baktı öyle söyledi bu rahatsızlığımın olduğunu... ama tahlil falan yazmadı bana hiç... mesela ne tahlili yapılması gerekir ???
ultrason + Estradiol + FSH + LH + Prolaktin genelde bunlara bakıyo kadın doğum doktoru ama Total Testosteron Seviyesi (T) , DHEA-SO4 , 17-alfa-OH-P , SHBG bu testlerede bakılıyor.. adet gecikmesini prolaktin yüksekliği falanda yapabilir pko yüksek çıkabiliyor..bnm ilk gittiğim doktorda sadece ultrason tahliliyle tanı koymuştu doktorumu değiştim kan tahlilleri falan yaptırdım zaten ilk gittiğim doktoroda kimse gitmiyodu gitti burdan çok tersti
ayy iyi ki de değiştirmişsiniz yaa benim gittiğim doktor ultrasondan baktığında testeron hormonun yüksek,yumurtalıkların büyüor ama çatlamıyor dedin.. işte pco.luymuşum... bir de göbeğimde kıllanmalarda var.. karnımı açarkenden bişeyler söylemeye başlamıştı... keşke bana da yazsa tahlil de yaptırsam yaa
senin doktor tıpta bi ilke imza atmış ultrasonla anlamış hormonlarını ondan tahlil yapmamışdeğiş istersen doktorunu bn olsam çoktan başka doktora gitmiştim klasik tahliller zaten fsh lh prolaktn estradiol başka doktora git yaparlar yada kendi doktoruna söyle istersen
sorumu cevaplayacak biri yok mu???
sizce napmalıyım? zayıflayana kadar hiç ilaç kullanmadan bekliyeyim mi? yoksa doktorun bana büyük ihtimalle uygulayacağı ilaç tedavisi yapalım mı? lütfen ablalarım cevap veriiiiinnn
merhaba...
ben 18 yaşındayım ve pco rahatsızlığım var... bunu bu forumda daha öncede anlatmıştım sizlere... adetlerim çok düzensiz ve yılda en fazla 2-3 defa adet oluyorum... uzun zamandır hiç olmadım... bundan 3 yıl önce doktora gitmiştik annemle ve doktor bana zayıflamamı söylemişti... tabiii ben henüz zayıflamadım.. diyet yapıyorum... haliyle doğru düzgün adet de olmuyorum... bu benim canımı çok sıkıyor.adet olmamak çok kötü bişey resmen hastalıklara davetiye çıkarıyor... dün akşam annemle konuştum.. o da seni tekrar doktora götürmeyi düşünüyorum dedi... yani annemle aynı şeyi düşünüyormuşuz... doktor bana zayıfla düzelir eğer düzelmezse ilaç tedavisi uygulayacağız demişti... annemle doktora gitcem ve benim çok fazla kilom var... doktor bana ilaç tedavisi uygular mı yoksa gene zayıfla öyle mi gel der sizce??? ben zayıflayana kadar hiç olmazsa ilaçla olayım adet diye düşünüyorum... çünkü adet olmamak beni çok rahatsız ediyor... zaten zayıflayınca kilo kaybetmem de hormonlarımın düzenlenmesine yardım edecek ama şu anda ilaç kullanarak da olsa adet olmayı istiyorum... sizce nasıl olur??? siz benden büyüksünüz...daha bilgilisiniz... bana yardımcı olabilecek biri var mı???
Merhaba canim. Aynen bende senin gibi pco luyum ilk adetimden beri. O kadar zor bi durum ki anliyorum seni. Doktor,hastane,ilac ustune bide stres... Ben 21 yasindayim ve 14 yasimdan beri pcoluyum canim. 4 kez doktora gittim hepside dogum kontrol hapi verdi bana ama hic bir faydasini goremedim emin ol. Zayifla dediler pek zayiflamaya ozen gostermedim ama stresle felan bi 5 kilo gitti.. Biraz degisti dongusu, sana tavsiyem hani ilaclada olsa adet olayim diyosun ya, bence hic ilac kullanma once zayifla ben sana bunu tavsiye ediyorum. Ilac kullanirken zayiflayamazsin zaten, ilac kilo aldiriyor ustelik vermeye ugrasirsan cok zorlanirsin.. ben 4 ayda bir oluyordum adet evlendim 3 aya,2 aya ve 45 gune kdr indi ama ben cocuk istedigim icin dr gittim bana 3 ay ilac verdi adet sokturucu gebede kalabilirsin dedi ama bu 3. ayim bisey yok daha. Simdi diyorum bi cocugum olsunda yeterki pco gecmesin kalsin benimle. Yani sana sunlari soylemek istiyorum evlenmeden once kesinlikle zayifla zayifla zayifla... ideal kilon neyse azimle o kiloya ulas canim benim. Zayiflarsan duzlecegine eminim hic degilse dongu suresi azalir.. polikistik over hakkinda detayli bilgi almak istersen yardim ederim sana. Stres yapma stres o kadar etkiliki bu hastalikta inanamazsin Rabbim sifami ver de dua et herseyin basi duadir zaten canim. Allah yardimcin olsun sifa versin INSALLAH. sana ve tum pcolulara....
aynı rahatsızlık bendede var gençkızlığımdan beri...kilo olarak çok zayıf olmama rağmen yinede adet göremezdim bünyeden bünyeye değişiyor ...metformin ilaçları alıyordum onu da düzenli kullanmıyordum ama evlendikten sonra çoçuğumun olması için düzenli içmeye başlayınca doğal yolla gebe kalabildim..doktorum ilk başlarda çoçuk çok zor demişti ama insan inanıp allaha sığındıktan sonra herşey oluyor ilacı düzenli kullandıktan 6 ay sonra gebe kaldım ve çoçuğum oldu..bu hastalık lakin geçmiyor zira halen bende var ve adet görmüyorum yine devam ediyor ..allah yardımcımız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?