Polikistik over sendromu....

bugün testlerin sonucunu aldım midemde gastroözofajeal reflü var
şeker hastalığı çıkmadı çok şükür kanımda iyi..
idrar yollarında taş olabilir korkusu sardı şimdi değerler yüksek çıktı ancak o gün gynelle kullanmama rağmen ara kanama olmuştu doktor tekrar test yapmayı önerdi.. 1 yıl önce kum vardı bende tedavi gördüm temizlenmişti.. aşırı mide bulantısının sebebi taş olabilir dedi doktor bakalım tekrarlıycaz testleri..
ben bu kadar hastalıkla nasıl başa çıkacağım bilmiyorum ialçları görünce midem bulanıyor.. Allah herkesin yardımcısı olsun..

canım benım gercekten verdigin bılgı adına senden cok tesekkur ederim benı bılgılendırdın ve aydınlattın sagolasanın...
tadı acı degil sorun tadında degil zaten kokusu çok kötüüü anlatamam bile dayanıp yaparsan gerçekten çok işe yarıyo kist için özellikle ben baya araştırdım bı ara sonra yaptım ama yiyemedim :KK43:( soğan kürünüde taze yapıp içersen daha iyi oluyormuş sabah bı soganı suda kaynat suyunu ılık iç sona akşam gene aynısını yap taze ve ılık 15 için 1 su bardağı sonra ara verıosun sona gene 15 gün muhakkak ara vermek gerekiyormuş ben çalıştığım için yapamıyorum bi ara çok istemiştim demek sen bide araştır bak kara turp tohumu diye onu ezip bala karıştırıosun sabah akşam aç karnına bı çorba kaşıgı yutuyosun keşke yapabilsem :KK43:( yutamıyorum ki :KK70:

faydalı oldugun aynı zamanda kilo verdirdiğini duydum soğan kürünün yapan bir arkadaşım vardı. çok mdmnun kalmıştı. ancak ben sadece 3 gün içebildim dayanamıorum

merhaba...bendede 8 yıldır pko var...bursada bildiğim en iyi dr.serhat tatlıkazan...ama oda ilaç vermiyuor.kilo vereceksin diyor...66 kg hamile kaldım..5 yıl oldu 98 kilodan 86 ya daha yeni düşebildim.oda karboksi terapi mezoterapi ile...ama pko yüzünden kilo da veremiyorum ...normal bir insan benm uygulamalarımı yapsa 5-6 kg verir aydas .ben 2 kg yu veremiyorum..ziya çetin diye bir dr varmış zübeyde hanım doğum evinde.benim dr de serhatta yani orda ama ilaç vermiyor ve ağrım çok oluyor benm.ziya beyi herkes çok methetti.ben reglim bitince ona ggideceğim...sağlıkla kalın...

benımde öyle bir sorunum var ayrıca aılemde seker ve tansıyonvar merak ettıgım nokta bu hastalıgı olan ınsanlar cocuk sahibi olamıyormu??? bide buaralar ınanılmaz iştahımm var ayrıca doktor bana bu hastalıgım için glıkofen verdı ama ben kullanmadım sımdı içime bi kurt düştü yaaa???:KK43:

mrb arkadaşlar,SADECE ULTRASONDAN MUAYENE İLE POLİKİSTİK OVER TEŞHİSİ KONULABİLİRMİ,BANA HİÇBİR TAHLİL YAPMADAN SADECE ULTRASONDA BAKTI VE PCO DEDİ?

mrb arkadaşlar,SADECE ULTRASONDAN MUAYENE İLE POLİKİSTİK OVER TEŞHİSİ KONULABİLİRMİ,BANA HİÇBİR TAHLİL YAPMADAN SADECE ULTRASONDA BAKTI VE PCO DEDİ?

Ben tahlillerimi de yaptırmıştım canım ama tahlililerimde bişey çıkmadı adetlerim de hep düzenlidir kilo problemim de hiç yok 49 kiloyum. Ama doktor ultrasonla baktı o görüntüyü ben de gördüm minink minik böyle yanyana dizilmiş tam olgunlaşamamış yumurtalar. Benim hiç bir belirtim yoktu sadece ultrasonda göründü bana da doğum kontrol hapı verdi doktor 4. ayın bitiminde tekrar kontrole gidicem.

başka bir doktora daha gitmeye karar verdim,adet düzensizliği yaşıyorum ama 1 ay olmazsam 1 ay mutlaka oluyorum,doğum kontrol hapı banada verdi ama kullanmadım çünkü tedavi etmiyor dışarıdan müdaheleyle sadece döngüyü sağlıyor.

merhaba...bendede 8 yıldır pko var...bursada bildiğim en iyi dr.serhat tatlıkazan...ama oda ilaç vermiyuor.kilo vereceksin diyor...66 kg hamile kaldım..5 yıl oldu 98 kilodan 86 ya daha yeni düşebildim.oda karboksi terapi mezoterapi ile...ama pko yüzünden kilo da veremiyorum ...normal bir insan benm uygulamalarımı yapsa 5-6 kg verir aydas .ben 2 kg yu veremiyorum..ziya çetin diye bir dr varmış zübeyde hanım doğum evinde.benim dr de serhatta yani orda ama ilaç vermiyor ve ağrım çok oluyor benm.ziya beyi herkes çok methetti.ben reglim bitince ona ggideceğim...sağlıkla kalın...

Canım bende de pko var 3 ay oldu öğreneli ben 1,5 yılda 10 kilo almıştım fazla yememe rağmen .herşeye dikkat ediyorum ama bi türlü kilo veremiyorum eşim bile su içsen yarıo heralde bişey yemiosun diodu. Son 1 ayda 3 kilo verdim nasıl oldu dersen şekeri kestim .Şekeri yüksek olan besinleride örn;patates,pirinç pilavı gibi.Daha en az 6-7 kilom var hayırlısı bakalım.Sana da tavsiye ederim.Beyaz un ve beyaz şeker uzak dur.

ayrıca benim de bir sorum olucak doktorum yumurtalıklarında biraz tembellik var dedi..peki nedir bu biraz tembellik olayı..?? bilgisi olan arkadslar varsa lütfen bu konu hakkında bi seylerde yazabilirler mi.??

canım pko demek yumurtlama rahatsızlıgı demek bende pko hastasıyım ve evlıyım 2sene olucak yumurtalarda tembellık var dedıler cocuk ıstedgmz ıcın hemen basladık tedavıye ama malesef hala bı sonuc yok 2asılamam oldu oda tutmadı galıba tup bebege kalıcaz off bu hastalık cok kotuymus ne ugrastık halada ugrsyrz cnm sanada tavsıyem cookk ıyı bır doktora gtmen allah hepımıze sıfa versn

bende adet olamama değilde çok adet görme düzensizliği vardı.. doktorum çocuğa engel olmaz dedi 1 yıl kullan çocuk istersen tedaviyi keseriz sonra yine başlarız dedi.. bilmiyorum kısırlık yaparmı bu ilaç ben çocuk istemiyorum doğum kont. hapına korunma amaçlı güvenemiyorum bile.. bu hastalık bende olmasaydı bu yöntemi tercih etmezdim..

canımbendede evlenmeden onceden beri var pko senın gıbı sureklı adet oluyrdm ve yas 24 43 kıloyum cok acyıptırkı bende kılo hıc alamıyorum hep aynıyım ama gel gorkı bız bu rahatsızlıga gore tedavıye en uygun durumdayız zayıf oldgmuz ıcın cunku cocuk ısteyenler ıcın once kılo vermen gerekıyrmus ben ıkı senlık evlıyım bende cocuk ıstemıyrdm ama sonra cocuk ıcın tedavıye basladım ıykıde baslamısım 1.5 senedır tedavı oluyrm ama ne yaptysak bos olmadı basta banada doktorum sen cok cıddı hastalardan deglsn dedı klomenle bıle olur dedı ama klomenle basladık derken sımdı 2.asılamya kadar gldık oda olmadı ve tup bebk bıle dusunur hale geldım bence cocuk konusunu ıyı dusun derım cunku bu hastalık varken bızde ıstedgn zaman olmuyr zaten rabbım ıstedgı zaman verıyr

mrb bende uzun yıllardır polikistik over hastasıyım ilk gittigim dr bişeyin yok dedi gönderdi ikincisi gözümü o kadar korkuttu ki yok çocugun olmaz bu hastalık hiç geçmez o gün çıktım ordan ve kendim araştırmaya başladım sona gittim yerde 1 yıl süresınce yasmin kullanmam söylendi 1 sene geçti ve son ultrasonda hiç bişey çıkmadı tamam geçti artık deyip bıraktılar tedaviyi ama ben burda okuyorum ki ilaç bittiginde yeniliyor bu hastalık kendini :KK43:( şuan dr arayışı içindeyim özellikle polikistik alanında uzman bi dr varmıdır acaba ankarada olan arkadaşlar tavsiyelerinizi rica etsem artık ne yapcam bilemiyorum yani

canim niye bu kadar sitres yapiyosun, hastalik hepimiz icin, polikistik over tedavisi ni destekleyici adetine 15 gun kala sogan kurunu yap en gec 10 gun icinde o catlamamis yumurta kisti kahve peltesi gibi agrili bi sekilde dokuluyor,, kullanmaya devam et, hem adet duzene giriyo hemde p.k.overlerin kalmiyo insallah.p.k.overin yapan en buyuk etken stres mis,,

arkadaşlar merhaba ben 3 yıllık evliyim 1.5 yaşındada bir oğlum var 3 ay önce doktora gittim polikistik overin var dedi doğum kontrol hapı verdi oda 1 ay adet olmama sebep oldu yine gittim bukez verdiği de 1 ay adet olmamama sebep oldu bidaha gittim bukez verdiğide adetimi kesti ama koyu akıntıya neden oldu üstüne üstlük trigliseritimi kolesterolümü ve şekerimi yükseltti sizde böyle şeylere sebep oldumu acaba ve 2.kez anne olabilirmiyim

canım pko demek yumurtlama rahatsızlıgı demek bende pko hastasıyım ve evlıyım 2sene olucak yumurtalarda tembellık var dedıler cocuk ıstedgmz ıcın hemen basladık tedavıye ama malesef hala bı sonuc yok 2asılamam oldu oda tutmadı galıba tup bebege kalıcaz off bu hastalık cok kotuymus ne ugrastık halada ugrsyrz cnm sanada tavsıyem cookk ıyı bır doktora gtmen allah hepımıze sıfa versn

canim benim oncelikle gecmis olsun,, sogan kurunu denedinmi, p.k.overde cok ise yariyo,, hatta cogu kisi bu kurden sonra hamile kaliyo,, bende bi dene..

canim benim oncelikle gecmis olsun,, sogan kurunu denedinmi, p.k.overde cok ise yariyo,, hatta cogu kisi bu kurden sonra hamile kaliyo,, bende bi dene..
sagol cnm ya sogan kurunu denedım ama ıcemedım bıde sogan kuru zayıflatyr dıye duydum ben zaten cok zayıfım doktorumda kılo alıp vermemem gerektıgını soyledı bılmıyrm napıcagımı sasrdım valla psıkolojım bozuldu hamıle gorunce duyunca sınırlerım bozuluyr artk

cnm bende o hastalığın taşıdığımı yaklaşıkbir ay önce öğrendim şehir olarak nerdesin eğer izmirdeysen sana bir doktor önerebilirim...ben öğrendiğimde biçok araştırma yaptım çok okudum, piko lu kadınların bütün şikayetleri hatta diyeti sporu bile bu hastalığa göre düzenleniyo bende şuan 54 kiloyum eskden çok rahat kilo verirken şimdi çok kolay kilo alıyorum ve vermekte çok zorlanıyorum kendi başına diyet değilde bir diyetisyene giderek ve pokilistik over sendromu oludğunu söyleyeksin sana ona göre diyet vericek cnm bu arada sende araştırdırsan bilirsin bu hastalık sadece kilo problemiyle karşılaşmıyorsun, kalp rahatsızlığı, diyabet, rahim kanseri, kısırlık gibi hastalıklara yakalanma riski yüksek...Bana teşhisi koyan doktor herşeye baktırdı sonra ilaç verdi allahtan başka bir rahatsızlığım çıkmadı, bir doğum kontrol ilacı verdi bide hormon ilacı ama aynı zamanda kalp damarlarını açıp tıkanmasını önlüyormuş, yani hormonlarını düzenlerken biryandanda bu hastalıklara yakalanmanı önleyici bir tedavi uygulanması gerekiyor cnm çünkü bu hastalık anne karnından ölene kadar bizimle yaşayacak önlemlerde buna göre alınacak cnm çok geçmiş olsun...

canım izmirde hangi doktora gittin

kızlar bende de pko mu var acaba :KK43: bundan iiki sene önce ultrasyonla baktılar ama bi şey yok dediler ama söylediğiniz bütün belirtiler bende de var. Kilom normal ancak yüzümde tüylenme var. adetlerim düzenli değil,saçlarımın tepesi dökülüyor ve kan şekerim sürekli düşüyor. hangi doktora gitmeliyim ve adetime denk getirmem mi gerekiyor cevpa verirseniz sevinirim.

Polikistik over sendromu sorununu yaşayıp da doktoru ilaç yazmayan var mı? Ben doktora gittim, o zamanlar şimdiden çok daha kiloluydum, diyet ve egzersiz yaptığımı söyleyince bana ilaç yazmadı. Önceleri hiç adet olamıyordum ama kilom %10'undan fazlasını verince kendiliğinden adet olmaya başladım. Şimdi internette okuyorum da bu problemi yaşayan herkes ilaç kullanıyor. Progesteron seviyesini kontrol eden, androjen seviyesini düşüren ilaçlar kullanmak gerekiyormuş, progesteron eksikliği uzun vadede yumurtalık ve rahim kanserine sebep oluyormuş vs. Ben çok korktum şimdi, uzun zamandır doktora gitmedim, ilaç da kullanmıyorum ama adetim birkaç gün gecikmeli ve ağrılı da olsa geliyor, 4 gün filan sürüyor. Benim gibi olan kimse yok mu, çok tırstım şimdi, bana yanlış tedavi mi uygulandı acaba?

kızlar bende de pko mu var acaba :KK43: bundan iiki sene önce ultrasyonla baktılar ama bi şey yok dediler ama söylediğiniz bütün belirtiler bende de var. Kilom normal ancak yüzümde tüylenme var. adetlerim düzenli değil,saçlarımın tepesi dökülüyor ve kan şekerim sürekli düşüyor. hangi doktora gitmeliyim ve adetime denk getirmem mi gerekiyor cevpa verirseniz sevinirim.

Belirtiler bu hastalığa işaret ediyor ama bunu ancak doktor teşhis edebilir. Adet dönemine denk getirmene gerek yok, ultrasonlara yumurtalıklara bakacaklar, bir de kan testi vs. Jinekologa git canım. Umarım böyle bir sorunun yoktur.

X